AS Roma (zbiorczy) - Strona 195

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Roma w lidze?

1-2
0
Brak głosów
3-4
1
25%
5-6
3
75%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Re: AS Roma (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 09 cze 2011, 18:35

Plotek dziennikarzy nie nalezy brac tak na powaznie

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 116

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 09 cze 2011, 18:45

Niby tak, ale to podobno była wypowiedź agenta który był niezadowolony z tego, że Bologna odrzuciła ofertę.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 09 cze 2011, 19:14

Sammyy pisze:Panowie, ten Ramirez z Bologni to naprawdę taki wielki talent ? Czytałem, że Roma złożyła ofertę, 10 mln., która została odrzucona, dość sporo jak na 20 letniego chłopaka który dopiero od roku gra w europie, nie wyróżnił się niczym szczególnym (przynajmniej dla mnie, bo kompletnie o nim nie słyszałem) i raczej nie ma statusu jakiegoś wielce utalentowanego. Tym bardziej mnie to dziwi, że wiele mówiło się o Lameli, a Urugwajczyk gra na tej samej pozycji z tego co widzę.
Chłopak był bardzo chwalony za pierwszy sezon. Nie mogę powiedzieć bym go jakoś specjalnie znał, bo Bologna to mimo wszystko nie jest najciekawszy team we Włoszech, ale to naprawdę interesujący gracz. Ponoć bacznie obserwowali go już skauci Interu, a City nawet złożyli ofertę, która też została odrzucona. Gdzieś czytałem, że chcą za niego 20 mln, ale jeśli tak to jest po prostu cena zaporowa, bo Gaston jest pewnie wart właśnie w okolicach 10.
Chłopak jest bobry technicznie technicznie, strzelił kilka goli z czego jeden naprawdę śliczny. No i jest chyba dość wszechstronny. Najczęściej gra jako OPŚ, ale też chyba sporo schodzi do lewej strony.

Dla mnie to jest po prostu ciekawy zawodnik, do obserwacji w kolejnym sezonie. On czy Acquah, który mnie bardzo ciekawi to mogą być rewelacje przyszłego sezonu. Tylko szkoda, że gra w odrobinę mocniejszym klubie, który bym częściej oglądał :lol:

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1508
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 10 cze 2011, 19:56

Luis Enrique oficjalnie trenerem Romy.

Awatar użytkownika
JestemHardcorem
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: JestemHardcorem » 13 cze 2011, 0:33

Młodzi z primavery Romy zostali mistrzami Włoch :P W finale po ciekawym meczu pokonali 3-2 Varese, mimo że przegrywali do ostatniej akcji meczu 1-2. Jednak w ostatnich sekundach uratowany remis i w dogrywce zwycięska bramka. O meczu nie napisze nic bo jestem taki wczorajszy że szkoda gadac wiec ogladałem to na wpół żywy :P Co zauważyłem to błędy bramkarza Varese, nie wróze mu kariery. W Romie hat-tricka ustrzelił Montini, czasem fajnie się starał młody Dieme, ale on ostatnio podobno sobie dobrze radził, podobno bo to info z tego co przeczytałem :wink: Nie wiem jak grała nasza młoda gwiazda Caprari bo jak pisałem wczesniej słabo ogladałem co tam sie dzieje.
Ale co tam, jest Mistrzostwo i nadzieje że z tych wilczków chociaż jeden wyrosnie nam w prezyszłości na gwiazde Romy. Osobiscie licze własnie na Caprariego który u Montelli dosc czesto grywał ogony.
Forza primavera Roma :pijemy: :jupi:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 cze 2011, 16:45

http://www.blaugrana.pl/news/7291/luis_ ... elony.html

Luis Enrique zaczyna budowę swojej własnej Barcelony

Luis Enrique zjawił się w ośrodku treningowym Romy w piątek, przypominając raczej nowego piłkarza niż nowego trenera klubu. Ubrany swobodnie w dżinsy i koszulkę polo, 41-latek przybył ze swoją świeżo skompletowaną kadrą - w tym z Ivanem de la Peną, byłym graczem Lazio, który także wyglądał na niepotrzebującego specjalnego namawiania na mecz five-a-side.

Gdy oprowadzano ich po ośrodku Trigoria, wyglądali na taktownie zachwyconych boiskami treningowymi, szatniami, czystym, prowincjonalnym powietrzem, basenem i całą resztą. Następnie usiedli do krótkiej rozmowy z człowiekiem, którego poparcie będzie dla nich najważniejsze: Francesco Tottim.

Można było z łatwością zauważyć stalowe spojrzenia obu panów i żelażny uścisk dłoni, gdy zostali sobie przestawieni, a nowy dyrektor sportowy Walter Sabatini musi zapewnić wzajemne zrozumienie między dwoma hardymi indywidualistami, których koegzystencja będzie kluczowa, jeżeli Roma ma zostać ponownie liczącym się graczem w Serie A.

Podczas gdy Totti jest wciąż niepodważalnie królem wszystkiego, co wokół, Enrique z pewnością ma wszystkie cechy potrzebne do zostania prawdziwym liderem drużyny i jej jednoczącą siłą; jak zauważył Sabatini, Hiszpan ma tą wrodzoną arogancję, dzięki której zawsze wyjdzie zwycięsko z bitwy o miejsce parkingowe w Wiecznym Mieście.

Jego kariera piłkarska w Realu Madryt i Barcelonie jest dobrze udokumentowana, a będąc właścicielem nosa zmiażdżonego przez Mauro Tassottiego na mundialu USA '94, jest kolejnym powodem dla Rzymian, by nienawidzić Milanu.

Tak czy inaczej, jego doświadczenie zgromadzone w akademii Barcelony na stanowisku trenera drużyny B będzie bezcenne i może nawet zrewolucjonizować włoską piłkę. Enrique musiał odbyć wiele długich rozmów z Guardiolą na temat filozofii, która wyniosła Barcę na wyżyny piłkarskiej perfekcji. Nawet jeśli nie rozumiał się idealnie ze swoim dawnym kolegą z drużyny, jest wtajemniczony w sekrety Camp Nou i kompleksu La Masia.

Wymowny jest fakt, iż Enrique będzie miał całkowitą kontrolę nad strukturą sportową Romy od U-8 wzwyż, a każda drużyna będzie czerpała z tego samego systemu, co pierwszy zespół - dokładnie jak w Katalonii. Talentu nie trzeba szukać - Roma zawsze była w posiadaniu najlepszej rzymskiej młodzieży, a jej juniorzy wygrali Puchar Włoch w finale przeciwko Varese w niedzielę - lecz nowa struktura będzie pierwszym krokiem na drodze, która pozwala Rzymianom mieć nadzieję na wykształcenie własnej odpowiedzi na Xaviego lub Iniestę... a może wolno im w głębi serca liczyć na nowego Messiego?

Enrique to nie Mourinho, który przybył do włoskiej piłki niczym nieokiełznany żywioł i siłą zaciągnął Inter do potrójnej korony wymuszając swoją wolę zarówno na własnych graczach, jak i przeciwnikach. Roma nie żąda błyskawicznego sukcesu, lecz raczej ewolucji ich piłkarskiej kultury.

Enrique przybywa bez bagażu: nikogo tu nie zna ani nie jest nic winien Włochom. Ale ci, z którymi będzie blisko współpracował - najpierw Sabatini, później Franco Baldini, gdy uwolni się z zobowiązań wobec reprezetacji Anglii - są mistrzami intryg i makiawelicznych zagrywek we włoskiej piłce, i poprowadzą go przez labirynt nieufności i zazdrości, który niewątpliwie powstanie wokół Rzymian w tym skłóconym świecie. Enrique otrzymał dwuletni kontrakt i nikt nie przewiduje paniki, jeżeli drużynie nie uda się skończyć na podium w najbliższym sezonie. Z drugiej strony, wszyscy włączając w to samego trenera są świadomi, że zasoby konieczne do osiągnięcia tego celu będą w jego posiadaniu.

Nowy właściciel klubu, Thomas Di Benedetto, dotychczas nie zwracał na siebie uwagi, lecz dał Sabatiniemu wolną rękę w dostarczeniu pięciu-sześciu nazwisk piłkarzy, którzy mogliby być zainteresowani przenosinami do Rzymu. Od razu pojawiły się sugestie mówiące o powrocie Enrique do Barcelony po Bojana Krkicia. Z amerykańskim kapitałem i jednym z najbardziej pożądanych młodych trenerów jako nowymi atutami Romy, agenci w całej Europie zaczynają zachwalać swoich klientów jako idealne nabytki do nowego projektu sportowego.

Javier Pastore był łączony z klubem już jakiś czas temu, lecz rozgrywający Palermo zdawał się być bliżej transferu do Realu lub Interu - parę dni temu, oczywiście. Teraz, kiedy Argentyńczyk przygotowuje się w ojczyźnie do Copa America widząc piłkarzy takich jak Erik Lamela z River Plate czy Ricky Alvarez z Velez Sarsfield łączonych nagle z Romą, jego agent zaczyna zabiegać o względy Giallorossich.

Nie ma wątpliwości, że sposób w jaki hiszpański Ironman wparadował do miasta miał pobudzający wpływ - nawet niedysponowany ostatnio Daniele De Rossi najwyraźniej przekonał się do myśli, że odnowiona Roma jest rzeczywiście miejscem dla niego.

fourfourtwo.com

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 22 cze 2011, 12:48

Prawdopodobnie tak. On i Vucinic mogą opuścić Romę.

Swoją drogą biorąc pod uwagę, że odszedł też Mexes to z dobrych zawodników Roma na chwilę obecną ma: starego Tottiego, w kiepskiej formie De Rossiego i Pizarro, który większą cześć ostatniego sezonu był kontuzjowany :/

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 22 cze 2011, 12:56

No i chyba juz od tego tygodnia Bojana :)

Bardzo jestem ciekaw jak sobie da rade we Wloszech!

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1372
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 22 cze 2011, 13:10

Loczek - a miszcz Borriello?Przecież wg niektórych 'znafcow' na tym forum to najlepsiejśy włoski napastnik :wink:

Shlubb
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Shlubb » 22 cze 2011, 13:12

Emerald pisze:No i chyba juz od tego tygodnia Bojana :)Bardzo jestem ciekaw jak sobie da rade we Wloszech!
Mnie też bardzo ciekawi ten transfer. Gdyby sie udało to ja widze same pozytywy. Chłopak jest młody, ma chęć do gry, nie słychać o jakis pozameczowych wybrykach. Bardzo obiecujący ruch Romy.

Awatar użytkownika
JestemHardcorem
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: JestemHardcorem » 22 cze 2011, 16:19

sbQ pisze:Prawdą jest, że Menez odejdzie? Bo PSG jest nim zainteresowane, a sam piłkarz powiedział, że perspektywa gry w Paryżu jest kusząca.
Najprawdopodobniej Menez odejdzie. Sam piłkarz raczej nie wyraża chęci zostania w Romie. W ostatnim sezonie, kidy grał kiepsko, nie przykładał się kibice go wygwizdywali wiec juz wtedy widać po nim było że kariery w Romie nie zrobił. Po za tym widac było w jego wywiadach że nie czuje się dobrze w Rzymie. Facet talent ma, ale chyba nie na włoską ligę, kompletnie bezproduktywne dryblingi, niecelne podania, troszkę jezdziec bez głowy. Mimo paru lat spedzonych w Romie nigdy nie pokazał tego co od niego oczekiwano. Miał przebłysk świetnej gry za Ranieriego, ale za Montelle grał juz fatalnie. Osobiscie wolał bym by został on niż Vucinic, ale jesli zawodnik sam wyraza chec opuszczenie Rzymu to raczej nic go nieskłoni by został.
Shlubb pisze:Gdyby sie udało to ja widze same pozytywy. Chłopak jest młody, ma chęć do gry, nie słychać o jakis pozameczowych wybrykach. Bardzo obiecujący ruch Romy.
Gdyby się udało i ten chłopak by wypalił w Romie to wtedy juz tylko pozytywy dla Barcelony która za 5mln. moze go wykupic :roll: sam jestem ciekaw tego transferu, ale ( jeśli to prawda co media nadają ) kur**, czemu ta opcja wypożyczenie jest tak koślawie skonstruowana. To wygląda jak by Roma była krolikiem doswiadczalnym, teraz odciazy troche budzet płacowy Barcy, pogra w Rzymie, jesli sie sprawdzi to wraca do Barcelony, a Roma nie ma nic do powiedzenia.
Wiem, jest i druga strona medalu, jesli się nie sprawdzi wraca do Barcelony i Roma na tym nic nie traci :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 22 cze 2011, 19:51

Opcja z Bojanem rzeczywiście jest ciekawa. Nie wiemy jeszcze jak to ostatecznie będzie, ale najwięcej zyskać powinien na tym sam zawodnik. Jeżeli będzie to wypożyczenie z opcją wykupu (oraz oczywiście opcją odkupienia dla Barcelony) to Roma nic nie ryzykuje. Trudno powiedzieć czy Bojan 'wypali' w Serie A, ale pewne jest, że musi grać bo jego stagnacja w Barcelonie spowodowana jest brakiem konkretnych minut na murawie. Sporo będzie zależało również od Lusia Enrique i jego przyszłości. Być może u Lucho byłoby Bojanowi łatwiej się wybić, ale jak Lucho poleci to Bojan może się załamać :lol:
JestemHardcorem pisze:Wiem, jest i druga strona medalu, jesli się nie sprawdzi wraca do Barcelony i Roma na tym nic nie traci :P
Jeżeli się nie sprawdzi i go nie wykupicie to nic nie stracicie. Jeżeli się sprawdzi i Barcelona zechce go wykupić bo możecie zarobić kilka milionów o ile dobrze kombinuję :P

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 26 cze 2011, 14:44

Obrazek

Szpece, ten w czerwonym sweterku to jest Lobont?

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 26 cze 2011, 14:50

Nie jestem pewien,ale gosc rzeczywiscie wyglada jak Lobont. A co tam robi Jozwiak ? :)

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 26 cze 2011, 15:50

Ogląda gierkę Legii z miklasem, Kosamlą i tym niby Lobontem. :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”