Polscy kibice - Strona 197

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kibic idealny:

gardło i serce dla klubu
103
61%
klient fetujący w krawacie jest mniej awanturujący się
17
10%
JP, JP na 100%
17
10%
kibice w Polsce będą dopiero jak wyrzuci się kiboli mówiących wyrazy na K, P, J, C, S
23
14%
ogląda mecz tyłem do murawy
10
6%
Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Re: Polscy kibice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 19 sty 2012, 13:37

To wyróżnienie dla kibiców z Krakowa, że mogą przyjechać do Warszawy na nasz stadion - twierdzi Michał Wójcik ze Stowarzyszenia Kibiców Legii. O spaleniu Warszawy i apokalipsie nic nie słyszał. - Nie wchodzimy na strony innych klubów. To kibice innych drużyn wchodzą na naszą, żeby wiedzieć, co się dzieje.
A ja w pewien sposób podziwiam zadęcie i bufonadę kibiców Legii jakie zaprezentował Franz w tym temacie :). Bez niego na przykład nie mogliby dopisywać sobie mistrzostwa Polski za rok 93. Wszyscy inni kibice mieliby trochę elementarnego wstydu, a bez takich infantylnych uczuć nawet korupcja jest powodem do chwały. To dużo ułatwia, rzeczywistość dzięki temu jest dużo bardziej różowa.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 19 sty 2012, 14:50

piwus pisze: To wyróżnienie dla kibiców z Krakowa, że mogą przyjechać do Warszawy na nasz stadion - twierdzi Michał Wójcik ze Stowarzyszenia Kibiców Legii. O spaleniu Warszawy i apokalipsie nic nie słyszał. - Nie wchodzimy na strony innych klubów. To kibice innych drużyn wchodzą na naszą, żeby wiedzieć, co się dzieje.

A ja w pewien sposób podziwiam zadęcie i bufonadę kibiców Legii jakie zaprezentował Franz w tym temacie :). Bez niego na przykład nie mogliby dopisywać sobie mistrzostwa Polski za rok 93. Wszyscy inni kibice mieliby trochę elementarnego wstydu, a bez takich infantylnych uczuć nawet korupcja jest powodem do chwały. To dużo ułatwia, rzeczywistość dzięki temu jest dużo bardziej różowa.
Teraz już wiem dlaczego od Bałtyku po Tatry jak przyjeżdża Legia - jest zawsze komplet i pełna mobilizacja. Nie ze względu na nasza niekwestionowaną renomę na niwie kibicowskiej.

Po prostu gwarantujemy pokazy zadęcia i korupcji, a i faszyzm się pojawi jak jesteśmy w dobrej formie :lol:

Tak jak już pisałem poczekamy na weryfikacje tez, które były przedmiotem sporu - do końca sezonu. Wtedy materiał faktograficzny będzie większy, wiec i dyskusja bardziej merytoryczna/obiektywna.

Pozdrawiam z mojej różowej rzeczywistości. Oczywiście z nadęciem, bufonada i korupcja, która jest dla mnie powodem do chwały! :)

Abstrahując od drobnej wojny podjazdowej na cytowanie członków SKLW - słowem wracając do meritum:

Po pierwsze superpuchar:

Jeśli chodzi on nas, to cały czas staramy się, aby było jak najwięcej biletów "kibolskich oficjalnych" - walka trwa :) Na początku przyszłego tygodnia powinno być wszystko jasne i ruszy sprzedaż. Ci, którzy się nie załapią są skazani na sektory "neutralne" (przynajmniej teoretycznie neutralne :) ) choć tak jak pisałem, czynione są starania o największa pule.

Po drugie Kosovo jest Serbskie!:
Druga warszawska manifestacja Kosovo jest Serbskie!

Gdzie: Warszawa, Ogród Saski (róg Marszałkowskiej i Królewskiej)

Kiedy: 18.02.2012 (sobota)

Godzina: 17:00

Oderwanie od Serbii historycznej dla niej prowincji Kosowo było ciosem zadanym narodowi serbskiemu przed czterema laty przez połączone siły NATO i UE. Polska choć oficjalnie widniała wśród ponad siedemdziesięciu krajów uznających nowe „niepodległe państwo”, w rzeczywistości pozostawała miejscem, z którego nieprzerwanie płynął głos dobitnie ukazujący prawdziwe stanowisko Polaków w kwestii ograbienia bratniego nam narodu z ich ziemi. Dziesiątki demonstracji i pikiet, niezliczone ilości akcji informacyjnych na obszarze całego kraju, transparenty i tematyczne okrzyki na stadionach, stały aktywizm uliczny, czy wreszcie niosące wsparcie wizyty polskich patriotów w Serbii i na terenie Kosowa - to wszystko działo się przez ostatnie cztery lata. Sprawa Kosowa w dalszym ciągu nie straciła na aktualności, przy okazji przenikając się z kilkoma wątkami polskimi, dlatego też podobnie jak w zeszłym roku, warszawscy Autonomiczni Nacjonaliści wspólnie z inicjatywą Polacy na Rzecz Serbskiego Kosowa i stowarzyszeniem Zjednoczony Ursynów organizują demonstrację przypominającą o smutnej rocznicy oderwania Kosowa od Serbii oraz piętnującą obecną sytuację na Bałkanach.
W zeszłym roku Legia godnie się zaprezentowała - wszystko wskazuje, ze w tym roku będzie jeszcze lepiej :)

Aha... pieniactwo medialne trwa. Tym razem GW:
Plakat z płonącym fragmentem Warszawy (Al. Jerozolimskie) i napis "Bądź gotowy - Wisła otwiera Narodowy". Tak kibice Białej Gwiazdy promują wyjazd na mecz o Superpuchar Polski. Kto się boi apokalipsy i kto ma się na nią przygotować?
Autorzy strony internetowej promującej wyjazd na mecz twierdzą, że płomienie trawiące miasto i apokaliptyczna wizja to tylko forma promocji. Zachęta do tego, żeby kibice przyjechali na mecz i podkreślenie wagi spotkania, które będzie pierwszym meczem rozegranym na Stadionie Narodowym. - Chcieliśmy podkreślić nie tylko jego rangę sportową, ale i całą otoczkę. Nie jedziemy tam jako banda Hunów mordujących i bombardujących Warszawę - mówi Robert Szymański, prezes Stowarzyszenia Kibiców Wisły.

Zdaniem Szymańskiego animacja przedstawiająca płonące miasto - jak podkreśla, nie Warszawę - to przenośnia gorącej atmosfery, jaką stworzą kibice na trybunach. Zamieszczonego na stronie filmiku komentować nie chce. - Nie bierzemy za to odpowiedzialności, to filmiki, które robili kibice. Wyciąganie takich, a nie innych wniosków na podstawie tych filmików czy plakatu jest nadużyciem - twierdzi.

Według prezesa ma być więc hucznie, z pompą, ale kulturalnie. - Wystarczy przyjść i zobaczyć, kto kupuje bilety na ten mecz. To ludzie starsi, rodziny, a nie banda barbarzyńców - twierdzi Robert Szymański. - Nikt nie jedzie tam po to, żeby się awanturować. To ma być święto dla naszego klubu z racji zdobycia superpucharu - dodaje.

Kibice Legii nie boją się fanów Wisły. - To wyróżnienie dla kibiców z Krakowa, że mogą przyjechać do Warszawy na nasz stadion - twierdzi Michał Wójcik ze Stowarzyszenia Kibiców Legii. O spaleniu Warszawy i apokalipsie nic nie słyszał. - Nie wchodzimy na strony innych klubów. To kibice innych drużyn wchodzą na naszą, żeby wiedzieć, co się dzieje. Dla nas jedyną miłością jest Legia Warszawa - przekonuje Tomasz Woźniak. - Nie interesuje nas wynik, interesuje nas dobra atmosfera na meczu, a w Warszawie zawsze jesteśmy u siebie - przekonuje.

Jeśli więc wierzyć zapewnieniem kibiców obu klubów, mecz na otwarcie Stadionu Narodowego odbędzie się w gorącej, ale niezwykle kulturalnej atmosferze. Czy na pewno zdamy ten pierwszy przed Euro 2012 i zarazem najważniejszy egzamin? Okaże się 11 lutego.
Najśmieszniejsze jest, to ze niektórzy wyciągają wnioski i odczytują wypowiedzi członków SKLW dla tzw. Gadzinówki - jako prawdy objawione i wypowiedzi całkiem na serio, a nie jako żart z pismaków koszernej :lol:

No cóż, to tak jak bym ja cytując pana Roberta Szymańskiego (prezesa Stowarzyszenia Kibiców Wisły): "Nie bierzemy za to odpowiedzialności, to filmiki, które robili kibice", czy "Wystarczy przyjść i zobaczyć, kto kupuje bilety na ten mecz. To ludzie starsi, rodziny" wyciągał wnioski, ze Wiślacy, to... (tu można wstawić dowolne epitety, choć "zadęcie i bufonada" raczej nie pasuje :lol: )

Dobrze, ze tego nie robię. Moze, to dla tego ze sukcesy jeszcze mnie nie rozleniwiły :)

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 19 sty 2012, 15:13

franz pisze: Teraz już wiem dlaczego od Bałtyku po Tatry jak przyjeżdża Legia - jest zawsze komplet i pełna mobilizacja. Nie ze względu na nasza niekwestionowaną renomę na niwie kibicowskiej.
To samo mogłaby napisać Wisła i Lech, to przeświadczenie o własnej wyjątkowości jest naprawdę wyjątkowe :lol:.
franz pisze:No cóż, to tak jak bym ja cytując pana Roberta Szymańskiego (prezesa Stowarzyszenia Kibiców Wisły): "Nie bierzemy za to odpowiedzialności, to filmiki, które robili kibice", czy "Wystarczy przyjść i zobaczyć, kto kupuje bilety na ten mecz. To ludzie starsi, rodziny" wyciągał wnioski, ze Wiślacy, to... (tu można wstawić dowolne epitety, choć "zadęcie i bufonada" raczej nie pasuje :lol: )
No kto to widział, żeby na siedmiotysięcznym wyjeździe była jakaś rodzina czy ludzie starsi. Wstyd na całą Polskę :lol:. Ktoś próbuje odkłamać rzeczywistość medialną wskazując na to, że przekrój społeczny społeczności kibicowskiej nie jest taki jak jak podaje Tomasz Lis na żywo, to już można wstawić dowolne epitety. Gratuluję życia w bańce. Żart z pismaków GW? Najlepiej świadczy o charakterze legionistów, bo nie widziałem tam przytyku w kierunku GW. Najwyraźniej jestem za głupi.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 19 sty 2012, 19:12

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 21 sty 2012, 13:49

Obrazek
Resztę pewnie już to nudzi, ale tego nie można pominąć.

[edit]
SKWK pisze:Czy dziennikarze Dziennika Polskiego zdemolują lożę prasową na Stadionie Narodowym?
Zdecydowanie TAK
Raczej TAK
Nie mam pojęcia
Raczej NIE
Zdecydowanie NIE
:lol:

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 21 sty 2012, 14:06

Dobrzy są :D
Kto nie jedzie na SP ten pippa! :jupi:

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 21 sty 2012, 20:48

piwus pisze:Obrazek
Resztę pewnie już to nudzi, ale tego nie można pominąć.

[edit]
SKWK pisze:Czy dziennikarze Dziennika Polskiego zdemolują lożę prasową na Stadionie Narodowym?
Zdecydowanie TAK
Raczej TAK
Nie mam pojęcia
Raczej NIE
Zdecydowanie NIE
:lol:
:haha:

Dziennik Polski zdemolowal dotychczasowe rekordy w "dziennikarskiej" glupocie :lol:

Czekamy na wiecej.

Dobry filmik:

Ooooo ZAGŁĘBIE ooooo Sosnowiec :!:

Awatar użytkownika
Unista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Unista » 27 sty 2012, 18:05

TVN próbuje się przebić w konkursie absurdu i myśle, że się to im udaje. :rotfl4:

Awatar użytkownika
Unista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Unista » 28 sty 2012, 22:32

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5281
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 30 sty 2012, 23:29

http://www.weszlo.com/news/9321-Kibic_z ... rujacy_sie

Dobry artykuł ukazujący co się dzieje ostatnio w sferze ultrasów i nie tylko.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 01 lut 2012, 19:15

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6536

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 01 lut 2012, 19:56

Jeśli chodzi o tę sprawę to jestem po stronie władz Legii i mam podobne zdanie co weszło. Nie za sam fakt, że ścigają chłopaka o pierdołę, bo takie coś to nadgorliwość, a to już faszyzm, ale o fakt, że chłopak chciał żeby było śmiesznie, cel osiągnął i teraz Błędowski się śmieje. Ale z niego. Już widzę jak ktoś zawali maturę bo go po sądach ciągają :lol:

Z innych ciekawostek to dzisiaj w sporcie po Panoramie usłyszałem, że Legia i Wisłą toczą między sobą Świętą Wojnę :roll:

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 02 lut 2012, 0:19

Boromir pisze:Jeśli chodzi o tę sprawę to jestem po stronie władz Legii i mam podobne zdanie co weszło. Nie za sam fakt, że ścigają chłopaka o pierdołę, bo takie coś to nadgorliwość, a to już faszyzm, ale o fakt, że chłopak chciał żeby było śmiesznie, cel osiągnął i teraz Błędowski się śmieje. Ale z niego. Już widzę jak ktoś zawali maturę bo go po sądach ciągają :lol:

Z innych ciekawostek to dzisiaj w sporcie po Panoramie usłyszałem, że Legia i Wisłą toczą między sobą Świętą Wojnę :roll:
Weź pod uwagę, że sprawa zaczęła sie od tego że wział gość piłkę. Później chciał ją oddać, to mu napisali że nie bo być może on nią grał i jest używana i oni ją nie przyjmą (jak widać jak była używana, i popisana markerem na meczu to była jeszcze nowa). No to gość, nastolatek skąd ma mieć ponad 400? Chciał piłkę oddać, zachować się fair a Legia mówi nie. No to opisał na forum, tam wpadli na pomysł, żeby zapłacić w złotówkach. Żeby problem miał Błedowski, który wcześniej już robił różne głupoty z tego co słyszałem. I gość zaczyna robić jaja. Ma obowiązek przyjać kase, bo pieniądz to pieniądz. A on najpier ze nie przyjmie, potem zaczyna kręcić, i liczy przez godzine, a następnie odliczoną kase oddaje i nie przyjmuje jej. Innego dnia wylicza 33zł i daje pokwitowanie za tą kase. Przeciez to jest chore. Gośc ma jeździć 10 razy żeby oddać kase za piłke. Mam nadzieję, że kibice Legii coś wymyślą. Jeden mecz, 1000 kibiców mniej, 1000 biletów mniej sprzedanych po 40zł(nie wiem po ile są na żylete) to 40 000. Po czymś takim myśle, że drugi raz by się o piłkę nie upominali.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 04 lut 2012, 18:55

- Trailer filmu dokumentalnego - Nasza Kotwica!

Myślę że powinien on wyjść w okolicach wakacji. Z tego co wiem będzie puszczany w lokalnych kinach. Co sądzicie ?

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 05 lut 2012, 17:11

Może z tego wyjść coś ciekawego. Tylko pytanie jak to wszystko będzie przedstawione.
Bo już była taka sytuacja, jak wychodziły "Skrzydlate Świnie" że też pokaże to prawdę o kibicach, a wyszła jedna wielka kupa.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”