Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinGol » 30 kwie 2006, 10:14
MarcinGol
Post Wyświetl pojedynczy post autor: rymownik » 30 kwie 2006, 10:45
rymownik
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinGol » 30 kwie 2006, 10:48
MarcinGol
Post Wyświetl pojedynczy post autor: reativ » 30 kwie 2006, 11:16
reativ
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 30 kwie 2006, 12:38
Może tego że dopóki Romkowi nie znudzi się ta zabawa to Chelsea jak nie będzie wszystkiego wygrywać to cały czas będzie sie wzmacniała. A to kiedyś zaowocuje zgarnięceim całej puli bo trenera aby wszystko poukładał juz mają. Czyli można im zazdrościć sukcesów jakie niewątpliwie przed nimi stojągenius pisze:Powiedz mi, czego mam zazdrościć Chelsea?
Nie mogą kupić sobie historii jaką ma choćby ManUtd. W jeden dzień nie zbudujesz tez drużyny zdolnej do sięgania po każde trofeum, bo piłkarze muszą się zgrać na boisku i poza nim - musza stać się jednością. Na takie rzeczy trezba pracować trochę dłużej nie mówiąc już o historii którą buduje się dziesiątkami lat. A co do tego że Chelsea może kupić każdego zawodnika nastawionego na zarabianie to chyba nie mamy wątpliwości. Moim zdaniem sobie nie przeczęgenius pisze:Sam sobie przeczysz. Najpierw piszesz, że Chelsea może pozyskać kogo chce, że jest faworytem każdego spotkania, a później prezentujesz nam zupełnie odwrotnę postawę. Piszesz, że za piniądze nie można kupić wszystkiego.
Napisałem coś podobnego więcgenius pisze:Cały czas próbuję Ci uświadomić, że na szacunek i swoją wielkość, klub pracuje dziesiątkami lat
Yukasz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: rymownik » 30 kwie 2006, 13:21
Chelsea będzie się wzmacniała i to co roku coraz bardziej, jednak nie zazdroszczę im tego. Transfery to nie wszystko. W MU bardzo podoba mi się, że mamy wychowanków, którzy występują regularnie w pierwszym składzie. Gary Nevile, Paul Scholes, wcześniej Beckham - było ich trochęLukaz pisze:Może tego że dopóki Romkowi nie znudzi się ta zabawa to Chelsea jak nie będzie wszystkiego wygrywać to cały czas będzie sie wzmacniała. A to kiedyś zaowocuje zgarnięceim całej puli bo trenera aby wszystko poukładał juz mają. Czyli można im zazdrościć sukcesów jakie niewątpliwie przed nimi stoją Wink
Może też tego że Chelsea ma właściciela nastawionego na zdobywanie trofeów, a nie jak w przypadku Man nastawionego na zysk. Ewentualne transfery tych drużyn wcale nie musiałby tak od siebie odbiegać bo obaj panowie do biedaków nie należą, a jednak jeden buli na klub a drugi (przynajmniej w poprzednie lato, nie wiem jak to ma być teraz) zapowiadał że wielkich sum wydawał nie będzie. Pewnie dobrze jest słyszeć jak ulubiony klub przynosi duże dochody jednak ja z tego nie korzystam i dla mnie ważniejsze jest aby klub nie był zadłużony i nie skąpił na transfery w porównaniu do swoich możliwości bo takiego mają właściciela. Sami kibice w Anglii przecież protestowali po przejęciu Man przez Amerykanów a kibice Niebieskich chyba uwielbiają Romana.
Realu nigdy nie lubiłemLukaz pisze:Jakoś Real tez ma bogatego wujka a że dorobił się go dużo wcześniej to nikomu nie przeszkadza. Do przyjścia Romana Hiszpanie bili rekordy wydawane na zakup piłkarzy i dopiero wraz z przyjściem Ruska każdemu przeszkadzają możliwości finansowe Chelsea. Tak wiem że Roman wziął się znienacka a Real tez ciężko pracował na swoje dziś Wink
Z wcześniejszych wypowiedzi można byłó wywnioskować trochę inny sens, ale nieważneLukaz pisze:Nie mogą kupić sobie historii jaką ma choćby ManUtd. W jeden dzień nie zbudujesz tez drużyny zdolnej do sięgania po każde trofeum, bo piłkarze muszą się zgrać na boisku i poza nim - musza stać się jednością. Na takie rzeczy trezba pracować trochę dłużej nie mówiąc już o historii którą buduje się dziesiątkami lat. A co do tego że Chelsea może kupić każdego zawodnika nastawionego na zarabianie to chyba nie mamy wątpliwości. Moim zdaniem sobie nie przeczę Very Happy
Nie czuję jakiejś specjlnej antypatii czy też sympatii do zawodników Chelsea. Zdecydowanie bardziej przemawiają do mnie piłkarze MU.Lukaz pisze:Ja Chelsea trochę lubię (nie jakoś bardzo) za to jakich mają piłkarzy w składzie, więc dzięki nim lubię ten klub. Za postawę Mourinho to lubienie trochę się zmniejszyło. Man nie lubię za to jacy grają tam piłkarze (ok 3/4 skłądu) i jakiego mają managera bo ich marka choć ją szanuję (za historię i marketing) nie ma dla mnie takiej wagi aby przez to lubić cały klub. Nie przywiązuję aż tak wielkiej uwagi do tego czy klub ma bogatą historię czy nie. Starej Chelsea z Zolą na czele nie cierpiłem a teraz to się zmieniło. Ja bardziej skupiam się na teraźniejszości niż na tym co było kilkadziesiąt lat temu i nie rozpamiętuję tego. Patrzę na teraz Shocked i co widzę? Teraz to Chelsea dla mnie jest lepszym klubem.
rymownik
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 30 kwie 2006, 15:24
Hola, holagenius pisze:I tyle na ten temat
Pewnie że lepiej jest jak w drużynie są sami wychowankowie, bo całym sercem są oni oddani temu jednemu klubowi i nawet kosztem mniejszych zarobków są gotowwi grać dla ukochanego klubu niezależnie jaki on prezentuje poziom (do pewnej granicy oczywiście) Jednak jak pokazują ostatnie lata w Man przychodzący wychowankowie cały czas nie będą najwyższej klasy i nie zapewnią oni sukcesów jakich oczekauje się od takiego klubu. Czasami szczęściu trzeba pomagać i jak klub nie gra na miarę swoich możliwości to trzeba dokupić kiku zawodników: Ruud, Rooney, Rio i inni to piłkarze z najwyższej półki a swoje początki mieli w innych klubach. Gdy jest taki kryzys to czy jest to wychowanek czy też nie, to jako najsłabsze ogniwo musi odejść.genius pisze:Transfery to nie wszystko.
Nevillow nigdy nie uważałem za dobrych zawodników a za przeciętnych. Wg mnie mieli oni szczęście że są wychowankami Man bo w innym przypadku nie zaszliby tak daleko jak to ma miejsce - taka moja wizja.genius pisze:Gary Nevile
Czasami mam problem z przekazaniem o co mi tak naprawdę chodzigenius pisze:Z wcześniejszych wypowiedzi można byłó wywnioskować trochę inny sens
genius pisze:I tyle na ten temat
Yukasz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 01 maja 2006, 9:20
Martinho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 01 maja 2006, 12:16
Mefiu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 maja 2006, 12:20
Wszyscy pamietamy jaką był gwiazda na ME, do pechowego meczu z Portugalią. Miał zostać królem strzelców i może by został, gdyby nie uraz.Manumef pisze:Trudno się nie dziwić Ericssonowi, że powoła Rooneya. W końcu reprezentacja Anglii bez niego traci na wartości, i to sporo. Oby Wayne wykurwał się jak najszybciej, bo to jego debiut na MŚ.
fieldy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: rymownik » 01 maja 2006, 13:23
rymownik
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 02 maja 2006, 17:45
Obyś się nie pomylił. Jestem za Twoim światopoglądem. To tak, jakby mało znany piłkarz za pieniądze występował w pierwszym składzie i na każdym kroku chciał przekupić bramkarzy, ażeby puszczali gole. Tak Chelsea, zdominowana przez Romka Atomka kupuje każdego, od piłkarzy po trofea. Puchar trzeba wywalczyć własnym potemi krwią, a nie papierowym szaleństwem.genius pisze: Cały czas próbuję Ci uświadomić, że na szacunek i swoją wielkość, klub pracuje dziesiątkami lat i o Chelsea na dzień dzisiejszy nie mogę powiedzieć, że jest jednym z największych klubów świata. Przy MU, Milanie, Realu - wygląda bardzo marnie (nie lubię Królewskich, ale swoje osiągnęli Wink .
Mogę Cię zapewnić, że w przyszłym roku Chelsea nie zdominuje piłkarskiej Europy Wink Wierzę w to głęboko i jestem niemal pewny, choć mogę się mylić .
Z całym szacunkiem ... cały Twój post to jakiś żart ? W jakim celu chcesz nam przybliżać sylwetkę Chelsea ? Pisz lepiej swój pogląd na całokształt, a nie zachowujesz się jak gówniarz przepisujący tekst ze strony, czy gazety.MarcinGol pisze: Oglądałem niedawno film... o Rosji Borysa Jelcyna... oczywiscie przewinelo sie tam nazwisko Romana... padlo ciekawie stwierdzenie "Człowiek zdolny, jednakże leniwy, zasłaniający się pod tarczą dolarów" ogladajac ten film stwierdziłem że to zwykły kryminalista.
Lubie niektorych pilkarzy Czelsi, SWP byl dla mnie jednym z najwiekszych talentow brytyjskiej pilki... niestety Rusek odebral mi mozliwosc ogladania rozwoju jego talentu... wlasnie za to Londynska ekipa nie ma szacunku wsrod kibicow FA (nawet na wyspach)...
Mówisz ( a w zasadzie piszesz ) , że Mourinho jest trenerem, który poukłada Chelsea ? No to gratuluję Ci podobnych wniosków. Jak poukładać zespół, kiedy co chwila na miejsce zawodnika kupuje się nowego ktory nie jest nijak zgrany z resztą ? No ale poukłada, bo to chłop na szkwał i takie puzzle to dla niego piwrszyzna.Lukaz pisze: Może tego że dopóki Romkowi nie znudzi się ta zabawa to Chelsea jak nie będzie wszystkiego wygrywać to cały czas będzie sie wzmacniała. A to kiedyś zaowocuje zgarnięceim całej puli bo trenera aby wszystko poukładał juz mają. Czyli można im zazdrościć sukcesów jakie niewątpliwie przed nimi stoją Wink
Loczek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 04 maja 2006, 12:31
Loczek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 04 maja 2006, 13:20
Jakbyś głębiej sięgnął pamięcią to byś sobie przypomniał że Chelsea tylko na początku po przyjściu Romana wymieniła większość graczy, poprzedniego lata już nie mieliśmy tylu transferów a jedynie łatanie przysłowiowej dziury. Sam Mourinho gadał że ma najlepszych na świecie piłkarzy i niepotrzebna są mu dalsze wzmocnienia, ale z racji niepowodzeń w LM jakieś zmiany zapewne będą (Ballack) ale nie będzie to żadna rewolucja w składzie. Mówi się że odejdą trzej piłkarze (najsłabsze ogniwa) i na ich miejsce przyjdą trzej nowi - lepsi. Wg mnie Chelsea jest w zasadzie poukładana tylko brakuje im zrobnego szlifu (na początku grała lepiej niż teraz), a nowi gracze nie będą stanowili żadnego problemu dla Mourinho aby wkomponować ich w zespół, w końcu jest trenerem i to jego zadanie.Loczek pisze:Mówisz ( a w zasadzie piszesz ) , że Mourinho jest trenerem, który poukłada Chelsea ? No to gratuluję Ci podobnych wniosków. Jak poukładać zespół, kiedy co chwila na miejsce zawodnika kupuje się nowego ktory nie jest nijak zgrany z resztą ? No ale poukłada, bo to chłop na szkwał i takie puzzle to dla niego piwrszyzna.
Ostatnio Mourinho wyznał że nigdzie się nie wybiera, ale kto go tam wie (wg mnie zostanie). Czy chcesz mi wmówić że Mourinho jest słabym treneremLoczek pisze:A tak marginalnie mówiąc, Mourinho już zamierzał opuścić Chelsea, przez niepowodzenia w Lidze Mistrzów. Ale układać może nadal ... klocki Lego.
Yukasz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 04 maja 2006, 13:34
Loczek
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio