AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 198

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
nerwowy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

"Kozly ofiarne " - cz. 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nerwowy » 19 lis 2006, 12:48

Rzeczywiscie postawilem na Milan, ale to nie jest ma pierwsza i ostatnia porazka, wiec sie tym juz nie przejmuje. Wazne, iz jestem w grze i moge poczuc smak, choc odrobiny ryzyka. Jednak wracajac do kryzysu Milanu to juz zaczelo sie psioczenie niektorych kibicow. No wlasnie owi niektorzy kibice, jak i dziennikarze nie zawsze potrafia podejsc do sprawy obietywnie i calosciowo, a tylko staraja sie szukac dziury w calym. Chocby jednego bledu, ktory zawayl wedlug nich na wynikach. Nastepnie podnosza go do rangi kluczowego bledu i rzucaja w ten sposob totalana krytyke na klub zaslaniajac sie tym wykreowanym przez siebie bledem. Tylko pytanie, czy jest to wlasciwe i uczciwe zachowanie wzgledem tych, ktorzy pracuja (szczegolnie w Milanie) przez lata intensywnie na sukcesy (niewatpliwie osiagniete) klubu ? Chlopaczek czepia sie po pieciu latach pracy pana Ancelottiego, iz slabo usprawiedliwia sie po porazce. Wybacz Chlopaczek, ale to jest argument tak zalosny, jak skutecznosc naszych zawodnikow pod bramka. Peyter pisze zas o natychmiastowym zwolnieniu pana Ancelottiego !!! Jak mozna podchodzic do tak delikatnej kwestii, jak zwolnienie zasluzonego pana Ancelottiego w ten sposob ? W zadnym powaznym klubie sie tak nie robi. Przez piec lat pracy z niewatpliwymi sukcesami, czy tez bardzo dobrze wykonywana praca nagle po pierwszym slabszym okresie ma sie mu podziekowac. Czy to jest wlasciwe zachowanie ? I to w momencie, kiedy da sie jeszcze wyprowadzic druzyne z dolka, jesli trener tylko otrzyma kredyt zaufania... Myhalek zas ma pretensje do pana Gallianiego. Pisze: "1. Bezensowana polityka transferowa 2. Kara Punktowa 3. Juz przesadnia starosc w zespole 4. Brak pomyslow na gre i przewidywalnosc gry Milanu 5. Brak odpowiedniej lawki rezerwowych an wypadek kontuzji." Co do pierwszego punktu to ostatnie mercato z pewnoscia nie bylo najlepsze, ale rowniez warunki nie byly sprzyjajace, czemu z pewnoscia nie zaprzeczycie. Poza tym kadra zespolu poza atakiem wyglada na kompletna, choc moze nieco podstarzala, ale slabsza gra nie berze sie jedynie ze starosci naszych graczy. Jesli chodzi o kare punktowa to ja mam nieco odmienny poglad na ten temat, ale jesli juz myslisz o tej karze to wspomnij raczej o tym dla dobra kogo to robil i czego dokonal przez 20 lat pracy w Milanie. Poza tym to afera medialna. Na trzeci punkt odpowiedzialem ci juz w pierwszym, a teraz tylko dodam, iz ta tendencje mozna w przyszlosci odwrocic, wiec nie ma co lamentowac. W czwartym punkcie mowisz o obecnej sytuacji, a raczej o wynikach, anizeli o grze zespolu, bo ta zawsze posiadala wiele atutow i wciaz takowe posiada. W piatym punkcie zas kompletnie sie nie zgodze. Popatrz na kadre, a zrozumiesz. Jednak na plage kontuzji nic nie poradzisz... Tak, czy inaczej przechodzac do konsensusu mojej wypowiedzi uwazam, iz aktualny kryzys, w ktorym znajduje sie druzyna Milanu nie ma swego zrodla w trenerze, dzialaczach, czy transferach, ale w samych pilkarzach. Nie chodzi mi tu oczywiscie o krytyke pilkarzy, ale bardziej o sytuacje, w ktorej znalazla sie druzyna. Mistrzostwa swiata, w ktorych wielu pilkarzy uczestniczylo przez wiele dni i w ten sposob nie moglo wystarczajaco odpoczac po tym dlugim i meczacym sezonie. Do tego nalozyla sie jeszcze na to kara, ktora spowodowala, iz praktycznie w ostatniej chwili zostal zmieniony cykl przygotowan do sezonu. To po prostu bylo podwojnym ciosem dla druzyny, ktory zniszczylo caly okres przygotowawczy i za co placimy w obecnym okresie. Z punktu widzenia szkoleniowego, medycznego, fizjologicznego to jest glowna przyczyna miernych wynikow osiaganych aktualnie przez Milan i to jest jasne, jak slonce, ale nikt oczywiscie nie chce o tym pamietac, a wrecz to lekcewazy. Dlatego dla mnie normalne jest, iz trzeba traktowac druzyne nieco inna miara. Przynajmniej do przerwy zimowej. Mysle, ze w sztabie Rossonerich czekaja na ta przerwe z uteskniniem. Zdaje sie, iz sytuacja wroci do normy na stale wlasnie dopiero po tym okresie. Dlatego nie piszcie glupot, ze jest powazniejsza przyczyna kryzysu, niz ta ktora wymienilem, bo kazdy wie, iz wlasciwe przygotowanie do sezonu jest podstawa wszystkcih sukcesow w pilce. My poki co tej podstawy, ktora daje rowniez swiezosc nie posiadamy, ale to po przerwie zimowej moze sie zmienic...

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 19 lis 2006, 13:00

Ja chce aby Carlo dalej prowadził Milan bo nie mam mu nic do zarzucenia. Wiem na co go stać i jeżeli ma silną kadre do dyspozycji to naprawde potrafi zrobić z drużyną bardzo dużo co już pokazał. Inna sprawa to to że Pacynka nie ma łatwo z transferami bo on ma mało do gadania. Chciałem jego głowy po Stambule... ale wtedy na coś trzeba było zrzucić wine :P

To że Milan nie przewietrzył kadry to inna sprawa, nikt nie wymagał od nich żeby naraz kupili 8 piłkarzy dobrych i bardzo dobrych ale powinni to robić systematycznie. Teraz by nie było problemu w naszej obronie a tak to teraz mają poważne zmartwienie bo chcąc czy nie muszą kupować bo mamy duże luki. W styczniu wielkich transferów bym nie oczekiwał bo w lidze nie mamy już raczej szans, na LM też jesteśmy teoretycznie za słabi a tutaj transfery nam nie pomogą. Trzeba dograć ten sezon w pierwszej 4 ligowej tabeli i porządnie przepracować letnie Mercato.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3308

Re: "Kozly ofiarne " - cz. 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 19 lis 2006, 15:06

nerwowy pisze:Chlopaczek czepia sie po pieciu latach pracy pana Ancelottiego, iz slabo usprawiedliwia sie po porazce. Wybacz Chlopaczek, ale to jest argument tak zalosny, jak skutecznosc naszych zawodnikow pod bramka.
Naprawde naucz sie czytac ze zrozumieniem zanim zaczniesz wypisywac takie rzeczy.To nie byl i nie mial byc zaden argument.Stwierdzilem po prostu fakt ze Ancelotti zawsze uzywa tych samych sformulowan i jesli ktos ocenia gre Milanu na podstawie tego co mowi Carlo to jest skonczonym debilem.
I nie czepiam sie Ancelottiego a juz na pewno nie czepiam sie jego pracy bo obecnie stoje w pierwszym szeregu jego obroncow.
nerwowy pisze:Peyter pisze zas o natychmiastowym zwolnieniu pana Ancelottiego !!! Jak mozna podchodzic do tak delikatnej kwestii, jak zwolnienie zasluzonego pana Ancelottiego w ten sposob ?
A ten znowu ze zasluzony.Co to ma do rzeczy?Simica niedlugo nie bedziemy mogli sprzedac bo tez jest z nami zwiazny gra tyle lat w Milanie i dolozyl jakas mala cegielke do sukcesow.Zasada jest prosta - grasz zle to odpadasz i tyle.To nie przytulek dla kombatantow.
nerwowy pisze:W zadnym powaznym klubie sie tak nie robi.
Pojechales :lol: Znajdz mi te powazne kluby w ktorych jeden trener pracuje dluzej niz 5 lat tak jak u nas?I to jeszcze po tak spektakulrnych porazkach jak ta w finale LM.MU i co dalej?Czekam.
nerwowy pisze:Jesli chodzi o kare punktowa to ja mam nieco odmienny poglad na ten temat, ale jesli juz myslisz o tej karze to wspomnij raczej o tym dla dobra kogo to robil i czego dokonal przez 20 lat pracy w Milanie.
I tak w kolko.A Meani ile lat pracowal w Milanie?
nerwowy pisze:Tak, czy inaczej przechodzac do konsensusu mojej wypowiedzi
Ze co?

A z reszta to juz sie calkowicie nie zgadzam.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 19 lis 2006, 15:12

My tu gadu gadu a Ancelotti powołał graczy na LM i wciąż nie ma Nesty i Kaladze :roll: Kuźwa nie tak miało być. Sądziłem że już dadza rade na LM. Nesta, Kaladze, nie ma Gattuso i wciąż Sergio. Powołano dwóch graczy primavery.

Dida, Fiori, Kalac, Antonelli, Bonera, Cafu, Costacurta, Jankulovski, Maldini, Simic, Brocchi, Gourcuff, Guerci, Kakà, Pirlo, Seedorf, Borriello, Gilardino, Inzaghi, Oliveira.

Tu coś na temat szczecia :P Mina Ancelottiego mówi wszystko :lol: Ale liczby tam podane też :? i jak tu miec do samego Ancelottiego pretensje ? Mało poprzeczek, słupków i błedów sedziego ? widać nawet dziennikarskie wyliczenia dużo mówią. Pora na dziennikarskie śledztwo :P Wiec trzeba zejśc z Pacynki :P

Forza Milan :!:

Awatar użytkownika
peyter
Rezerwowy
Rezerwowy

Re: "Kozly ofiarne " - cz. 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peyter » 19 lis 2006, 15:19

Chlopaczek pisze: A ten znowu ze zasluzony.Co to ma do rzeczy?Simica niedlugo nie bedziemy mogli sprzedac bo tez jest z nami zwiazny gra tyle lat w Milanie i dolozyl jakas mala cegielke do sukcesow.Zasada jest prosta - grasz zle to odpadasz i tyle.To nie przytulek dla kombatantow.
No właśnie !!! Bez wzgledu na swoja dyspozycje to jednyie Paolo i Billy moga liczyc na poblazliwosc .Dlaczego ? Bo to Boski Paolo i wieczny Billy. Chociaz Paolo to i tak wymaita, atakcje jaka zrobil z Romą z Brocchim to kurde klasyka: D

Zasada jest prosta jesli Ancelott nie wygrywa musi odejsc i znalesc sie ktos to bedzie wygrywał. Ja nie cchce ogladac Milanu na 2 pozycji w lidze i w pólfinale CL To jest porażka. Milan ma wygrywac , wygrywac i jeszcze raz wygrywac nic poza tym sie nie liczy

Awatar użytkownika
Mr. Lolek
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr. Lolek » 19 lis 2006, 15:26

Zaza pisze:My tu gadu gadu a Ancelotti powołał graczy na LM i wciąż nie ma Nesty i Kaladze :roll: Kuźwa nie tak miało być. Sądziłem że już dadza rade na LM. Nesta, Kaladze, nie ma Gattuso i wciąż Sergio. Powołano dwóch graczy primavery.

Dida, Fiori, Kalac, Antonelli, Bonera, Cafu, Costacurta, Jankulovski, Maldini, Simic, Brocchi, Gourcuff, Guerci, Kakà, Pirlo, Seedorf, Borriello, Gilardino, Inzaghi, Oliveira.

Tu coś na temat szczecia :P Mina Ancelottiego mówi wszystko :lol: Ale liczby tam podane też :? i jak tu miec do samego Ancelottiego pretensje ? Mało poprzeczek, słupków i błedów sedziego ? widać nawet dziennikarskie wyliczenia dużo mówią. Pora na dziennikarskie śledztwo :P Wiec trzeba zejśc z Pacynki :P

Nie ma jeszcze Nesty i Kaladze? A na innym znanym forum piłkarskim (z grzeczności nie podam adresu) czytałem, że wrócą na 100%. Cóż. Widocznie się mylili....

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 19 lis 2006, 15:36

Jest tylko jedne wyjście zabić go :P To nie o to chodzi. Do Was jak do ściany :P

Ancelotti obją Milan po Turku Terimie w połowie listopada 2001. Zamkną sezon na 3 miejscu i półfinale LM. Potem rok 2002 zwyciestwo w LM i pucharze Włoch, 2003/04 - w wielkim stylu scudetto po świetnej walce z Romą i wpadka na całej lini na El Riazor w La Coruni - potem przegrany Stambuł, i rok 2005 scudetto przegrane z Juve i półfinał z Barcelona. Oprócz tego wygrał jeszcze z klubem na ławce Superpuchar Włoch i Superpuchar Europy.

Jako piłkarz wygrał 2 Mistrza Włoch, 2 Puchar Europy, 2 razy Superpuchar Europy i po raz Superpuchar Włoch, Puchar Interkontynentalny.

Wygrwasz jesteś królem - przegrywasz jesteś ... :lol:

Działacze mają pełna świadomośc tego że to też ich wina, ze oni w dużym stopniu odpowiadają za obecny stan rzecz, i nie pije do mercato bo to nie tylko o to chodzi. Jednak Milan to nie jest klub który traktuje trenerów jak smieci, nie potrzebne wrzuć do kosza - najlepiej pojeminka na szkło.

Masz 100% racji Peyter że Milan ma wygrywac i tyle :] Ale wiesz co by to oznaczało ?

Załużmy że jeden nie udany [bez sukcesu] sezon Ancelottiego to minus 3 punkt. A wygrywane puchary to: scudetto 3, puchar Europy 5, puchar Włoch = 1.

Trzeba też pamietać o jednej sprawie. Nie wiem jak Wy ale mnie tez interesuje gra, styl gry. Gdyby Ancelotti nie miał tego za soba co ma, całkowicie bym go nie bronił ale jednak sprawił że nasz styl był dobry, Własny, wiec spokojnie panowie. Bo kryzys to nie jego winna :!: to winna wielu czynników, a śmiem twierdzić że Ancelotti ma mały wpływ na to :roll: tak tak.

Czas pisac petycje - popieram dane na prv :P

P.S. Mr. Lolek bo mieli wrócić juz na ten mecz a tu masz, lipa :? Dwóch podstawowych stoperów nie zagra w LM. Ale wraca Simic który nie zagrał wczoraj bo grał cały mecz w reprezentacji w meczu o punkty.

Awatar użytkownika
nerwowy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

"Kozly ofiarne" - cz. 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nerwowy » 19 lis 2006, 17:55

Reczywiscie z tym konsensusem ciut przesadzilem. Widocznie myslalem o czym innym... Co do zasluzonych to tutaj zgadzam sie, iz za zaslugi nie pozstaje sie w klubie, aczkolwiek tez nie mozna ich pominac przed pozbyciem sie danego delikwenta. Zreszta, czy dwa nieudane miesiace to dobry moment na radykalne zmiany ? Poza MU takim klubem (gdzie pracuje sie dlugo) jest Arsenal Londyn, czy jeszcze nie tak dawno Auxerre. Dlaczego my mamy nie byc takim klubem ? A reszte krytyki Ch. traktuje raczej osobiscie. :wink: Zreszta wydaje mi sie, ze czegos tutaj nie rozumiecie. Kazdy z nas opowiada sie za zmianami, ale wystepuja znaczne roznice miedzy zakresem i czasem ich przeprowadzenia. Niestety czesc z was oczekuje juz dosc powaznych zmian w zime. Wedlug mnie to nie jest dobry pomysl i nie moze sie dobrze skonczyc. Ten sezon jest juz i tak przegrany, wiec wypadaloby nie popelniac takich glupstw, aby nie przegrac go jeszcze bardziej.

Awatar użytkownika
peyter
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peyter » 19 lis 2006, 22:17

Nerwowy nie zgodze nie carlo przejał zespoł po chyba 9kolejkach i wywalczycl 4 miejsce a potem poszlo juz gorki, teraz nie widze problemu zeby stalo sie podobnie tylko kto to ma byc !

Zaza okej jeden nieudany sezon -3 punkty razy 3 bo od 3 lat nic nie wygralismy to dale - 9 , 9 na plus wychodzi na zero :) Czyli time for change :D

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 19 lis 2006, 22:22

Peyter pisze:time for change
Kogo byś chciał zatrudnić :?: Niby czemu Carlo się nie nadaje :?: Bo notuje jak narazie marny sezon który jest głównie przyczyną naszrgo Mercato. Przecież do stylu gry nie można mieć pretensji, Zazie się podoba :P Może przez 3 lata nie wygraliśmy ale pamiętaj że zanotowaliśmy fianł LM, półfinał i dwa razy byliśmy 2 w lidze.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 20 lis 2006, 0:11

Łukasz to nie tak, poprostu jednym pasuja tylko zwyciestwa, a innym nie. Nie po to oglądam czasem 5 spotkań w tygodniu by znać tylko wynik [bo tak to nic nie trzeba ogladać], i nie mam na myśli tylko Milanu. Ale wielkie drużyny musza miec ducha [jaja] - A mi Milan z Ancelottim na ławce odpowiada w 100% pod wzgledem gry i stylu. No może w 99% - Najłatwiej jest teraz przytoczyć słaby okres i całe zawirowania, ale kuźwa to jak chowanie głowy w piasek, bo dobrze wiesz że to nie może być oceniany tylko okres początku tego sezonu, tym bardzie jak sie ocenia prace trenera. I pisze sie o wzolnieniu. Sam zmodefikował 4-4-2 pod piłkarzy których miał. Magiczna pozycja Pirlo która jeszcze raz mi pokazała ile w piłce znaczy ten który podaje przed-ostatni. Mini asysty. Teraz cenie takich graczy wiecej niż nie jednego napastnika z 10 bramek, a jest kilku takich boskich pomocników w europie. Wtedy jeszcze nie było Kaki, czyli kolejnego elementu tej układanki. I może by tak dalej. To za proste by teraz tylko psioczyć, klub musi wyciagnąć wnioski i tyle. A w to wierze nawet bardzie niż w Ancelottiego, to nasza Pacynka i tyle.

Masz przykład - Kanonierzy, jeden powie "Chelsea od dwóch sezonów mistrzem Angli, w LM już nie dojdą tak daleko" a inny powie "Kanonierzy grają ? ... zaraz bede" :P - rozumiesz ? bo mimo że też wyniki nie mogą cieszyć wszystkich fanów to grają najlepsza piłke w Premiership. A Wenger też nic nie wygrał od 2 czy 3 sezonów. A mimo to jest wielki ! :]

Peyter ale nie równo policzyłeś, nie po 3 pkt. a trzeba ustalić cennik :P

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 21 lis 2006, 11:09

Kapitan i od wielu lat symbol włoskiego AC Milanu - Paolo Maldini zapowiedział definitywny koniec swojej piłkarskiej kariery. 38-letni defensor w czerwcu zawiesi buty na kołku. Zatem trwający sezon jest już ostatnim, w którym fani mogą podziwiać Maldiniego na europejskich stadionach.

Maldini przygodę z futbolem rozpoczął w 1985 roku. Przez ten okres czasu nieprzerwanie bronił barw AC Milanu. Stan zdrowia nie pozwala jednak byłemu reprezentantowi Italii na kontynuację kariery.

"Moje kolana są w złym stanie. Męczę się nawet podczas treningów. Po sezonie kończę karierę."- powiedział.

Czas najwyższy na Paolo. W ostatnim czasie grał już tylko za zasługi i niczym nie przypominał wyjadacza Maldiniego. Cała kariera w jednym klubie tego praktycznie się w dzisiejszych czasach nie spotyka, teraz czas na syna :P . Buty postanawia zawiesić także inny z symboli Costacurta. Teraz ciekawe kogo Milan zatrudni w ich miejsce.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 21 lis 2006, 11:56

:shock: ... nie, to nie możliwe :!: szybciej ja umre niż Paolo skończy gre !

Skąd to masz ? bo tak sie składa że 3 dni temu Paolo mówił "damy rade :!:" :twisted:

Teraz już widze info ale sam nie wiem co o tym myśleć :roll: Zawsze wiarygodne źródła - a wiemy jak z nimy bywa. Wcześniej czy później to musiał następić ale czy już po tym sezonie ? Prawda jest że ma coraz wiecej kłopotów z kolanem ale nie moge sobie tego wyobraźić :? Już ciul z tym kto zasili Milan itd bo na to i zarząd był przygotowany ale to sie teraz nie liczy :?

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Odświeżyłem galerie i aż sie łezka w oczu kręci :P Poprostu to jest nie możliwe i basta ! Oznajmił by to w inny sposób, bo przeciesz to nie info na temat nowego kontraktu :roll: itd, choć co serwis to inna wersja - jeden pisze że postanowił - inny że sie wacha a trzeci że wszystko gra :P Czas mija - legendy nigdy ! :]

Awatar użytkownika
Valencianista
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Valencianista » 21 lis 2006, 12:56

Ehh nic niestety nie trwa wiecznie.Zakończenie kariery kiedyś musiało nastąpić.W moim odczuciu odejdzie największy piłkarz ostatnich lat (większy niż Zidane).Zaimponował mi przywiązaniem do barw klubowych,tak rzadkim dziś w piłkarskim świecie.Piłkarz,który od zawsze był,przy którym wychowywałem się,uczyłem "la passion" do futbolu.
Wielu mądrzejszych ode mnie zna go lepiej i wiele wiecej może powiedzieć.

Grazie Paolo :brawo:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 717

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 21 lis 2006, 13:45

az zal czytac takiego newsa jeden z najwiekszych....niema wielu takich pilkarzy ktorzy by byli z swoim klubem od pocztaku do konca na dobre i na zle....dotego Costacurta....nie ma pilkarzy ktorzy by byli ich w stanie zastapic!!!!!!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”