Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 198

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 09 wrz 2007, 9:20

Gdy w 44 minucie Błaszczykowski składał się do strzału mając w pamięci jego strzały z poprzednich meczy gdy piłka lądowała wysoko w trybunach pomyślałem tylko "Tylko Kuba nie strzelaj!", a gdy w 88. minucie do strzału szykował się Krzynówek tylko mignęła mi taka myśl: "Przecież to za daleko". Chyba straciłem swoje zdolności jasnowidzenia :? .
fieldy pisze:p.s. do was też prędzej dźwięk dociera, niż obraz ?

Standardowa bolączka przy oglądaniu meczów na TVP :? . U mnie jeszcze sąsiedzi z góry zdwoili efekt, bo przy bramkach było słychać ten wybuch radości, a oni zapewne oglądali na naziemnym, a ja oglądałem na Cyfrze, gdzie jest jeszcze dodatkowe opóźnienie :? .

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 09 wrz 2007, 10:09

Generalnie jestem zadowolony z wyniku, choć trudno byc do końca zadowolonym gdy traci się bramkę bo juniorskim błedzie Żewłakowa, czy zmarnowanej setce Smolarka. Ale nie wybrzydzam. W sumie Portugalczycy moga powiedzieć to samo.

Zbudowany jestem konsekwencja w taktyce. Oczywiscie było wiele chaosu, za szybko pozbywaliśmy się piłki. Ktos bedzie mogł wyrażać opinię, że powinnismy wyjść na Estadio da Luz i grać joga bonita, ale jedno jest pewne pod wodza Beenhakkera nasz zespoł zrobił krok do przodu szczególnie w taktyce.
Pisakk pisze:opóźnienie
Ja od 17 piłem piwo i ogólnie wszystko docierało do mnie z opoźnieniem więc zupełnie mi to nie przeszkadzało.

p.s Kocham ten wyraz twarzy Cristiano :wink:

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 09 wrz 2007, 10:10

Pisakk pisze:a gdy w 88. minucie do strzału szykował się Krzynówek tylko mignęła mi taka myśl: "Przecież to za daleko".

Ja mialem taka mysl gdy juz oddal strzal, ze niepotrzebnie uderzal, mogl podac do Lewandowskiego, ktory byl sam przed polem karnym, a tu... taki klops Ricardo
Pisakk pisze:Standardowa bolączka przy oglądaniu meczów na TVP Confused

a jest ich znacznie wiecej, min poziom komentowania, kultura gosci w studio, profesjonalizm prowadzenia tego studio. Ale to zalatuje off topem wiec koncze :)

Awatar użytkownika
Bruno Banani
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bruno Banani » 09 wrz 2007, 10:26

Ktoś mi powie co miały znaczyć te pedalskie uśmieszki sędziego w kierunku C. "Laleczki" Ronaldo i na odwrót?

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 09 wrz 2007, 10:29

Można śmiało stwierdzić, że wywalczyliśmy zwycięski remis. Szkoda, że po tym jak Lewandowski zdobył gola, nie wytrzymaliśmy nieco dłużej w drugiej połowie. Niestety Żewłakow, który w reprezentacji prawie się nie myli musiał popełnić juniorski błąd i skończyło się jak skończyło. Druga bramka to już absolutny fuks Portugalczyków, jednak trzeba przyznać, że Quaresma troszkę powkręcał naszych na skrzydle, co nie powinno się zdarzyć.

Gdy Krzynówek zbiegał do środka to u mnie wszyscy darli się, żeby zgrał do lepiej ustawionego Lewego ... dobrze, że tego nie zrobił :P Wczoraj Krzynek był prawdziwym liderem zespołu. Bez niego nasza ofensywa bardzo słabiutko by wyglądała. Żurawski i Matusiak całkowicie niewidoczni, nie wiem czy nie lepszym rozwiązaniem byłoby wpuszenia Saganowskiego. Cóż przynajmniej Leo ma nad czym myśleć przed Finlandią :D

Trasmisja i studio już tradycyjnie jak to w TVP - żenada. Tak się zastanawiam kiedy ktoś tam na górze się obudzi i podziękuje takim fachowcom jak Engel czy Mielcarski :roll:

Ale ogólnie to :mike: 4 punkty Portugalii ukradliśmy

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 09 wrz 2007, 10:42

peepe pisze:a jest ich znacznie wiecej, min poziom komentowania

Szpaq to jest miszcz! Boruc po złapaniu piłki w ręce wypuszcza ją sobie na murawę a Darek udziela mu cennych rad, żeby lepiej się pospieszył bo ma już na koncie żółtą kartkę... :rotfl2: :roftl3:

Dobra koniec OT :smile2: .

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 09 wrz 2007, 10:47

Pisakk pisze:Szpaq to jest miszcz! Boruc po złapaniu piłki w ręce wypuszcza ją sobie na murawę a Darek udziela mu cennych rad, żeby lepiej się pospieszył bo ma już na koncie żółtą kartkę... Rotfl2 Roftl3

dwa czy trzy razy tak sie Szpaku zmartwil :roll:

Dobry byl tez Stefan Szczepłek ktory wyskoczyl z tesktem na koniec ze politycy przyjda walnie na Kazachstan, bo bedzie przed wyborami. Szaranowicz nie wiedzial co powiedziec, Gmoch sie chyba wk[xxx] bo najechali na jego Samoobrone a Engel skwitowal to smiechem.
Cyrk

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 09 wrz 2007, 11:15

Polska zagrała bardzo konsekwentnie dobrze wykonujac załozenia taktyczne przez całe spotkanie. Szczescia takze miala wielkie poklady. Krzyniu wroicił do tego co prezentował w reprezentacji u Engela czy Janasa, czyli jest zdecydowanym liderem, czy to gra na lewej czy na skrzydłach... Nawet Żurawski zagrał tak jak powinien, dobrze zastawiał, odgrywał czy rozbijał obrońcow robiąc miejsce partnerom. Portugalia raczej zawodzi w tych elminacjach i mam nadzieje, ze nie awansuja, to byłby lekki szok. Dobrze zagrał Jop, a to była chyba najwieksza niewiadoma, Dudka troche zawodzil w rozgrywaniu, jedak przy odbiorach był świetny. Troche szkoda tych żółtek Wasilewskiego i Bronowickiego, jednak Golański i Wawrzyniak powinni dać rade.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 wrz 2007, 11:28

Jarzinho pisze:Polska zagrała bardzo konsekwentnie dobrze wykonujac załozenia taktyczne przez całe spotkanie
Leo jest innego zdania. Ponoć Polacy mieli się utrzymywac przy piłce, tak aby Porugalia nie mogła się "rozegrać" a to nie wyszło. Wiec nie powiedziałbym, że załozenia taktyczne przez całe spotkanie wykonywali.

http://wideo.gazeta.pl/wideo/0,0,4472089.html
ciekawe, czy na końcu pomylił się ten co tłumaczył, czy sam Cristiano :think: pewnie ten co czytał.
Ronaldo odkrył Amerykę - Portugalia jets najlpesza ekipą w tej grupie :lol:
Ciekawe, czy sam na to wpadl.

kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 09 wrz 2007, 12:44

Jarzinho pisze:Nawet Żurawski zagrał tak jak powinien, dobrze zastawiał, odgrywał czy rozbijał obrońcow robiąc miejsce partnerom.
Czy aby napewno Żurawski grał jak powinien ?? Nie wiem czy byłem ślepy, albo na skutek innych czynników :pijemy: nie pokazywał niczego konstruktywnego, a przez cały mecz widziałem go może pięć razy przy piłce...
Ostatnio zmieniony 09 wrz 2007, 12:55 przez kyloloko, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 09 wrz 2007, 12:52

Szczerze mowiac zdziwilo mnie granie wysokich pilek na Zurawskiego. Ja uwazam ze Zuraw nie zagral zle, osamotniony w ataku nie mogl wiele zdzialac. W kazdym razie nie tracil glupio pilek przy probach rozgrywania. zagral poprawnie.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 09 wrz 2007, 12:55

peepe pisze:
Pisakk pisze:Szpaq to jest miszcz! Boruc po złapaniu piłki w ręce wypuszcza ją sobie na murawę a Darek udziela mu cennych rad, żeby lepiej się pospieszył bo ma już na koncie żółtą kartkę... Rotfl2 Roftl3

dwa czy trzy razy tak sie Szpaku zmartwil :roll:

Dobry byl tez Stefan Szczepłek ktory wyskoczyl z tesktem na koniec ze politycy przyjda walnie na Kazachstan, bo bedzie przed wyborami. Szaranowicz nie wiedzial co powiedziec, Gmoch sie chyba wk[xxx] bo najechali na jego Samoobrone a Engel skwitowal to smiechem.
Cyrk
Kilka było mistrzowskich powidzione np. koniec meczu i Szpaku "I koniec! Jeden do je... jeden punkt mamy!". Lepsze było jak kibice Portugalscy zaczęli skandować "Portugal! klaps, klaps, klaps (tzn klaskali) a Szpaku mówi, że słyszany teraz doping polskich kibiców pomoże naszym zawodnikom.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8610
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 09 wrz 2007, 13:14

Obrazek

Wynik dobry, z meczu nic nie pamietam. No, moze tylko piekne akcje z bramkami 8) Elegancko :wink:

Awatar użytkownika
Bruno Banani
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bruno Banani » 09 wrz 2007, 13:22

Cloner skad to zdj? Widac tam napis na fladze "Gorzyce" to 10 km od mojej miejscowosci. Polska!

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8610
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 09 wrz 2007, 13:26

Cloner skad to zdj?
:shock: Z meczu. PB on tour 8)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”