Siatkówka - Strona 192

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8646
Kontakt:

Re: Siatkówka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 18 wrz 2014, 11:01

ozob pisze:Ciekawe czy tak samo gadalbys gdyby podobna sytuacja zdarzyla sie podczas EURO 2012.
Ja pewnie tak. Bo te mecze, które mnie interesowaly - oglądałem ze znajomymi w knajpach.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 18 wrz 2014, 11:10

Super, bo Ciebie stac. Mnie tez. A co ze statystycznym Kowalskim majacym 1500 na reke i rodzine na utrzymaniu do spolki z zona? Dla nich kolejne obciazenie w wysokosci 90 zl (koszt pakietu w nc+) moze byc nie do zaakceptowania.

Czy to jest zatem powod aby nie dac im mozliwosci obejrzenia chociazby tylko meczy Polakow?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 18 wrz 2014, 11:19

No właśnie mnie nie stać. Dlatego idę do knajpy, wychodzi taniej.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 18 wrz 2014, 11:23

A sa i tacy ktorzy do pubow nie chodza i wola ogladac w domowym zaciszu po pracy. Co z nimi?

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 18 wrz 2014, 11:23

ozob pisze:Jak kupic? Impreza o takiej randze i to w naszym kraju powinna byc transmitowana w otwartym kanale, dla wszystkich
Kolejny. Jaka jest wina Polsatu w tym, że ktoś inny nie kupił tych praw i nie puścił meczów na otwartych kanałach?
ozob pisze:Polsat mogl zarobic na siatkarskim mundialu wielkie pieniadze i to bez kodowania sygnalu.
Stwierdzasz czy przypuszczasz? Bo jeśli stwierdzasz, to równocześnie zakładasz, że w Polsacie pracują debile, którzy nie potrafią liczyć. Myślisz, że brygada prawników, analityków i finansistów Solorza nie rozważała kilku różnych wariantów?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 18 wrz 2014, 11:29

ozob pisze:Co z nimi?
To samo co ze mną. Nie obejrzą bo ich nie stać.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 18 wrz 2014, 11:31

Juz pisalem wyzej, ze dyscyplina o takiej popularnosci w Polsce mialaby ogromna ogladalnosc i co za tym idzie wplywy reklam emitowanych przed, po i podczas meczu w okolicach godziny 20 (prime time) bylyby z pewnoscia bardzo obfite.

W innych krajach gdzie odbywaly sie mistrzostwa tamtejsze telewizje jakos nie kodowaly sygnalu dla swoich obywateli. Jakos sie dalo, ale w Polsce to jest oczywiscie "nieoplacalne".

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 18 wrz 2014, 11:34

ozob pisze:Impreza o takiej randze i to w naszym kraju powinna byc transmitowana w otwartym kanale
Pisałem wyżej - mentalność Polaka, że wszystko należy mu się za darmo. Dobrze, niech będzie turniej za darmo. Tylko niech fani co roku składają się po tyle na polską siatkówkę, po ile dają te okropne prywatne firmy na sponsoring.

Tak, kupiłbym.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 18 wrz 2014, 11:36

ozob pisze:dyscyplina o takiej popularnosci w Polsce mialaby ogromna ogladalnosc i co za tym idzie wplywy reklam emitowanych przed
Kinowe hity mają podobnie, a jednak zamiast jedynki, wykupuje je Canal+.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 18 wrz 2014, 11:58

Duch pisze:
ozob pisze:
ozob pisze:Polsat mogl zarobic na siatkarskim mundialu wielkie pieniadze i to bez kodowania sygnalu.
Stwierdzasz czy przypuszczasz? Bo jeśli stwierdzasz, to równocześnie zakładasz, że w Polsacie pracują debile, którzy nie potrafią liczyć. Myślisz, że brygada prawników, analityków i finansistów Solorza nie rozważała kilku różnych wariantów?
Z ekonomią u mnie srednio i gdzie mi do specjalistów, ale przypomnę, że już Polsat raz popularną dyscyplinę zakodował, czyli eliminację do MŚ w Brazylii, chcieli trzepać dużą kasę na PPV z meczu Polska-Anglia i ponoć średnio to wyszło.
Polsat koduje nie pierwszy i zapewne nie ostatni raz różne imprezy. Próbują i próbują

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 18 wrz 2014, 12:14

Widzę, że rozmowa znowu schodzi na złe tory bo to naprawdę nieważne czy to kosztuje 100 zł, 200 zł czy 50 zł. Dle jednych dużo, dla drugich mało. Nie tego tyczy się dyskusja. Przecież gdyby Polsatowi bardziej opłacałoby się pokazywać to bez kodowania to pewnie by to zrobili. Decyzja o wpisowym na pewno była poparta licznymi analizami i po prostu taki wariant musiał wydać się najbezpieczniejszy z finansowego punktu widzenia. Jakby Polska poniosła klęskę to straty mogłyby być ogromne. Możemy wysnuwać różne teorie ale nie ulega wątpliwości, że mistrzostwa dotarły do (a co za tym idzie zainteresowały) znacznie mniejszej ilość ludzi niż mogły ale też abonamenty pozwoliły dać pewien komfort finansowy Polsatowi. Pewnie, kto chce ten obejrzy w pubie, necie czy za wykupiony abonament, część nie będzie miała takiej możliwości a jeszcze inna część potrzebowała zachęty w postaci podstawienia mistrzostw pod nos w tv jak to zawsze ma miejsce przy okazji takich imprez.

Bartbuksie Twoim zdaniem reprezentacja Polski to ta sama półka co Adamek, MMA albo Legia i tak powinniśmy to rozpatrywać? Kto ma siano ten ma prawo bawić się symbolami i nieważne czy to będzie orzełek czy "L"? Wygodnie jest gadać cały czas, że Polacy tylko narzekają i uważają, że wszystko im się należy. Otóż nie, nie wszystko. Czy ktoś płacze, że nie ma wtorkowej LM w TV albo ,że kiedy Skra czy Vive grały w LM o triumf to też nie było tego w otwartym paśmie? Nie, bo to inna para kaloszy.

Czy jeśli w Twojej wsi/mieście wszyscy mieszkańcy musieliby przeznaczać pewną część pieniędzy na plac zabaw dla dzieci, jego budowę, infrastrukturę, naprawy, itp a jeden z mieszkańców, który dorzucał do puli więcej niż reszta, w pewnym momencie kupiłby sobie cały teren dookoła placu i mimo waszych przymusowych dalszych zrzutek zażyczyłby sobie 20zł za wjazd za każdym razem to Twoim zdaniem byłoby ok? Miałby takie prawo? Miałby. Należałoby temu jednak przyklasnąć, przyjąć ze zrozumieniem i pozwolić żeby za chwilę to samo zrobiono z basenem, na utrzymanie którego także się zrzucacie?

Sponsorzy, sponsorami, Polsat za swoje zaangażowanie w siatkówkę przecież czerpał i czerpie cały czas zyski bo zmonopolizowali pokazywanie i repry, i klubów. Po to w siatkę tak inwestowali i dzięki temu część ludzi zainwestowała w Polsat Sport żeby mieć dostęp do siatkówki w ligowym wydaniu, Ligi Mistrzów i Ligi Światowej. To, że jednak zaangażowali się w promocję dyscypliny w Polsce chyba nie oznacza, że mogą ją traktować jak swój własny prywatny folwark. To nie jest Śląsk, Legia czy gala KSW tylko reprezentacja kraju, a w dodatku impreza odbywa się w Polsce.

I kolejny raz podkreślam, że nie twierdzę, że należy jebać Solorza. To jego biznes, on chce na tym zarobić i to jego prawo, zainwestował i ma prawo oczekiwać zysków. Można ubolewać, że wybrał taką a nie inną ścieżkę ale to jego pieniądze i jego decyzje co mu się bardziej opłaca. Mógł krzyknąć i 600zł za całe mistrzostwa i to też byłoby jego prawo. Problemem jest, że w przypadku reprezentacji narodowej i mistrzostw w naszym kraju istnieje furtka, która mu na coś takiego pozwala i w tym miejscu jest moim zdaniem poważny problem, którym w przyszłości należałoby się zająć żeby podobna sytuacja nie powtórzyła się np. podczas Euro 2016 w ręcznej także rozgrywanych w Polsce.

Trochę dziwi mnie Twoje podejście Bartku, nie wiem czy to wynika z jakiejś sympatii dla grupy ludzi związanych z Polsatem, do której, z tego co pamiętam byłeś kiedyś przychylnie nastawiony. Odnoszę wrażenie jakbyś wręcz pochwalał taki system i uważał go za właściwy w przypadku reprezentacji Polski. Dziwi mnie jak z jednej strony, są tu na forum dyskusje o tym, że "polskość" przy obecnym systemie zanika i jest wypierana przez "bycie Europejczykami" a tu przyklaskuje się handlowaniem i kupczeniem koszulkami z orzełkiem na piersi i reprezentacją w imię interesów jednostki bo takie jej prawo, bo PPV takie popularne, bo przecież boks i MMA.
Ostatnio zmieniony 18 wrz 2014, 12:21 przez Morrow, łącznie zmieniany 4 razy.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 18 wrz 2014, 12:15

bartbuks pisze:
ozob pisze:Impreza o takiej randze i to w naszym kraju powinna byc transmitowana w otwartym kanale
Pisałem wyżej - mentalność Polaka, że wszystko należy mu się za darmo. Dobrze, niech będzie turniej za darmo. Tylko niech fani co roku składają się po tyle na polską siatkówkę, po ile dają te okropne prywatne firmy na sponsoring.

Tak, kupiłbym.
Jezeli kupilbys, to tym samym nie odbieraj komus kogo nie stac prawa do ogladniecia siatkarskiego mundialu. Wlasnie w tym momencie wychodzi Twoja polaczkowatosc, o ktorej tak sie rozpisujesz - skoro Ciebie stac to [ch**] z reszta, ktora takiej mozliwosci nie ma. Argument o sponsorach tez chybiony. Dobrze, ze sie skladaja na siatkowke, ale robia to przede wszysykim w celach marketingiwych i reklamowych a nie z czystej i niczym nie zmaconej woli wspierania sportu.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 18 wrz 2014, 12:18

Co chwilę ktoś tu powtarza tekst: za darmo umarło, komuna panie Ozob się skonczyła. Płacisz i masz, nie płacisz to nie masz.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 18 wrz 2014, 12:28

Tu nie chodzi o komune i darmoche, ale o zwykla przyzwoitosc i mozliwosc przezywania emocji sportowych. Polsat pozbawil tego prawa czesci obywateli. Co gorsza, cale pokazywanke mundialu mogl uczynic ogolnodostepnym i oplacalnym finasowo dla siebie, ale z takiej mozliwosci nie skorzystal obierajac kurs pewnego zysku za sprawa PPV.

Dziwia mnie tez opinie niektorych osob na tym forum poniewaz w wielu tematch walcza o polskosc, o narod i narodowe dobro, a w tak oczywistej sytuacji popieraja zlego i bezlistosnego ducha kapitalizmu. Jak to sie mowi punkt widzenia zalezy od punktu widzenia. :D
Ostatnio zmieniony 18 wrz 2014, 12:32 przez ozob, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 18 wrz 2014, 12:29

ozob pisze:Jak to sie mowi punkt widzenia zalezy od punktu widzenia.
Mój punkt widzenia jest taki, że mnie nie stać na jakąkolwiek platformę cyfrową.
Tzn., może i byłoby mnie stać, ale szkoda mi wydawać tyle kasy, skoro mało przebywam w domu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”