Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 31 lip 2008, 22:15
ossy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 31 lip 2008, 22:24
maciek_88
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 31 lip 2008, 22:37
nie tylko dla tegomaciek_88 pisze: został odsunięty z kadry na krótki czas, bo nie chciał tam grac
Akarin
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 31 lip 2008, 23:13
a co to ma do rzeczy? futbol sie zmienia. mamy grac dwojka defensywnych w srodku bo poprzedni trenerzy tak grali? teraz juz to nie przynosi takich efektow jak kiedys. przeciwko druzynom ktore sie bronia nie mozemy nic oprocz pizdy do przodu, a nuz sie uda. nie wiem tylko dlaczego tak bronisz tego systemu? Za Capello tak gralismy bo on juz taki jest, a u Lippiego mielismy zajebistych pomocnikow o umiejetnosci rozgrywania. Davids chocby ktory nie gral jak typowy def pomocnik. Nedved tez juz nie ten co kiedys.maciek_88 pisze:Czyli mamy grac jednym defensywnym pomocnikiem?
A kiedy ostatnio tak graliśmy?
ossy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 31 lip 2008, 23:23
maciek_88
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 31 lip 2008, 23:40
Snipp_
Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 01 sie 2008, 0:41
(L)oczkerson
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 01 sie 2008, 1:01
...Bayern z Markiem i Ze w środku(L)oczkerson pisze:I tak na koniec kto powiedział że gra z 2 defensywnych pomocników jest archaiczna Inter grał w zeszłym sezonie 3 defensywnych pomocników (Cambiasso, Zanetti, Chivu/Vieiria) w Milanie jest 2 typwych defensywnych pomocników (Gattuso, Ambrosini) i Pirlo (kreator, ale defensyny) w Romie De Rossi, Pizarro i często przed nimi też dużo walczący i wracający do defensywy Perotta, Chelsea często grała z Makelele i Essienem, a Man Utd z Owenem Hargreavesem i Carrickiem, Liverpool z Mascherano, Xabim i Gerrardem tez w środku nastawiony jest zawsze bardzo defensywnie, w środku pomocy Realu też ciężko o kogoś typowo ofensywnego....
Akarin
Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 01 sie 2008, 1:27
(L)oczkerson
Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 01 sie 2008, 14:34
Kod: Zaznacz cały
Juventus Turyn (Włochy) - Tampere United (Finlandia)/Artmedia Petrżalka (Słowacja)(L)oczkerson
Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 04 sie 2008, 20:22
maestro
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 04 sie 2008, 20:46
ossy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 04 sie 2008, 23:54
(L)oczkerson
Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 05 sie 2008, 12:02
BadBoy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 05 sie 2008, 15:28
Czyli jednak mamy pewnego rezerwowego bramkarzasolojuve.com pisze:Manninger piłkarzem Juventusu
Od dziś Juventus Turyn ma nowego bramkarza w swoim składzie. Jest nim kupiony z Udinese Alexander Manninger. Austriak podpisał ze Starą Damą czteroletni kontrakt. Manninger trenował już dziś w Londynie z nowymi kolegami (dzięki uprzejmości włodarzy ekipy friulana) pod okiem trenera Giorgio Pellizzaro. Nowy Juventino entuzjastycznie podchodzi do nowego wyzwania: "Jestem bardzo szczęśliwy, że dołączyłem do Juventusu. Tutaj piłka nożna naprawdę się liczy. Zebrałem sporo doświadczenia grając dla mniejszych zespołów, ale parę lat temu byłem w Arsenalu i chciałem znów zagrać w wielkim klubie na najwyższym poziomie." Fakt, że w bramce Juve stoi Gigi Buffon go nie przeraża, ale dodatkowo motywuje. "Wszyscy znamy umiejętności Buffona i wiemy, jaką rolę pełni w tym zespole. Na boisku może grać tylko jeden bramkarz, ale w 25-osobowym składzie musi być więcej niż jeden golkiper, a my mamy trzech. Jestem gotowy, by dać z siebie tej drużynie jak najwięcej."
Manninger to doświadczony - urodzony w 1977 roku - bramkarz, który występował w wielu europejskich krajach. Karierę zaczynał w swoim kraju, Austrii: jego pierwszym klubem był BNZ Salzburg, następnie Vorwarts Steyr, Austria Salzburg i Grazer, gdzie wypłynął na szersze wody. Jego występom bacznie przyglądał się Arsenal, który zwłaszcza pod wpływem jego postawy w Pucharze UEFA zdecydował się go ściągnąć na Highbury. W Londynie był przez cztery sezony (od 1997 do 2001 roku), pełniąc rolę zmiennika dla Davida Seamana, ale i tak zaliczył w koszulce Arsenalu około 40 gier. W 2001 roku rozpoczęła się jego włoska przygoda, kiedy został kupiony przez Fiorentinę. Następnie, po krótkim epizodzie w Espanyolu Barcelona, powrócił na Półwysep Apeniński, najpierw do Bologni, a później do Torino. W 2004 roku trafił Sieny, w której w najlepszy sposób zaprezentował swoje umiejętności. Nie licząc krótkiego okresu gry w Austrii Salzburg (prowadzonej wówczas przez Giovanniego Trapattoniego) pozostał w klubie z Toskanii do tego lata, kiedy kupiło go Udinese. Manninger wielokrotnie grał w swojej narodowej reprezentacji. Był także w składzie Austrii na ostatnich Mistrzostwach Europy.]
(L)oczkerson
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio