Manchester United (zbiorczy) - Strona 197

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Zablokowany

Którego z zawodników najchętniej widziałbyś w koszulce Manchesteru United?

Fernando Torres
1
13%
Didier Zokora
4
50%
Michael Carrick
1
13%
Armando Petit
0
Brak głosów
Frank Ribery
0
Brak głosów
Mohamadou Diarra
0
Brak głosów
Kevin Nolan
1
13%
Miroslav Klose
1
13%
Kerlon
0
Brak głosów
Ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
rymownik
Czerwony Diabeł
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rymownik » 29 kwie 2006, 19:09

fieldy pisze: nowością też była postawa ManU w pucharach w tym sezonie.
Masz rację. W LM Manchester się nie popisał, grał gorzej niż przeciętnie. Jeden z najgorszych wyników Diabłów w historii LM. Muszę się z Tobą zgodzić ;)
fieldy pisze:Starsznie długie posty piszesz.
Brałem przykład z Twoich ;)

fieldy pisze:Weź naukę napinki u Zazy - on jak się napina to przynajmniej jest co poczytać.
Nikt tu się nie napina. Chyba, że Ty.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 kwie 2006, 19:16

genius pisze:Brałem przykład z Twoich
to się nie przyłożyłeś :naughty:
genius pisze:Nikt tu się nie napina. Chyba, że Ty.
mowa :smoke:

manchester dziś poległ [chyba mozna tak nazwac wynik 3:0] na Stamford. Jedno mnie zastanawia. manU ma świetną serię meczy wygranych w lidze, a Chelsea gra przeciętnie, do czasu aż się nie spotkaja razem i po walce - Chelsea deklasuje rywali - what the fuck ? chciałoby się zapytać ? co sie dzieje ? bo chyba się diabły nie przestraszyły co ? Jeszcze było słychac buńczuczne wypowiedzi przed meczem [Rio] że Chelsea ziś się nie bedzie cieszyć z mistrzostwa, że powalcza o wygraną. A jak do meczu przychodzi to Joe Cole mija Rio jak juniora.
Jest mi to ktoś w stanie wytłumaczyć ?

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 29 kwie 2006, 19:25

Frustrat Mourinho ma powody do radości. Może to recepta na suckes? Cały sezon się frustrować, szydzić, wyśmiewać i ogólnie odstawiać "szopki". Nie! Sir Alex ma honor.

Gratulacje dla Chelsea. Zasłużenie zdobyli mistrzostwo. 91 punktów na koncie, tylko trzy porażki i cztery remisy. Te liczby robią wrażenie. Choć z takim potencjałem czysto piłkarskim, jakoś dziwne, że to tylko jeden tytuł. A przypomnę, że boski Jose napalał się juz w zeszłym roku na poczwórną koronę :roll: Coś narazie plany trenera Chelsea nie znajdują potwierdzenia w rzeczywistości. Potrójna korona United zdobyta w sezonie 98/99 robi swoje, a "The Blues" jest przy Manchester United malutka pod względem sukcesów w historii rozgrywek angielskiej ligi, nie wspominając o arenie europejskiej. Niech cieszą się jeszcze póki czas, bo Manchester United już ostro mobilizuje się do walki o mistrzostwo w następnym sezonie.
Patrząc na kadrę Chelsea nie trudno odnieść wrażenia, że jest to zespół, który powinien wygrywać mecz za meczem.

Na szczęscie meczu nie oglądałem. I dobrze. Miejmy nadzieję, że kontuzja Wayne'a nie okaże się poważną. Nie kojarzę zawodnika, który zostawiałby tyle zdrowia na boisku co on. Przed nim Weltmeisterschaft, a tu kontuzja.

Teraz pozostaje bronic drugiego miejsca. Trzeba zdobyć 6 punktów w spotkaniach z Charltonem i Middlesbrough.

Ciężko jest patrzeć na triumfującego Mourinho...

:?

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 29 kwie 2006, 19:33

Manumef pisze:Potrójna korona United zdobyta w sezonie 98/99 robi swoje, a "The Blues" jest przy Manchester United malutka pod względem sukcesów w historii rozgrywek angielskiej ligi, nie wspominając o arenie europejskiej.

Co wcale nie oznacza ze przez ostatnie lata to Chelsea panuje w Anglii i co roku okazuje sie lepsza od Manchesteru w bezposrednich spotkaniach...Po co ty mowisz tu o tym co kiedys bylo :?: Bylo minelo a teraz jest tworzona nowa historia...A skoro juz do historii wracamy to kiedy ManU mial taka przewage nad drugim zespolem w tabeli jaka teraz ma Chelsea :?:

Manumef pisze:Niech cieszą się jeszcze póki czas, bo Manchester United już ostro mobilizuje się do walki o mistrzostwo w następnym sezonie.
W tym sezonie tez mial walczyc powaznie o mistrzostwo, dokonal transferow majacych na celu jego wywalczenie i co z tego wyszlo :?: Tak to moze powiedziec nawet trner Boltonu ze w przyszlym sezonie beda walczyc o mistrza ;) Kazdy zespol bedzie sie mobilizowal, ale Chelsea , ma obecnie lepszych graczy i mysli jeszcze o wzmocnieniach (Ballack-Lampard coz to bedzie za srodek pomocy :) ). Wszystko pokaze przyszly sezon w jakim stopniu ManU zagrozi m.in. Chelsea...

Manumef pisze:Na szczęscie meczu nie oglądałem. I dobrze. Miejmy nadzieję, że kontuzja Wayne'a nie okaże się poważną. Nie kojarzę zawodnika, który zostawiałby tyle zdrowia na boisku co on. Przed nim Weltmeisterschaft, a tu kontuzja.

Na rzie wszedzie trabia ze to niestety cos powaznego...Ale na oficjalna informacje trzeba zaczekac jeszcze...

Awatar użytkownika
kapi88
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kapi88 » 29 kwie 2006, 19:47

Prędzej czy później to musiało nastąpić... Chelsea zdobywa mistrzostwo. Dobrą postawą (a może beznadziejną ManU) zapewnili sobie tytuł już w tym meczu. Fatalna postawa graczy Fergusona, w szczególności bloku obronnego. Przy pierwszej bramce Silvestre chyba zapomniał co to krycie i Gallas z najbliższej odległości władawał piłkę do bramki. Przy drugiej Joe Cole 'objechał' jak dzieci Ferdinanda, Vidica i Silvestra. Trzecia bramka to szybka kontra Chelsea, wyjście 4-3 i bramka Carvalho z bliskiej odległości. Mam nadzieje tylko że kontuzja Roo to nic poważnego :( Pierwsze miejsce w tabeli mamy już obsadzone od jakiegoś czasu, teraz było tego przypieczętowanie. Pozostaje walka między Liverpoolem i Manchesterem o drugie miejsce w tabeli.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 29 kwie 2006, 20:10

fieldy pisze:Jest mi to ktoś w stanie wytłumaczyć ?
:witam: To jedziemy z tym koksem :D
Najpierw :pijemy: :smoke: :beer: potem :angry: ...i :heft:
fieldy pisze:bo chyba się diabły nie przestraszyły co ?
Widocznie się przestraszyli :haha:
fieldy pisze:Jeszcze było słychac buńczuczne wypowiedzi przed meczem [Rio] że Chelsea ziś się nie bedzie cieszyć z mistrzostwa, że powalcza o wygraną. A jak do meczu przychodzi to Joe Cole mija Rio jak juniora.
Bo od gadania nawet Rzymu nie zbudowano :wink: A co miał mówić, że jadą po jak najmniejszy wymiar kary? To jest sport i szum wokół każdego meczu jest potrzebny żeby produkt zwany Premiership dobrze się sprzedawał. Zawsze można usłyszeć jedno a później na własne oczy zobaczyć drugie i nie chodzi tu tylko o wynik meczu ale i choćby wystawianie rezerwowego składu czy nawet samo zaangażowanie (nie chodzi mi o mecz Chelsea - ManUtd). takiej drużynie jak Chelsea z taką przewagą jaką mieli trudno jest sie mobilizować na dużo słabszych rywali a co innego w przypadku utytułowanego rywala. Zresztą podobną sytuację mamy we Włoszech. Jak juz prawie wszyscy z zawodnikami włącznie myśleli że Juve zdobyło tytuł a tu taki zonk. GO Milan :!:
A Mourinho tym swoim prowokowaniem przez cały sezon pozwala wierzyć że jest w stanie tak nakręcić swój zespół przeciw jednemu z największych rywali - ManUtd który jest o wiele bardziej utytułowany i pragnie go w jakikolwiek sposób upokorzyć i udowodnić wyższość swojej koncepcji trenerskiej nad innym i bardziej uznanym menadzerem - Fergusonem. Prawdopodobne wmawianie zawodnikom że to ich znienawidzony rywal powoduje że gryzą oni murawę i robią wszystko aby zwyciężyć.

PS Przynajmniej próbowałem :wink:
Manumef pisze:Niech cieszą się jeszcze póki czas, bo Manchester United już ostro mobilizuje się do walki o mistrzostwo w następnym sezonie.
:roftl3: Taaak oczywiście, tak samo jak w ostatnich latach :rotfl2: Teraz też pewnie będą zapowiedzi wielkich wzmocnień i zmian w drużynie a pewnie wyjdzie jak ostatnio - zobaczymy praktycznie niezmieniony skład z małymi wzomcnieniami i tym samym trenerem :evil: który już kilkakrotnie był zmieniany na stanowisku.
Manumef pisze:Patrząc na kadrę Chelsea nie trudno odnieść wrażenia, że jest to zespół, który powinien wygrywać mecz za meczem.
I nawet po początkowych meczach można było odnieść wrażenie że Chelsea powinna wygrywać z każdym i wszędzie. Osobiście jestem troche zawiedziony ich grą w 2006 roku bo wg mnie stać ich na wiele więcej, mniej więcej na to co zapowiadał Mourinho.
Manumef pisze:Ciężko jest patrzeć na triumfującego Mourinho...
Ja tam wolę już tryumf Chelsea niż ManUtd :spoko:
Ostatnio zmieniony 29 kwie 2006, 20:14 przez Yukasz, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
rymownik
Czerwony Diabeł

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rymownik » 29 kwie 2006, 20:11

Martinho pisze:Co wcale nie oznacza ze przez ostatnie lata to Chelsea panuje w Anglii i co roku okazuje sie lepsza od Manchesteru w bezposrednich spotkaniach...Po co ty mowisz tu o tym co kiedys bylo Question Bylo minelo a teraz jest tworzona nowa historia...A skoro juz do historii wracamy to kiedy ManU mial taka przewage nad drugim zespolem w tabeli jaka teraz ma Chelsea Question
Masz rację, to wcale nie oznacza, że Chelsea panuje w Anglii ;) Pewnie chciałeś napisać coś innego, jednak nie udało Ci się. Taki jest sens pierwszego zdania.
Tak, po cholerę rzucasz słowa na wiatr? Zacznijmy od sezonu 1999/2000. Najpierw porażka MU 0:5, w drugiej części sezonu zwycięstwo 3:2. Sezon 2000/2001, najpierw remis 3:3 a później 1:1. Sezon 2001/2002 porażka 0:3 i zwycięstwo 3:0. Sezon 2002/2003, remis 2:2 i zwycięstwo MU 2:1. Sezon 2003/2004, porażka 0:1 i remis 1:1. Sezon 2004/2005, porażka 0:1 i porażka 1:3 i bieżący sezon: zwycięstwo MU 1:0 i porażka 0:3.
W 12 meczach: 5 zwycięstw Chelsea 4 remisy i 3 zwycięstwa MU.
Jak widzisz Chelsea nie ma jakiejś miażdżącej przewagi nad MU w ostatnich latach.

Po co sięgamy do historii? To tak samo jakby Wisła zwyciężyła w LM i kibice Białej Gwiazdy zaczęliby mówić, ze jest to najlepszy klub na świecie. Nie można zapominać o historii. Jej się nie wymazuje. Manchester osiągnął o wiele więcej niż Chelsea. Londyńczycy w zasadzie od 2-3 sezonów zaczęli istnieć w angielskiej piłce.

Czerwone DIabły 15 - krotnie sięgały po tytuł Mistrza Anglii, 11 - krotnie zdobyli Puchar Anglii, Puchar Ligi raz, Lige Mistrzów wygrali dwukrotnie (1968, 1999), Puchar Zdobywców Pucharów raz, Superpuchar Europy również raz i Puchar Interkontynentalny raz.

Porównajmy teraz osiągnięcia Chelsea: 2 razy Mistrzostwo Anglii, 4 razy Puchar Anglii, 2 razy Puchar Ligi, Superpuchar Europy raz i Puchar Zdobywców Pucharów raz.

Nie brałem pod uwagę tegorocznych osiągnięć. Przy Manchesterze Chelsea wygląda niezwykle blado. Dlaczego mamy nie oglądać się za siebie ? Wstydzisz się historii 'The Blues' ? Może i masz rację ;)
Martinho pisze:W tym sezonie tez mial walczyc powaznie o mistrzostwo, dokonal transferow majacych na celu jego wywalczenie i co z tego wyszlo Question Tak to moze powiedziec nawet trner Boltonu ze w przyszlym sezonie beda walczyc o mistrza Wink Kazdy zespol bedzie sie mobilizowal, ale Chelsea , ma obecnie lepszych graczy i mysli jeszcze o wzmocnieniach (Ballack-Lampard coz to bedzie za srodek pomocy Smile ). Wszystko pokaze przyszly sezon w jakim stopniu ManU zagrozi m.in. Chelsea...
I Czerwone DIabły walczyły poważnie o Mistrzostwo, niedawnymi czasy doganiały nawet Chelsea, jednak MU nie potrafiło do końca utrzymać dobrej formy. Mówisz o transferach? Porównaj transfery MU z transferami Chelsea. Nieporównywalny budżet. I co ? Chelsea już drugi rok zdobywa poczwórną koronę, ale jakoś nie mogą tego zrobić. Z poczwórnej korony robi się pojedynczy sukces. Wszystko pokaże przyszły sezon, masz rację. Ale już teraz możemy zapowiedzieć walkę do upadłego :boruta: Manchester to klub z wielkimi tradycjami, w przeciwieństwie do Chelsea.

To na razie tyle ;) Myślę, że fieldy jest usatysfakcjonowany.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 29 kwie 2006, 20:26

genius - sam piszesz o historii obu klubów (tu zdecydowanie bardziej utytułowany jest Man, to nie podlega wątpliwości) po czym później piszesz
genius pisze:Mówisz o transferach? Porównaj transfery MU z transferami Chelsea. Nieporównywalny budżet.
Czyli nie za bardzo te Twoje porównania mają teraz sens, bo Chelsea wraz z przyjściem Romka na nowo się narodziła. Nie można porównywać tamtej starej drużyny i jej budżetu (wtedy to Man miał zdecydowaną przewagę) z dzisiejszą drużyną. Teraz to wygląda zupełnie inaczej i możliwości finansowe są zdecydowanie różne. Obecnie Chelsea może kupić praktycznie każdego zawodnika, a wtedy nie miała takiego komfortui dlatego nie jej historia w porównaniu do Man wgląda tak blado. Ale nie masz się o co martwić, wraz z przyjściem Romka historia powoli zaczyna się zmieniać.

Awatar użytkownika
rymownik
Czerwony Diabeł

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rymownik » 29 kwie 2006, 20:50

Lukaz pisze:Czyli nie za bardzo te Twoje porównania mają teraz sens, bo Chelsea wraz z przyjściem Romka na nowo się narodziła. Nie można porównywać tamtej starej drużyny i jej budżetu (wtedy to Man miał zdecydowaną przewagę) z dzisiejszą drużyną. Teraz to wygląda zupełnie inaczej i możliwości finansowe są zdecydowanie różne. Obecnie Chelsea może kupić praktycznie każdego zawodnika, a wtedy nie miała takiego komfortui dlatego nie jej historia w porównaniu do Man wgląda tak blado. Ale nie masz się o co martwić, wraz z przyjściem Romka historia powoli zaczyna się zmieniać.
Nie widzę tutaj żadnej sprzeczności. Manchester nigdy nie miał takiego kogoś jak Romek. Oba kluby zaczynały od bardzo małego budżetu swoją przygodę z piłką nożną i w tej rywalizacji znacznie wyżej wybiły się Czerwone Diabły. Chelsea na początku dysponowała takim samym budżetem co MU, a że nie było sukcesów to nie było kasy i sławy. Manchester pracował latami na sławę stopniowo powiększając rzeszę fanów na calym świecie. Nikt nie dał Diabłom nagłego zastrzyku wielkich pieniędzy. W legendarnym składzie z sezonu 1998/1999 grało wielu wychowanków i mogę Cię zapewnić, że w tym sezonie Manchester nie wydał nawet połowy tych pieniędzy, co teraz wydaje Romek na transfery. MU zdobyło potrójną koronę, a Chelsea z wielkimi pięniedzmi i sławą, która zaczęła się dwa lata temu zdobyła tylko mistrzostwo. Myślę, że z takimi pieniędzmi powinni osiągnąć o wiele więcej. Szczerze gratuluję im tegorocznego suckesu, jednak trzeba spojrzeć na to z innej strony. Tak naprawdę powiini wygrać wsyzstko, a jak się okazało rządzą tylko w kraju.

Awatar użytkownika
adekk
Pomarańczowy skrytożerca
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adekk » 29 kwie 2006, 21:02

Martinho pisze:Co wcale nie oznacza ze przez ostatnie lata to Chelsea panuje w Anglii i co roku okazuje sie lepsza od Manchesteru w bezposrednich spotkaniach...Po co ty mowisz tu o tym co kiedys bylo Question Bylo minelo a teraz jest tworzona nowa historia...A skoro juz do historii wracamy to kiedy ManU mial taka przewage nad drugim zespolem w tabeli jaka teraz ma Chelsea Question
Powiedz szczerze, że jakbyś miał wiedzieć przed romkowym przejęciem Chelsea, że wyda on 'aż' tyle mamony na zespół, to jakbyś sobie wyobrażał jej obecne poczynania? Chyba trochę inaczej, co? Mi przynajmniej pozostał lekki niedosyt z jednej strony, ale również jakaś ulga z drugiej..zawiedzionym, bo miał zostać stworzony naprawdę genialny zespół, grający wspaniałą piłkę, na długo dzierżący tron europejski..nie neguje żadnych z w/w założeń..bo czy gra ładny futbol, to zależy od gustu..no ale z tym "rządzeniem" w Europie to różnie bywa ;) ...ale jednak 'banan pojawia sie na moim obliczu', gdy myślę, że te pieniądze całkowitego szczęścia nie dają..niezależnie od tego ile dzięgów włoży się w dany klub, to nie ma gwarancji na sukces kimkolwiek by się nie było..może to znak od Opatrzności...cosik na wzór "Śmiertelniku, a teraz uważaj..w piłce, pieniądze nie zrobią wszytkiego same!"...jakby patrzeć na to z perspektywy polskiej 'ekstra'klasy, to powinniśmy się cieszyć.. ;) zauważyłem też, że chyba znamy odmienne definicje czasownika "panować"...no bo co przez to rozumiesz? Ja myślałem, że ktoś panuje wtedy jeżeli sprawia przysłowiowe 'manto' każdemu napotkanemu rywalowi niezależnie od zastanego stanu murawy, pogody, nastroju arbitra itp. no ale widocznie mamy różne wyobrażenia..
Co do Manu..to jeszcze kilka latek temu nikt by nie przypuszczał, że Manu może wypaść ze swojej fenomenalnej wówczas formy...podobnie jest teraz z Chelsea..jakbym teraz tu napisał, że gdzieś w niedalekiej przyszłości, Chelsea będzie przeżywać wielki dołek to najpierw zostałbym nawyzywany od jakichś fałszywych proroków ;) , następnie wypadłbym z kierownictwa akcji "Wódko, pozwól żyć", po czym przewiezionoby mnie do pewnej malowniczej, podpoznańskiej miejscowości, by tam spędzić reszte mego żywota w pokoju bez klamek..no ale taka jest istota naszego życia...za jakiś czas, mimo sprzeciwu licznej widowni tego forum, Manu znów wróci do 'mistrzowskiej' formy czego sobie i Wam życzę...
Martinho pisze:W tym sezonie tez mial walczyc powaznie o mistrzostwo, dokonal transferow majacych na celu jego wywalczenie i co z tego wyszlo Question Tak to moze powiedziec nawet trner Boltonu ze w przyszlym sezonie beda walczyc o mistrza Wink Kazdy zespol bedzie sie mobilizowal, ale Chelsea , ma obecnie lepszych graczy i mysli jeszcze o wzmocnieniach (Ballack-Lampard coz to bedzie za srodek pomocy Smile ). Wszystko pokaze przyszly sezon w jakim stopniu ManU zagrozi m.in. Chelsea...
Mozna powiedzieć "Jak nie teraz, to kiedy?"..jednak zauważ, że każdy sezon przynosi nam coraz to nowe zaskoczenia, nasuwa coraz to ciekawsze wnioski.. kto wie, jak w następnym sezonie zaprentuje się dany zespół?..jeżeli chcesz mi powiedzieć, że jesteś pewien tego, że w następnym sezonie Chelsea będzie bezwzględnie deklasowała swoich rywali w każdym calu, zachowując pewną szyderczą postawę wobec innych zespołów podczas wypowiadania tych słów, to w powiewach desperacji mógłbym Ci szczerze współczuć...na szczęście piłka nożna w wielu kwestiach różni się znacznie od szachów, również w tym, że nikt nie jest w stanie do końca przewidzieć co może się wydarzyć się "za kilka ruchów", a co dopioero w kolejnym sezonie..na szczęście..
Pozdrawiam...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 kwie 2006, 21:47

genius pisze:To na razie tyle Myślę, że fieldy jest usatysfakcjonowany.
jestem, a jakże, ja bym mu bardziej pojechał :D ale i tak dobrze ci wyszło :wink:
Lukaz pisze:Obecnie Chelsea może kupić praktycznie każdego zawodnika, a wtedy nie miała takiego komfortui dlatego nie jej historia w porównaniu do Man wgląda tak blado
manu tez nie miał nigdy aż takich środków finansowych - byli wiele lat najlepiej zarabiającym klubem, ale wydawali rozsądnie pieniądze - Chelsea co roku przynosi ogromne straty - moga sobie na to pozwolic.
I tu jest ta róznica - manu było klubem przynoszącym najwieksze zyski i mimo to dominowali w lidze - zodbyli puchar etc. etc. - Chelsea aby wygrac lige po 50 latach musiała dostac ogromy zastrzyk gotówki, teraz wgrywaja, dominują od 2 sezonów w lidze - ale też nie zarabiaja na siebie - i tu jest róznica pomiędzy klasa obu druzyn.
BTW - dlaczego bronię ManU :think:
adekk, ale żeś se avka załadował :D za długie piszesz te posty :?

Awatar użytkownika
MarcinGol
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinGol » 29 kwie 2006, 22:20

Trza sie szybko pozbierac (bo pewnie chlopaki podlamani) i walczyc o 2 miejsce bo jak nas LFC wezmie to... hara kiri kriszna

Czelsi wygrala bo... miala dobry poczatek (a wlasciwie MU mial slaby)

Nie ma co, trzeba sie cieszyc ze MU wrocil do walki o lige, nastepny sezon moze bedzie nasz, zobaczymy... jakie beda transfery

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 29 kwie 2006, 23:20

genius pisze:Nie widzę tutaj żadnej sprzeczności.
No ale jak wrzuciłeś coś do worka to wrzucaj do niego wszystko i rób to konsekwentnie. Bo jak porównujesz jedno to nie pisz że czego innego nie można między Chelsea i ManUtd porównywać bo to nie ładnie z Twojej strony :wink: Wielu kibiców nie lubi Chelsea tylko daletego że trafił im się Romek i z dnia na dzień stali sie drużyną zdolną do sięgnięcia po każde trofeum i każdego gracza który na pierwszym miejscu stawia mamonę. Po prostu wielu im tego zazrdrości bo kto nie chciałby aby jego ulubiona drużyna była wielkim faworytem maczu w którym gra.
Ja osobiście traktuję Chelsea z Romkiem jak zupełnie nową drużynę i nie porównuje jej do tego zespołu z przeszłości i chyba tym się różnimy.
genius pisze:MU zdobyło potrójną koronę, a Chelsea z wielkimi pięniedzmi i sławą, która zaczęła się dwa lata temu zdobyła tylko mistrzostwo. Myślę, że z takimi pieniędzmi powinni osiągnąć o wiele więcej. Szczerze gratuluję im tegorocznego suckesu, jednak trzeba spojrzeć na to z innej strony. Tak naprawdę powiini wygrać wsyzstko, a jak się okazało rządzą tylko w kraju.
Chyba nie masz im za złe że nie zgarnęli całej puli na piłkarskim podwórku, bo to by znaczyło że za pieniądze można kupić wszystko. Na szczęście tak się nie stało i to pokazuje że na sukces trzeba pracować dłużej niż jeden czy dwa sezony. Także pięknej historii jaką niektóre kluby mogą się pochwalić nie da sie stworzyć od razu lecz trzeba na nią pracowac dziesiątkami lat by wywoływała podziw i szacuneczek wsród kibiców rywali. Lepiej nie krakać bo juz od następnego sezonu Chelsea może nie mieć konkurencji a chyba nikt prócz jej największych kibiców nie chciał by aby Niebiescy lub jakikolwiek inny zespół zdobywał każde trofeum, po prostu wiałoby nudą :hardkor2:

Awatar użytkownika
MarcinGol
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinGol » 30 kwie 2006, 9:38

Lukaz pisze:
genius pisze:Nie widzę tutaj żadnej sprzeczności.
No ale jak wrzuciłeś coś do worka to wrzucaj do niego wszystko i rób to konsekwentnie. Bo jak porównujesz jedno to nie pisz że czego innego nie można między Chelsea i ManUtd porównywać bo to nie ładnie z Twojej strony :wink: Wielu kibiców nie lubi Chelsea tylko daletego że trafił im się Romek i z dnia na dzień stali sie drużyną zdolną do sięgnięcia po każde trofeum i każdego gracza który na pierwszym miejscu stawia mamonę. Po prostu wielu im tego zazrdrości bo kto nie chciałby aby jego ulubiona drużyna była wielkim faworytem maczu w którym gra.
Ja osobiście traktuję Chelsea z Romkiem jak zupełnie nową drużynę i nie porównuje jej do tego zespołu z przeszłości i chyba tym się różnimy
gdyby nie Ruski to Czelsi walczylaby o miejsce w Intertotto, i to jest znana prawda... bo jakos Gi Zoli nikt sie nie boi ;)

A ManU... druzyna budowana od wieków... jest wielka dzieki pracy kilkunastu ludzi dla ktorych godlo z diablem w srodku to cos wiecej niz tylko biznes... pralnia brudnych od ropy pieniedzy

Awatar użytkownika
rymownik
Czerwony Diabeł

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rymownik » 30 kwie 2006, 9:58

Lukaz pisze:No ale jak wrzuciłeś coś do worka to wrzucaj do niego wszystko i rób to konsekwentnie. Bo jak porównujesz jedno to nie pisz że czego innego nie można między Chelsea i ManUtd porównywać bo to nie ładnie z Twojej strony Wink Wielu kibiców nie lubi Chelsea tylko daletego że trafił im się Romek i z dnia na dzień stali sie drużyną zdolną do sięgnięcia po każde trofeum i każdego gracza który na pierwszym miejscu stawia mamonę. Po prostu wielu im tego zazrdrości bo kto nie chciałby aby jego ulubiona drużyna była wielkim faworytem maczu w którym gra.
Ja osobiście traktuję Chelsea z Romkiem jak zupełnie nową drużynę i nie porównuje jej do tego zespołu z przeszłości i chyba tym się różnimy.
Ale jednak wybrnąłem ;) Dlaczego nie lubię Chelsea ? Bo oni tak naprawdę nie wiedzą, co to znaczy pracować na sukces. Nie zdobyli praktycznie żadnego trofeum, aż tu nagle pojawił się Romek. 'The Blues' nie znają smaku prawdziwego zwycięstwa. Miałbym o wiele większy szacunek do tego klubu, gdyby w tym, czy też w zeszłym roku, zdobyli Mistrzostwo Anglii będąc tą drużyną, którą byli przed paru laty. Co to za sztuka wygrać krajowe rozgrywki, mogąc kupić każdego, za każdą cenę ?
Owszem, chciałbym, aby MU było faworytem każdego spotkania, jednak wolę żeby Czerwone DIabły były takim klubem, jakim są. Nie wyobrażam sobie, aby nagle przyszedł do naszego klubu taki Romek i pozwolił nam wydawać 100 mln funtów na transfery. Na pewno moje uwielbienie klubu z Old Trafford znacząco by spadło. Powiedz mi, czego mam zazdrościć Chelsea? Mistrzostwa Anglii ? Może troszkę... Choć wolę, żeby MU zajmował gorsze miejsca, niż żeby stał się kolejną zabawką jakiegoś milionera. Powiedz mi, co takiego ma Chelsea, czego nie ma Manchester? Czego, my fani MU, mamy zazdrościć fanom Niebieskich? Moim zdaniem NICZEGO !

Lukaz pisze:Chyba nie masz im za złe że nie zgarnęli całej puli na piłkarskim podwórku, bo to by znaczyło że za pieniądze można kupić wszystko. Na szczęście tak się nie stało i to pokazuje że na sukces trzeba pracować dłużej niż jeden czy dwa sezony. Także pięknej historii jaką niektóre kluby mogą się pochwalić nie da sie stworzyć od razu lecz trzeba na nią pracowac dziesiątkami lat by wywoływała podziw i szacuneczek wsród kibiców rywali. Lepiej nie krakać bo juz od następnego sezonu Chelsea może nie mieć konkurencji a chyba nikt prócz jej największych kibiców nie chciał by aby Niebiescy lub jakikolwiek inny zespół zdobywał każde trofeum, po prostu wiałoby nudą
Nie, nie mam im tego za złe. Wręcz przeciwnie, cieszę się z tego powodu :)
Sam sobie przeczysz. Najpierw piszesz, że Chelsea może pozyskać kogo chce, że jest faworytem każdego spotkania, a później prezentujesz nam zupełnie odwrotnę postawę. Piszesz, że za piniądze nie można kupić wszystkiego. Rozumiem, że bronisz Chelsea, ale nie wykorzystuj pieniędzy, jednocześnie eksponując ich wartość i mówiąc, że to dobrze, że faworyt wszystkich spotkań nie zdobył potrójnej korony, bo znaczyłóby to, że za pieniądze można kupić wszystko.

We fragmenice, który wyżej zacytowałem, sam przyznałeś mi rację ;) Cały czas próbuję Ci uświadomić, że na szacunek i swoją wielkość, klub pracuje dziesiątkami lat i o Chelsea na dzień dzisiejszy nie mogę powiedzieć, że jest jednym z największych klubów świata. Przy MU, Milanie, Realu - wygląda bardzo marnie (nie lubię Królewskich, ale swoje osiągnęli ;) .
Mogę Cię zapewnić, że w przyszłym roku Chelsea nie zdominuje piłkarskiej Europy ;) Wierzę w to głęboko i jestem niemal pewny, choć mogę się mylić :P

Zablokowany

Wróć do „Anglia”