AS Roma (zbiorczy) - Strona 194

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Roma w lidze?

1-2
1
17%
3-4
1
17%
5-6
4
67%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1802
Kibicuję: Internazionale Serie A

Re: AS Roma (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 03 cze 2011, 9:29

miguel indurain pisze:1. niby czemu pep mialby jakos specjalnie zabiegac w romie o COKOLWIEK? on jest z krwi i kosci barcelonistą, to barcelona jest jego miloscia a nie roma.
Bo świat nie kręci się wyłącznie wokół Barcelony, a Guardiola nie będzie prowadził jej do końca życia. Niestety jesteś tak zapatrzony w swój klub, że nigdy tego nie pojmiesz.
miguel indurain pisze:z postu salas11 (1:15) mozna wywnioskowac ze pep nie moze sie juz doczekac aby opuscic barcelone i przeniesc sie do UKOCHANYCH wloch.
Zasugerowałem jedynie, że opcja wymiany trenerskiej na linii Roma - Barcelona byłaby możliwa, skoro Luis Enrique został namaszczony jako następca Guardioli, a sam Pep jako były piłkarz Giallorossich mógłby spróbować sił w innym klubie, w innej lidze, we Włoszech, nawet jeśli jest jak to określiłeś barcelonistą z krwi i kości i Barcelona jest jego miłością. No i gdzie niby napisałem coś o ukochanych Włoszech?

Naprawdę, zostań może przy swoim ukochanym klubie i ogranicz się do komentarzy w swoim ulubionym wątku, bo konwersacja z Tobą na temat innych drużyn jest bardzo skomplikowaną procedurą, która dodatkowo wymaga jeszcze odpowiednich pokładów cierpliwości. Pozdrów rkoemana i nie zapomnij o kabatach. Bez odbioru.

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 03 cze 2011, 9:37

zostane przy watkach zwiazanych z barcelona pod jednym warunkiem. ze ty nie bedziesz sie nigdzie udzialal poza watkiem interu. w innych tematach nie masz absolutnie nic do powiedzenia(zreszta w temacie interu tez jestes ubogi). bez odbioru.

pozdrow buenqueranke i llorona z setubal.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 03 cze 2011, 9:40

miguel indurain pisze:. z guardiola moze byc po prostu tak, ze za rok, dwa, trzy lata wyjedzie na 4,5,6 lat do kataru aby dorobic sie fortuny(kwoty rzedu 100mln euro - chociaz i tak teraz zarobia juz ponad 11/rok), a potem wroci do barcelony i zostanie jej prezydentem(akurat bedzie sie mniej wiecej konczyc druga tura sandro).
:think:

Odważna teoria, ale mnie się podoba taki scenariusz :spoko:

co by oftopu nie robić.
Nawet z zasiedziałymi włochomi można coś z robić jeśli się do nich dotrze i umotywuje :wink: :lol:
To już rola trenera
Oczywiście transferuysą potrzeba i tu Lucho może nie miec rozeznania na rynku włoskim czy ogólnie światowym. Piłkarzy hiszpańskich nie ma sensu ściagać do Włoch to w przypadku Lucho najkrótsza droga do klęski.

I właśnie dlatego kluczowa może być w Romie rola dyrektora sportowego i jego współpraca w Luisem Enrique.
Ja w Rzymie ktoś więcej niż sensowny na tym stanowisku ?

Awatar użytkownika
JestemHardcorem
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: JestemHardcorem » 04 cze 2011, 0:07

grzegorzfcb pisze:I właśnie dlatego kluczowa może być w Romie rola dyrektora sportowego i jego współpraca w Luisem Enrique.
Ja w Rzymie ktoś więcej niż sensowny na tym stanowisku ?
Na razie w Romie jest trochę bałagan, nie ma trenera, niby jest dyrektor sportowy, ale jeszcze nie złożył żadnego podpisu pod umową. Nie można robić transferów bo nie wiadomo jaka będzie wizja nowego opiekuna i jacy piłkarze będą mu potrzebni.
Wracając do dyrektora sportowego to będzie nim Walter Sabatini, człowiek z wieloma dojściami który widać jest ogarnięty na rynku, z tego co da sie zauważyć zwłaszcza rynek południowoamerykański jest mu szczególnie znany. To chyba będzie jeden z największych sukcesów nowego właściciela że sprowadził do nas tego pana :P Dla wielu kibiców Romy jako pierwszą rzeczą do zbudowania nowej Romy była wymiana dyrektora sportowego. Poprzednik Daniel Prade w ogóle nie wywiązywał się ze swojej funkcji... Zakupy takich ludzi jak Pit, Loria, Castellini, Barusso, Faty, Antunes czy inne perełki mówią same siebie jakie rozeznanie na rynku posiadał ten Pan :wink:

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 09 cze 2011, 7:20

Nie rokuje sukcesu Enrique, Hiszpani nigdy sie we Wloszech nie sprawdzaili w jakiejkolwiek formie, drugiej Barcy nie zrobi bo nie ma zawodnikow i nie bedzie. A jak zacznie sie bawic w "radosny futbol" to bedzie powtorka ze Spalla - ostani sezon gdzie byla rekordowa ilosc blamazy po 3-4 w pupe.

Nie wiem jak mozna bylo siegac po takiego trenera jak sie ma najstarszy sklad w lidze, desperacja chyba. Nikt inny nie chcial, bo jak racjonalnie myslac mozna bylo go zatrudnic ?

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 09 cze 2011, 9:06

Totnik_ASR pisze:Hiszpani nigdy sie we Wloszech nie sprawdzaili w jakiejkolwiek formie
no rzeczywiscie, suarez byl arabem

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 09 cze 2011, 9:09

Jakie mial sukcesy ?

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 204

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 09 cze 2011, 9:11

Gwiazda Grande Interu Herrery z lat 60-tych.
Zreszta do dnia dzisiejszego jedyny Hiszpan ze Zlota Pilka.

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 09 cze 2011, 9:19

Cos jeszcze? I moze nie z prehistorii ?

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 09 cze 2011, 9:32

po prostu nie pisz bzdur i tylko tyle. a jesli czegos nie wiesz, latwo sprawdzic.

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 09 cze 2011, 9:41

A odpowiesz na moje pytanie ?

Skoro pisze bzdury to poprosze o liste trrnerow hiszpanskich ktorzy w Serie A odniesli SUKCESY... tylko tak do 20 lat wstecz bo prehistoria mnie nie interesuje.

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 09 cze 2011, 10:12

ale o co ci chodzi? napisales ze zaden hiszpan nigdy nie sprawdzil sie w jakiejkolwiek roli we wloszesz. i to jest klamstwo. suarez sie sprawdzil.
albo 1) dla bezpieczenstwa uzywaj precyzyjnych zwrotow: nie zaden tylko prawie zaden, nie nigdy tylko wybierz okres czasu jaki ci odpowiada, albo 2) przed napisaniem postu zapoznaj sie z historia ligi w ktorej masz ulubiona druzyne.

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 09 cze 2011, 10:24

Wyjatek potwierdza regule, nie chodzilo mi o prehistorie tylko bardziej czasy obecne ale jak juz sie tak spinasz to sie poprawie PRAWIE ZADEN HISZPAN - moze byc ?

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 09 cze 2011, 18:21

Panowie, ten Ramirez z Bologni to naprawdę taki wielki talent ? Czytałem, że Roma złożyła ofertę, 10 mln., która została odrzucona, dość sporo jak na 20 letniego chłopaka który dopiero od roku gra w europie, nie wyróżnił się niczym szczególnym (przynajmniej dla mnie, bo kompletnie o nim nie słyszałem) i raczej nie ma statusu jakiegoś wielce utalentowanego. Tym bardziej mnie to dziwi, że wiele mówiło się o Lameli, a Urugwajczyk gra na tej samej pozycji z tego co widzę.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 09 cze 2011, 18:35

Loczek cos o nim wie. Ja Bologne widzialem w tym roku ze dwa razy,ale jakos tego Ramireza nie zauwazylem. Podobno spory talent,z tego co widze gra na ofensywnym pomocniku lub w ataku.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”