F.C. Barcelona (zbiorczy) - Strona 199

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
Henry 007
Żenujący nabijacz :/
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Henry 007 » 30 lis 2005, 8:37

2-1 dla Barcy :D . W drugiej polowie od poczatku mielismy kilku nowych zawodnikow.Komentatorzy nie wiedzieli za bardzo kto za kogo wszedl wiec tego nie napisze :lol: Wszedl Messi,Maxi Lopez , Marquez i Deco a zeszli : Ronaldinho i Motta-to napewno i jeszcze 2. W drugiej polowie gra byla znacznie ciekawsza.Glownie blyszczal Deco ktory bardzo czesto podawal lub bawil sie z obroncami w sposob bardzo widowiskowy. Gola na 1-0 strzelil wlasnie on-po podaniu Maxiego, pieknym lobem pokonal bramkarza druzyny pokoju. Na 2-0 wynik podwyzszyl Maxi- przy tej bramce podawal plasko po ziemi ze skrzydla Giuly a Lopez pieknym uderzeniem pieta wpakowal pilke do siatki. Obie druzyny nie szarpaly gry ale byla ona znacznie ciekawsza od tej ktora prezentowaly "jedenastki" w pierwszej polowie. Bramka dla druzyny pokoju takze nie odstepowala urodom poprzednich. Po 40 metrowym podaniu, akcje mocnym strzalem zakonczyl jeden z napastnikow gości. Piłkarze Barcelony w obu polowach oddali bardzo wiele strzalow na bramke przeciwnikow lecz swietnie spisywali sie bramkarze Peace Team. Zawiodl Larsson ktory nie wykorzystal wielu "setek" lecz mimo to gdy schodzil z boiska zostal nagrodzony brawami przez swietnie dopingujaca choc niezbyt liczna widownie( pi razy oko 30 000 )

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 30 lis 2005, 11:38

Przed nami kluczowy (przy obecnej sytuacji Blaugrany) mecz z Villareal. Riquelme i spółka są w dobrej formie, zajmują 3-cie miejsce w La Liga i jeżeli Barca pokona ten zespół na jego stadionie to może to miec spory wpływ zarówno na przekonanie piłkarzy Dumy Katalonii o własnej sile, jak i spowodować jeszcze większe obawy w szeregach jej rywali w kolejnych meczach.
Dodatkowo wszyscy cules pamiętają ostatnią potyczkę z Villareal na Camp Nou i ledwie remis 3:3 :?
Co prawda bramki dla gości strzelał wówczas Diego Forlan, którego teraz zabraknie, ale mimo tego osłabienia Barca musi zagrać na 100% swoich możliwości i nie dać szans groźnemu rywalowi.
Mecz transmitował będzie Canal+Sport2 więc w niedzielę o 20:00 będzie można obejrzeć kolejne mam nadzieję piękne widowisko z FC Barceloną w roli głównej.

Awatar użytkownika
Ultras
Madridismo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ultras » 30 lis 2005, 13:58

Ładny mecz się zapowiada z Villarreal :wink: Ostatnio te drużyny naprawde ładnie się prezentują więc wyniku za łatwo nie będzie sie dało przewidzieć.Wielkie osłabienie Villa - brak Forlana niestety ale Figeroa nie radzi sobie tak dobrze jak Diego Forlan no ale cóż z Depor Villa też grało bez Forlana a odnieśli łatwe zwycięstwo :wink:Riguelme gra więc Villarreal nie powinno miec problemów z tworzeniem akcji.Na pewno Hit kolejki choć mecz Realu z Getafe równiez jest wart uwagi nie tylko dla kibiców Blancos

janiofcb pisze:Mecz transmitował będzie Canal+Sport2 więc w niedzielę o 20:00
z tego co wiem to w Niedziele nie ma meczy o 20.00. Sa tylko o 17 19 i 21 ale moge być w błędzie :lol:

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 30 lis 2005, 16:27

Napewno trudny mecz nas czeka w ten weekend. Myślę jednak, że w tej formie Barca powinna poradzić sobie z Villareal. Są w bardzo dobrej formie. Ronnie czaruje w każdym meczu, miejmy nadzieję, że w pojedynku Ronaldinho vs Riquelme to Brazylijczyk będzie górą i przyćmi wszystkich na placu gry. NIe chcę się bawić w typowanie wyniku, bo po ostanich meczach Barcy z Zółtą łodzią Podwodną zdarzyć się mozę wszystko. PRzypomne tylko, że niecały rok temu przegraliśmy na El Madrigal 0-3. Moge powiedzieć, że na 100% taki wynik się nie powtórzy.

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 30 lis 2005, 18:57

Bedzie cieżko, ale w zeszłym sezonie, kiedy spotkały się Barca i Villareal to Barca nie miała takiej formy jak dzisiaj. Nie było Messiego :D . Licze na zwycięstwo choć będzie o to bardzo trudno, a przynajmniej trudniej niż z Realem :D Ronaldinho coś znowu odwali i będzie po meczu, ale trzeba być czujnym, bo mecz ŻŁP z Athletico pokazał że są nieobliczalni.

VeB!

Awatar użytkownika
Kaka_ACM
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaka_ACM » 30 lis 2005, 19:13

Artykul z dzisiejszej piłki nożnej:Obrazek
cdn...

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 30 lis 2005, 19:24

Kaka_ACM pisze:Artykul z dzisiejszej piłki nożnej:Obrazek
cdn...
W sumie nic dodać, nic ująć. Także trudno się dziwić, że Ronaldinho zdobywa Złotą Piłkę, czy Eto'o niedługo zdobędzie nagrodę dla Najlepszego Piłkarza Afryki.
Bedzie cieżko, ale w zeszłym sezonie, kiedy spotkały się Barca i Villareal to Barca nie miała takiej formy jak dzisiaj. Nie było Messiego Very Happy . Licze na zwycięstwo choć będzie o to bardzo trudno, a przynajmniej trudniej niż z Realem
Ciężko będzie na pewno, ale zauważ, że Villarreal się tak nie rozpada jak Real, więc może zaskoczyć Barcę, i zagrać o wiele waleczniej, lepiej i konstruktywniej. Według mnie będzie trudniej niż z Realem, bo to FCB jest murowanym faworytem do zwycięstwa, i będzie duża presja. No, ale z presją to nie ma tutaj problemu. ;)

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 30 lis 2005, 19:42

Heh napisałem długiedo posta ale mi sie skasował i musze pisac od nowa, ale krócej :(
Tekst mi sie podoba tylko dajcie reszte :wink:

A co do meczu z Villareal, to do łatwych nie bedzie nalezał i Barca bedzie chciał sie zrechabilitowac za porazke z tamtego sezonu :!: Ekipa ŻŁp wraca do formy z zeszłego sezonu i gra coraz efektownie i efektywnie, ale na Dume Kataloni moze to nie starczyc :P
Barca zakoczyła wspaniale listopad kompletem zwyciestw i wspanialym stosunkiem bramkowym 28 - 3 :D
Napewno bedą chcieli dalej kontnuowac tą passe i pokonac Riquelme i spółke, R10 jest w formie wiec na jego geniusz napewno bedzie mozna liczyc, Eto'o i Messi tez mogą sami przesadzic o losach meczu a jeszzce Deco, który wraca do formy :!: Widac z tego ze Barca ma w tym sezonie bardzo silną siłe razenia i dlatego licze na komplet punktów, o który jednak bedzie bardzo ciezko :!:

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 30 lis 2005, 19:58

luk1208 pisze:Heh napisałem długiedo posta ale mi sie skasował i musze pisac od nowa, ale krócej :(
Tekst mi sie podoba tylko dajcie reszte :wink:
Dołączam się do prośby :D

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 30 lis 2005, 20:08

luk1208 pisze:Messi
Ale Messi chyba nie zagra... a może się mylę? Rozwiejcie moje wątpliwości. ;)

luk1208 pisze:Widac z tego ze Barca ma w tym sezonie bardzo silną siłe razenia i dlatego licze na komplet punktów, o który jednak bedzie bardzo ciezko Exclamation
Wiesz, w zeszłym sezonie też Barca miała silne pole rażenia, a z Valencią zdarzały się remisy czy porażki z jakimiś średniakami. Nigdy nie można być niczego pewnym. ;)

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 30 lis 2005, 20:21

Ale Messi chyba nie zagra... a może się mylę? Rozwiejcie moje wątpliwości

dlaczego miałby nie zagrac? przeciez nie pauzuje za kartki, ani nie ma kontuzji :P Jezeli tylko Rijarkd powoła go na mecz to napewno zagra :wink:

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 30 lis 2005, 20:25

luk1208 pisze:dlaczego miałby nie zagrac? przeciez nie pauzuje za kartki, ani nie ma kontuzji Razz Jezeli tylko Rijarkd powoła go na mecz to napewno zagra Wink
I tutaj właśnie wychodzi moje niedoinformowanie. Nie wiem, coś się ostatnio mówiło o jego lekkiej kontuzji, ale coś widocznie ucichło... ;) Dzięki, że mnie uspokoiłeś. :)

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Kaka_ACM
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaka_ACM » 30 lis 2005, 20:28

cdn...

Obrazek
Zadowoleni...

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 30 lis 2005, 21:01

Kaka_ACM pisze:cdn...

Obrazek
Zadowoleni...
Dzieki bardzo. Bardzo fajny artykuł, chyba zaopatrze się w wydanie papierowe :wink:

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 30 lis 2005, 21:13

Kaka_ACM pisze:Zadowoleni...

Z artykułu na pewno nie...szczerze mówiąc. Zachwyty nad Barcą są jak najbardziej zasłużone. Grają wspaniale, niewiarygodnie, galaktycznie(nie obraźcie się tylko kibice Barcy :lol: ). Ale artykuł mocno przesłodzony(co zresztą zrozumiałe). Nie wiem może po prostu jestem zazdrosny? Nie, na pewno nie jestem. Po prostu mam lekkie wrażenie, że to wszystko nie może być takie idealne. Pozatym nie zgodzę się z takimi tekstami w stylu 'Puyol obok Terrego najlepszym środkowym obrońcą świata', bo moim zdaniem tacy piłkarze jak Nesta i Cannavaro umiejętnościami im nie odbiegają.

I jeszcze na koniec tekst, że Barcy tylko Chelsea dorównuję. Tu też się nie zgodzę. Sądzę, że do tego jeszcze trzeba dodać 2 zespoły: Milan i Juventus.
Obie te drużyny grają b. dobrze nie mają słabych ogniw(podobnie jak Blaugrana i The Blues). Mam nadzieję, że półfinały LM będą się toczyć między tymi 4 drużynami ;)

Zablokowany

Wróć do „Hiszpania”