Manchester United (zbiorczy) - Strona 198

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Zablokowany

Którego z zawodników najchętniej widziałbyś w koszulce Manchesteru United?

Fernando Torres
1
13%
Didier Zokora
4
50%
Michael Carrick
1
13%
Armando Petit
0
Brak głosów
Frank Ribery
0
Brak głosów
Mohamadou Diarra
0
Brak głosów
Kevin Nolan
1
13%
Miroslav Klose
1
13%
Kerlon
0
Brak głosów
Ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
MarcinGol
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinGol » 30 kwie 2006, 10:14

Chelsea FC, angielski klub piłkarski, założony w 1905 r. w Londynie; 2-krotny zwycięzca rozgrywek o Europejski Puchar Zdobywców Pucharów (1971, 1998), zdobywca Superpucharu Europy (1998), mistrz Anglii (1954/55), trzykrotny zdobywca Pucharu Anglii (1970, 1997, 2000), dwukrotny zwycięzca Pucharu Ligi Angielskiej ( 1965, 1998,) oraz dwukrotny zdobywca Tarczy Dobroczynności ( 1955, 2000)

osiągniecia Czelsi (datujemy przed przyjsciem Romka)

a teraz wasz czlowiek sukcesu...

Рома́н Арка́дьевич Абрамо́вич (pl. Roman) - Roman Abramowicz jest jednym z najbogatszych ludzi świata, uważa się go za najzamożniejszego człowieka urodzonego w Europie Wschodniej. Jego majątek szacowany jest na kilkanaście miliardów dolarów. Rosjanin do wielkiej fortuny doszedł w pierwszej połowie lat 90., dzięki na wpół legalnym interesom prowadzonym wspólnie z Borysem Bierezowskim. Przez wiele lat był właścicielem firmy naftowej Sibnieft, jednak w 2005 odsprzedał ją Gazpromowi. Należał do tzw. grupy kremlowskiej za czasów Borysa Jelcyna, obecnie uchodzi za oligarchę luźno powiązanego z Kremlem.

W 2000 został gubernatorem Czukotki, urząd ten sprawuje do dziś.

W 2003 kupił angielską drużynę piłkarską Chelsea Londyn i od tego czasu mieszka w Londynie. W ciągu dwóch lat zainwestował w stołeczny klub kilkaset milionów funtów i uczynił z Chealsea zespół rozpoznawany w całej Europie. Przez pewien czas sponsorował także moskiewskie CSKA.

Oglądałem niedawno film... o Rosji Borysa Jelcyna... oczywiscie przewinelo sie tam nazwisko Romana... padlo ciekawie stwierdzenie "Człowiek zdolny, jednakże leniwy, zasłaniający się pod tarczą dolarów" ogladajac ten film stwierdziłem że to zwykły kryminalista.
Lubie niektorych pilkarzy Czelsi, SWP byl dla mnie jednym z najwiekszych talentow brytyjskiej pilki... niestety Rusek odebral mi mozliwosc ogladania rozwoju jego talentu... wlasnie za to Londynska ekipa nie ma szacunku wsrod kibicow FA (nawet na wyspach)...

Awatar użytkownika
rymownik
Czerwony Diabeł

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rymownik » 30 kwie 2006, 10:45

Nie wiem po co to napisaleś... O sukcesach Chelsea wspomniałem na poprzedniej stronie. Wszyscy wiedzą kim jest Romek, a jeżeli ktoś chce poznać jego życiorys to zajrzy sobie na google.

Awatar użytkownika
MarcinGol
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinGol » 30 kwie 2006, 10:48

no wlasnie nie wszyscy wiedza... wiekszosc mysli ze to tylko prezes gaspromu, nikt nie wie ze to kretacz i kryminalista

reativ
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: reativ » 30 kwie 2006, 11:16

Ja również jako tako za nimi nie przepadam, ale patrząc na to z innej strony to jak ktoś za pare lat będzie chciał dowiedziec się kto wygrał Lige Angielską w sezonie 2005/2006 to zobaczy w statystykach nazwe druzyny "Chelsea Londyn" a nie Roman Abramowicz, i to się dla nich liczy. Jest mistrzostwo, są pieniądze, jest karta w historii zapisana.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 30 kwie 2006, 12:38

genius pisze:Powiedz mi, czego mam zazdrościć Chelsea?
Może tego że dopóki Romkowi nie znudzi się ta zabawa to Chelsea jak nie będzie wszystkiego wygrywać to cały czas będzie sie wzmacniała. A to kiedyś zaowocuje zgarnięceim całej puli bo trenera aby wszystko poukładał juz mają. Czyli można im zazdrościć sukcesów jakie niewątpliwie przed nimi stoją :wink:
Może też tego że Chelsea ma właściciela nastawionego na zdobywanie trofeów, a nie jak w przypadku Man nastawionego na zysk. Ewentualne transfery tych drużyn wcale nie musiałby tak od siebie odbiegać bo obaj panowie do biedaków nie należą, a jednak jeden buli na klub a drugi (przynajmniej w poprzednie lato, nie wiem jak to ma być teraz) zapowiadał że wielkich sum wydawał nie będzie. Pewnie dobrze jest słyszeć jak ulubiony klub przynosi duże dochody jednak ja z tego nie korzystam i dla mnie ważniejsze jest aby klub nie był zadłużony i nie skąpił na transfery w porównaniu do swoich możliwości bo takiego mają właściciela. Sami kibice w Anglii przecież protestowali po przejęciu Man przez Amerykanów a kibice Niebieskich chyba uwielbiają Romana.
Jakoś Real tez ma bogatego wujka a że dorobił się go dużo wcześniej to nikomu nie przeszkadza. Do przyjścia Romana Hiszpanie bili rekordy wydawane na zakup piłkarzy i dopiero wraz z przyjściem Ruska każdemu przeszkadzają możliwości finansowe Chelsea. Tak wiem że Roman wziął się znienacka a Real tez ciężko pracował na swoje dziś :wink:
genius pisze:Sam sobie przeczysz. Najpierw piszesz, że Chelsea może pozyskać kogo chce, że jest faworytem każdego spotkania, a później prezentujesz nam zupełnie odwrotnę postawę. Piszesz, że za piniądze nie można kupić wszystkiego.
Nie mogą kupić sobie historii jaką ma choćby ManUtd. W jeden dzień nie zbudujesz tez drużyny zdolnej do sięgania po każde trofeum, bo piłkarze muszą się zgrać na boisku i poza nim - musza stać się jednością. Na takie rzeczy trezba pracować trochę dłużej nie mówiąc już o historii którą buduje się dziesiątkami lat. A co do tego że Chelsea może kupić każdego zawodnika nastawionego na zarabianie to chyba nie mamy wątpliwości. Moim zdaniem sobie nie przeczę :D
genius pisze:Cały czas próbuję Ci uświadomić, że na szacunek i swoją wielkość, klub pracuje dziesiątkami lat
Napisałem coś podobnego więc :spoko:

Ja Chelsea trochę lubię (nie jakoś bardzo) za to jakich mają piłkarzy w składzie, więc dzięki nim lubię ten klub. Za postawę Mourinho to lubienie trochę się zmniejszyło. Man nie lubię za to jacy grają tam piłkarze (ok 3/4 skłądu) i jakiego mają managera bo ich marka choć ją szanuję (za historię i marketing) nie ma dla mnie takiej wagi aby przez to lubić cały klub. Nie przywiązuję aż tak wielkiej uwagi do tego czy klub ma bogatą historię czy nie. Starej Chelsea z Zolą na czele nie cierpiłem a teraz to się zmieniło. Ja bardziej skupiam się na teraźniejszości niż na tym co było kilkadziesiąt lat temu i nie rozpamiętuję tego. Patrzę na teraz :shock: i co widzę? Teraz to Chelsea dla mnie jest lepszym klubem.

Awatar użytkownika
rymownik
Czerwony Diabeł

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rymownik » 30 kwie 2006, 13:21

Lukaz pisze:Może tego że dopóki Romkowi nie znudzi się ta zabawa to Chelsea jak nie będzie wszystkiego wygrywać to cały czas będzie sie wzmacniała. A to kiedyś zaowocuje zgarnięceim całej puli bo trenera aby wszystko poukładał juz mają. Czyli można im zazdrościć sukcesów jakie niewątpliwie przed nimi stoją Wink
Może też tego że Chelsea ma właściciela nastawionego na zdobywanie trofeów, a nie jak w przypadku Man nastawionego na zysk. Ewentualne transfery tych drużyn wcale nie musiałby tak od siebie odbiegać bo obaj panowie do biedaków nie należą, a jednak jeden buli na klub a drugi (przynajmniej w poprzednie lato, nie wiem jak to ma być teraz) zapowiadał że wielkich sum wydawał nie będzie. Pewnie dobrze jest słyszeć jak ulubiony klub przynosi duże dochody jednak ja z tego nie korzystam i dla mnie ważniejsze jest aby klub nie był zadłużony i nie skąpił na transfery w porównaniu do swoich możliwości bo takiego mają właściciela. Sami kibice w Anglii przecież protestowali po przejęciu Man przez Amerykanów a kibice Niebieskich chyba uwielbiają Romana.
Chelsea będzie się wzmacniała i to co roku coraz bardziej, jednak nie zazdroszczę im tego. Transfery to nie wszystko. W MU bardzo podoba mi się, że mamy wychowanków, którzy występują regularnie w pierwszym składzie. Gary Nevile, Paul Scholes, wcześniej Beckham - było ich trochę ;) Nasi młodzi zawodnicy regularnie są wdrażani do gry w seniorskiej drużynie. Jak widzisz, transfery to nie wszystko ;) Można się obyć bez wielkich pieniędzy.
Piszesz, że można im zazdrościć sukcesów, które przed nimi stoją? Nie, zdecydowanie się z tym nie zgodzę. Nie można zazdrościć czegoś, co dopiero MOŻE być, choć wcale nie jest powiedziane, że tak będzie. Real błyszczał pare lat i kto by przypuszczał, że Barcelona ich wyprzedzi ? Będę im zazdrościł znakomitych osiągnięć i wyników, kiedy je osiągnął.
Masz rację, fani MU protestowali i nawet chcieli sami wykupić akcje klubu :) Nie chcieli, żeby MU stało się drugą Chelsea :D A Glazer najwidoczniej chce czerpać z MU zyski, Roman traktuje to jak drogie hobby. I to różni tych dwóch panów. W zasadzie to cieszę się, że nie doszło do diametralnych zmian w Manchesterze. Glazer jest, ale nie zauważyłem, żeby jakoś specjalnie szkodził klubow z Old Trafford. Ostatnie czego pragnę, to zrobienie z Czerwonych Diabłów drugich Królewskich czy też Niebieskich.
Lukaz pisze:Jakoś Real tez ma bogatego wujka a że dorobił się go dużo wcześniej to nikomu nie przeszkadza. Do przyjścia Romana Hiszpanie bili rekordy wydawane na zakup piłkarzy i dopiero wraz z przyjściem Ruska każdemu przeszkadzają możliwości finansowe Chelsea. Tak wiem że Roman wziął się znienacka a Real tez ciężko pracował na swoje dziś Wink
Realu nigdy nie lubiłem ;) Rzadko zaglądam do tematów związanych z hiszpańską piłką.
Lukaz pisze:Nie mogą kupić sobie historii jaką ma choćby ManUtd. W jeden dzień nie zbudujesz tez drużyny zdolnej do sięgania po każde trofeum, bo piłkarze muszą się zgrać na boisku i poza nim - musza stać się jednością. Na takie rzeczy trezba pracować trochę dłużej nie mówiąc już o historii którą buduje się dziesiątkami lat. A co do tego że Chelsea może kupić każdego zawodnika nastawionego na zarabianie to chyba nie mamy wątpliwości. Moim zdaniem sobie nie przeczę Very Happy
Z wcześniejszych wypowiedzi można byłó wywnioskować trochę inny sens, ale nieważne ;) Teraz się z Tobą zgodzę :D
Lukaz pisze:Ja Chelsea trochę lubię (nie jakoś bardzo) za to jakich mają piłkarzy w składzie, więc dzięki nim lubię ten klub. Za postawę Mourinho to lubienie trochę się zmniejszyło. Man nie lubię za to jacy grają tam piłkarze (ok 3/4 skłądu) i jakiego mają managera bo ich marka choć ją szanuję (za historię i marketing) nie ma dla mnie takiej wagi aby przez to lubić cały klub. Nie przywiązuję aż tak wielkiej uwagi do tego czy klub ma bogatą historię czy nie. Starej Chelsea z Zolą na czele nie cierpiłem a teraz to się zmieniło. Ja bardziej skupiam się na teraźniejszości niż na tym co było kilkadziesiąt lat temu i nie rozpamiętuję tego. Patrzę na teraz Shocked i co widzę? Teraz to Chelsea dla mnie jest lepszym klubem.
Nie czuję jakiejś specjlnej antypatii czy też sympatii do zawodników Chelsea. Zdecydowanie bardziej przemawiają do mnie piłkarze MU. ;) Chelsea nie lubię, a Manchester uwielbiam. I tyle na ten temat :)

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 30 kwie 2006, 15:24

genius pisze:I tyle na ten temat
Hola, hola :P
genius pisze:Transfery to nie wszystko.
Pewnie że lepiej jest jak w drużynie są sami wychowankowie, bo całym sercem są oni oddani temu jednemu klubowi i nawet kosztem mniejszych zarobków są gotowwi grać dla ukochanego klubu niezależnie jaki on prezentuje poziom (do pewnej granicy oczywiście) Jednak jak pokazują ostatnie lata w Man przychodzący wychowankowie cały czas nie będą najwyższej klasy i nie zapewnią oni sukcesów jakich oczekauje się od takiego klubu. Czasami szczęściu trzeba pomagać i jak klub nie gra na miarę swoich możliwości to trzeba dokupić kiku zawodników: Ruud, Rooney, Rio i inni to piłkarze z najwyższej półki a swoje początki mieli w innych klubach. Gdy jest taki kryzys to czy jest to wychowanek czy też nie, to jako najsłabsze ogniwo musi odejść.
Pewnie, też nie jestem za wymianą całego składu co rok bo co to za klub z którym nikt nie jest choć trochę związany (nie tylko wychowankowie wiążą się z klubem). Jednak miło robi się na sercu jak co sezon przyjdzie jakiś brylancik z wielkim nazwiskiem. A jeszcze lepiej jak w jednym klubie grają zawodnicy których lubimy tym bardziej gdy pochodzą oni z różnych zakątków świata. Gorzej jak w drużynie grają piłkarze nie lubiani przez nas i wtedy nawet tych wychowanków mamy głęboko w d... :wink:
genius pisze:Gary Nevile
Nevillow nigdy nie uważałem za dobrych zawodników a za przeciętnych. Wg mnie mieli oni szczęście że są wychowankami Man bo w innym przypadku nie zaszliby tak daleko jak to ma miejsce - taka moja wizja.
genius pisze:Z wcześniejszych wypowiedzi można byłó wywnioskować trochę inny sens
Czasami mam problem z przekazaniem o co mi tak naprawdę chodzi :angry2:

A teraz...
genius pisze:I tyle na ten temat
:P

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 01 maja 2006, 9:20

Wiadomo juz o kontuzji Wayne`a Rooney`a... Otoz zlamal on jedna z kosci stopy i czeka go przerwa okolo 6 tygodni...Oznacza to ze nie zagra on w rozgrywkach grupowych MŚ w barwach repry Anglii, ale Eriksson zapowiedzial ze zabierze go na mundial w razie gdyby Anglia wyszla z grupy to pomogl by swoim kiolegom w 1/8 finalu. Podobno specjalista wykluczyl na 100% jego udzial w 2 pierwszych meczach fazy grupowej, a w 3 meczu jest prawdopodobienstwo ze zagra ale male...Wiec Rooney`a zobaczymy najpredzej od 1/8...

Aha..wiekszosc angielskich znawcow futbolu uwaza ze kontuzja Rooney`a moze uniemozliwic odniesienie Anglii sukcesu na mundialu...Troche w tym przesady ale na pewno bedzie Anglikom brakowac Rooney`a w swojej ekipie...

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 01 maja 2006, 12:16

Trudno się nie dziwić Ericssonowi, że powoła Rooneya. W końcu reprezentacja Anglii bez niego traci na wartości, i to sporo. Oby Wayne wykurwał się jak najszybciej, bo to jego debiut na MŚ.

Diarra został oprowadzony po Old Trafford! Rozmawiał z Davidem Gillem - dyrektorem wykonawczym i oglądał boiska treningowe.
Ciekawe, czy zawodnik ten podpisze kontrakt z United? Po 'wpadce' z Robbenem teraz trzeba jak najszybciej ustalic sumę transferu. Jeśli sir Alex jest zdeterminowany by ściagnąć reprezentanta Mali na OT musi działać szybko.

Przed mistrzostwami świata jeszcze dokonać dwóch zakupów: Carrick/Nolan oraz M.G. Pedersen/Downing :]

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 maja 2006, 12:20

Manumef pisze:Trudno się nie dziwić Ericssonowi, że powoła Rooneya. W końcu reprezentacja Anglii bez niego traci na wartości, i to sporo. Oby Wayne wykurwał się jak najszybciej, bo to jego debiut na MŚ.
Wszyscy pamietamy jaką był gwiazda na ME, do pechowego meczu z Portugalią. Miał zostać królem strzelców i może by został, gdyby nie uraz.
Teraz ma kontuzje - prawdopodobnie zdąrzy się wykurować i paradoksalnie moga być to jego mistrzostwa. Bedzie wypoczęty, bo już sezon w lidze się dla niego skończył. Poza tym manU wczesnie odpadł z pucharów i tymbardziej będzie 'świeży'. Czesto zdarza się, ze wracający po kontuzji piłkarz jest objawieniem na jakiejś imprezie - az sam się nasuwa na myśl Simmon Amman :D

Awatar użytkownika
rymownik
Czerwony Diabeł

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rymownik » 01 maja 2006, 13:23

Wayne Rooney z tego co mi wiadomo, ma nie wystąpić w dwóch pierszych meczach. Eriksson nie ma wyboru. Musi go wziąć na mundial. Rooney przypomina mi swoim charakterem Roy'a Keane'a. Ma to 'coś', co miał Keane. Jak dla mnie to idealny materiał na kapitana United i reprezentacji Anglii. Brak mu jescze tylko odrobinę pokory, choć i tak znacznie poprawił swoje boiskowe zachowanie ;) Co zrobi Anglia bez Rooney'a ? Na pewno mniej, niż z Rooneyem :D

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 02 maja 2006, 17:45

genius pisze: Cały czas próbuję Ci uświadomić, że na szacunek i swoją wielkość, klub pracuje dziesiątkami lat i o Chelsea na dzień dzisiejszy nie mogę powiedzieć, że jest jednym z największych klubów świata. Przy MU, Milanie, Realu - wygląda bardzo marnie (nie lubię Królewskich, ale swoje osiągnęli Wink .
Mogę Cię zapewnić, że w przyszłym roku Chelsea nie zdominuje piłkarskiej Europy Wink Wierzę w to głęboko i jestem niemal pewny, choć mogę się mylić .
Obyś się nie pomylił. Jestem za Twoim światopoglądem. To tak, jakby mało znany piłkarz za pieniądze występował w pierwszym składzie i na każdym kroku chciał przekupić bramkarzy, ażeby puszczali gole. Tak Chelsea, zdominowana przez Romka Atomka kupuje każdego, od piłkarzy po trofea. Puchar trzeba wywalczyć własnym potemi krwią, a nie papierowym szaleństwem.
MarcinGol pisze: Oglądałem niedawno film... o Rosji Borysa Jelcyna... oczywiscie przewinelo sie tam nazwisko Romana... padlo ciekawie stwierdzenie "Człowiek zdolny, jednakże leniwy, zasłaniający się pod tarczą dolarów" ogladajac ten film stwierdziłem że to zwykły kryminalista.
Lubie niektorych pilkarzy Czelsi, SWP byl dla mnie jednym z najwiekszych talentow brytyjskiej pilki... niestety Rusek odebral mi mozliwosc ogladania rozwoju jego talentu... wlasnie za to Londynska ekipa nie ma szacunku wsrod kibicow FA (nawet na wyspach)...
Z całym szacunkiem ... cały Twój post to jakiś żart ? W jakim celu chcesz nam przybliżać sylwetkę Chelsea ? Pisz lepiej swój pogląd na całokształt, a nie zachowujesz się jak gówniarz przepisujący tekst ze strony, czy gazety.
Lukaz pisze: Może tego że dopóki Romkowi nie znudzi się ta zabawa to Chelsea jak nie będzie wszystkiego wygrywać to cały czas będzie sie wzmacniała. A to kiedyś zaowocuje zgarnięceim całej puli bo trenera aby wszystko poukładał juz mają. Czyli można im zazdrościć sukcesów jakie niewątpliwie przed nimi stoją Wink
Mówisz ( a w zasadzie piszesz ) , że Mourinho jest trenerem, który poukłada Chelsea ? No to gratuluję Ci podobnych wniosków. Jak poukładać zespół, kiedy co chwila na miejsce zawodnika kupuje się nowego ktory nie jest nijak zgrany z resztą ? No ale poukłada, bo to chłop na szkwał i takie puzzle to dla niego piwrszyzna.
A tak marginalnie mówiąc, Mourinho już zamierzał opuścić Chelsea, przez niepowodzenia w Lidze Mistrzów. Ale układać może nadal ... klocki Lego.

Co do Chelsea ... ja mam nadzieję, że kiedyś FIFA się opamięta i wprowadzi nakaz zgłaszania do danych rozgrywek określoną ilość wychowanków, bo taki wianuszek z różnych kwiatków słabo leży na głowie i każdy podmuch wiatru go może zrzucić.

A kibicom Chelsea gratulujemy ... wysokiej kultury trenera .[/quote]

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 04 maja 2006, 12:31

Na Old Trafford aż kipi od spekulacji dotyczących prawdopodobieństwa wymiany zawodników między Manchesterem United, a Juventusem Turyn.
Cristiano Ronaldo miałby zostać wymieniony na Mauro Camoranesiego. Ponoć Argentyńczyk nie może się dogadać z trenerem Juve, ale czy takowa wymiana miała by sens?
Do tej mieszanki Manchester chciałby ponoć zakupić Patricka Vieire. Nie wątpię, zawodnik zastąpiłby Keana i to byłby strzał w dziesiątkę. Jednak Ronaldo, według mojego zdania jest zawodnikiem, który zdobywa doświadczenie i złym posunięciem było by usunięcie go z zespołu. Jeszcze niedawno Valencia CF zgłaszała aspiracje do zatrudnienia młodego Portugalczyka. Odezw Fergussona był natychmiastowy - kategorycznie Nie. Jak będzie tym razem ?

Mamy tylko punkt straty do Liverpoolu. Ostatnie potknięcia podopiecznych Fergusona wywołają burzę siwych włosów na niejednej głowie. Jeżeli najbliższy mecz z Charltonem zakończy się zwycięstwem, zaczniemy Ligę Mistrzów bez kwalifikacji. Jeśli nie ... będzie ciężko, zwłaszcza, że nie będzie okazji przyszykować się odpowiednio na obozie w Republice Południowej Afryki w te wakacje.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 04 maja 2006, 13:20

Loczek pisze:Mówisz ( a w zasadzie piszesz ) , że Mourinho jest trenerem, który poukłada Chelsea ? No to gratuluję Ci podobnych wniosków. Jak poukładać zespół, kiedy co chwila na miejsce zawodnika kupuje się nowego ktory nie jest nijak zgrany z resztą ? No ale poukłada, bo to chłop na szkwał i takie puzzle to dla niego piwrszyzna.
Jakbyś głębiej sięgnął pamięcią to byś sobie przypomniał że Chelsea tylko na początku po przyjściu Romana wymieniła większość graczy, poprzedniego lata już nie mieliśmy tylu transferów a jedynie łatanie przysłowiowej dziury. Sam Mourinho gadał że ma najlepszych na świecie piłkarzy i niepotrzebna są mu dalsze wzmocnienia, ale z racji niepowodzeń w LM jakieś zmiany zapewne będą (Ballack) ale nie będzie to żadna rewolucja w składzie. Mówi się że odejdą trzej piłkarze (najsłabsze ogniwa) i na ich miejsce przyjdą trzej nowi - lepsi. Wg mnie Chelsea jest w zasadzie poukładana tylko brakuje im zrobnego szlifu (na początku grała lepiej niż teraz), a nowi gracze nie będą stanowili żadnego problemu dla Mourinho aby wkomponować ich w zespół, w końcu jest trenerem i to jego zadanie.
Loczek pisze:A tak marginalnie mówiąc, Mourinho już zamierzał opuścić Chelsea, przez niepowodzenia w Lidze Mistrzów. Ale układać może nadal ... klocki Lego.
Ostatnio Mourinho wyznał że nigdzie się nie wybiera, ale kto go tam wie (wg mnie zostanie). Czy chcesz mi wmówić że Mourinho jest słabym trenerem :zwała: Ja go uważam za jedengo z najlepszych trenerów (sukcesy z Porto - z takim klubem przypadkiem nie wygrywa się LM, poukładanie nowej Chelsea :shock: w pierwszym sezonie po przyjściu i wywalczenie z nią mistrzostwa, słaby trener jak Ranieri nie mógł sobie poradzić więc ewentualne pisanie że zawodnicy sami będą wygrywali mija się z celem) mającego nową wizję piłki w przeciwieństwie do Fergusona który od kilku lat nie radzi sobie z drużyną - i to nie jest tylko moje zdanie ale również osób naprawdę znających się na piłce, choć poprzednich sukcesów nikt mu nie zabierze :brawo: ale niestety lata lecą a wraz z nią zmienia się piłka.

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 04 maja 2006, 13:34

Z całym szacunkiem - Mourinho to trener medialny. Zgadzam się w całej rozciągłości, iż zwyciężenie w Pucharze Uefa, a później w Lidze Mistrzów z drużyną FC porto było nielada wyczynem iście akrobatycznym. Mourinho jest młody, zbiera doświadczenie i szlifuje swój charakter ( choć to ostatnie jest, że tak się wyrażę, do pupy ).
To, że chcecie wymienić tylko trzech zawodników jest dla mnie czystą abstrakcją. Jestem wręcz przekonany, że Chelsea jako klub z bombką w tyłku znów eksploduje na arenie transferów i fleszy aparatów. Dlaczego? A no dlatego, że zbliżają się Mistrzostwa Świata. Oprócz domniemanych Ballacka i Szewczenki zapewne dokupi Romek Atomek ze 3 - 4 iście fenomenalnych piłkarzy, z rodowodem mało znanym, którzy wypłynęli tratwą z bambusów na pełne morze.
A tak marginalnie mówiąc ... rozmowa winna być toczona w innym temacie :wink:

Zablokowany

Wróć do „Anglia”