Liverpool (zbiorczy) - Strona 198

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 29 lip 2010, 21:13

Ja nie wiem w czym problem miał Liverpool, żeby przekonać sowich zawodników do wcześniejszych powrotów.
Patrzę na składy ekip walczących w pucharach europejskich, a tam zawodnicy walczący o coś na Mundialu, nie Anglicy czy Argentyńczycy. Ajax miał kilku medalistów i Suareza w składzie.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 29 lip 2010, 21:35

Część nie gra zgodnie z zaleceniami klubowych lekarzy, a część wciąż ma wolne (Reina, Babel, Kuyt i Torres, który swoją drogą i tak by nie grał, bo jest kontuzjowany).

Do przerwy 0:1 i nudny mecz.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2321
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 29 lip 2010, 21:38

Właśnie, co z Torresem? Będzie gotowy na mecz z Arsenalem?

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 29 lip 2010, 21:42

Chyba tak. Przynajmniej takie były pierwsze prognozy.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 29 lip 2010, 22:51

Czy na 5 Sierpnia w rewanżu z Rabotnickami spodziewamy się kompletu ? Zazwyczaj to chyba mało jest pustych miejsc na Anfield.
Mam nadzieję kupić bilet w dzień meczu. Teraz są jeszcze w sprzedaży przez internet ale trzeba płacić kartą kredytową której nie posiadam.
Mimo wszystko będę wtedy buszował sobie w okolicach Stanley Parku :)

Tak w ogóle to ostatnio często gracie w Lidze Europejskiej. Trzeba się pilnować bo City cały czas rośnie w siłę a inne drużyny również nie odpuszczą wielkiej czwórce, jak np. Spursi :twisted:

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 30 lip 2010, 0:12

Ja byłbym skłonny zaryzykować stwierdzenie, że ostatnio bardzo często gramy w lidze europejskiej. :roll:

Myślę, że możesz starać się o miejsce w sektorze gości.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 31 lip 2010, 13:41

Liverpool Echo donosi, że Hodgson rozważa sprowadzenie Defoura, który miałby zastąpić Mascherano. Mówi się kwocie 12 milionów euro. Reprezentanci Belga powiedzieli na łamach The Independent, że oficjalna oferta jeszcze się nie pojawiła, ale potwierdzili zainteresowanie Liverpoolu tym zawodnikiem.

Kwota zachęcająca, piłkarz naprawdę bardzo dobry, ale... to przecież gracz o zupełnie innej charakterystyce niż Mascherano. Nie widzi mi się ten transfer.

Awatar użytkownika
Footy
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Footy » 31 lip 2010, 15:07

Po pierwsze nie wiadomo, czy Mascherano odejdzie do Interu. Po drugie Hodgson ma jeszcze do dyspozycji młodych, utalentowanych graczy - Plessis'a i Lucasa Leive. Myślę, że to musi być w końcu też ich sezon. Od paru lat są już w Liverpool'u, jednak jak na razie są co najwyżej zmiennikami. W tym sezonie Hodgson będzie chciał przede wszystkim ustawić zespół pod swoją filozofię gry, ten kolektyw będzie przez ten sezon budowany, dopiero w przyszłych latach Hodgson wywalczyć trofea. Myślę, że nie będzie lepszego czasu na rozwój i ogranie dla tych młodych graczy jak właśnie ten sezon.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 31 lip 2010, 15:19

W minionym sezonie Leiva był podstawowym grajkiem, 35 meczy w lidze + puchary co dało 50 meczy przez cały sezon. Rok wcześniej zagrał w 41 meczach łącznie. Wcześniej pewnie też grał, a mimo to jest cały czas mocno przeciętny. To nie jest ktoś kto powinien być podstawowym zawodnikiem liczącego się klubu.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 31 lip 2010, 15:50

Footy pisze:Po drugie Hodgson ma jeszcze do dyspozycji młodych, utalentowanych graczy - Plessis'a i Lucasa Leive.
Zwłaszcza Plessis to wirtuoz. Świadczy o tym chociażby fakt, że został wystawiony na listę transferową, a jedyną jak dotąd ofertę za Francuza złożyła Benfica. Kwota, jaką chcieli zapłacić Portugalczycy to aż 0,7 mln funtów! Plessis jest słaby i nie ma najmniejszych szans na grę w przyszłym sezonie. Tyle w temacie Francuza.
Sammyy pisze:W minionym sezonie Leiva był podstawowym grajkiem, 35 meczy w lidze + puchary co dało 50 meczy przez cały sezon. Rok wcześniej zagrał w 41 meczach łącznie. Wcześniej pewnie też grał, a mimo to jest cały czas mocno przeciętny. To nie jest ktoś kto powinien być podstawowym zawodnikiem liczącego się klubu.
Z tym "mocno przeciętny" trochę przesadziłeś, bo Lucas naprawdę się poprawił w ostatnim czasie. W destrukcji jest już naprawdę solidnym zawodnikiem. Podania wciąż nie są jego najmocniejszą stroną, ale progres w stosunku do sezonu 08/09 jest naprawdę widoczny (żeby daleko nie szukać: podanie przy pierwszej bramce Davida N'Goga w spotkaniu z FK Rabotnicki).

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 31 lip 2010, 15:59

Może i przesadziłem, ale jesli przykładowo Leiva miałby byc tym jedynym nominalnym DMem w pierwszym składzie to macie najgorszego licząc czołowe kluby ligi. Song, De Jong, Huddlestone/Palacios (nie wspominając o lepszych) to dla mnie zawodnicy dużo bardziej wartościowi od Leivy. On byłby dobry, ale jako zmiennik, a nie do pierwszej jedenastki.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 31 lip 2010, 16:05

Oczywiście masz rację. Wydaje mi się, że Lucas będzie właśnie zmiennikiem. Pytanie tylko kto będzie podstawowym DM'em. Jeśli Mascherano odejdzie, to jestem przekonany, że Hodgson kupi kogoś w miejsce Argentyńczyka.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 31 lip 2010, 16:12

Proponowałbym Palombo, facet zostawia zdrowie na boisku. Żelazne płuca i niesamowita wola walki. Do Premier League nadawałby się idealnie.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 31 lip 2010, 16:13

Sporo się swego czasu pisało o Banedze. To dla mnie jest dla was średnia opcja bo Banega raczej nie nadaje się na tego najbardziej cofniętego, on lubi grac wyżej, ma dobre podanie, jest kreatywny, czasami niepotrzebnie się kiwa. No i mam też nadzieje, że nie odejdzie bo mam już dość tego okienka transferowego :P
Defour którego przytaczałeś to też chyba nie to, pamiętam jak w Standardzie zaczynał to mówiło się o nim jako o świetnie zapowiadającym się ofensywnym pomocniku. Obecnie to chyba szybciej zbliżona pozycja Gerarda czy Aquilaniego niż Mascherano.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 31 lip 2010, 16:33

No Defour to zdecydowanie inny piłkarz niż Mascherano, dlatego zupełnie nie widzę go jako następcy Argentyńczyka. Chyba, że Roy planuje go kupić jako alternatywę właśnie dla Gerrarda czy Aquilani'ego, bo przecież wszyscy wiedzą jak podatnym na kontuzje piłkarzem jest Włoch.

Jak już tak rzucacie nazwiska, to od siebie dodam, że widziałbym na Anfield Cattermole'a. De Jong, jeśli byłby do wyrwania z City, to także ciekawa opcja. Niewykluczone, że w Realu będzie jakaś wyprzedaż i Lass lub Diarra będą na wylocie. Ewentualnie mógłby być jakiś Murzyn z Ligue 1. Na myśl przychodzi mi Moussa Sissoko, bo to naprawdę bardzo ciekawy zawodnik.

Banega, o którym wspomniał Sammyy, to też fajny piłkarz, ale to trochę inny typ zawodnika niż Mascherano.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”