Juventus Turyn (zbiorczy) - Strona 193

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Czy Juventus będzie mistrzem Włoch w sezonie 2005/2006?

Tak
117
64%
Nie
65
36%
Awatar użytkownika
DjJuve
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DjJuve » 26 gru 2005, 23:20

Ajgor pisze: Nie dośc, że Cie gówno obchodzi, to nawet masz je na twarzy :wink:
Gdyby tak napisał Juventino już dawno zmieszałbym go z błotem, czekam na reakcje milanistów, którzy powinni nieco utęperować "pukniętego" kolege (Chłopaczek licze na Ciebie :P )

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 26 gru 2005, 23:21

Ibrahimović pisze:Moze wyjawic mi/nam w jakim celu napisales tego posta

Nie mogę - to moja tajemnica...

Ibrahimović pisze:Bo za nic nie moge zrozumiec

Niestety Ci nie pomogę...

Ibrahimović pisze:On jest wart kazdej kasy.
No jest, co nie zmienia faktu, że np Guus Hiddink jak dla mnie poradziłby sobie nie gorzej... I nie jest on jedyny, tyle że plusem dużym Capello jest to, że siedzi w Serie A tyle czasu... ale nie jest niezastąpiony i tak...
michael900 pisze:Ibrahimović ty się nie dziw, że milaniści piszą tekie głupie posty. Oni są głupsi niż to się wydaje po ich postach.

No i to napisał jakże mądry nowy kibic Waszego klubu... Gratuluje go Wam :wink:
Snipp_ pisze:Ten cały snip to jakiś gagatek jest. Ty go nie lubisz, Jakiś Juras ma go na liście ignorowanych a serek ciągle o nim pisze.
A prezydet Czadu chce go zatrudnić w swoim sztabie...
Ostatnio zmieniony 26 gru 2005, 23:27 przez Ajgor, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 27 gru 2005, 0:07

michael900 pisze:brahimović ty się nie dziw, że milaniści piszą tekie głupie posty. Oni są głupsi niż to się wydaje po ich postach.
:rotfl4:

Miło Nam, chciałbym kiedyś być chociaż w cząstce, taki jak Ty. :rydzyk:

Otóż Baggu, co skłoniło Cię do napisania tych postów ? Capello to wielki trener, który w każdym klubie osiągał spore sukcesy.Szczerze mówiąc, on jest na nie skazany.Obecnie nie ma lepszej partii we Włoszech, a zwolnienie jego graniczyłoby z głupotą, tym bardziej, z powodu 'ekhm' monotonii spowodowanej wygrywaniem.Chyba nie elementu trenerskiej pracy, w której Fabio ma słabe punkty.Przebudowa zespołu ? Duet Capello - Lucuś raczej nie należy do zielonych na rynku Mercato, mimo niepozorności budżetowej, Juve potrafi dokonać spektakularnych transferów.Nie są to te z najwyższej półki, no ale po co gwiazdy, jak drużyna z bądź co bądź niegwiazdeczek osiąga takie wyniki.Jednak nie może to trwać wiecznie, dlatego w części zgadzam sie z Twym postem, no ale popracować w Juve, to on może nawet i 7, albo i 19 lat, jak Fergi, ale to nie ten sam gatunek...W sumie to, gdy drużyna zbyt długo gra jednym składem, wtedy można myśleć o wprowadzeniu świeżej krwii, natomiast trener może długo się trzymać stołka, bo do klubu przychodzą inni, nowi piłkarze i gra wcale nie musi być ciągle podobna i monotonna.A to, że Capello tyle wygrywa, to raczej powód do wybudowania mu pomnika...

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 27 gru 2005, 0:44

Uchi_ pisze:Otóż Baggu, co skłoniło Cię do napisania tych postów ?

I znowu to samo :lol:

Uchi_ pisze:Capello to wielki trener, który w każdym klubie osiągał spore sukcesy.Szczerze mówiąc, on jest na nie skazany.Obecnie nie ma lepszej partii we Włoszech

ba, w Europie, a właściwie to na świecie.

Uchi_ pisze:Chyba nie elementu trenerskiej pracy, w której Fabio ma słabe punkty.

Czasami ma niezrozumiałe decyzje, ale jestem skłonny przyznać Ci rację.

Uchi_ pisze:Nie są to te z najwyższej półki

Jak to nie? Nedved, Vieira, Baggio to były z pewnością lepsze transfery niż Gilardino, rezerwowy Rui Costa.

Uchi_ pisze:Jednak nie może to trwać wiecznie, dlatego w części zgadzam sie z Twym postem, no ale popracować w Juve, to on może nawet i 7, albo i 19 lat, jak Fergi

Liczę na to, że będzie trwało wiecznie, ale w to nie wierzę. Jednak piłka jest taka, że nie można ciągle wygrywać.

Uchi_ pisze:W sumie to, gdy drużyna zbyt długo gra jednym składem, wtedy można myśleć o wprowadzeniu świeżej krwii, natomiast trener może długo się trzymać stołka, bo do klubu przychodzą inni, nowi piłkarze i gra wcale nie musi być ciągle podobna i monotonna

Jeszcze raz od początku. 'powiedziałem', że chciałbym Capello w Juvetusie do mniej więcej 2008-2009 roku, bo myślę, że po 2009 w Juve będzie taka 'przebudowa' zespołu. Mam nadzieję, że Moggi popiszę się sprytem i ową 'przebudowę' przeprowadzi niezauważalnie. Wtedy Capello mówię jak najbardziej tak i to na jak najdłużej się da. Jeśli by jednak nie chcący tak się nie stało...to podziękowałbym Capello za te wspaniałe(mam nadzieję) lata. Tu nie o to chodzi, że jest on zły, słaby, gra nudny futbol, bo oczywiście tak o nim nie myślę. Poprostu chciałbym, aby inny trener zbudował Juventus od początku. Wiem, wiem równie dobrze mógłby to zrobić Capello, ale przez ile lat by jeszcze trenował Juventus? Pewnie max. 5 lat. Jak już kiedyś pisałem do najmłodszych to on nie należy, a że marzy mu się jeszcze repr. Włoch lub Anglii to pewnie chciałby na 'starość' poprowadzić Azzurrich. Pozatym bałbym się, żeby jeszcze zawału na meczu dostał :? :lol: A mi chodzi o kogoś długoterminowego...na 10-15 lat. Niesie to za sobą ogromne ryzyko, no ale co zrobić? Lecz gdyby Capello zdecydował się na tak długi pobyt w Juventusie o jakim wspominałem...to jestem jak najbardziej na tak i byłby moim faworytem.

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 27 gru 2005, 0:47

Nonckiewicz siadej! Nir tlumacz sie juz, jzu wiemy o co Ci chodzilo, a teraz tylko pograszasz sprawe, bo sie tlumaczysz ;]

Ajgor pisze:No i to napisał jakże mądry nowy kibic Waszego klubu... Gratuluje go Wam Wink

Spojz na swoje teksty o 'gownie', zią.

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 27 gru 2005, 0:56

Jak to nie? Nedved, Vieira, Baggio to były z pewnością lepsze transfery niż Gilardino, rezerwowy Rui Costa.

Nedved jak przychodził z Lazio, a) miał renomę w Italii, ale nie był gwiazdą ligi , b) chodzi mi o coś większego, niż porównywanie z Ruim.

P.S. Czy transfer Gilardino jest gorszy od transferu Baggio... ? Otóż...nie 8) .Dlaczego ? Otóż Codinho w swoim pierwszym sezonie w Juve strzelił 14 goli, czyli o 3 więcej niż Gila do tej pory.Dodajmy, że w pod koniec grudnia jego konto wynosiło tylko 7.Co do Viery czy Nedveda to trudno ich porównać, ale trzeba przyznać, że bardzo trafione transfery.Niestety bardziej od transferów Milanu.

Lakier, muszę zapytać :).Kto jest w Twoim avatarze ? :lol:

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 27 gru 2005, 9:20

Juventus złożył ofertę Betisowi Sewilla za Joaquina.

Hiszpański pomocnik jest głównym celem Moggiego w zimowym okienku transferowym i dyrektor generalny Juve przygotował ofertę, aby przekonać prezydenta Manuala Ruiza de Loperę do sprzedaży swojej gwiazdy.

W zamian za Joaquina Bianconeri oferują 7 milionów funtów w gotówce oraz Marcelo Zalayetę i Rubena Oliverę. Oferta jest warta około 16 milionów funtów, czyli tyle ile żąda Lopera za swojego asa.

Moggi jest również skłonny do negocjacji. Władze Juventusu są zdecydowane zrobić furorę na rynku transferowym, po tym jak sprzedały prawa do transmisji spotkań Juventusu włoskiej telewizji Mediaset na sumę 150 milionów funtów.

www.tribalfootball.com/www.juvepoland.com

A więc czekamy na więcej szczegółów ;) Ciekawe czy to prawda, czy też wymysl panów z tribalfootbal ;)

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1295

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 27 gru 2005, 10:12

Myśle że transfer Joaquina do Juve to plota.Ale jeśli by przyszedł to mielibyście mega pomoc.Choc jak wiemy żadko kiedy sprawdzają sie hiszpanie we włoszech(Milan jest tu szczególnym przypadkiem).Choć myśle że prędzej ten śmieszny klub z madrytu go kupi niż Juve :wink:

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 27 gru 2005, 10:18

gilardino11 pisze:Myśle że transfer Joaquina do Juve to plota.Ale jeśli by przyszedł to mielibyście mega pomoc.Choc jak wiemy żadko kiedy sprawdzają sie hiszpanie we włoszech(Milan jest tu szczególnym przypadkiem).Choć myśle że prędzej ten śmieszny klub z madrytu go kupi niż Juve :wink:
A ja myśle ze jest tam choć cień prawdy, Juventus dostał sporo kasy za prawa do transmisji, A Moggi jaki jest każdy wie :) Ale oczywiscie masz cień racji, trzeba poczekac na oficjalne stanowisko klubu co do tejże jak narazie plotki. Jak wiadomo zbliża się okno transferowe, a plotek kto kogo zasili jest co najmniej tyle ile jest dni w roku. Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
DjJuve
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DjJuve » 27 gru 2005, 11:36

Bzdura, za kogo niby miałby grać hiszpan? Świetnego Camora? Powracającego do formy Nedveda? Pamiętajmy, że naławce jest solidny Mutu.
Moggi nie kupuje jeśli nie musi, nie jesteśmy Interem, aby wydawać grubą kase na nieporzebnych zawodników.
W zime zostaną ustalone kontrakty z Gallasem i Sagnolem, którzy wraz z Cassano w lato 2006 przejdą do naszego klubu :P

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 27 gru 2005, 11:45

Wreszcie te same poglądy DjJuve :P Dla mnie ten transfer to jedna, wielka bujda. Zresztą...trochę się obawiam Hiszpanów w Serie A, a ten sezon zawodnik Betisu ma dużo słabszy.

Ciekawiej jak dla mnie się zapowiada sytuacja z De Jongiem, zawodnikiem IMHO jeśli patrząc na przyszłość lepiej zapowiadającym się od Sagnola.

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 27 gru 2005, 11:49

DjJuve pisze:Powracającego do formy Nedveda

Tylko pytanie na ile Pavel powróci do formy...
DjJuve pisze:Pamiętajmy, że naławce jest solidny Mutu

Jeśli będzie w formie to wtedy on jest więcej niż solidny...

DjJuve pisze:W zime zostaną ustalone kontrakty z Gallasem i Sagnolem, którzy wraz z Cassano w lato 2006 przejdą do naszego klubu

Nie byłbym taki pewien...

Nie zmienia to faktu, że wydaje mi się, że taki zawodnik jak Joaquin nie jest przygotowany do gry w Serie A... i jest poprostu niepotrzebny nie tylko Juve, ale żadnemu z czołowych zespołów... On jest za delikatny jak na tą ligę wydaje mi się...

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 27 gru 2005, 13:55

Myśle że transfer Joaquina do Juve to plota.
Gówno prawda. Transfer to nie plota, to bujda, bo go nie ma. Złożenie oferty można nazwać plotą.
gilardino11 pisze:Ale jeśli by przyszedł to mielibyście mega pomoc.
Chciałeś napisać - "Mielibyście lepszych zmienników", choć i tutaj warto polemizować.
DjJuve pisze:Bzdura, za kogo niby miałby grać hiszpan?
Za Olivere, na prawym. Ławkowym.
Moggi nie kupuje jeśli nie musi, nie jesteśmy Interem, aby wydawać grubą kase na nieporzebnych zawodników.
Napinka! Yeah.

Kilka odpowiedzi w stylu Ajgora, do Ajgora:
Ajgor pisze:Tylko pytanie na ile Pavel powróci do formy...
Pożyjemy, zobaczymy, ale pewnie nie na długo...
Ajgor pisze:Jeśli będzie w formie to wtedy on jest więcej niż solidny...
Też tak myślę...
Ajgor pisze:Nie byłbym taki pewien...
Obyś był...

Awatar użytkownika
michael900
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michael900 » 27 gru 2005, 16:16

Uchi_ pisze:
michael900 pisze:brahimović ty się nie dziw, że milaniści piszą tekie głupie posty. Oni są głupsi niż to się wydaje po ich postach.

Miło Nam, chciałbym kiedyś być chociaż w cząstce, taki jak Ty. :rydzyk:
Mądry to ty nigdy nie będziesz.

JUVE ma teraz sporo kasy za sprzedanie praw do oglądania meczów, więc może się pokuśić o Joaquina. Milan też się o niego bije. Ale te cioty to mogą sobie najwyżej Zurawskiego kupić.

Masz 4WP na dobry początek to może zamilkniesz//Tomusmc

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 27 gru 2005, 16:22

michael900 pisze:Mądry to ty nigdy nie będziesz.

dumbass.

michael900 pisze:JUVE ma teraz sporo kasy za sprzedanie praw do oglądania meczów, więc może się pokuśić o Joaquina. Milan też się o niego bije. Ale te cioty to mogą sobie najwyżej Zurawskiego kupić.

Jooo, super. Na adu tez moze sie pokusic?

Zbanujcie go, prosze :pray:

Tak z ciekawosci sie zapytam, po co nam ten nazelowany Hiszpan? Rozumie ze Camora nie doceniaja fanowie Premiership czy ligi Hiszpanskiej, wiadomo, ale zeby 'fani' Juventusu nie wiedzieli ,ze jest on teraz jedenym z najlepszych skrzydlowych na swiecie ;/

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”