FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 199

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 16 wrz 2006, 13:12

Młody juz pokazał co potrafi, juz go prześwietliłem z Corinthians jakiś czas temu :wink: TU Ma własna strone nawet :P i talent co ważniejsze :]

Jeśli to prawda to świetny ruch ze strony Barcy ale lepiej by pozostał w Porto na te dwa sezonu. Tym bardzie jak będa grać w europie. Trzeba bedzie go znów obserwować :wink: Barca zawsze miała dobre układy ze Smokami ! Wiec nie zdziwie sie jak wszystko sie wyjaśni po ich myśli. :twisted:

P.S. Ronaldinho do 2014 roku na Camp Nou ? - widziałem sugestie że niby Katalończycy dmuchali na zimne bo istniała możliwosć obejscia klauzuli. Oczywscie po nie dawnych słowach Berlusconiego i wcześniejszych rozmowach z bratem Dinho nie mogło być inaczej jak ploty :P A jak by inaczej - Nie wiem po co to gadanie ? :roll: Dinho - mistrz ale mógł by zaczą marzyć o kimś innym o kim bardzie potrzebym, szkoda że nie czytam moich wypowiedzi :P :lol: To by dopiero było. Fajnie sie czytało ploty na temat układów na lini Mediolan - Katalonia - Madryt - kabaret to mało powiedzianke :lol: Cyrk bardzie trawne :wink: I w każdym wypadku gracz Canarinhos :P hehe

Awatar użytkownika
Uraturs
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uraturs » 16 wrz 2006, 23:02

Ronaldinho zakończy kariere w Barcelonie, to bardziej pewne niż to że PO nie dojdzie do władzy, bo w państwie ciągła awantura, a PIS nie pozwoli ;- )

On czuję się dobrze w Barcelonie i sam zapewne nie myśli o zmianie klimatu.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 wrz 2006, 23:05

Pewny możesz być tylko śmierci i podatków. To, że Ronaldinho pozostanie do końca kariery w Barcelonie wcale nie jest takie pewne aczkolwiek dosyć prawdopodobne.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 16 wrz 2006, 23:06

Brazylijczycy i dozgonna milosc i wiernosc klubowi? Jakos to nie idzie w parze moim zdaniem. Aczkolwiek R10 moze byc jednym z wyjatkow. Choc z przyjemnoscia zobaczylbym go w Serie A np. Byloby mi go latwiej skonfrontowac z Kaka'

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2430
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 16 wrz 2006, 23:11

W hiszpańskiej prasie pojawiły się informacje, jakoby Barcelona planowała zimą transfer Wesley'a Sneijder'a z Ajaxu Amsterdam.

Frank Rijkaard jest zainteresowany swoim rodakiem i rozważa jego transfer na Camp Nou.

Joan Laporta udzielił wypowiedzi na ten temat:

"Sneijder to piłkarz kompletny. Ma znakomite uderzenie z obu nóg i swietnie podaje. Poza tym może grać na wszystkich pozycjach w pomocy."

"Zamierzamy dalej mu się przygladać, a decyzję podejmiemy zima"

Widać Duma Katalonii nie chce próżnować podczas styczniowego mercato i zamierza pozyskać przynajmniej jednego gracza. Wstępne zainteresowanie padło na Sneijder'a, którym swego czasu interesował się także AC Milan.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 wrz 2006, 23:14

Pffffffff :roll:

Nie wiem ile w tym prawdy, ale mam nadzieję, że zero. Po co nam Sneijder? Nie na dla niego miejsca w pierwszym składzie a ławka rezerwowych też nie świecie raczej pustkami. Poza tym nie przepadam za nim. Potrafi czasem uratować drużynę jakimś fenomenalnym strzałem, ale równie często przechodzi obok meczu.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 16 wrz 2006, 23:20

A po co on w Barcy, Duma Katalonie ma wystarczajaco dobry sklad by powalczyc o najwyzsze trofea(zreszta ostatnio je wygrywa) poza tym wzmocnili sie Zambrotta,Thuramem i Gudim. Niezapominajmy ze Barca to kopalnia diamentow, raczej talentow takich jak np. Fran Merida 8) Zreszto trudno nie nazwac go diamentem :P

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2430
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 16 wrz 2006, 23:27

Po co :?: Hmm dobre pytanie.

Takie dość niespodziewane info się jednak dziś pojawiło. Ciekawa to sprawa, bo Sneijder na grę w pierszym składzie raczej liczyć by nie mógł. Jedynie jakieś "więzy i układziki" z trenerem mogłyby mu pomóc :lol:

Zawodnik z niego dobry, ale Barcelonie chyba zbędny. Konkurencja w drugiej linii jest wystarczająco mocna.

Może Rijkaard'owi za mało Holendrów i chce wrócić przynajmniej w jakimś stopniu do dawnej "holenderskiej" Barcy :?: :lol:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 wrz 2006, 23:32

Nie sądzę, aby Rijkaard kierował się jakimikolwiem czynnikami pozapiłkarskimi. Na pewno nie wystawiłby Sneijdera kosztem Deco, Xaviego czy nawet Iniesty, któremu w ostatnich latach tak często przecież daje grać.

Jak dla mnie nie ma tematu.

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 17 wrz 2006, 22:01

Meczu niestety nie oglądałem bo nikt go niestety nie streamował (w końcu to tylko grał mistrz Hiszpani i klubowy mistrz Europy :roll: ), ale nieważne.
Cieszy zwycięstwo i wskoczenie na pozycję lidera. Cieszy kolejny gol Eto'o, trafienia Ludo i Dinho. Cieszy czyste konto Pokemona. Szkoda tylko, że to czerwo dla bramkarza Racingu nie przyszło pięć, dziesięć minut szybciej - ciekawe ile goli zdołaliby wsadzić gracze BCN drużynie z graczem z pola między słupkami :lol:

VeB!

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 17 wrz 2006, 22:09

No i wygrywamy 3-0. Gładko i przyjemnie, a mogło być sporo wiecej. Meczo dziwo zaczal sie lepiej dla Racingu pierwsza minuta i kasacja VV, pozniej dwie bardzo dobre sytuacje, ktore mogli zamienic na bramke. Mimo to Barca miala przez te 15 minut posiadanie pilki w stosunku 78-22, ale coz dwa strzly oddał Racing. No to chlopaki sie wyszumieli i pora była ich uspokoic, a pomogł w tym nam bramkarz RAcingu poraz pierwszy i nie ostatni w tym meczu. Eto'o strzela za pola karnego bramkarz nie lapie pilki ta sie odbija od niego i wpada. Pozniej kilka ladnych akcji. Podwyzszyc mogli i Eto;o i Messi, ale brakowało wykonczenia. Druga polowa to samo Barca dominowała, ale bramki to dzielo rezerwowych, szczegolnie bardzo aktywny był Giuly na prawym skrzydle. Asysta Ronaldinho Ludo mija rywali strzela pilka odbija sie od obroncy i wpada. Pozniej swietne podanie do Eidura ten zachaczony w polu karnym czerwien dla bramkarza, Melo zaklada rekawice, jednak Ronaldinho strzela i wygrywamy 3-0....Dobry mecz w wykonaiu Xaviego i szczegolnie Rafy :arrow: wreszcie, uchronił nas w drugiej polowie od straty bramki. Mamy trzech swietnych srodkowych obroncow, jest z czego wybierac. Zobaczymy za tydzien gramy z Valencia, pierwszy prawdziwy sprawdzian...

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 21 wrz 2006, 0:19

Do dyskutowania na temat meczu z Valencią powstał oddzielny temat i właśnie tam proszę wyrażać swoje opinie.

Bonusik ->

Obrazek
Ostatnio zmieniony 21 wrz 2006, 0:45 przez Mentor, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 21 wrz 2006, 0:35

Chciałem przeprosić wszystkich tych, którzy zamieścili tutaj posty dotyczące meczu FCB-VCF a te nagle wyparowały. Był to mój błąd, gdyż chciałem je przenieść do nowego tematu i w skutek mojej pomyłki zamiast do miejsca docelowego trafiły w niebyt. Jeszcze raz przepraszam.

Pisakk = psuj // Niggaz co mu posty zepsuli : (

:cry: //Ten, co wkleił w swoim poście emotę " :cry: "

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 21 wrz 2006, 12:39

"SPORT" podał dzis ciekawą wiadomość :arrow: otóż Txiki ma jak najszybciej rozpocząć negocjacje w sprawie przedłużenia kontraktów Jorquery, Bellettiego, Gio i Sylvinho. O ile nie mam nic przeciwko takiemu postępowaniu z Jorquerą, to decyzja odnośnie pozostałej trójki jest dla mnie lekkim :shock:.
Jeszcze przed rozpoczęciem sezonu mówiło się, że będzie to ostatni rok w klubie dla jednego z dwójki Gio/Sylvinho. Ja spodziewałem się też odejścia Belletiego (chociaż na ten temat zdania były podzielone, nieprawdaż, Niggaz :P). Było to o tyle uzasadnione, że w poprzednim sezonie Haus i Sylvinho nie prezentowali się najlepiej, szukano już zresztą dla nich natępców. Ostatecznie pozostali w klubie :arrow: i okazało się to być dobrą decyzją. Wszyscy wiedzą, jak prezentują się w tym sezonie. Niemniej, takie przedłużanie kontraktu na podstawie formy z początku sezonu jest, jak dla mnie, przedwczesne :? Uważam, że powinno się poczekać z tym krokiem przynajmniej do rozpoczęcia przerwy zimowej - a jeszcze lepiej do końca całego sezonu. Bo przecież nie jest powiedziane, że każdy z nich utrzyma obecną, czy niewiele niższą, formę przez cały sezon.
Pozxa tym, nie będę ukrywał, że chętnie zobaczyłbym w koszulce FCB Alvesa :P - a przy pozostaniu całej tej trójki w klubie będzie to raczej niemożliwe.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 21 wrz 2006, 15:14

Ulala. Widzę, że nasze zdania będą się tutaj znaaacznie różniły. Aż jestem zaskoczony.
iceald pisze:Txiki ma jak najszybciej rozpocząć negocjacje w sprawie przedłużenia kontraktów Jorquery, Bellettiego, Gio i Sylvinho. O ile nie mam nic przeciwko takiemu postępowaniu z Jorquerą, to decyzja odnośnie pozostałej trójki jest dla mnie lekkim
Ja właśnie odwrotnie :shock: Nowe kontrakty dla Sylvinho (to przede wszystkim jak dla mnie ruch niezbędny) a także Gio i Bellettiego to świetna decyzja. Mam wątpliwości co do Jorquery do którego nie mam przekonania. Już lepiej jakby odszedł a jego miejsce zajął Ruben skoro i tak Albert nie jest żadną konkurencją dla Victora.
iceald pisze:w poprzednim sezonie Haus i Sylvinho nie prezentowali się najlepiej, szukano już zresztą dla nich natępców.
Nie zgadzam się. O ile do Bellettiego rzeczywiście było sporo pretensji to Sylvinho grał bardzo poprawnie. Nie tak dobrze jak teraz, ale nie zawodził. Wtedy częściej grał Gio i nie było problemów.
iceald pisze:Uważam, że powinno się poczekać z tym krokiem przynajmniej do rozpoczęcia przerwy zimowej - a jeszcze lepiej do końca całego sezonu. Bo przecież nie jest powiedziane, że każdy z nich utrzyma obecną, czy niewiele niższą, formę przez cały sezon.
Zabrzmiało to tak jakby wysoka forma Sylvinho była dla Ciebie jakimś wielkim zaskoczenim i wątpisz w to, że może tak grać dłużej :roll: Przecież to co obecnie prezentuje Brazylijczyk to jest jego optymalna dyspozycja na którą można liczyć często przy zachowaniu odpowiedniej rotacji. To żadna eksplozja talentu tylko ustabilizowanie formy. Sylvinho zawsze był bardzo dobrym zawodnikiem i nie zawodził u nas. Nie wiem skąd u Ciebie taki brak przekonania do tego piłkarza.

Co do Alvesa to ja również widziałbym go u nas, ale wątpię w powodzenie takiej akcji. Del Nido będzie chciał za niego pewnie minimum 20 mln (to tak na oko) a pierwokup nic nam nie da. Prędzej supermenago Benitez zwany potocznie konkwistadorem ściągnie go do Liverpoolu od którego Del Nido nie będzie żądał tak dużo jak chociażby od nas. Jeżeli jednak Daniel rzeczywiście miałby do nas trafić to ja bym podziękował za współpracę Gio. Zambro na lewej. Sylvinho jako zmiennik. Alves na prawą. Belletti zmiennik. To piękna wizja, ale mało realna IMO. Txiki też chyba tak uważa.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”