Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 192

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 13 mar 2006, 15:39

Co moge innego powiedzieć ? oczywiście, że sobie poradzą bo innego rozwiązania nie widzę. W przypadku porażki stanowisko Manciniego zawiśnie na włosku i tak jak teraz go bronie, tak później może być mu ciężko o mój głos :twisted: W tej chwili to najważniejszy mecz sezonu i mam nadzieje, że piłkarze zdają sobie z tego sprawe. Ich nie trzeba mobilizować oni muszą wyjść i rozgryść Ajax :P Mamy tą przewage, że na wyjeździe strzeliliśmy dwie bramki i nie musimy się na nich rzucać od początku. Napewno poczekamy na kontry, choć gry na remis napewno też nie będzie.
Transmisja oficjalnie potwierdzona przez Polsat Sport :D
Sedzią głównym będzie pan Fjodfeldt.
Już nie mogę sie doczekać :twisted:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 14 mar 2006, 15:19

No panowie już tylko godziny to wielkiego widowiska :D Bój o Villarreal :P San Siro : Grande Inter - Ajax do przerwy 2-2 :]
Ciekawe jaki skład zestawi Mancini, ale raczej wielkich rotacji nie będzie. Napewno nie zagra Cordoba, który pauzuje za kartki wiec zastąpić go powinien Matrix :] W ostatnim meczu świetnie zagrał Adriano i dziś oczekuje od niego wiele, a przedewszystkim goli. U boku Imperatore zagra najprawdopodobniej Oba Oba, natomiast na lewej obronie powinien zagrać Wome, który ostatni mecz miał dobry szczególnie w przerywaniu akcji.

Kadra Interu :
Bramkarze: 1 Francesco Toldo, 12 Julio Cesar Soares;

Obrońcy: 3 Nicolas Burdisso, 4 Javier Zanetti, 11 Sinisa Mihajlovic, 23 Marco Materazzi, 25 Walter Samuel, 33 Pierre Wome, 49 Marco Andreolli;

Pomocnicy: 5 Dejan Stankovic, 6 Cristiano Zanetti, 7 Luis Figo , 8 David Pizarro, 14 Juan Sebastian Veron, 19 Esteban Cambiasso, 31 Cesar;

Napastnicy: 9 Julio Ricardo Cruz, 10 Adriano, 20 Alvaro Recoba, 30 Obafemi Martins.

A więc jazda jazda na najważniejszy w tej chwili mecz sezonu :!:

GRANDE INTER
FORZA NERAZZURRI

Ole ole Italia :!: Europo nadchodzi trzecia drużyna :twisted:

FORZA INTER

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 14 mar 2006, 22:56

No szczerze mówiąc, widowiskowo Inter to nie grał dziś :/.Mecz nudny, ale nie oglądałem go dużo.Adriano, chyba jednak jest w dole, Figo potrafi jeszcze grać, umiejętność ciągnięcia gry spoczywa na jego barkach i potrafi to zrobić dobrze, ale chyba tylko on :/.Ajax trochę zdziesiątkowany kontuzjami, ale walczył, starał się i o mało co, nie byłoby karnego.Nie wiem, dlaczego Mancini gra tak strasznie defensywnie, przecież oni mieli tutaj pojechać Ajax, a nie bronić 0:0 czy 1:0 :|.No coż, mimo wszystko gratuluje awansu, ciekawe jak pójdzie Wam z Villareal.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 14 mar 2006, 23:00

No i stało się to co stać się musiało :) Szkoda Adriano bo początek miał naprawdę dobry. Po tym karnym jakby znów go jakieś fatum chwyciło i był to już cień tego zawodnika z początku spotkania. Figo momentami grał jak młody bóg :) podobnie jak Matrix. Mało błędów, pewny jak zwykle Toldo. No i kapitalna bramka Dejana. Chłopak ma wielkie serce do gry - to widać.
Teraz misja Villarreal. Oby zakończyła się pomyślnie. No i później Juve (bo nie wyobrażam sobie żeby przegrali z Kanonierami. Chociaż rok temu też tak było z L'poolem) i wielki finał... jak to dobrze, że marzenia nie kosztują.

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 14 mar 2006, 23:13

Martin Pellegrino pisze:Teraz misja Villarreal. Oby zakończyła się pomyślnie. No i później Juve (bo nie wyobrażam sobie żeby przegrali z Kanonierami. Chociaż rok temu też tak było z L'poolem) i wielki finał... jak to dobrze, że marzenia nie kosztują.

Szczerze mówiąc, to ja by nie był tak pewny, że Arsenal odpadnie tak łatwo.Oglądałem ostatnio dużo meczy(-ów [?]) Kanonierów i uważam, że ich futbol jest baaardzo miły dla oka.Ich potencjał w ofensywie jest ogromny, w defensywie już gorzej, ale dają radę chłopaki.Szanse oceniam dosłownie 51-49 % na korzyść Juve, tylko dlatego, że są cholernie efektywną drużyną, czyli to co się najbardziej liczy.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 14 mar 2006, 23:15

Grazie Grazie Grazie
Kibice już rezerwują bilety na Villarreal :]

Mecz przeciętny, a nawet słaby. Jednak pierwsze 20-25 minut to nasza przewaga i najpierw Oba Oba w poprzeczke, później zamieszanie w polu karnym i strzał Imperatore z przewrotki, a na koniec niewykorzystany karny. Trudno się mówi, ale to nie wróży dobrze. Oby się znów Adriano nie zatkał. Druga połowa słaba, ale bramka Dekiego przednia :] Tak jak goście w studio powiedzieli "akcja ala Figo". W końcówce Adi zmarnował jeszcze sete, ale najważniejszy awans.
Najlepszy na boisku oczywiście Figo dogrania, dryblingi, przetrzymanie piłki to potrafi 8) solidny mecz Wome i J.Zanettiego. Wogóle nasza obrona była praktycznie bezbłędna. Matrix i Walter ściany nie do przejścia. Veron nie najlepiej, Cambiasso miał kilka odbiorów, ale mimo wszystko mogło być lepiej. Oba w pierwszej połowie dobry, ale druga słaba. Adriano mimo wszystko nieźle moim zdaniem. Toldo to co miał bronić, bronił bez problemu. Paolo Cozza mógł na koniec jeszcze zatańczyć, ale trudno. Przynajmniej wierny Interowiec i za to go lubie :D
Troche głupie były komentarze Kołtonia. Po meczu : "wielki Inter , świetny mecz" - ironizował. Jakby zapomniał o niedawnych potyczkach Italii z Niemcami 10-3 :] znawca Calcio :lol: a i te ciągłe komentarze o canateccio :lol: żałosne.

Uchi_ pisze:Nie wiem, dlaczego Mancini gra tak strasznie defensywnie, przecież oni mieli tutaj pojechać Ajax, a nie bronić 0:0 czy 1:0

Przecież to oni mieli zaatakować. Nie było sensu pchać się na przód skoro byliśmy w 1/4. Później gol i bardzo mądra gra Interu.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 14 mar 2006, 23:18

Gratuluje awansu.
Po slabym meczu ale jednak.Adriano powinien pare spraw przemyslec na lawce.Strzelil gola z Sampa i podniosl sie krzyk ze forme odzyskal.Dzisiaj bylo widac jak jest naprawde.A ten jego strzal w 93 minucie bez komenarza.
Najlepszy tekst: Strejlau komentuje niewykorzystanego przez Adriano karnego i mowi "Widac wyrazne braki techniczne u tego zawodnika" :mrgreen:
Ajax nie stworzyl zadnego zagrozenia i nic wielkiego nie pokazal.Pewnie dlatego ze Inter w defensywie spisywal sie o wiele lepiej niz w ataku.Bardzo dobry mecz Materaca najlepszy zawodnik obrony jesli nie calego Interu.Hunteelar sobie nie pogral kompletnie nic.

Dobrze ze do meczow polfinalowych macie sporo czasu na poprawienie gry bo inaczej cienko to widze (zakladam ze Villarreal przejdziecie).

Stalo sie to co mialo sie stac czyli trzy druzyny z Serie A w cwiercfinale.Jest bardzo dobrze.Oby wszystkie trzy zameldowaly sie rowniez w polfinale LM.

Forza Milan.

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 14 mar 2006, 23:26

serek408 pisze: Przecież to oni mieli zaatakować. Nie było sensu pchać się na przód skoro byliśmy w 1/4. Później gol i bardzo mądra gra Interu.

No, z wyniku 1:0 raczej Inter nie dałby sobie odebrać u siebie awansu, więc powinien zagrać zdecydowanie bardziej ofensywnie.Chodzi mi o magię własnego stadionu, np. coś jak Milan czy Barcelona - oni u siebie nie dają na długo dać przewagi przeciwnikowi.Mam nadzieję, że Villareal zostanie z tyłu i 1/2 będzie Wasza.Osobiście wolę tam bardziej Juve, ale jak mówiłem para z Arsenalem jest wyrównana i ciężko stwierdzić, kto awansuje.Forza Paolo Cozza :D !

Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 15 mar 2006, 8:34

Adriano zagrał piach totalny, ale to "zasługa" nie tylko jego słabej formy, ale i świetnego meczu Maduro, który zagrał naprawdę kapitalnie! :] A co do samego spotkania to raczej nic ciekawego, bramka Stankovica bardzo ładna, natomiast Ajax w drugiej połowie mógł stworzyć sobie parę dogodnych okazji, ale brakowało ostatniego podania, szczególnie irytował mnie Juanfran, który konsekwentnie podawał piłki do Toldo :roll:

Awatar użytkownika
Ultras
Madridismo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ultras » 15 mar 2006, 9:50

Słaby mecz Adriano nie wiem czy jest bez formy czy to jest spowodowane brakiem motywacji ?.Jeśli chodzi o Inter to zagrali tak jak można było sie tego spodziewać.Strzelic bramkę i sie bronic.Gdyby Adriano wykorzystał karnego mecz zapewne potoczył by sie inaczej i możliwe że Blind wprowadziłby jakies zmiany jeszcze w pierwzej połowie.Ajax stawia na młodych ale to jak sie okazuje nie jest gwarantem sukcesu.

Awatar użytkownika
Gangreniak
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gangreniak » 15 mar 2006, 12:54

Adriano wydaje mi się że jest bez formy chodż ostatnio się przełamał i strzelił bramke (tylko na tyle go stać?). Za to Dejan Stankowić w dwóch meczach z Ajaxem strzelił dwie bramki ...

Awatar użytkownika
Tomachos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomachos » 15 mar 2006, 13:39

=BiEcHu= pisze:Adriano wydaje mi się że jest bez formy chodż ostatnio się przełamał i strzelił bramke (tylko na tyle go stać?). Za to Dejan Stankowić w dwóch meczach z Ajaxem strzelił dwie bramki ...
Ale jak strzelił 2 bramki w 2 meczach to znaczy ze strzelił 2 gole? czy po jednym w każdym meczu? a jakby strzelił 4 gole w 2 meczach to by oznaczało że strzelił 4 gole czy tylko 2 na mecz?.... no powiedź jak to jest... plizzzzzzzzzzzz...

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 15 mar 2006, 13:50

Słabiutki mecz w wykonaniu Interu. Po pierwszych 30 minutach myślałem, że będzie pogrom ale niestety potem było już tylko gorzej. Myślę, że tak słaba gra była spowodowana głównie przez Verona, który w tym meczu pokazał wielkie zero. Cambiasso też mnie nie zachwycił. Obrona zagrała całkiem nieźle. Ajax nie stworzył praktycznie żadnej sytuacji po której mógłby strzelić bramkę, nie licząc lekkich strzałów w środek bramki. Adriano niestety bardzo nieudolnie zagrał w tym meczu. Zresztą Oba też niczym nie zachwycił poza strzałem w poprzeczkę. Ważny jest awans, mimo słabej gry pozostaje nam liczyć, że w dalszej fazie będzie coraz lepiej to wyglądało. :wink:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 17 mar 2006, 13:23

W niedziele mecz z Lazio. I za każdym razem to przypominam, ale co tam :P Ja - Inter, najlepszy kumpel - Lazio :] takie małe derby dla nas. Ostatnio w Coppa wygraliśmy 1-0 i mogłem triumfować :D Skuteczny na Laziali okazał się Dajan, który teraz nie zagra.
No, ale ostatnio na mecze Inter-Lazio patrzy się także pod innym kątem. Mianowicie chodzi o trenera i kilku byłych piłkarzy Biancocelestich. Tak więc rywal powinien być dobrze znany. Ostatnio Lazio gra bardzo dobrze i są już na 7 miejsu ze stratą tylko 2 pkt. do miejsca szóstego - czyli dającego awans do UEFA. Więc grają o stawke. My także nie gramy o pietruszke bo drugie miejsce jest w zasięgu ręki.

Przypuszczalne składy:

Inter Mediolan: Toldo; J. Zanetti, Cordoba, Samuel, Wome; Figo, Veron, Cambiasso, Solari; Adriano, Martins

Lazio Rzym: Peruzzi; Oddo, Siviglia, Cribari, Zauri; Pandev, Mudingayi, Liverani, Mauri; Tare, Rocchi

W miejsce Dekiego najprawdopodobniej Solari. W Lazio nie ma Di Canio

Dziś swoje 30 urodziny obchodzi Alvaro "El Chino" Recoba. Wszystkiego najlepszego Chińczyk :!: :] dużo meczów dla Nerazzurrich i jeszcze więcej bramek :P no i oczywiście zdrowia

Awatar użytkownika
Juras_InterFan
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Juras_InterFan » 18 mar 2006, 11:15

serek408 pisze:Dziś swoje 30 urodziny obchodzi Alvaro "El Chino" Recoba. Wszystkiego najlepszego Chińczyk :!: :] dużo meczów dla Nerazzurrich i jeszcze więcej bramek :P no i oczywiście zdrowia
No mecz z Lazio bardzo wazny - do konca tylko 9 kolejek i kazde zwyciestwo bedzie bardzo wazne - trzeba zając te 2 miejsce wyprzedzic Milan - wygrac Puchar Włoch no i w LM jak najdalej :)

Co do urodzin Recoby to niech zagra z Lazio w 1 skladzie i pokaze ze nalezy mu sie nowy kontrakt :)
Chcialbym zeby zamiast Stankovica zagral wlasnie Solari - jeszcze trzeba dac chlopakowi szanse bo jak nie to raczej odejdzie z Interu po sezonie wlasciwie bez szans udowodnienia swojej przydatnosci ....

Tak czy inaczej ...

Forza Inter !!!!!!!!!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”