Wisła Kraków (zbiorczy) - Strona 199

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Dotrze ten hajs czy nie dotrze?

Dotrze, dotrze
7
28%
Nie ma bata, nie dotrze
10
40%
Je**ć konfitury!!!
8
32%
Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 26 cze 2007, 19:15

Jarzinho pisze: Chyba sciagniecie z tego co Wisła podobno zalega Rumunowi. Od LEcha jakby co to Wisłą moze dostać, ale na boisku w meczu piłkarskim. O tyle.

Ja nic nie będę ściągał, nie pracuję w Wiśle, myślę, że Ty nie powinieneś wypowiadać się w imieniu klubu, bo nie wiesz, czy Lech nie zdecyduje się zapłacić kary za Dolhę. W kwestii wyników, to proponuję przejrzeć jakie padały w ciągu ostatnich 3 lat, chyba, że chciałeś powiedzieć, że Wisła dostanie od Lecha punkty :P.

A co do zaległych pieniędzy, to Dolha mówił też, że chodził za prezesem, bo chciał przedłużyć kontrakt, ale prezes nie chciał, a do Rumunii przyjechał do Dolhy pracownik Wisły, pokazał mu kopertę, nie chciał wyjawić jej zawartości i pojechał z powrotem do Polski.

Patrz komu ufasz :lol2:. Ot tyle.
Marco pisze:Andrzej Bahr prowadził dziś zajęcia więc bez obaw.
No to jeszcze tylko Moskal na asystenta i jakoś to będzie wyglądać :).

Awatar użytkownika
Marco
Armia Białej Gwiazdy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco » 26 cze 2007, 19:33

Jeśli chodzi o Moskala to wygląda na to, że Wisła i reszta pokemonów nie ładnie postąpiła. Wiele wskazuje ze Kaziu nie będzie przy pierwszej druzynie pracował.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 26 cze 2007, 19:43

piwus pisze:Niedzielan był ciężki do zakontraktowania (pieniążki, pieniążki)
Jacek Bednarz jeszcze sieje ferment i mówi, że rozmowy są nadal prowadzone i szansa na grę Niedzielana w Krakowie jest, ale pewnie Andzrzej nie zagra w Wiśle w nowym sezonie. Poczatkowo mówiło sie, że Nijmege odda go za darmo żeby podratowac swóje słabe finanse a kontrak Niedzielana ich bardzo dużo kosztował, teraz Holendrzy chcą kasy a i Niedzielan ma dosć djuże wymagania więc szanse na grę w Wiśle bardzo małe.
piwus pisze:Z Ćwielongiem ta sama sytuacja, co w zimie, też nie liczę na niego
Co do tego zawodnika to ostatnio gdzieś czytałem jego wypowiedz, że szanse przejścia do Wisły nadal są i ocenia je na 50 do 50, a więc może w Krakowie zagra, bo Wisle bardzo potrzebni są nowi zawodnicy w ataku.
piwus pisze:Jeszcze w kwestii Kosowskiego. Nie sądzę, by od razu brylował
Brylować od razu nie będzie ale od boskiego Marka Z. na pewno będzie lepszy a i lokale rozrywkowe, sklepy monopolowe i kasyna w Krakowie dużo zarobią, tak więc ich właściciele już cieszą sie że Kosa wraca i zacierają ręce :lol:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 26 cze 2007, 19:50

franz pisze:lokale rozrywkowe, sklepy monopolowe i kasyna w Krakowie dużo zarobią,
Kamil Kosowski z powrotem w szponach nałogu!
Wyborcza pisze:Były lewoskrzydłowy reprezentacji Polski zasmakował już dawnego życia w Krakowie. Z największym przyjacielem Marcinem Baszczyńskim zdążył już wypaść na ryby na jeden z podkrakowskich stawów komercyjnych.
Tylko wódka i panienki. Nic już z niego nie będzie :/.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 26 cze 2007, 20:10

piwus pisze:Kamil Kosowski z powrotem w szponach nałogu!
Nie wierze, że Kosa zrezygnował z alkoholu to jest część jego natury, uroku. Może kasyna przestanie odwiedzać bo już tak duzo kasy jak za granicą nie bedzie zarabiać, ale flaszka jeszcze nikomu nie zaszkodziła. Nawet jak Kosa czasem zaleje pałe i 3 dni nie pojawi sie na treningu a 4 dnia przyjdzie na kacu i z hazardowymi długami to i tak będzie lepszy od Zieńczuka.
piwus pisze:Wyborcza napisał:
Były lewoskrzydłowy reprezentacji Polski zasmakował już dawnego życia w Krakowie. Z największym przyjacielem Marcinem Baszczyńskim zdążył już wypaść na ryby na jeden z podkrakowskich stawów komercyjnych.
Jak zwykle przekaz zdarzeń w wybiórczej jest fatalny :? Tak się składa, że ja też na tych rybach przypadkiem byłem i razem z chłopakmi je łowiłem. Kosa wyłowił złota rybke i miał wypowiedziec 3 życzenia, ja i Marcin myślelismy, że będzie chciał pokoju na świecie i tego rodzaju pierdół a on tym czasem zażądał własnej fabryki wódki, 2 prywatnych agencji z panienkami i kasyna w Las Vegas. Mogłem coś pomylić w tej relacji po podczas łowienie popijalismy Kamilowy samogon strasznie mocny.

Ps: Wie ktoś co z Branko Radovanoviciem, Wisła miał się go pozbyć, miał grać gdzieś w Rumunii czy może Bułgarii dokładnie nie wiem zna ktoś jego losy.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 26 cze 2007, 20:36

franz pisze:Ps: Wie ktoś co z Branko Radovanoviciem, Wisła miał się go pozbyć, miał grać gdzieś w Rumunii czy może Bułgarii dokładnie nie wiem zna ktoś jego losy.
Poszedł do rumuńskiego FC UTA (Arad). To dopiero jest obieżyświat :o

Awatar użytkownika
Czesta
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Czesta » 28 cze 2007, 15:23

No i Kosa wrocił pod Wawel po zagranicznych wojażach. Wg. Superstacji ( :lol: ) związał się z Wisłą trzyletnim kontraktem , w ramach którego będzie inkasował 100 tys. euro rocznie. Sądzę, że może sie on przydać drużynie, bo co by nie mówić Zieniu nie jest lepszy od niego ( z całym szacunkiem do jego umiejętności :wink: ) . Dobrze, że Wisła wreszcie wzmocniła skład jednak nasuwa mi się pytanie - co z innymi transferami ? Ćwielong jak i Niedzielan już parę dni temu mieli podpisać kontrakty , a tu nadal nic z tego. Zapewne będzie tak , że ściągniemy kolejnego Rumuna albo Serba wg. zarządu świetnego zawodnika :lol: Cóż pozostaje liczyć na resztki mądrości ludzi w tym klubie i że w przyszłym sezonie może będzie lepiej. Bo narazie troszkę szaro to wygląda ...

Awatar użytkownika
Czesta
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Czesta » 28 cze 2007, 21:36

http://wislakrakow.com/www/showarticle. ... leid=14911

Jak ten transfer wypali to bedzie super. Dawno nie było takiego transferu w krakowskiej Wiśle . Oby to doszło do skutku :pray: Zaczynam z powrotem wierzyć w lepsze czasy :wink: Jeszcze tak Niedzielan i Ćwielong ... :peace:

Awatar użytkownika
mAstA87
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mAstA87 » 29 cze 2007, 12:40

Niedzielan, Ćwielong, Jirsak, Kosowski, Boguski + jakis lewy obronca TUŻ TUŻ :lol:

Awatar użytkownika
Czesta
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Czesta » 29 cze 2007, 13:26

mAstA87 pisze:+ jakis lewy obronca

Zieniu moze poszarpac na lewej obronie :lol:

A propos http://wislakrakow.com/www/showarticle. ... leid=14919

Zaczyna się dobrze dziać w Wiśle :)

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 29 cze 2007, 18:49

Czesta pisze:Zieniu moze poszarpac na lewej obronie
No to jest jakies wyjście, ale Wiśle to zdecydowanie na dobre nie wyjdzie.

Wątpie czy Niedzielan zagra w Wisle ale za to Ćwielong jest już na 100% i oficjalnie w Wiśle:
90m pisze:Wisła Kraków uzgodniła warunki czteroletniego kontraktu z zawodnikiem Ruchu Chorzów, Piotrem Ćwielongiem. Piłkarz w sobotę przejdzie testy medyczne, a po nich nastąpi podpisanie umowy.

Ten utalentowany, 21-letni napastnik zaczynał karierę w Stadionie Śląskim Chorzów by po rundzie jesiennej przejść do Ruchu Chorzów. W ostatnim sezonie wraz z "Niebieskimi" wywalczył awans do Orange Ekstraklasy.
Teraz tylko czekam aż wpadnie piwus i powie, że z Ćwielongiem i Kamilem "ruletą" Kosowskim Wisła idzie po MP :wink:

Awatar użytkownika
the hammers
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: the hammers » 29 cze 2007, 19:49

Cos mi sie wydaje ze Wisla podczas tego okna transferowego za bardzo skupia sie na graczach ofensywnych i troche zapomina o obronie :? .Fakt ze w ostatnim sezonie Wisla strzelala malutko bramek i trzeba sprowadzic napastnikow ale wypadaloby wzmocnic takze defensywe bo tam tez nie jest zbyt wesolo a to jest przeciez podstawa :roll: .Po transwerach Cwielonga,Jirsaka,Kosowskiego i ewentualnych Boguskiego i Niedzielana czas na rownie duze wzmocnienia w obronie i bedzie mozna przystepowac do nastepnego sezonu. :D

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 29 cze 2007, 23:31

franz pisze:sklepy monopolowe i kasyna w Krakowie dużo zarobią, tak więc ich właściciele już cieszą sie że Kosa wraca i zacierają ręce
franz pisze: Nie wierze, że Kosa zrezygnował z alkoholu to jest część jego natury, uroku.
franz pisze:Nawet jak Kosa czasem zaleje pałe i 3 dni nie pojawi sie na treningu a 4 dnia przyjdzie na kacu i z hazardowymi długami to i tak będzie lepszy od Zieńczuka.
franz pisze: Jacek Bednarz jeszcze sieje ferment
franz pisze:wpadnie piwus i powie, że z Ćwielongiem i Kamilem "ruletą" Kosowskim
Houston macie problem :roll:.

Po tym co przeczytałem w temacie o Legii nie dziwi mnie Twoje przekonanie o wszechobecnym istnieniu grup bankietowych, ale byłbym wdzięczny gdybyś nie imputował Wiśle problemów będących domeną warszawskiego podwórka... Kosowski bije większość legionistów na głowę pod względem profesjonalizmu - więc proponowałbym sobie znaleść innego zawodnika do poprawiania humoru. Najlepiej dowiedz się gdzie w przyszłym sezonie będzie grał Elton.
the hammers pisze:Cos mi sie wydaje ze Wisla podczas tego okna transferowego za bardzo skupia sie na graczach ofensywnych i troche zapomina o obronie
No to jest niepoważne stwierdzenie, bo środek prezentuje się następująco:
Cleber - MVP obrony w ostatnim sezonie
Głowacki - klasa sama w sobie
Dudka - reprezentacja
Kokoszka - chce odejść ale póki co jest zawodnikiem Wisły
Thwaite - reprezentacja Australii
Baszczyński - niezatapialny :(
Potrzebny jest lewy obrońca, ale o tym w klubie wiedzą.
A wzmocnienia są konieczne w ofensywie, bo Wisła nie łatała dziur po Żurawskim, Kosowskim, Szymkowiaku, Frankowskim, Uche, Błaszczykowskim i próbuje to nadrabiać w tym okienku. Tymczasem Wisła mogła sobie pozwolić na puszczenie za darmo Kłosa i sprzedanie Jopa - defensywa nic nie ucierpiała, polepszyła się. Transfery nie polegają na kupowaniu nowej jedenastki, tylko na wzmocnianiu wymagających tego pozycji :roll:.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 30 cze 2007, 0:01

piwus pisze: przekonanie o wszechobecnym istnieniu grup bankietowych

Skrytej grupie bankietowej w Legii, mówimy jasne, stanowcze i zdecydowane NIE! I w ramach tego mówienia nie zostały wywalone na pysk(zbity) dwa filary grupy bankietowej czyli Nędza znany szerzej jako Piotr gol+gol Włodarczyk i Surma Łukasz czyli Krakus którego przemilcze. Teraz wystarczy tylko pilnować młodziaków a tym dobrze zajmą się Urban i "Magic". I z Brazylijczykami będzie mniejszy problem bo wyleciał len Hugo, Edson został surowo ukarany i upomiany a i Urban do nich bardziej "trafia". Tak więc o Legie sie nie martw jeszcze zobaczymy kto będzie lepszy(Legia oczywiście :) ).

piwus pisze:Potrzebny jest lewy obrońca,
Mieliście Nikole Mijailovicia ale on to juz historia i to bardzo ciekawa :lol: Grupa bankietowa z Legii to przy nim spokojne chłopaki. Stolarczyk odszedł do GKS Bełchatów pewnie grzać ławę. I coś mi się wydaje, że Wisła wałczyła tez o Wawrzyniaka z Widzewa ale gdzie gra wszyscy wiem :)
Ciężko będzie w Polsce znaleść dobrego zawodnika na lewą strone obrony a wiec pozostaje wydac duzo kasy albo sprowadzic troche drewna na opał z Bałkanów czy innej Rumunii, zawsze na lewej flance obrony może szaleć cudowny Marek Zieńczuk :lol:

franz pisze:Wątpie czy Niedzielan zagra w Wisle
Cofam to, nie zapoznałem się z najnowszymi newsami. "Andrzej Niedzielan z menedżerem był w piątek w siedzibie Wisły Kraków. Wcześniej napastnik NEC Nijmegen przeszedł badania lekarskie." No to będziemy mieli transferowy hit lata, ciekawe jak Niedzielan sobie poradzi w naszej OE.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 30 cze 2007, 0:11

Ale ja nie piszę o Legii, tylko o pewnym wyobrażeniu Kamila Kosowskiego, jakie próbujesz sprzedać. Ja mogę pisac w temacie o Legii, że zawodnik z Elką na koszulce xyz jest niepełnosprawny umysłowo - ale nie robię tego. Może po prostu bawią mnie inne rzeczy.

A krokami dyscyplinarnymi nie ma co się przechwalać. I tak przyszły za późno, i tak zdążono zrobić w Warszawie pośmiewisko. I nie ma co się zasłaniać Mijailovicem, bo grupa bankietowa to nie są przy nim spokojne chłopaki. Co zrobił, to zrobił jako prywatna osoba, za to co robił jako piłkarz, zostawał natychmiast ukarany - w ciągu tygodnia. Porównaj sobie ile trwało to w Warszawie :>.
franz pisze:Teraz wystarczy tylko pilnować młodziaków a tym dobrze zajmą się Urban i "Magic".
Też masz jakieś problemy z uzależnieniem :>?
"Myślenie magiczno-życzeniowe towarzyszy naszemu współczesnemu życiu i w sytuacjach z którymi nie potrafmy skutecznie poradzić sobie z realnymi trudnościami przynosi nam ulgę, poprzez tworzenie uspakajających obrazów tej sytuacji. W okolicznościach silnego zaangażowania ważnych potrzeb osobistych i pragnień może przejmować kontrolę nad wybranymi obszarami ludzkiego funkcjonowania, usuwając sygnały o zagrożeniach i tworząc iluzoryczne obietnice uzyskania dobrostanu przy pomocy nałogowych zachowań. W takich przypadkach praca umysłu doznaje specyficznego rozdwojenia. Z jednej strony człowiek zachowuje pełną sprawność racjonalnej pracy umysłu w sprawach nie związanych z nałogiem a równocześnie jego umysł potrafi produkować najbardziej irracjonalne i fałszywe przekonania na tematy związane z zachowaniami nałogowymi. Osłabia to bardzo poważnie zdolność człowieka do rozpoznawania sygnałów o rosnącym zagrożeniu nałogowym oraz do sprawowania skutecznej kontroli nad tymi zachowaniami."

Generalnie to nie jest temat o Legii i postrzeganiu ligi jako jednej grupy bankietowej... Wyładuj się gdzie indziej ;).
franz pisze:Ciężko będzie w Polsce znaleść dobrego zawodnika na lewą strone obrony a wiec pozostaje wydac duzo kasy albo sprowadzic troche drewna na opał z Bałkanów czy innej Rumunii, zawsze na lewej flance obrony może szaleć cudowny Marek Zieńczuk
Zawsze byłem pod wrażeniem poczucia humo(L)u. Świetne, jeszcze :lol:!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”