FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 196

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 10 wrz 2006, 10:05

Jeżeli Puyol nie zagrał z powodu decyzji trenera a nie przez jakiś drobny uraz to IMO Rijkaard okazał się niezłym psychologiem - słabiej grający ostatno Rafa wiedział, że nie będzie miał przy sobie łatającego błędy Tarzana (w sumie okazało się, że Lilian też wszystko łatał, ale to nie było takie oczywiste) i musiał maksymalnie się skoncentrować żeby nie popełnić jakiegoś poważnego błędu. Inna sprawa że Osasuna w zasadzie nie zagroziła poważniej bramce VV, może co najwyżej dwa razy długie crossowe piłki w poprzek boiska w pole karne narobiły trochę zamieszania w szeregach obrony Barcy, ale to i tak mało...

Eto'o jak w poprzednim sezonie zaczyna z wysokiego pułapu, tyle że teraz na przeszkodzie w zdobyciu 30 goli nie stanie wyjazd na PNA :] Szkoda że Leo nie wykorzystał swojej setki bo tak jak Sammy miałby już trzy gole w La Liga.

Pochwalić można w zasadzie wszystkich graczy choć na tle słabych graczy Osasuny ciężko było by dobrze nie wypaść. Osobno wyróżnić należy jednak Thurama, który otrzymał wreszcie szansę zaprezentowania się przez całe 90 minut i zagrał naprawdę po profesorsku. Wygrywał wszystkie pojedynki powietrzne oraz sam na sam. Ryj będzie miał teraz pewien kłopot z zestawieniem składu bo i Edmil gra póki co wyśmienicie, a więc trudno nawet przesunąć Rafę na pozycję pivota.

W sumie szkoda że skończyło się tylko 3-0 bo gdyby wynik brzmiał 5-0 Osasuna nie mogłaby się skarżyć. Sammy miał ochotę na hat-tricka i kiedy po prostopadłym podaniu od Ronniego przyjął sobie piłkę na klatkę i od razy z ostrego kąta oddał strzał lewą nogą myślałem że mu się udało - niestety uderzenie powędrowało w boczną siatkę.

PS. Wczoraj szczerze żał zrobiło mi się Savioli - niedawno twierdził, że czuje się pełnoprawnym członkiem drużyny tymczasem kiedy podczas wczorajszego meczu z Osą na trybunach obok Txikiego zobaczyłem jedynie dwóch niepowołanych na to spotkanie graczy - Santiego i Hausa pomyślałem że jednak królik niezbyt dobrze musi czuć się w tym zespole. Co nie zmienia faktu, że sam jest sobie winien - został potraktowany uczciwie, odpowiednio wcześniej zakomunikowano mu, że Mister nie widzi go w składzie i że klub będzie szukał mu nowego pracodawcy. Pibito uparł się na pozostanie i coś mi się wydaje że teraz wielkim świętem (jak swego czasu dla Maxiego) będzie dla niego powołanie do meczowej 18-tki.

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 12 wrz 2006, 10:59

Tym razem ofiarą rotacji padli Sylvinho i Rafa - tradycyjnie już powołania ominęły Santiego i królika (ciekawe czemu :think: :lol: )

Liczę, że Messi zacznie mecz na ławce - lepiej dmuchać na zimne, a ostatnio Leo grał dość dużo - chciałbym żeby Gudi zajął jego miejsce, ale pewnie będzie to Ludo :wink:
Cieszy ponowny występ od pierwszej minuty Thurama (no chyba, że Ryjowi wpadnie do głowy pomysł wystawienia Presasa, w co wątpię) - tym razem zobaczymy w akcji parę Tarzan-Lilian czyli złe wieści dla graczy Levskiego :]

Przyznam, że nakręcam się już na wynik w granicach 5-0, 6-0 więc uprawniona będzie wśród zainteresowanych ewentualna pomeczowa napinka gdyby skończyło się jakimś marnym 2-1 :wink: (o teoretycznie niemożliwej stracie punktów nie wspominając :maruda:)

Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 12 wrz 2006, 11:15

Jeżeli Barcelona wygra tylko jedną bramką to gotów jestem przyjąć tutaj każdą porcję napinki :P
Również liczę mimo wszystko na Messiego na ławce. Gra genialnie, ale będą ważniejsze mecze. Gudi też niech dostanie szanse gry. Byle nie za Eto'o :P

9-0 (Oleguer x9)

:wink:

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 12 wrz 2006, 15:13

Ale lansko bedzie 8) szkoda, ze swoj 1 mecz w LM graja z nami...zal mi sie ich chyba zrobi :lol: ogolem to nie powinno byc zadnych klopotow. 4 bramki dostana szybko, a potem raczej ich oszczedzimy.Strzelenie gola prze Bulgarow bedzie na pewno niespodziank,aale nie ma roznicy czy wygramy 4-1 czy 4-0 :wink:

Jak pisaliscie wyzej licze na IceMana.Niech sobie pogra cosik, choc watpie czy wyjdzie w pierwszej "11". Cos mi sie wydaje, ze Ryj bedzie chcial efektownie zaczac LM i w dodatku gramy na Camp Nou.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 12 wrz 2006, 16:35

Prawdopodobne zwysciestwo i gre, styl i wszystkie inne aspekty sportowe i tak przysłoni inny aspekt poza sportowy :arrow: jeden z najwazniejszych w historii FC Barcelony. Zagramy z reklama na koszulkach. Sam osobiscie jestem bardzo ciekawy reakcji kibiców na CN.

PS. Niggaz dałes zdjecie koszulki z bialym napisem i logo Unicef'u, a zaprezentowano z żółtym...CZyli jednak beda inne od tych podanych przez ciebie :?: :wink:

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 12 wrz 2006, 16:57

Messi E2 Ronaldinho z reklamą?? O czymś nie wiem?? Sprzedaliśmy tę powierzchnię na trykotach za gruby hajs?? Zerwaliśmy z tradycją zgodnie z którą nie kupczyliśmy miejscem reklamowym na koszulkach?? Chyba nie...
IMHO wzbogaciliśmy tradycję i zrobiliśmy coś co dla pozostałych klubów na świecie jest niewyobrażalne - zrezygnowaliśmy z jakichś 30 mln euro żeby dopłacać organizacji humanitarnej za propagowanie idei walki z głodem i cierpieniami dzieci. Nie wiem jak dla Ciebie - dla mnie to jest powód do dumy.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 12 wrz 2006, 17:53

Messi E2 Ronaldinho z reklamą?? O czymś nie wiem?? Sprzedaliśmy tę powierzchnię na trykotach za gruby hajs?? Zerwaliśmy z tradycją zgodnie z którą nie kupczyliśmy miejscem reklamowym na koszulkach?? Chyba nie...
IMHO wzbogaciliśmy tradycję i zrobiliśmy coś co dla pozostałych klubów na świecie jest niewyobrażalne - zrezygnowaliśmy z jakichś 30 mln euro żeby dopłacać organizacji humanitarnej za propagowanie idei walki z głodem i cierpieniami dzieci. Nie wiem jak dla Ciebie - dla mnie to jest powód do dumy.
Dla mnie to bedzie zawsze reklama i zerwanie z tradycja. Wiadomo nie za hajs, ale to nadejdzie predzej czy pozniej. Zaden klub w obecnych czasach, a zaliczajacy sie do scislej czolowki nie potrafi temu odmowic. Barcelona wg. mnie takze nie bedzie mogła.
Jedyny plus jest taki, ze jest to swietna promocja idei jakie sa gloszone przez Barce. Zreszta kibice by nei zaakceptowali reklamy Simensa czy AIG, ale pozniej bedzei łatwiej zeby ich do takowej przekonac...
Zobaczymy jak wszytko przyjma Katalonczycy.

SpY
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SpY » 12 wrz 2006, 17:58

wie ktos moze gdzie bedzie transmitowany dzisiejszy mecz Barcy ??o ile w ogole bedzie...

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 12 wrz 2006, 18:01

SpY - Jasne, że będzie :wink:

Na Star Sports Taiwan
Dragon TV

Pewnie gdzieś jeszcze, ale to chyba wystarczy :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 12 wrz 2006, 18:13

Messi E2 Ronaldinho pisze:Zagramy z reklama na koszulkach
Nie zagramy z reklamą na koszulkach. Zagramy z logiem UNICEF. To zasadnicza różnica o czym powinieneś wiedzieć.
Messi E2 Ronaldinho pisze:Sam osobiscie jestem bardzo ciekawy reakcji kibiców na CN.
Przeprowadzane w Hiszpanii sondy wskazuję jednoznacznie na zadowolenie z tego ruchu Laporty. Zresztą sam Joan dostał od socios 'pozwolenie' na zagospodarowanie miejsce na trykotach i to już dawno temu. Nie rozumiem jakiej rekacji możesz oczekiwać :roll:

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 13 wrz 2006, 10:24

Zgodnie z moimi przedmeczowymi życzeniami przejechaliśmy się po Levskim w stosunku 5-0 8) Nie będzie więc okazji do napinki ze strony userów non-FCB :wink:
Od początku do końca mecz rozgrywany pod dyktando Barcy - kolejne gole przychodziły jakby naturalnie, bez większych trudności. Bardzo dobry kolejny występ Thurama, Eto'o i Dinho. W środku Iniesta przyćmił nawet samego Andersona Luisa de Souzę 8) Pozytywnie zaskoczyli Giuly i Motta. Puyol - 4 gol w karierze (chyba pierwszy strzelony nogą :lol: ). Gio i Haus poprawnie choć bez fajerwerków. W drugiej połowie pokazał się Gudi i miał okazję do zdobycia gola, ale uderzył za słabo. Ogólnie widać, że Ice Man czuję grę - ładnie zagrywał z klepki na małej przestrzeni, przepuszczał piłki zaskakując obrońców z Sofii - będzie z niego pożytek :wink:
Stroje z logo UNICEF prezentują się bardzo ładnie - wczoraj w TVP2 podczas skrótów spotkań jakiś sprytny komentator najpierw zauważył że Barca gra po raz pierwszy w historii z reklamą na koszulkach po czym szybko stwierdził że właściwie ciężko to nazwać reklamą :? Widać wyższe wykształcenie i staż w dziennikarstwie sportowym wcale nie gwarantują odpowiedniego poziomu intelektualnego. Tak trudno zrozumieć, że (wg wikipedii chociażby) "reklama jest formą płatną, tzn. reklamodawca płaci mediom za nadanie komunikatu reklamowego i ma nad tym komunikatem pełną kontrolę"... Tymczasem ani o zapłacie (to my dopłacamy jeszcze!), ani o pełnej kontroli nad komunikatem (Barca ma PRAWO a nie OBOWIĄZEK ozdabiania trykotów logo UNICEF-u) nie może w tym przypadku być mowy.
W Katalonii nikomu logo nie przeszkadza - jest to wręcz kolejny powód do dumy dla kibiców - za to wielu polskich cules jest szcerze oburzonych "zerwaniem z tradycją", "szarganiem świętości" czy nawet "zdradą". Może jestem dziwny, ale nie rozumiem :lol:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 wrz 2006, 15:00

To zdjęcie wymiata :shock:

Obrazek

Rijkaard :spoko:

fetko
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fetko » 13 wrz 2006, 17:20

O cholera, spalony Ryjek :lol:

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 13 wrz 2006, 18:02

No to chyba już wiemy czemu na karykaturach KAP-a przy Ryjku zawsze pojawia się ten specyficzny listek :P

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 13 wrz 2006, 18:06

Dlatego taki dobry trener z niego 8) Kontakt z zawodnikami ma świetny - i jak widać z włodarzami równie dobry...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”