Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 198

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 925

Re: Chelsea Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 14 lut 2011, 22:58

Pechowo to Chelsea nie wygrała, żal było patrzeć, na to co zwłaszcza w 2 połowie robiło Fulham. Mieli problem z wyjściem z własnej połowy i ich wygrana byłaby totalnie niezasłużona. Luiz moim zdaniem świetny mecz, w ciągu roku gry w Chelsea to będzie absolutnie światowa czołówka na środku obrony.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 14 lut 2011, 23:05

Spodziewałem się remisu w tym meczu a mało brakowało a by porażka była.
Torres spieprzył kilka sytuacji i w ogóle nie wiem co ciekawego pokazał przeciwko LFC że zasłużył na miejsce w podstawowej 11 bardziej niż Drogba.
Luiz wg mnie MOTM najlepiej się prezentował pokazał kilka ciekawych zagrań nie bał się grać odważnie.
Masa zjebanych podań jak np. Malouda do Ramiresa w 91' [*] podanie z którego powstał kontratak Fulham i karny.
Powinni przez najbliższe tygodnie trenować codziennie celność podań bo najwyraźniej mają problemy wykonać kilka celnych podań.
Nie wiem co Carlo spieprzył w tej taktyce ale Ivanovic to jedyny boczny obrońca który dośrodkowywał. Cole na 10 okazji do dośrodkowania chyba żadnego nie zrobił. Teraz mają trudności znaleźć partnera któremu podać piłkę, w tamtym sezonie co najmniej 2 zawodników było wolnych i można było pikę rozegrać, teraz ledwo 1 można znaleźć. Cofają to piłkę non stop. Z taką grą jak w pierwszej połowie to Kopenhaga może być za ciężkim przeciwnikiem. Mourinho musiał czuć się zażenowany tym co zobaczył, pewnie sobie myślał co oni tam odpierdalają.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 14 lut 2011, 23:07

. Mourinho musiał czuć się zażenowany tym co zobaczył, pewnie sobie myślał co oni tam odpierdalają.
Jose był na trybunach? Z jakiej okazji?:P

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 14 lut 2011, 23:10

fieldy pisze:to ja mam ci mówić, ze jest kontuzjowany ? :glass:
Pawel875 pisze:Chyba, że jakiś uraz przeoczyłem.
Przez Luiza bym dostał zawału, ale na szczęście (znowu) musi nas wyciągać z opresji Petr Cech.
Nebula RN pisze:Luiz moim zdaniem świetny mecz, w ciągu roku gry w Chelsea to będzie absolutnie światowa czołówka na środku obrony
... i mimo wszystko też mi się bardzo podobał Luiz, nie wyglądał na zawodnika, który w tym klubie jest dopiero 2 tygodnie. Niech tylko ograniczy te ostre faule, bo nawet filmiki z youtube pozwoliły mi na niego spojrzeć jako na "świetnego technicznie jak na ŚO przecinaka". :lol:

Tak jest, zadowolmy się Ligą Europy, my z taką grą nie mamy potencjału i szans na podjęcie walki o wygranie CL. Chyba trzeba będzie się bać Kopenhagi, bo to drużyna na poziomie Fulham, z którą łatwo nie wygramy. Bardziej ucieszy mnie wygranie Europa League niż przegrany finał Champions League.

KajoFC pisze:Powinni przez najbliższe tygodnie trenować codziennie celność podań bo najwyraźniej mają problemy wykonać kilka celnych podań.
Do tego niech się w końcu nauczą tworzyć atak pozycyjny, bo już nie mogę patrzeć na te wieczne strzały z dystansu

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 14 lut 2011, 23:24

Kamil232 pisze:Jose był na trybunach? Z jakiej okazji?:P
Pewnie z żadnej szczególnej, może spotka się ze starymi znajomymi, obejrzał mecz razem z synem i tyle. Real nie ma żadnego meczu w środku tygodnia, na dziś i jutro Mourinho zaplanował przerwę w treningach, więc miał czas na podróż do Anglii.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 lut 2011, 10:24

Obrazek
:P

Pawel875
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 19 lut 2011, 13:46

Obrazek
Liczę, że Ferreira poradzi sobie z Baines'em, a Kalou poprawi dryblingi :)

Ławka:
39 Anelka
34 Bertrand
5 Essien
46 McEachran
55 Sala
22 Turnbull
18 Zhirkov

Szkoda, że McEachran nie dostanie szansy od początku w pucharze Anglii, przecież kiedyś trzeba go rzucić na głęboką wodę, a po Lampardzie jakoś niewiele się spodziewam, póki co 0:0, zobaczymy co będzie.

Awatar użytkownika
mozdok
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mozdok » 19 lut 2011, 14:15

Mecz na razie wyrównany, ale sytuacje strzeleckie stwarza sobie tylko Chelsea. The Toffees mogli wykorzystać moment, w którym mieli największą przewagę, kiedy Malouda mocował się z obrączką :) Na razie według mnie man of the match Howard za wyciągnięcie strzału Maloudy i sam na sam Drogby.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 19 lut 2011, 16:42

Cholera, Torres nie dostanie żadnego pucharu w tym roku. :cry:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2330
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 19 lut 2011, 16:46

Cholera, Torres nie dostanie żadnego pucharu w tym roku. :cry:
on i tak chyba był cup tied bo gral z Manchesterem?

Pawel875
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 19 lut 2011, 18:45

Jesteśmy największymi piłkarskimi miernotami w Anglii. Niedługo gilotyna w Kopenhadze. Pozostało mi trzymać kciuki za Arsenal, żeby Red Devils trzymali się od tytułu z daleka.

Dziękuję za uwagę

PS Pech nas chyba bardzo lubi

Awatar użytkownika
.MgM.
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: .MgM. » 19 lut 2011, 19:18

Pawel875 pisze:Niedługo gilotyna w Kopenhadze.
Nie przesadzajmy. Z Kopenhagą Chelsea sobie poradzi.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 lut 2011, 19:23

oglądałeś dziś mecz ? takiej nieporadności w stwarzaniu okazji dawno nie widziałem. Oczywiście pomijam mecz Lecha z Bragą, mówię o poważnej piłce.
Kilka zrywów mieli, ale to były takie 2-3 minutowe. Obrońcy Evertonu blokowali i Chelsea znów się kopała w czoło.

Pawel875
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 19 lut 2011, 20:06

Fieldy, jeśli mnie pytasz to nie oglądałem, mam za wolne łącze do oglądania meczów w necie, a SportKlub nie mam. Sama brama z wolnego mówi wszystko, nawet jak wygrywamy, jak cokolwiek idzie, to musi oczywiście paść brama z dupy, a Bainesowi uda się takie uderzenie raz na , dajmy na to 5-7 prób. Wiem, że on umie uderzyć, szkoda tylko, że nas przed samym końcem doprowadził do karnych, a rzuty karne wykonywane przez nas są wszystkim dobrze znane. Niby loteria, ale na 90% Chelsea odpada. Nieporadność tworzenia akcji, a w szczególności w ataku pozycyjnym prezentujemy od nagłego spadku formy z tego sezonu.
Chelsea znów się kopała w czoło.
Pewnie również w znaczeniu dosłownym, przypomniał mi się Bosingwa kopiący się w czoło :)

Po tym co słysze i co widzę, to Kopenhaga nas raczej wyeliminuje, drużyna, która nie przypadkowo awansowała do 1/8 finału CL. Dodam, że w lidze duńskiej liderują w tabeli z przewagą 19 (!) punktów nad drugim Odense, niedawno też rozjebali w sparingu Rosenborg 5:0 bodajże

Awatar użytkownika
.MgM.
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: .MgM. » 19 lut 2011, 20:13

Ja oglądałem tylko kontem oka bo byłem w pracy, ale rzeczywiście nie wiele tam się działo. Mimo wszystko stawiam na Chelsea, Kopenhaga to kopciuszek jeśli chodzi o ten etap rozgrywek Ligi Mistrzów. :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”