El Clásico // FC Barcelona - Real Madrid CF - Strona 192

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Jakim wynikiem zakończą się najbliższe Gran Derby?

Zwycięstwem Barcelony
65
49%
Remisem
19
14%
Zwycięstwem Realu
48
36%
Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 02 cze 2011, 11:45

Zdawało mi się ,że szpaler robi zwycięzca pucharu mistrzom a w rewanżu odwrotnie

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 02 cze 2011, 12:21

tylerdurden pisze:A poprzednio (przeciez to bylo niedawno) robili wam szpaler za LM w Superpucharze?
nie. Dlatego sie dziwie ze madrycka prasa wspomina o szpalerze.

ed: Jednak byl szpaler. Po finale LM Barca grala ostatni mecz w lidze z Depor.
Pelart pisze:Zdawało mi się ,że szpaler robi zwycięzca pucharu mistrzom a w rewanżu odwrotnie
Nie slyszalem o takiej praktyce

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 11 sie 2011, 13:19

Co tu tak cicho?
Real już ostro pracuje nad taktyką na GD
:D

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 12 sie 2011, 17:40

Będzie 5-0 w pierwszym meczu i 3-1 w rewanżu

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 12 sie 2011, 17:44

Zapomniałeś dodać, że wynik wytypował były bramkarz Realu.

Co do meczu ciekawi mnie jak będzie wyglądał. Real wygląda na świetnie przygotowanego a Barca odstaje od nich na tym etapie sezonu.

Awatar użytkownika
Realista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista » 12 sie 2011, 18:45

mete pisze:Co do meczu ciekawi mnie jak będzie wyglądał. Real wygląda na świetnie przygotowanego a Barca odstaje od nich na tym etapie sezonu.
Nie wiem, czy Real w takiej super formie :think: Jedynym zawodnikiem grającym już teraz naprawdę znakomicie jest Benzema, nie tylko z jakimiś Pekińczykami, ale ostatnio na reprezentacji też był najlepszym zawodnikiem Francuzów. No i Ronaldo jak zwykle gra bardzo dobrze, ale już Di Maria, Higuain, Ozil czy środkowi pomocnicy nie wyróżniali się zbytnio na tle Herthy czy Leicesteru. O obronie ciężko coś powiedzieć, ogólnie to ciężko cokolwiek wnioskować nt. formy Realu skoro naszym najlepszym przeciwnikiem w sparingach była chyba Hertha... Liczę na to, że Mou ustawi ofensywniej Real niż w ostatnich Gran Derby, no bo Benzema i Ronaldo w pojedynkę są rozstrzygnąć o losach meczu, zwłaszcza liczę tutaj na Benzemę, bo obecnie to chyba nasz najlepszy zawodnik w ofensywie.

Jeżeli się nie skompromitujemy, to możemy mecze o Superpuchar przegrać, prestiż, spoko, ale Real, zresztą jak i Barcelona, mają inne cele na ten sezon. Jak uda się pokonać Barcelonę to fajnie, ale też nie będę do tego przywiązywać zbyt dużej wagi, choć zwycięstwo oczywiście pod wieloma względami cenne.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 12 sie 2011, 19:06

Mete miał na myśli przygotowanie fizyczne. Real w tym elemencie ma znaczącą przewagę i jasne jest, że fizycznie Barcelona na tym etapie przygotowań będzie odstawać. Tego się zniwelować nie da. Przecież dla niektórych piłkarzy (i to kluczowych!) mecz z Realem będzie pierwszym meczem w barwach klubu od zakończenia ubiegłego sezonu, w tym tygodniu zaczęli dopiero trenować :roll: Do tego mniej (Pique, Busquets) lub bardziej (Puyol) poważne urazy kluczowych piłkarzy. Lepszej okazji do ogrania Barcelony nie będzie bo o ile kontuzje mogą wyskoczyć w każdym momencie o tyle przygotowanie fizyczne w trakcie sezonu będzie wyglądało zupełnie inaczej.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 12 sie 2011, 20:00

Niestety Real ma na tym etapie sezonu dużą przewagę nam Barcą, obawiałem się tego, ale przez zrąbane przegotowania i kontuzje Barca bedzie nawet słabsza niż się to mogło miesiąc temu wydawać
Z jednej strony nie ma się co spinać, ale nikt na pewno nie myśli o odpuszczaniu.
Villanova mówił, ze Barca zagra najlepiej jak będzie mogła co można wieloznacznie rozumieć :|

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 13 sie 2011, 0:00

mam prośbę za godzine wyjezdzam do Władysławowa i pech tak chcial ze nie bede mial mozliwosci obejrzec GD moglby ktos zalatwic mi linki zebym sobie pobral mecz jak wrócę z wczasów? Dzięki z góry.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 14 sie 2011, 15:34

Odczuwacie jakieś wzmożone emocje? Ja ani trochę i jest to cokolwiek dziwne :roll: Powinienem być przynajmniej trochę podekscytowany chociażby z racji tego, że przecież gramy z Realem, ale jakoś nie potrafię przestawić się na tryb Gran Derby. Może zbyt wiele ich było w ubiegłym sezonie? Albo po prostu stawka spotkania zbyt niska, aby się ekscytować. Niby to dwumecz o Superpuchar Hiszpanii, ale to jednak najmniej ważnej trofeum o jakie będziemy w tym sezonie rywalizować i na tym etapie przygotować taki dwumecz co najwyżej przeszkadza. Więcej emocji wywołuje we mnie perspektywa obejrzenia w akcji Messiego (pierwszy mecz w barwach Barcelony od zakończenia ubiegłego sezonu!) oraz Sancheza jeżeli dostanie szansę debiutu. Może i Thiago dostanie szansę pierwszego występu w GD? :think: Takie drobnostki skupiają moją uwagę bardziej niż fakt gry z Realem czy też stawka tego meczu. Oczywiście liczę na to, że uda się osiągnąć przyzwoity rezultat jakim byłoby uniknięcie porażki. Łatwo nie będzie, dla mnie Real jest faworytem i nie jest to żadna kurtuazja, asekurowanie się czy cokolwiek innego. W ubiegłym sezonie graliśmy o Superpuchar z Sevillą również mając braki w przygotowaniach i polegliśmy. Dziś rywal jest zdecydowanie silniejszy a my jeszcze gorzej przygotowani. Guardiola zaznacza, że najważniejsza w takiej sytuacji będzie sfera mentalna, ale pewnych rzeczy przeskoczyć się nie da.

Jest o tyle ciekawie, że nie wiem nawet jakim składem wyjdziemy. Niewiadomych jest naprawdę dużo.

Co słychać po drugiej stronie?

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 14 sie 2011, 15:48

Mentor pisze:Odczuwacie jakieś wzmożone emocje? Ja ani trochę i jest to cokolwiek dziwne :roll: Powinienem być przynajmniej trochę podekscytowany chociażby z racji tego, że przecież gramy z Realem, ale jakoś nie potrafię przestawić się na tryb Gran Derby. Może zbyt wiele ich było w ubiegłym sezonie? Albo po prostu stawka spotkania zbyt niska, aby się ekscytować.
Mam to samo. Zero emocji. Kompletnie mnie ten mecz nie rusza. Pierwsze dwa mecze przeciwko Realowi Mourinho były dla mnie normalne, teraz na myśl o Gran Derbi robi mi się niedobrze. Zresztą pierwsze co mi do głowy teraz przychodzi to: "Znowu kontrowersje, pajacujący Żoze, brzydki mecz, wysyp kretynów w internecie, że pogadać normalnie nie można". Teraz moim marzeniem jest jak najszybsze opuszczenie Madrytu przez Portugalczyka. Ale coś mi się zdaje, że zostanie na długie lata.

Possible line-up (vs Real Madrid): Valdes - Alves Pique Mascherano Abidal - Xavi/Thiago Busquets Iniesta - Pedro Messi Villa #fcblive [efe]

Thiago od pierwszej minuty - byłoby ciekawie. Chciałbym by zagrał Alexis, ale nie jestem pewien czy Pep da mu dzisiaj szansę. Bardziej spodziewam się debiutu na Camp Nou w środę. Jednakże uważam, że dziś sporym faworytem jest Real. Ewentualna porażka nie była by generalnie taka zła. Powinna pomóc wyciągnąć konsekwencje co poprawić przed naprawdę ważnym meczem na Sanatiago w grudniu.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 14 sie 2011, 15:55

Mentor pisze:Odczuwacie jakieś wzmożone emocje? Ja ani trochę i jest to cokolwiek dziwne
Ja nawet zapomniałem, że to dzisiaj. Gdybym tu nie zajrzał to bym oglądał wieczorem ligę francuską zamiast Gran Derbi. Forma na starcie zawsze jest niewiadomą i trudno przewidzieć jak ten mecz będzie wyglądał. Ja jednak nie spodziewam się jakiegoś nadzwyczajnego widowiska. Najbardziej mnie ciekawi jak zaprezentują się nowi piłkarze (jeśli zagrają): Alexis Sanchez i Nuri Sahin.

Shlubb
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Shlubb » 14 sie 2011, 16:04

Ja się dopiero wczoraj dowiedziałem o meczu i może dlatego nie wyczekuję go w jakiś szczególny sposób. Oczywiście jakieś emocje są ale nie tak duże jak w przypadku meczu w Primera Division lub ewentualnie w Lidze Mistrzów.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 14 sie 2011, 16:25

Ja czekam, żeby zobaczyć jak wygląda forma Leo, Alvesa, Mascherano czy może jeśli zadebiutuje to gdzie rzuci Pep Alexisa. Skład zapowiada się mimo wszystko ciekawie, nie będzie mocno rezerwowy. Tak naprawdę szykuje się mocne ustawienie przynajmniej na papierze. Brakuje oczywiście lepszego przygotowania i przede wszystkim niewiele wiadomo jak tak naprawdę wyglądają niektórzy pod względem formy i jak ze zdrowiem kolejnych. Gra w sparingach nie była najlepsza, ale dzisiejsze spotkanie to spotkanie z Realem i zawodnicy sporo nadrobią ambicją i o zaangażowanie i chęci zwycięstwa nie trzeba się martwić. To jest walka o tytuł, nawet jeśli najmniej prestiżowy, to lepiej go mieć u siebie niż żeby to wygrał Real.

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 14 sie 2011, 18:34

Do ostatnich superpucharów byliśmy dobrze przygotowani, więc podobnie powinno być i teraz. Oczywiście Real to nie Sevilla i Athletic, ale nie wierzę by Pep traktował ten dwumecz jak niektórzy tutaj. Myślę, że zaczniemy 'żelazną' jedenastką z poprzedniego sezonu wklejoną parę postów wyżej a Thiago czy Alexis mogą wejść w drugiej połowie. Wynik jest dla mnie wielką niewiadomą.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”