Wisła Kraków (zbiorczy) - Strona 193

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Dotrze ten hajs czy nie dotrze?

Dotrze, dotrze
7
28%
Nie ma bata, nie dotrze
10
40%
Je**ć konfitury!!!
8
32%
Awatar użytkownika
radzionek
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: radzionek » 01 maja 2007, 21:11

Pare dni tu nie zaglądałem i zdziwiłem się , że nikt jeszcze nic nie napisał o tym co się dzieję wokół Wisełki ( a dzieje się dużo ) :lol: Jak zapewne wiecie Wisła ograla 3-1 Legie. Forma, jaką zaprezentowali gracze , była bardzo dobra. Może w pierwszej połowie nie grali jakoś oszałamiająco, ale po wejściu Piotra Brożka i Kuby Błaszczykowskiego cała machina ruszyła . Przypomniała mi się troszkę Biała Gwiazda z czasów Kasperczaka :) Jeśli nadal piłkarze będą utrzymywali ten poziom gry, to kto wie, moglibyśmy jeszcze mieć mistrza :P Boję się jednak, że zmobilizowali się oni na Legię a poźniej wszystko wróci do sezonowej normalności. Obym się mylił. Co do Legii to ,trzeba to przyznać, była tłem dla Wisły. Stać ich było własciwie tylko na jedną przypadkową bramkę. Bład Emy , ale są one rzeczą ludzką i zdarzają się najlepszym. Mogło to być też spowodowane brakiem koncentracji Rumuna , bo rzadko kiedy miał okazję się wykazać ( własciwie w ogóle ) . Wart odnotowania jest również świetny doping kibiców obu drużyn . Wiślacy dawno tak nie jechali z dopingiem , a Legionistom należy się szacunek, że wspierali drużynę cały mecz. Kibice obu drużyn przygotowali też bardzo fajne oprawy.

Teraz odbiegnę od meczu. Otóż gościem magazynu Liga + Extra był prezes Wisły - pan Mariusz Heler . Stwierdził on w programie, że Nikola nie jest już piłkarzem Wisły. Coż, szkoda gościa bo w piłkę grać potrafil, ale niestety miał za bardzo wybuchowy charakter. Powodzenia Nikola, dzięki za oddanie klubowi.

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 01 maja 2007, 21:22

radzionek pisze:Coż, szkoda gościa bo w piłkę grać potrafil, ale niestety miał za bardzo wybuchowy charakter. Powodzenia Nikola, dzięki za oddanie klubowi.
Potrafi, Iraklis załatwił, ale jednak szacunku mu brak nawet dla tych co trzeba więc adios :wink:
radzionek pisze:Bład Emy , ale są one rzeczą ludzką i zdarzają się najlepszym.
Co do Niego, to martwić może zamiszanie koło Jego kontraktu. Niechaj się Prezes spręży bo odejście Rumuna byłoby fatalne :roll:

I jeszcze co do trenera. Mówi się o Toppmolerze podobno i o Zielu. Obie opcje wg mnie bez sensu najmniejszego. Zielu 100% Legia więc przyjście mogłoby mu zaszkodzić, a akurat Jego szanuja bardzo :wink: Niemiec wydaje mi się limit szczęścia wuczerpał, a poza tym siermiężny styl preferuje, więc zdecydowanie nie. Poza tym plota plota bo gdzie on do Wisełki :wink: Więc zostają w teorii Orest, Smuda, Janas, Stawowy i paru zapewne zamaskowanych kandydatów... A więc jestem za Heniem :wink: Niestety chyba żadna z kandydatur nie ma szans przywrócić blasku Białej Gwiazdy.

Awatar użytkownika
radzionek
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: radzionek » 01 maja 2007, 21:41

Więc zostają w teorii Orest, Smuda, Janas, Stawowy i paru zapewne zamaskowanych kandydatów... A więc jestem za Heniem Wink Niestety chyba żadna z kandydatur nie ma szans przywrócić blasku Białej Gwiazdy.

A ja jestem za... Kaziem Moskalem ( ! ) :P Można dać mu spróbować poprowadzić ten zespół. W końcu siedział on w klubie jako asystent trenera, zna dobrze zawodników, fachu mógł sie pouczyć, no więc... czemu nie. Skoro udało mu się poprowadzić zespól do zwycięstwa z Legią, to ja wierze, że jest on w stanie coś jeszcze wykrzesać z piłkarzy.

P.S. Fajnie śpiewał hymn po meczu w wywiadzie :lol:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 01 maja 2007, 22:29

Na mecze z Cracovią i Legią piłkarze spinają się niezależnie od trenera, ostatnio pisałem już o tym ;). Nie jest to jeszcze żaden wyznacznik, równie dobrze znowu mogą bezbramkowo zremisować z Odrą w następnej kolejce. Najlepiej sytuację obrazuje Paulista; pełen luz, nonszalacja i nie trafianie w pustą bramkę wystarczy porownać z: debiutem w barwach Wisły, meczem z Legią wieńczącym poprzedni sezon, meczem z FC Basel, ostatnim meczem z Legią (znowu). Chcieć to móc. Problemem jest, zeby zawodnicy grali na maksimum możliwości w każdym meczu i byle trener z takich gwiazd, które mają zapewnione wielkie pieniądze niezależnie od wyników, tego nie wyciągnie.
Potrzebny jest trener mocny, z autorytetem. Tutaj Mijailović. Za czasów Engela przesunięty od razu do rezerw, bo trener się przestraszył, za Moskala&Kulawika przesunięty do rezerw już po pierwszym terningu. Teraz już przegiął. A wystarczy porównać z tym jak ustawił go do pionu Petrescu i jak grał za jego czasów (czego ukonorowaniem bramka z Iraklisem, już za Okuki).
Z całym szacunkiem dla Moskala, ale Wisła to nie jest ochronka, żeby mógł się uczyć, tylko drużyna walcząca o najwyższe cele (jeszcze :P). Sam podkreśla, ze nie czuje się na siłach, więc wyjściem może być przykładowo Kmita Zabierzów, Wisła potrzebuje doświadczenia. Moskala lubię, mam nadzieję, ze kiedyś poprowadzi Wisłę, ale teraz na to trochę za wcześnie.

Jacek Zieliński w Wisle, to oczywiście żart primaaprilisowy Wyborczej, ale był tak dobry, że nie chcieli czekać :lol:. Nie nastawiam się też na trenera zagranicznego, skoro prezes twierdzi, że czeka nas opcja krajowa. Podejrzewam, że tak jak wszystkim siedzi w głowie jak gwóźdź Orest Lenczyk. Mi nie chodzi już nawet o świetne wyniki, bo to każdy widzi, nawet nie o to, ze to wiślak, ale jestem pod wrażeniem wpływu na piłkarzy i ile z nich wyciska. Wystaczy spojrzeć na ex-wiślaka Pawła Strąka i wypożyczonego Boguskiego, który nie łapalby się nawet w Krakowie na ławkę, a w tej rundzie jest jednym z lepszych zawodników lidera ligi. Poza tym (L.) zarabia w Bełchatowie tyle co Moskal, wyraża się coraz zgryźliwiej o zarządzie i zaskoczyło mnie to, że w dalszym ciągu jest w przyjacielskich stosunkach z Cupialem, nie wiem ile jest w tym prawdy. Nie mówiąc już o tym, że jego przyjście zwiększyłoby szanse na dobrego playmakera...

Przy Lenczyku są same korzyści, przy reszcie same niewiadome. Ale jak patrzę z jakim animuszem jest podpisywany dyrektor sportowy i jak kiepskie warunki pracy sa oferowane trenerowi, skoro nawet będący na dorobku Urban nie chce pracować w Wiśle, to myślę, że Agrest to mrzonka. Ale jaka piękna :). Ktokolwiek to nie będzie, mam nadzieję, ze Heler nie ściemnia z daniem mu dłuższego czasu na pracę.

W kwestii Dolhy, to ja poczekam na jakąś jego wypowiedz na konferencji w sprawie kontraktu w czerwcu, bo Dziennik to nie jest wiarygodna gazeta.
PS. W sumie nosiłem się już od jakiegoś czasu z zamiarem napisania czegoś tutaj o trenerach, więc dzięki za impuls :).
[edit] Właśnie sobie uświadomiłem, że ilekroć zwolnią trenera piszę za każdym razem to samo. Ale jak może być inaczej, skoro Wisła drepcze w miejscu :lol:.
Ostatnio zmieniony 01 maja 2007, 22:34 przez petru, łącznie zmieniany 2 razy.

Michal_VeB
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Glosujcie!!!!! Wazne :)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michal_VeB » 01 maja 2007, 22:29

http://www.voteyourteam.com/Europe/Pola ... rakow.aspx

kliknijcie Vote obok Wisły i poprzesyłajce to innym Wislakom :)

PS. mozna glosowac co godzine. Postarajcie sie :)

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 09 maja 2007, 22:19

Powiem tak: GOTUJE! To co zrobił ten kretyn sędzia prosi o pomstę do nieba! Nie dosc ze dał Kubie żóltko ZA NIC to jest nagle wycofuje 2 karne, no poprostu KOMEDIA! Zagłębie w sumie tylko poprzeczka piszczka, Wisła akcja Gołosia, strzał z kozla Stolarza i ostatnia Penksy z C wyglądalo, ze wpadnie ale jeszcze stał Brożek.

Mam jeszcze słowo które wyraźni wszystko o czym meczu:

Zagłębie ch*je, Zagłębie dalej Kupuje

2 wp // fieldy

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 09 maja 2007, 23:52

BartekTS pisze:Powiem tak: GOTUJE! To co zrobił ten kretyn sędzia prosi o pomstę do nieba! Nie dosc ze dał Kubie żóltko ZA NIC to jest nagle wycofuje 2 karne, no poprostu KOMEDIA! Zagłębie w sumie tylko poprzeczka piszczka, Wisła akcja Gołosia, strzał z kozla Stolarza i ostatnia Penksy z C wyglądalo, ze wpadnie ale jeszcze stał Brożek.

Mam jeszcze słowo które wyraźni wszystko o czym meczu:

Zagłębie ch*je, Zagłębie dalej Kupuje

2 wp // fieldy
Szkoda słów, ŻENADA ! PARODIA ! Ciekawe czego sędzia sie bał ze schodził z ochroną z boiska ?

Awatar użytkownika
mihalinho
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mihalinho » 10 maja 2007, 8:08

Patrząc na postawę sędziego w tym meczu również odniosłem nieodparte wrażenie, że... może był pijany?? albo przekupiony.

Był to jeden z najgorszych pod względem postawy sędziego mecz na przestrzeni całego sezonu. Jednak co do widowiska nie można mieć zastrzeżeń - Wisła cisnęła, prawidłowo zdobyła bramkę i należał się jej rzut karny. Wynik wypaczony, myślę, że nie obejdzie sie bez rozgłosu i bardzo dobrze...

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 10 maja 2007, 9:48

Ja wczoraj miałem przyjemność oglądać Orange Ekstraklasę, gdzie po waszych wpisach czekałem na skróty z meczu Wisła Kraków-Zagłębie Lubin. Ja to oglądałem na luzie i szczerze śmiałem się z poczynań sędziego, bo to był kabaret, co ten gość wyprawiał. Po meczu trener Michniewicz powiedział coś w stylu "brakowało nam szczęścia do zwycięstwa", ale nie wspomniał, że ich szczęściem był sędzia, bo gdyby nie on to Wisła by koło 3:0 wygrała zdecydowanie.

PS: Piotr Reiss witamy w klubie 100 bramek :rydzyk:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 maja 2007, 12:11

BartekTS pisze:Powiem tak: GOTUJE! To co zrobił ten kretyn sędzia prosi o pomstę do nieba! Nie dosc ze dał Kubie żóltko ZA NIC to jest nagle wycofuje 2 karne, no poprostu KOMEDIA!
paku pisze:Szkoda słów, ŻENADA ! PARODIA ! Ciekawe czego sędzia sie bał ze schodził z ochroną z boiska ?
mihalinho pisze:Patrząc na postawę sędziego w tym meczu również odniosłem nieodparte wrażenie, że... może był pijany?? albo przekupiony.
Fishbone pisze:Ja to oglądałem na luzie i szczerze śmiałem się z poczynań sędziego, bo to był kabaret, co ten gość wyprawiał

Tak naprawdę kazdy kto oglądał skrót, powtórkę, czy nawet kontrowersję mogł dostrzec jeden rażący błąd. To był spalony, gdzie Wiślak był na równi z ostatnim obrońcą Zagłębia, nalezy podkrelić ze trudny do wyłapania, ale zawsze bład. Nie wiem skad taka postawa względem sędziego.
Bardzo dobrze, ze zmienial decyzje z karnymi, bo co by było gdyby je gwizdnał :?

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 10 maja 2007, 12:18

I żadne krzyki nas nie przekonają, że białe jest białe, a czarne jest czarne.
Jarzinho pisze: Bardzo dobrze, ze zmienial decyzje z karnymi, bo co by było gdyby je gwizdnał
Armagedon :boje się:.
Gołoś pisze: Widziałeś z bliska sytuacje kiedy sędzia podbiegał konsultować się z liniowym?

- Tak, w sytuacji kiedy była ręka w polu karnym sędzia odgwizdał faul. Boczny arbiter nic nie pokazywał w trakcie akcji, dopiero potem pokazał, kiedy sędzia główny podbiegł do niego. Potem było tak samo. A dobrze wszystko widziałem, bo rozgrzewałem się jeszcze wtedy obok. Ja tego nie rozumiem. To bardzo dziwne.
:lol2:

A może sprawiedliwość.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 10 maja 2007, 12:26

Ale sie nakrecacie - sedziowanie nie bylo az takie kiepskie jak to opisujecie :!:
Ale po kolei - zaczne od bramki opisanej w newsie przez piwusa - sedzia nie mogl jej uznac jako prawidlowej bo padla kilka sekund bo gwizdu, wiec jak mogl uznac :think: a pozycja to byla stykowa - raczje do puszczenia ale nie jestes wrozka zeby wiedziec czy gol by padl, bo Vaclavikolal juz sytuacje

Jezeli mialbyc karny to tylko jeden- -ten z Arboleda i Blaszczyklowskim, chociaz tutaj zawsze beda kontrowersje :!:

Brozek sam sie wylozyl bo Bartczak zabral nogi, wygladalo to tak jakby o kepke trawy sie wylozyl - powinna byc zolta dla wislaka

Co do reki, to napewno byl Alunderis odpychany a poza tym nie wiem czy jesli nawte to ta reki nie byla przed polem karnym :!:

Ale coz Sedziowie zawsze sa przeciwko Wisle

Proponuje zobaczyc powtorki

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 10 maja 2007, 12:38

Oczywiście masz prawo do własnych opinii, ale... jeśli ktoś przed meczem zakłada, że w meczu padnie remis lub wygrają goście, to nie dziwię się, że broni wyniku.
czeher pisze:raczje do puszczenia ale nie jestes wrozka zeby wiedziec czy gol by padl, bo Vaclavikolal juz sytuacje
Piłka mogłaby się nie doczołgać do bramki na przykład. Brożek mógłby nie trafić w piłkę, tylko kopnąć się w czoło. Piłka mogłaby wylądować na dachu trybunu. Ostatecznie w chwili strzału mógłby spaść meteoryt i zrobić dużą dziurę w okolicach Błoń.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 10 maja 2007, 12:44

piwus pisze:Brożek mógłby nie trafić w piłkę, tylko kopnąć się w czoło. Piłka mogłaby wylądować na dachu trybunu.
akurat te teoretycznie zalozenia sa calkiem do rzeczy :wink:
Brozek to nieszablonowy wkoncu egzekutor

Awatar użytkownika
mAstA87
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mAstA87 » 10 maja 2007, 13:35

Co do reki, to napewno byl Alunderis odpychany a poza tym nie wiem czy jesli nawte to ta reki nie byla przed polem karnym
dla mnie to była walka bark w bark, wiec nie widzialem tutaj faulu ze strony Brożka :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”