Juventus Turyn (zbiorczy) - Strona 195

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Czy Juventus będzie mistrzem Włoch w sezonie 2005/2006?

Tak
117
64%
Nie
65
36%
Awatar użytkownika
DjJuve
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DjJuve » 29 gru 2005, 10:29

Lakier pisze: Giorgio, jak dla mnie jest to najlepszy transfer ostatnich lat
Dla mnie żadna rewelacja. Nie lubie patrzeć na jego koślawe zwody, strate piłki i przewracanie się. Widać brak doświadczenia bo talentu raczej mu nie brakuje.
serek408 pisze: Nie raz i nie dwa działo się tak , że grająca dobrze drużyna przegrywała mistrza
Skąd wy to znacie? 8)
serek408 pisze: Mam nadzieje , że wam to też grozi.
Różnica między nami polega na tym, że ty masz nadzieje, a my pierwsze miejsce.

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 29 gru 2005, 11:56

serek408 pisze:a czy Juventus ma jakieś minusy Laughing
Turynscy kibice.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 29 gru 2005, 15:39

serek408 pisze:a czy Juventus ma jakieś minusy
Dokładnie tak jak napisał Lakier. Dużym minusem są kibice, których niestety jest znacznie za mało w porównaniu do Interu czy Milanu. Przyznajemy sie do tego, chociaż nie jest nam łatwo :wink: Następnym minusem są piłkarze racy jak Ibrahimovic, którzy czują się gwiazdami nie z tej ziemii i odrazu chcą zarabiać tyle, ile każdy piłkarz we Włoszech mógłby sobie pomarzyć. Nienawidzę takiego czegoś! Za Ibrę można dostać 40 mln € więc jak chce to niech odchodzi...nikt nie jest nie do zastąpienia, można znaleźć piłkarza jego klasy za dużo miejsze pieniądze
DjJuve pisze:Dla mnie żadna rewelacja. Nie lubie patrzeć na jego koślawe zwody, strate piłki i przewracanie się. Widać brak doświadczenia bo talentu raczej mu nie brakuje.

I tu się z Tobą nie zgodzę. Kiedy siedział na ławce, każdy twierdził, że Moggi źle zrobił nie pozwalając mu się rozwijać w innym klubie, tylko ściągnął go do Turynu i posadził na ławce. Capello postanowił w końcu zrobić małą rotację i przeniósł Zambrotte na prawą stronę, a Chielliniego na lewą i Juventus zaczął mieć piękne wyniki, a wyróżniającym piłkarzem nie mówię, że w każdym meczu) był Giorgio (raz nawet miał asyste :P ). Dla mnie jest to bardzo dobryu zawodnik nad którym trzeba popracować. W końcu ma dopiero 21 (?) lat tak więc kariera jeszcze przed nim.

Lakier trochę przesadził twierdząc, że obok Barcelony i Chelsea, Juventus ma najsilniejszą pakę na świecie. Jest dużo zespołów tej samej klasy i tak nie można określać drużyn. Fakt, że mają kosmiczną formę w tym sezonie, są faworytami (obok Barcy) do zdobycia Ligi Mistrzów, mają pierwsze miejsce w lidze z dużą przewagą nad resztą nie znaczy, że wszystko wygrają (chociaż tak ładnie to wszystko brzmi :lol: ). Wierzę, że tą formę mogą utrzymać do końca sezonu, chociaż będzie cholernie ciężko.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 29 gru 2005, 15:51

Tomusmc pisze:Capello postanowił w końcu zrobić małą rotację i przeniósł Zambrotte na prawą stronę, a Chielliniego na lewą i Juventus zaczął mieć piękne wyniki, a wyróżniającym piłkarzem nie mówię, że w każdym meczu) był Giorgio (raz nawet miał asyste Razz ).
Nie do końca tak było. Chiellini zaczął grać z powodu kontuzji Zebiny, a następnie z powodu konfliktu Francuza z Capello.
Tomusmc pisze:Lakier trochę przesadził twierdząc, że obok Barcelony i Chelsea, Juventus ma najsilniejszą pakę na świecie.
Lakier w ogóle nie przesadził.

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 29 gru 2005, 15:59

Tomusmc pisze:Następnym minusem są piłkarze racy jak Ibrahimovic, którzy czują się gwiazdami nie z tej ziemii i odrazu chcą zarabiać tyle, ile każdy piłkarz we Włoszech mógłby sobie pomarzyć. Nienawidzę takiego czegoś! Za Ibrę można dostać 40 mln € więc jak chce to niech odchodzi...nikt nie jest nie do zastąpienia, można znaleźć piłkarza jego klasy za dużo miejsze pieniądze

Skad wiesz ze to nie jest tylko kolejna glupia plota? Cos a'la Capello w Realu. Bo ja akurat nie wierze w to ze Ibrahimovic zarzadal takiej pensji.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 29 gru 2005, 16:12

Lakier pisze:
Tomusmc pisze:Następnym minusem są piłkarze racy jak Ibrahimovic, którzy czują się gwiazdami nie z tej ziemii i odrazu chcą zarabiać tyle, ile każdy piłkarz we Włoszech mógłby sobie pomarzyć. Nienawidzę takiego czegoś! Za Ibrę można dostać 40 mln € więc jak chce to niech odchodzi...nikt nie jest nie do zastąpienia, można znaleźć piłkarza jego klasy za dużo miejsze pieniądze

Skad wiesz ze to nie jest tylko kolejna glupia plota? Cos a'la Capello w Realu. Bo ja akurat nie wierze w to ze Ibrahimovic zarzadal takiej pensji.
Pamiętaj, że w każdej plotce jest trochę prawdy. Wiesz, ja starałem się spojrzeć troszke bardziej w przyszłość. Nie dziwi Cię to, że Ibra od paru miesięcy przedłuża kontrakt i jakoś końca nie widać?
Snipp_ pisze:Lakier w ogóle nie przesadził.
Obiektywizm górą :P Wiadomo, że dla mnie nie ma lepszej drużyny niż Juve, ale trzeba spojrzeć prawdzie w oczy 8) Już nas pokonał Bayern i Milan tak więc nie jkejsteśmy najlepsi :P

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 29 gru 2005, 16:15

Tomusmc pisze:Wiadomo, że dla mnie nie ma lepszej drużyny niż Juve, ale trzeba spojrzeć prawdzie w oczy
Jakiej prawdzie? Tej, że Juve jest jedną z najlepszych drużyn Europy?
Tomusmc pisze:Już nas pokonał Bayern
My Bayern też.
Tomusmc pisze:Milan tak więc nie jkejsteśmy najlepsi
Gdzie jest w tabeli Milan, a gdzie Juve? Dziękuję.

mesajah

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mesajah » 29 gru 2005, 16:20

Tomusmc pisze:Dużym minusem są kibice, których niestety jest znacznie za mało w porównaniu do Interu czy Milanu
Juve jest malo znanym klubem, we Włoszech prawie nikt o nich nie slyszal :roll:
Tomusmc pisze:Następnym minusem są piłkarze racy jak Ibrahimovic
tak, niech lepiej gra Alex, zawodnik, ktory już dawno sie wypalil
Tomusmc pisze:którzy czują się gwiazdami nie z tej ziemii i odrazu chcą zarabiać tyle, ile każdy piłkarz we Włoszech mógłby sobie pomarzyć.
Ibra dostanie taka kase na jaka zasluguje, ten sezon pokazuje, że jest on nie zastapiony mimo, że nie strzela tylu bramek co np Treze, ale na bosiku ma inne zadania z ktorych bardzo dobrze sie wywiązuje
Tomusmc pisze:Capello postanowił w końcu zrobić małą rotację i przeniósł Zambrotte na prawą stronę, a Chielliniego na lewą
gdybu nie konflikt Zebiny z Fabio to geogio dalej by grzal lawe
Tomusmc pisze:Chielliniego na lewą i Juventus zaczął mieć piękne wyniki
Tomusmc pisze:raz nawet miał asyste
zaliczyl jedna asyste i od razu Juve zaczelo grac piekną pilkę i wygrywac z kazdym :lol:
Tomusmc pisze:Lakier trochę przesadził twierdząc, że obok Barcelony i Chelsea, Juventus ma najsilniejszą pakę na świecie
narazie z tym stwierdzeniem mozna sie zgodzic, lecz e slowa zostana potwierdzone dopiero na koniec sezonu

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 29 gru 2005, 16:33

Snipp_ pisze:Jakiej prawdzie? Tej, że Juve jest jedną z najlepszych drużyn Europy?

Tak to prawda, ale na pewno nie jest najlepszą na świecie tak jak to określił Lakier.
Snipp_ pisze:My Bayern też.

Jeśli przegrywamy to nie możemy być najlepsi :P
Snipp_ pisze:Gdzie jest w tabeli Milan, a gdzie Juve? Dziękuję.

Tym bardziej patrząc w takim razie, że przegraliśmy ze słabszą drużyną :shock: Wiesz, teraz możemy odpaść w Werderem (oczywiście to jest tylko przykład) i co wtedy? Dlatego dalej nawołuje żeby patrzeć trochę bardziej obiektywnie bo tak naprawdę Juventus, Barcę czy Chelsea może pokonać każda drużyna. Cieszę się bardzo z formy Juve i chciałbym żeby utrzymali taką do końca sezonu i wtedy byśmy byli pewni, że mamy najsilniejszą pakę w nie tylko w Europie, ale i na Świecie. Jeśli chodzi o połowę seoznu to jestem bardzo zadowolony.
kupa69 pisze:Juve jest malo znanym klubem, we Włoszech prawie nikt o nich nie slyszal

Jesli starasz się dołączyć do rozmowy to pisz jakoś inaczej bo widzę, że jesteś w tym moencie zbędny :roll:
kupa69 pisze:tak, niech lepiej gra Alex, zawodnik, ktory już dawno sie wypalil
Jeśli to prawda z Ibrą, że chce 6 mln € za sezon to wolałbym Alexa albo (jakbyś doczytał do końca to byś wiedział) innego zawodnika klasy Ibry za mniejsze pieniądze.
kupa69 pisze:zaliczyl jedna asyste i od razu Juve zaczelo grac piekną pilkę i wygrywac z kazdym
Nie odróżniasz ironii od prawdy. Bynajmniej nie mam godnego lewego obrońcy (oprócz Zambrotty, który gra teraz na prawej) dlatego Chiellini wywiązuje się bardzo dobrze ze swojej roli.
kupa69 pisze:narazie z tym stwierdzeniem mozna sie zgodzic, lecz e slowa zostana potwierdzone dopiero na koniec sezonu

O tym już napisałem

mesajah

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mesajah » 29 gru 2005, 17:18

Tomusmc pisze:Jesli starasz się dołączyć do rozmowy to pisz jakoś inaczej bo widzę, że jesteś w tym moencie zbędny
to ty napisales, ze Juve ma duzo mniej kibicow niz Milan i Inter, co nie jest prawda
nie wylapales ironi w moim poscie :wink:
Tomusmc pisze:Jeśli to prawda z Ibrą, że chce 6 mln € za sezon to wolałbym Alexa
pierwsze slysze by Ibra żadał 6 mln za sezon :shock:
Alex już sie wypala, to wiec kogo byś chcical na miejsce Ibry?
Tomusmc pisze:Nie odróżniasz ironii od prawdy
nie zauwazylem tam zadnej ironi
Tomusmc pisze:Bynajmniej nie mam godnego lewego obrońcy (oprócz Zambrotty, który gra teraz na prawej) dlatego Chiellini wywiązuje się bardzo dobrze ze swojej roli.
to moze byc jego pierwszy i osatni sezon w pierwszej 11 :? jezeli w przyszlym sezonie dołączy do nas Sagnol to bedzie gral na prawej wtedy Zambro powrci na lewą, a wtedy Gergio czeka lawka rezerwowych lub odejscie z Juve

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 29 gru 2005, 17:26

kupa69 pisze:to ty napisales, ze Juve ma duzo mniej kibicow niz Milan i Inter, co nie jest prawda

Chodzi o frekwencje, a jeśli tego nie rozumiesz to się poradz psychologa, albo porpostu sprawdź frekwencje :roll:

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 29 gru 2005, 17:56

kupa69 pisze: to moze byc jego pierwszy i osatni sezon w pierwszej 11 :? jezeli w przyszlym sezonie dołączy do nas Sagnol to bedzie gral na prawej wtedy Zambro powrci na lewą, a wtedy Gergio czeka lawka rezerwowych lub odejscie z Juve
A jak Sagnol nie przejdzie?? A nawet jeśli, to Zambro można przenieść na lewą pomoc(uwielbiam jego dośrodkowania :P ) Chiellini na lewą obronę a Sagnol na prawą.

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 29 gru 2005, 18:22

Tomusmc pisze:Następnym minusem są piłkarze racy jak Ibrahimovic, którzy czują się gwiazdami nie z tej ziemii i odrazu chcą zarabiać tyle, ile każdy piłkarz we Włoszech mógłby sobie pomarzyć.

Dziwisz sie :roll: Kupił dom w Dubaiu za 3mln E to teraz musi miec wiecej kasy....

Tomusmc pisze:Dla mnie jest to bardzo dobryu zawodnik nad którym trzeba popracować. W końcu ma dopiero 21 (?) lat tak więc kariera jeszcze przed nim.
To jest nieoszlifowany brylant ,on musi grac caly czas w podstawowej "11" nawet niech Sagnol nie przychodzi :!: Giorgio to bedzie drugi Zambrotta - ja wam to mówie :wink:

Tomusmc pisze:Wierzę, że tą formę mogą utrzymać do końca sezonu, chociaż będzie cholernie ciężko.
Niestety to niemozliwe :? kryzys zawsze przychodzi :cry: chyba ,ze... kryzys juz minął :lol:

kupa69 pisze:Ibra dostanie taka kase na jaka zasluguje, ten sezon pokazuje, że jest on nie zastapiony mimo, że nie strzela tylu bramek co np Treze, ale na bosiku ma inne zadania z ktorych bardzo dobrze sie wywiązuje

Nic dodac ,nic ując 8) Dokładnie :)
kupa69 pisze:to moze byc jego pierwszy i osatni sezon w pierwszej 11 jezeli w przyszlym sezonie dołączy do nas Sagnol to bedzie gral na prawej wtedy Zambro powrci na lewą, a wtedy Gergio czeka lawka rezerwowych lub odejscie z Juve

Niby tak ,ale pozostaje jedna (lecz wątpliwa) opcja :arrow: Zambrotta za Nedveda :roll: - eee niemozliwe :lol:

Ajgor

Dziekujemy ,za twoj piękny i wartościowy post :rydzyk:

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 29 gru 2005, 18:30

Ibrahimović pisze:Dziekujemy ,za twoj piękny i wartościowy post Pray2

To u niego normalka ;) Nie ma Zazy kto inny przejmuję pałeczkę. Choć ten pierwszy przynajmniej pojęcie o piłce ma :)

Niestety to niemozliwe Confused kryzys zawsze przychodzi Crying or Very sad chyba ,ze... kryzys juz minął Laughing

:think: Tak się właśnie zastanawiam nad tym kryzysem...czy on rzeczywiście musi przyjść. Mam wspaniałych piłkarzy, nie dużo gorszych zmienników i Capello, który powoduje, że piłkarze czują głód wygrywania :roll: Np. dla takiego Nedveda to może być ostatnia szansa na LM, więc jeśli nie kontuzję to liczę na jego świetną grę przez cały sezon. Jeśli już ma przyjść kryzys to mam nadzieje, że nie zaatakuje on całego zespołu, ale pojedyńczych piłkarzy. Taki jak Camor i Ibra już przechodzili :)

Co do Ibrahimovića...pazerny na kase i to cholernie. 2,8 mln euro to rzeczywiście za mało na to co robi dla zespołu, ale myślę, że mógłby się zgodzić na 5mln :roll: Pozostaje mieć nadzieje, że dotrzyma słowa ' Na zawsze w Juve'

Awatar użytkownika
DjJuve
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DjJuve » 29 gru 2005, 18:50

Tomusmc pisze: Następnym minusem są piłkarze racy jak Ibrahimovic, którzy czują się gwiazdami nie z tej ziemii i odrazu chcą zarabiać tyle, ile każdy piłkarz we Włoszech mógłby sobie pomarzyć.
Dziwne, że nie wspominasz o najdroższym rezerwowym w serie a :lol:
Tomusmc pisze:Za Ibrę można dostać 40 mln € więc jak chce to niech odchodzi...
Pieprzysz!
Tomusmc pisze:nikt nie jest nie do zastąpienia, można znaleźć piłkarza jego klasy za dużo miejsze pieniądze
Proponuje także sprzedać Treze do Chelsea i wziąć Vieriego :?
Tomusmc pisze: Pamiętaj, że w każdej plotce jest trochę prawdy.
Czas żegnać się z Capello :(
Tomusmc pisze: Nie dziwi Cię to, że Ibra od paru miesięcy przedłuża kontrakt i jakoś końca nie widać?
Nie wiedziałem, że masz fuche w zarządzie.
bagg pisze: Co do Ibrahimovića...pazerny na kase i to cholernie.
Wkońcu go znasz :?
bagg pisze:myślę, że mógłby się zgodzić na 5mln :roll:
Boże widzisz i nie grzmisz. Czy wy musicie wierzyć w każdą kretyńską plote?
bagg pisze:Pozostaje mieć nadzieje, że dotrzyma słowa ' Na zawsze w Juve'
Powiedział, że tutaj chce zakończyć kariere i jestem pewien, że będzie godnym następcom DP w roli przywódcy.
Ostatnio zmieniony 29 gru 2005, 18:52 przez DjJuve, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”