Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 195

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
Ludi
Imitacja forumowicza
Imitacja forumowicza
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ludi » 23 sie 2007, 11:26

Żeby wygrać z Portugalią powinniśmy zagrać takim składem:
Boruc-Golański(Wasilewski),Lewandowski,Dudka,Żewłakow-Sobolewski,Błaszczykowski,Krzynówek,Garguła,Zając-Smolarek

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 23 sie 2007, 11:40

Ludi pisze:Żeby wygrać z Portugalią powinniśmy zagrać takim składem:
Boruc-Golański(Wasilewski),Lewandowski,Dudka,Żewłakow-Sobolewski,Błaszczykowski, Krzynówek,Garguła,Zając-Smolarek
:shock: :shock: :shock: :shock: :zgon:
Zajac na 100% dostanie powolanie a Gargula po polrocznym rozbracie z pilka bedzie w max formie i pod jego przywodztwem zdobediemy Lizbone czy gdzie tam bediemy grac :P
Levy tez pewnie wystapi w obronie :lol2:

Wygrana w Portugalii jest tak prawdopodobna jak to ze jutro bedzie sneizyca
Portugalia na wyjezdzie i u siebie to dwa zupelnie inne oblicza :!: Przypomne ze do tej pory tylko raz wygrali na obcym terenie i Belgia mogla swoje tam ejszcze stuknac
Poza tym Portugalia na wpadki w eliminacjach reaguje bardzo ale to bardzo bolesnie dla przeciwnika :!: - jzeli sie nie myle w poprzednich eliminacjach stracili pkt z Liechtesteinem by za kilka dni rozgromic u siebie Rosje piecioma czy szescioma bramkami :!:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 23 sie 2007, 11:51

czeher pisze:Zajac na 100% dostanie powolanie

Chyba nie dostanie ;]

Już nie będę się rozpisywał co do wczorajszego meczu, który był bardzo podobny do spotkania ze Słowakami. U boku Smolarka w ataku powinien zagrać Jeleń i Benhakeer powinien to zrozumieć. Matusiak przechodzi do Heerenveen więc tak naprawde nie wiemy w jakiej będzie formie za 2 tygodnie, o Żurawskim nie ma póki co myśleć. Zaryzykował bym z powołaniem Brożka, ale Irek musi zagrać :!: Nawet gdy nie mamy większych szans z Portugalią to kilka dni później jest - kto wie czy nie ważniejszy - mecz z Finami, który trzeba wygrać.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 23 sie 2007, 11:54

Wątpię, żeby dostał. Tak to jest, dobrze grający zawodnicy Lecha nie dostają powołań. Nie licząc Murawskiego oczywiście, chociaż on w tym sezonie gra co najwyżej przeciętnie, a świetnie grający Zając reprezentacji by się przydał. Już końcówkę poprzedniego sezonu miał świętną i w tym sezonie też jest podobnie. Nawet wypowiadał się, że będzie walczył o powrót do reprezentacji. Powrót - jeżeli tak można powiedzieć :P Właśnie, tak samo jest z Brożkime, który w tym sezonie imponuje formą. Co do Jelenia miałbym małe wątpliwości. Zobaczcie, które w tabeli jest Auxxerre i ile strzelili goli.

Awatar użytkownika
TouReQ
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TouReQ » 23 sie 2007, 12:47

lisek_chz pisze:Co do Jelenia miałbym małe wątpliwości. Zobaczcie, które w tabeli jest Auxxerre i ile strzelili goli.
Nie mniej jednak nalezy do wyrozniajacych sie zawodnikow AJ, a i w calej Ligue 1 jest powazany. Ciezko znalezc polskiego zawodnika z tak mocna pozycja w zagranicznym klubie. Mysle, ze z Ebim stworzyliby grozny duet napadziorow na Portugalie. Obaj szybcy, nie naganni techniczie - idealni do gry z kontry. Bo w Lizbonie to raczej nie my bedziemy prowadzic gre..

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 23 sie 2007, 13:00

lisek_chz gdyby iść twoim kryterium zastosowany do Jelenia, to w kadrze nigdy nie powinien zagrać Rasiak i Sagan ...toż to II liga :!: Nie powinien grać Błaszczykowski .... zerknij sobie na tabelę ligi niemieckiej, a gola również nie strzelił .... ni wspominając o Krzynówku :roll:
Jeleń gra dobrze, a to, że klub jest nisko w tabeli nic nie ma do tego.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 23 sie 2007, 13:03

Hola, Hola, ale Jeleń to napastnik i ma za zadanie strzelanie goli. Nie mów mi tu o Rasiaku, bo on gola też nie strzelił, w dodatku siedzi na ławie. A Sagan jest przynajmniej w swoim zespole najbardziej aktywny i strzelił gola. Ale nie twierdzę, że powinien grać w pierwszym składzie. Zresztą, wychodząc z tego założenia, to póki co żaden napastnik nie strelił gola. Z tych, którzy wczoraj grali. :roll:

Ed:

No własnie, więc Żewłakow do kadry i ten koleś z Luksemburga :lol:
Ostatnio zmieniony 23 sie 2007, 13:10 przez Lisek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 23 sie 2007, 13:09

O przepraszam jeleń może również grać na skrzydle.... No a na koniec sam sobie odpowiedziałeś :D

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 28 sie 2007, 13:05

Kadra reprezentacji Polski na mecze z Portugalią i Finlandią:

bramkarze

Artur Boruc (Celtic Glasgow; 27A/0 bramek)
Tomasz Kuszczak (Manchester United; 5A/0)
Łukasz Fabiański (Arsenal Londyn; 4A/0)

obrońcy

Marcin Wasilewski (Anderlecht Bruksela; 18A/1)
Paweł Golański (Steaua Bukareszt; 6A/1)
Arkadiusz Głowacki (Wisła Kraków; 19A/0)
Mariusz Jop (FK Moskwa; 16A/0)
Jacek Bąk (Austria Wiedeń; 87A/3)
Michał Żewłakow (Olimpiakos Pireus; 69A/2)
Grzegorz Bronowicki (Crvena Zvezda Belgrad; 7A/0)
Dariusz Dudka (Wisła Kraków; 17A/2)

pomocnicy

Przemysław Kaźmierczak (FC Porto; 8A/1)
Radosław Sobolewski (Wisła Kraków; 29A/1)
Mariusz Lewandowski ((Szachtar Donieck; 36A/1)
Jakub Błaszczykowski (Borrussia Dortmund; 10A/1)
Łukasz Garguła (GKS PGE Bełchatów; 8A/1)
Jacek Krzynówek (VFL Wolfsburg; 71A/13)
Euzebiusz Smolarek (Racing Santander; 23A/8)
Wojciech Łobodziński (Zagłębie Lubin; 7A/1))
Michał Goliński (Zagłębie Lubin; 1A/0)

napastnicy

Maciej Żurawski (Celtic Glasgow; 63A/16)
Łukasz Piszczek (Hertha Berlin; 2A/0)
Grzegorz Rasiak (FC Southampton; 35A/8)
Marek Saganowski (FC Southampton; 18A/3)
Radosław Matusiak (SC Heerenveen; 9A/4)

lista rezerwowa

Jerzy Dudek (Real Madryt; 58A/0)
Jakub Wawrzyniak (Legia Warszawa; 2A/0)
Rafał Murawski (Lech Poznań; 3A/0)
Maciej Iwański (Zagłębie Lubin; 3A/1)
Ireneusz Jeleń (AJ Auxerre; 18A/2)
Paweł Brożek (Wisła Kraków; 7A/1)

NO i standardowo Jelen nie powolany - ktos moglby powiedziec no jak to rpzeciez jest ale w mojej ocenie to tylko tak na odczepnego, trudno oczekiwac aby znalazl sie w docelowej grupie, z ktorej Leo bedzie wybeirac sklad :!:
Dudek :shock: - mimo iz ma to wymiar symboliczny
Co ma jeszcze w bundelsidze zrobic Wichnairek aby przynajmniej moc pokazac sie na zgrupowaniu z listy rezerwowej :think:
Jakby nie patrzec nasz obecnie najlepszy napastnik, kotry jestw czolowce strzelcow liczacej sie Europejskeij ligi, w zamian mamy Zurawia z listy transferowej Celticu, Matusiaka przewazacego swoj dobytek z Wloch do Holandii - w wlasnie wsrod nich trzeba upatrywac pierwszy atak epry
Ciesyz falt obecnosci Piszczka i Sagana ale watpie aby oni w sumie dostali z 45min szansy

Wg mnie dorobek naszych w najblizszych meczach to .. 1pkt :!:

Awatar użytkownika
enoce
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: enoce » 28 sie 2007, 13:51

A ja nie mam zastrzeżeń co do powołań, brak Wichniarka aż tak bardzo mnie nie razi choć chyba byłby lepszy od Matusiaka, nie razi mnie też brak Jelenia, sądzę że chłopak dostanie jeszcze swoją szansę... Leo powołał zawodników mogło by się wydawać za zasługi co poniektórych co moim zdaniem prawdą do końca nie jest, wybrał zawodników z którymi widzi się często na zgrupowaniach kadry i którzy mają już wpojone poniekąd jak mają zagrać taktycznie i za co który na boisku będzie odpowiadał, wprowadzanie do zespołu zawodników świeżych i wpojenie im w ciągu kilku dni zamysłu "Hakera" na grę zespołu nie było by chyba najlepszym rozwiązaniem, nie mówię ze by sobie tego nie przyswoili ale czy potrafili by to zastosować. Więc kadrze znaleźli się zawodnicy którzy już to wiedzą i mają pewne elementy przećwiczone... zaskoczyło mnie powołanie Głowackiego... (alternatywa dla Bąka), mam nadzieję że ten chłopak nie zagra, nie dlatego że jest słaby tylko dlatego że zazwyczaj jest pechowy, jak nie samobój to inne "conieco"... dla mnie ok... Mam nadzieję na 4 punkty (chyba dlatego ze jestem nie poprawnym optymistą :roll: ).

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 28 sie 2007, 14:05

Podmienił bym tylko Macka Ivanskiego za Matusiaka i było by dobrze ;D

Heh , ale wiadomo że RadoMatu to wynalazek Lea i nie mógł go skreślić 8)
A może i dobrze ... oby tylko jak najlepiej się prezentował w Herenven Przez te 2 tygodnie :P

Awatar użytkownika
Ludi
Imitacja forumowicza
Imitacja forumowicza

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ludi » 28 sie 2007, 14:54

Ciekawe, jak selekcjoner zestawi podstawową jedenastkę. Ja mam taką propozycję:
1. Artur Boruc - bardzo dobry golkiper, regularnie występujący w mocnym, europejskim klubie.
2. Paweł Golański - w moim przekonaniu mając na uwadze grę wyłącznie w destrukcji były zawodnik Kolportera jest graczem posiadającym większe umiejętności aniżeli Wasilewski, tym niemniej należy dostrzec jak dużo bramek zdobywa Marcin w Anderlechcie. Uważam, że szczególnie w meczu z Portugalią kluczowe mogą być strzały z dystansu, a w tym elemencie gry lepszy jest piłkarz rumuńskiego klubu.
3. Michał Żewłakow - jest to bodaj jeden z najbardziej niedocenianych polskich piłkarzy, mający pewne miejsce w składzie silnego zespołu. Ten zawodnik jest graczem niezwykle uniwersalnym, a w spotkaniach z Portugalią i Finlandią powinien zagrać w roli stopera.
4. Jacek Bąk - wprawdzie ostatnio często popełnia karygodne błędy, ale ciągle wierzę, że Komar jest w stanie wznieść się na wyżyny swoich możliwości i będzie pewnym punktem naszej drużyny w trudnych wyjazdowych bojach.
5. Dariusz Dudka - gracz wszechstronny, dysponujący świetnym prostopadłym podaniem i kapitalnym uderzeniem z dystansu. Sądzę, że obecnie to naprawdę niezły piłkarz i powinien dostać szansę występu w tak prestiżowych, a zarazem istotnych spotkaniach.
6. Jakub Błaszczykowski - prawoskrzydłowy Borussi Dortmund jest już podporą kadry, a jeśli zaprezentuje się lepiej niż w meczu z Rosją, to ma szanse, któryś ze swoich efektownych rajdów zakończyć golem.
7. Mariusz Lewandowski - w tych spotkaniach Lewy powinien wystąpić jako defensywny pomocnik, bo Arek Radomski jest kontuzjowany, a Radek Sobolewski w słabej formie. Liczę na jego znakomite występy.
8. Łukasz Garguła - liczę, że stanie się cud i Garguła będzie mógł zagrać na bardzo wysokim poziomie. Zawodnik z Bełchatowa jest obecnie najlepszym playmakerem w reprezentacji.
9. Jacek Krzynówek - popularny Krzynio znajduje się w wyśmienitej formie, a uważam, że powinien ją utrzymać do spotkania z Portugalią, zatem czekam na kolejny fantastyczny mecz piłkarza Wilków.
10. Euzebiusz Smolarek - dotychczas najbardziej skuteczny polski napastnik w meczach eliminacyjnych. Na przekór malkontentom sądzę, że Smolarek będzie gwiazdą ligi hiszpańskiej, a w nadchodzących starciach strzeli conajmniej jedną bramkę.
11. Grzegorz Rasiak - o tak

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 28 sie 2007, 16:07

Tak czy siak z Portugalią wystąpi nasz kapitan Żuraw , wiec trzeba kogos wykreślić z tej listy ;)
Najprawdopodobniej bedzie to Garguła , ktoremu po dlugiej kontuzji brakuje ogrania i wątpie aby wystąpił od pierwszych minut .

DJ Spox :)
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DJ Spox :) » 28 sie 2007, 16:36

I jak zwykle zabrakło Wichniarka w reprezentacji. Niech go Benhakker wkońcu powoła do kadry, przecież on jest o klasę lepszy od Matusiaka i Żurawskiego. Chciałbym, żeby Paweł Brożek zagrał, w OE strzelił już 5 brameczek. Czasami sekekcjonerów bardzo, ale to baaaardzo trudno zrozumieć.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 wrz 2007, 11:25

Zdaje się, ze dziś jakiś mecz gramy :glass:

wrzuciłem ankiete, a nuż komus zechce się coś napisać :lol:
Podobno Żurawski ma wyjść od pierwszych minut, ciekaw jestem co zaprezentuje. Może go awans do LM jakoś podbudował :think: byłoby dobrze.

Jak już pisałem w temacie z typami: stać naszych na remis, ale muszą nasi walczyć o każdą piłke i nie zostawiać za dużo miejsca rywalom. W ankiecie zaznaczyłem ostatnią opcję - jestem optymistą przed meczem, zobaczymy jak bedzie po meczu :]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”