Siatkówka - Strona 197

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Re: Siatkówka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 20 wrz 2014, 15:37

Morrow pisze:Wyśmiewacie akcję o odkodowanie meczów (nie dołączam, klepie mnie, śmieszy mnie żebranie o to żeby można było oglądać mecz) a ja nie zdziwię się jak Solorz pokaże finał jeśli zagrają w nim Polacy. To byłoby nie w porządku w stosunku do wszystkich ludzi, którzy wykupili abonamenty ale z marketingowego punktu widzenia Polsat zarobiłby sporo szmalu. Nikt raczej już nie będzie porywał się na kupowanie pakietu za 100 zł na sam finał więc tu Polsat wiele nie straci, finał jest grany bodaj o 16 w niedzielę gdzie praktycznie cała Polska ma wolne, mecz byłby o mistrzostwo świata (jeśli przejdą) więc oglądalność kosmiczna i wpływy z reklam bardzo duże. W dodatku na sam koniec mistrzostw poprawa wizerunku stacji. W [ch**] zostaliby zrobieni tylko Ci co kupili dostęp (abonentów Polsatu i tak by to klepało) ale siano by się zgadzało.
Rzekłem.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8667
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 20 wrz 2014, 15:39

Morrow pisze:Rzekłem.
To było oczywiste zagranie. Pięciolatek przewidziałby taki chwyt marketingowy ze strony Polsatu.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 20 wrz 2014, 17:10

Z marketingowego punktu widzenia oczywiste, nie pisałbym o tym gdyby nie wyśmiewano tej akcji o odkodowanie meczów bo od początku IMO miała spore szanse powodzenia. Polsat tylko potrzebował medialnej "zachęty" żeby wyjść na tego łaskawego, skończyło się na "apelu prezydenta".

Oj chyba ta porażka z Polakami podziałała na Kanarki jak płachta na byka. Spodziewałem się walki ale chyba dzisiaj pozamiatają Francuzami podłogę. Na ten moment to drużyna Rezende jak dla mnie faworytem do tytułu, jak Polacy przejdą to będą mieli cholernie ciężko, zwłaszcza, że wrócił Murilo. Z drugiej strony Francji jeszcze nie skreślam, jak zaczną grać swoje są w stanie nawet Brazylię pokonać. Pytanie czy Kanarki w ogóle dadzą im złapać jakiś rytm.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6624

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 20 wrz 2014, 17:33

Co my byśmy zrobili bez Pana Prezydenta? Pytanie jest retoryczne.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 20 wrz 2014, 18:03

Dzieje się. Koncert Ngapetha w końcówce i Francja jest ciągle w grze. Brazylii nawet jak nie idzie to jest mocna ale wszystko jest tu dalej otwarte do końca. Bruno zgrywa chojraka, Brazylia się myli a Francja zaczyna robić swoje, nie mają atakujących ale ciągnie ich Ngapeth. Gdyby w tej końcówce Brazylia wygrała byłoby po meczu, tak jest jeszcze pole do popisu.

Brazylia mocna ale to już też nie ta ekipa, która sprzątała salony przez lata gdy grali w niej Sergio, Gustavo, Giba, Dante czy Andre. Podejrzewam, że z takiej Francji w pojedynku z tamtą drużyną nic by nie zostało. Dzisiaj Kanarki mają kilka gwiazd ale i kilka pozycji gdzie mają graczy dobrych i solidnych ale tylko dobrych i solidnych.

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 20 wrz 2014, 18:26

Ale mecz!swietnie sie oglada. wydawalo mi sie, ze Brazylia latwo pokona Francje a tymczasem waleczni Francuzi sie nie poddaja :brawo: Lapie sie na tym, ze im po cichu kibicuje, choc nie wiem, czy to rozsadne, bo kto wie, czy w ewentualnym finale :wink: nie sprawia nam wiecej klopotow niz slabiej wygladajaca Brazylia...Ale najpierw ten mecz musi sie jakos rozstrzygnac a Polska pokonac Niemcow.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 20 wrz 2014, 18:31

Jak dla mnie to patrząc na styl obu ekip, czysto hipotetycznie zakładając, że zagramy w finale to Polakom jednak łatwiej powinno się grać z Francuzami. Świetni w defensywie, mają znakomitych przyjmujących ale środkowi i atakujący są jednak strasznie chimeryczni. Bardzo zgrana ekipa ale IMO prędzej do ogrania.

Ja tam wcale nie skreślam jeszcze dzisiaj Niemców. Niby Grozer i długo, długo nic i zagrali w sumie tylko jeden naprawdę dobry mecz ale siedzieli cały czas w Katowicach, już osiągnęli wielki sukces a nasi znowu będą pod presją faworyta. Mimo wszystko liczę na awans bo na papierze jesteśmy wyraźnie lepsi.

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 20 wrz 2014, 18:39

Czyli spokojnie moge trzymac kciuki za Francuzow, ale mi sie ich gra dzis podoba!Oby chociaz bylo te 5 setow a mecz pozostal tak zaciety do konca!Nie bede plakac z powodu ewentualnej porazki Canarinhos :wink:

Oczywiscie.ze Niemcy to trudna ekipa i moga nam sprawic mase klopotu, ale chyba nikt z kibicow w Polsce nie podchodzi do tego spotkania inaczej, jak tylko liczac na zwyciestwo naszych i trzymajac z calej sily kciuki za nich :)

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 20 wrz 2014, 18:57

Ta Brazylia jakaś bez wiary, grają tylko zrywami, jak nie idzie to spuszczają łby żeby po chwili znowu grać zajebiste akcje. Coś nowego na wielkiej imprezie u nich.

Francja bez atakującego. Jak przegrywają 1 na 1 to trudno ogrywać Brazylię. Sidibe i Rouzierowi dzisiaj bliżej do Konarskiego niż Wlazłego.

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 20 wrz 2014, 19:04

A wiec Brazylia jednak. Szkoda Francji, bo pokazali sie dzis fantastycznie...co za mecz :brawo:

blackmore
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 163

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 20 wrz 2014, 19:07

Francuzi podobnie przegrali co w 2002 z Rosją. Nie jest pisany im ten finał.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 20 wrz 2014, 19:10

Wydaje mi się,że Brazylia zarówno z Nami jak i z Francją zagrali może nie tyle co na pół gwizdka,ale z jak najmniejszym nakładem sił(z Polską się nie udało)...Dzisiaj Francuzi byli o krok od zrobienia psikusa Brazylijczykom,ale oni tym razem na tie-break już wyszli wpełni skoncentrowani...Wynik nie jest zaskoczeniem,a rozmiar tego zwycięstwa...Ale nie ma co się łudzić,że Brazylijczycy będą w finale zmęczeni po 5 setowym pojedynku (patrz po meczu z Polską i łatwe ogranie Rosji)...My natomiast musimy wyjść na pełnej ku... i ograć Niemców 8)

Awatar użytkownika
emski
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 545

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emski » 20 wrz 2014, 19:14

Jeśli komuś nie przeszkadza ruski komentarz to na jednym z tych kanałów będzie można oglądać mecz Polaków:
http://www.msk-tv.com/page/sport2-tv-online.html
http://www.msk-tv.com/page/sport1-tv-online.html
Oglądałem tam mecz z Rosją i jakość była bardzo fajna jak na stream.

Edit - mecz leci na streamie z pierwszego linka.
Ostatnio zmieniony 20 wrz 2014, 20:16 przez emski, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 20 wrz 2014, 19:19

Jakby Rouzier zagrał choćby dobry mecz to kto wie ale dzisiaj Francuzi byli pozbawieni ataku. Ngapeth zagrał na poziomie MVP, był niesamowity ale zabrakło wsparcia. Do pewnego momentu świetnie go wspierał Tillie a potem go zabrakło. Sidibe zawiódł w kluczowym momencie i Brazylia gra dalej.

Swoją drogą mamy pewną zmianę tendencji w siatkówce na tym najwyższym szczeblu. Kiedyś dominowały ofensywne potwory, kto nie miał maszyn w ataku nie istniał, teraz coraz więcej znaczą zespoły lepiej broniące a gra stała się mniej siłowa a bardziej taktyczna. Taka Francja z jednym świetnie atakującym Ngapethem o mały włos miała finał, z kolei Rosja od zawsze słynąca z siły rażenia skończyła na 5 miejscu.

Trochę obawiam się tego dzisiejszego meczu. Nie tyle tego, że zlekceważymy Niemców bo przy takiej wrzawie i stawce to niemożliwe. Boję się jednak, że chłopaki, których wszyscy już umieśclili w finale mogą nie wykrzesać w sobie tyle sportowej agresji co na Brazylię i Rosję gdzie nie byli faworytami.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3397

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 20 wrz 2014, 19:22

Liczyłem po cichu na niespodziankę, bo IMHO był by to łatwiejszy przeciwnik w finale. Brazylia ma finały we krwi, więc będzie bardzo ciężko.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”