FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 200

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 21 wrz 2006, 16:35

Powyrywam trochę twoje wypowiedzi, ale będzie mi się łatwiej w ten spiosób ustosunkować do poszczególnych kwestii. Chyba się nie obrazisz? :P
Niggaz pisze:Jeżeli jednak Daniel rzeczywiście miałby do nas trafić to ja bym podziękował za współpracę Gio. Zambro na lewej. Sylvinho jako zmiennik. Alves na prawą. Belletti zmiennik. To piękna wizja, ale mało realna IMO.
To zacznę tak od końca twojej wypowiedzi :wink: też najchętniej bym widział takie zestawienie. Co prawda mało prawdopodobne, ale nie niemożliwe. Nawet jeśli za Alvesa trzeba by było dać te 20mln, to czasami warto zaryzykować. Albo dać kogoś w rozliczeniu w zamian za pewne obniżenie kwoty transferu.
Chociaż, pewnie czytałeś dzisiejszy wywiad z Zambrottą - i Gianluca powiedział, że woli grać na prawej. W takim wypadku chyba faktycznie kwestia transferu Alvesa staje się rodzajem "transfer fiction".
Niggaz pisze:Zabrzmiało to tak jakby wysoka forma Sylvinho była dla Ciebie jakimś wielkim zaskoczenim i wątpisz w to, że może tak grać dłużej
Niggaz pisze:O ile do Bellettiego rzeczywiście było sporo pretensji to Sylvinho grał bardzo poprawnie. Nie tak dobrze jak teraz, ale nie zawodził. Wtedy częściej grał Gio i nie było problemów.
Owszem, jestem pozytywnie zaskoczony wysoką formą Sylvinho w tym sezonie. Część tego zaskoczenia faktycznie bierze się chyba z tego, że jakoś nieszczególnie mnie zachwycił w zeszłym sezonie. Poza tym z tego faktu, że częściej grał Gio wysnułem wniosek (chyba faktycznie błędny) iż Sylvek jest po prostu trochę gorszym zawodnikiem od niego. Jak na razie prezentuje się świetnie - i jeśli utrzyma tę formę przez dłuższy czas, to nie mam nic przeciw przedłużeniu kontraktu z nim. Bo na pewno się przyda. Po prostu uważam przedłużanie już teraz za nieco przedwczesne. Chociaż, może z drugiej strony, jeśli dojdzie do tego teraz to będą mogli bardziej skupić się na grze niż na myśleniu o swojej przyszłości :think:
Niggaz pisze:Mam wątpliwości co do Jorquery do którego nie mam przekonania. Już lepiej jakby odszedł a jego miejsce zajął Ruben skoro i tak Albert nie jest żadną konkurencją dla Victora.

Tylko jaką konkurencją dla VV będzie Ruben :?: Jeśliby sprzedać gdzieś Alberta, to na jego miejsce byłoby chyba lepiej sprowadzić jakiegoś bramkarza od którego Victor mógłby się jeszcze czegoś nauczyć - czyli kogoś zbliżającego się do końca kariery, może niekoniecznie o jakimś "dużym" nazwisku, ale o dużych umiejętnościach i nie mającego nic przeciwko byciu "tym drugim". Bramkarza w rodzaju Dudka, dla którego ławka Barcy byłaby ostatnim przystankiem przed emeryturą.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 21 wrz 2006, 19:10

iceald pisze:Nawet jeśli za Alvesa trzeba by było dać te 20mln, to czasami warto zaryzykować.
Zgadzam się, ale spójrz na to jak wyglądają transfery Barcelony. Txiki nie lubi przepłacać. Oczywiście pieniądze na transfery są zawsze i to tyle ile potrzeba, ale większe kwoty wydajemy tylko na piłkarzy, których sprowadzenie jest praktycznie niezbędne. Alvesa trudno nazwać zawodnikiem niezbędnym jakby nie patrzeć.

Odnośnie bramkarza to zgadzam się z Tobą. Wspomniałem o Rubenie z tego względu, że z obecności Jorquery nie zyskujemy nic. Korzyście nie ma z tego ani Valdes, który niczego się od niego nie nauczy ani Jorquera, który przesiedzi na ławce całą swoją karierę. Wolałbym, aby Albert poszedł gdzieś gdzie będzie mógł grać a wtedy będzie wolne miejsce. Takie miejsce można wypełnić w ten sposób o którym napisałeś (doświadczony bramkarz od którego Valdes będzie mógł się czegoś nauczyć) albo wejdzie Ruben, który uczyć się będzie od Valdesa. Generalnie wątpię, aby zarząd sprowadziłem jakiegoś doświadoczonego portero na ławkę. Szczerze mówiąc to trudno mi sobie obecnie wyobrazić bramkarza, który siedziałby na ławce a jednocześnie Valdes mógłby się od niego czekoś nauczyć. Victor już obecnie jest bardzo dobrym bramkarzem i potrzeba mu tylko poprawy już nabytych umiejętności a to przyjdzie z kolejnymi latami w drużynie. Ja tak to widzę.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 26 wrz 2006, 15:45

Frank powołał kadre na mecz z Werderem. W zamian Gio, Rafy i Savioli :cry: wskoczyli nastepujaco Sylvinho, Thuram oraz Motta. Zmiany łatwe do przewidzenia. Widac Ryjek chce grac w LM Thuram- Puyol w srodku a na lewej Sylvinho i pewnie na prawej Juliano a w koncu w srodku Motta oraz mam nadzieje Blada Twarz...

Kod: Zaznacz cały

Bramkarze: Valdés, Jorquera

Obrońcy: Zambrotta, Oleguer, Belletti, Puyol, Thuram, Sylvinho

Pomocnicy: Xavi, Iniesta, Deco, Edmílson, Motta

Napastnicy: Giuly, Eto'o, Ronaldinho, Messi, Gudjohnsen

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 26 wrz 2006, 20:39

Ja tylko tak chcialem nawiazac do tego ostatniego wejscia Savioli w meczu z Valencją ...

Wiekszosc kibicow Barcy teraz nawet nie pamieta tych czasow kiedy El Coneco (chyba jakos tak) zdobywal wazne bramki dla Barcelony i robil wiele skladnych i skutecznych akcji , poprostu jego najlepszych czasow w Fcb .

Bez urazy dla prawdziwych Barcelonistow ;) -

hmm.. wydaje mi sie ze poprostu zawsze tak jest ze jak druzyna odnosi sukcesy to narasta w wielką ilosc fanow 'chorągiewek' tzw jak to ktos kiedys ladnie ujał , dla ktorych liczy sie tylko zwyciestwo w ładnym stylu i efektowne sztuczki (w tym wypadku) Roniego .

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 wrz 2006, 22:49

Jeżeli nie masz o czymś pojęcia to nie musisz pisać kaczy. Lepiej milczeć niż wypisywać banialuki.
kaczy pisze:Wiekszosc kibicow Barcy teraz nawet nie pamieta tych czasow kiedy El Coneco
LOL milionlecia. Nie wszyscy mają 12 lat jak Ty i pamiętają nieco więcej niż ostatni sezon swojej drużyny.

Najlepsze czasy Savioli w Barcelonie wyglądały tak, że w ciągu trzech lat strzelił 60 bramek. W swoim najlepszym sezonie udało mu się strzelić 17 bramek w La Liga.
hmm.. wydaje mi sie ze poprostu zawsze tak jest ze jak druzyna odnosi sukcesy to narasta w wielką ilosc fanow 'chorągiewek' tzw jak to ktos kiedys ladnie ujał , dla ktorych liczy sie tylko zwyciestwo w ładnym stylu i efektowne sztuczki (w tym wypadku) Roniego .
A ten fragment to czego się tyczy? Ma to jakikolwiek związek z Saviolą? Chyba żaden. Jego temat był już wałkowany setki razy. Jeżeli koleś przekłada własne pobudki finansowe ponad dobro drużyny to ja dla niego miejsca nie widzę i nie obchodzi mnie reakcja stadionowych pikników. Javier chce zarobić i tyle. Przecież zarząd chciał z nim podpisać nowy kontrakt :!: Warunkiem było tylko obniżenie zarobków tak jak to zrobili pozostali zawodnicy, aby posprzątać syf po Gasparcie. Javier nie chce nowego kontraktu. On chce jeszcze przez rok nachapać się hajsu i sobie pójść. Poza tym poszedł na wypożyczenie, aby tam udowodnić, że potrafi grać i oczywiście grał wielkie nic w mocarnym Monaco. W lepszej Sevilli też nie grał niczego wielkiego. Jest za słaby na Barcelonę i to nie ulega wątpliwości.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 26 wrz 2006, 23:01

Niggaz pisze: LOL milionlecia. Nie wszyscy mają 12 lat jak Ty i pamiętają nieco więcej niż ostatni sezon swojej drużyny.

Bardzo slaba napinka ... gdybym mial znizyc sie do twojego poziomu to bym zaczal wygrażac ze masz to udowodnic ... ehhh

-----

Widac ze nie zrozumiales mnie poprostu i wykorzystales to aby tylko cos przyburzyc sie .

Chodzilo mi bardziej o to ze teraz jest pelno takich "niby kibicow" ktorzy przykladowo nie raz wchodzili na forum i wypisywali jakies bzdury ze Barca jest najlepsza , ze to ich ulubiony klub .. (zazwyczaj od niespelna 2 lat)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 wrz 2006, 23:02

kaczy pisze:Chodzilo mi bardziej o to ze teraz jest pelno takich "niby kibicow" ktorzy przykladowo nie raz wchodzili na forum i wypisywali jakies bzdury ze Barca jest najlepsza , ze to ich ulubiony klub .. (zazwyczaj od niespelna 2 lat)
Jaki to ma związek z :arrow:
kaczy pisze:a tylko tak chcialem nawiazac do tego ostatniego wejscia Savioli w meczu z Valencją ...

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 26 wrz 2006, 23:05

Niggaz pisze:
kaczy pisze:Chodzilo mi bardziej o to ze teraz jest pelno takich "niby kibicow" ktorzy przykladowo nie raz wchodzili na forum i wypisywali jakies bzdury ze Barca jest najlepsza , ze to ich ulubiony klub .. (zazwyczaj od niespelna 2 lat)
Jaki to ma związek z :arrow:
kaczy pisze:a tylko tak chcialem nawiazac do tego ostatniego wejscia Savioli w meczu z Valencją ...
Ze ci ludzie nie pamietają tych czasow/nie interesowalo to ich , kiedy wlasnie ten sam Saviola gral w Barcie bo ona nie odnosila sukcesow itd

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 wrz 2006, 23:14

No dobrze, ale wciąż nie wiem co chciałeś osiągnąć (chyba jakiś cel miałeś?) pisząc o tych kibicach w kontekcie obecnej sytuacji Savioli. Jaki ma być wniosek z tego co napisałeś? Nie chcemy Savioli bo nie gra efektownie jak Dinho? Nie chcemy Savioli bo nie zdajemy sobie sprawy, że potrafi dobrze grać?

Generalnie wiadomo jak to jest z kibicami. Pikników wszędzie pełno a tam gdzie sukcesy to już w ogóle, ale o tym pisaliśmy już wielokrotnie i nie wiem czy jest sens znowu pisania o tym w konteście samego Savioli :roll:

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 26 wrz 2006, 23:17

W takim razie oznajmiam ze sens pisania bylby taki sam jak w kontekscie Rochembacka czy Christanvala .
Niggaz pisze:pikników wszędzie pełno a tam gdzie sukcesy to już w ogóle, ale o tym pisaliśmy już wielokrotnie
O wlasnie

I chyba nie ma dalszego sensu pisac na ten temat ...

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 27 wrz 2006, 8:44

Meksykanin Rafael Márquez nie będzie zajmował już miejsca dla jednego z trzech piłkarzy bez paszportu UE. Wczoraj otrzymał faks, w którym poinformowano go o przyznaniu mu hiszpańskiego obywatelstwa. Ta wiadomość została wczoraj ogłoszona podczas programu "La graderia" w Ràdio Barcelona.

Klub nie może tego jeszcze potwierdzić, bowiem procedura dotyczy zawodnika i to on został poinformowany o rezultacie swoich starań. Azulgrana musi poczekać, aż Márquez zakomunikuje to klubowi osobiście i z tego wynika opóźnienie.

Przypuszcza się, że w ciągu miesiąca Márquez przysięgnie na Konstytucję i wyrazi swoją wierność Królowi, co jest oficjalnym potwierdzeniem przyjęcia hiszpańskiego obywatelstwa. Aby zarejestrować się w Hiszpańskiej Federacji Piłki Nożnej (RFEF) z nowym obywatelstwem Rafa będzie musiał przysiąc na flagę, a to będzie można zrobić już w następnym tygodniu.
:D
Czyli zwalnia się jedno miejsce dla gracza non-EU 8) Co prawda na dzień dzisiejszy skład jest kompletny, więc raczej nie powinniśmy spodziewać się jakiegoś transferu w najbliższym (zimowym) okienku, ale dzięki temu Rijkard i Txiki będą mieli większą swobodę w planowaniu wzmocnień na następny sezon.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 27 wrz 2006, 11:16

Nareszcie. Cała procedura trwała chyba ponad rok. Następny w kolece do ubiegania się o paszport będzie Eto'o. Gra w Hiszpanii już 10 lat więc śmiało może zaczynać starania.

Tymczasem KAP znowu daje radę :lol:

Obrazek
:twisted:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 27 wrz 2006, 15:49

Ja tylko tak chcialem nawiazac do tego ostatniego wejscia Savioli w meczu z Valencją ...
Wejscie mial bardzo dobre, a Katalonia go nadala kocha i to pokazali dajac mu takie przywitanie, ze osobicie nie pamietam takiego. Xai mial podobne po kontuzji, ale chyba nie az takie. Niggaz go nie lubi. Wiadomo czemu. Nie chciał nowego kontraktu, przynajmniej jego obnizenia. nie wiem ile mu chciano obciac....
Jednak z czasów Gasparta i wielkich kontraktow w klubie tak naprawde z takim kontraktem pozostał jedynie Saviola. Z reszta sie pozegnano, kto tak naprawde obnizył kontrakt, bo zadne z tamtejszych naszych wychowankow tyle nie zarabiał, a paczka Oranje szybko została z Barcy rozgoniona...
nie obchodzi mnie reakcja stadionowych pikników
Obrazasz ludzi chodzacych na CN, bo nie lubisz Savioli. A nazwazie ich piknikowymi naprawde jest zenujace. Wiekszosc z nich i to spora wiekszosc jest posaidaczami karnetow, a do tego te karnety wykupuja corocznie i raczej oni sa bardziej zorientowani niz ty...
Saviola popadł w niełaske nie dlatego, ze grał słabo czy nie chciał obnizyc kontraktu, bo po co go mial obnizac skoro Ryjek przyszedł sciagnał 2 non UE pozneij jeszcze jednego i stało sie jasne, ze Holender nei che Savioli w skladzie. Sama Barcelona nci nie zyskała przez nieobecnosc Pibito, bo i tak mu placila kase a gral dla innych...

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 27 wrz 2006, 16:24

Messi E2 Ronaldinho pisze:Wejscie mial bardzo dobre, a Katalonia go nadala kocha i to pokazali dajac mu takie przywitanie, ze osobicie nie pamietam takiego. Xai mial podobne po kontuzji, ale chyba nie az takie.
:zgon:
Ależ Ty jesteś bezgranicznie zaślepiony. Xavi nie miał takiego przywitania :lol: Saviola Bóg Katalonii :lol: Dobrze, że nie wspomniałeś o transparencie (a może wcześniej wspominałeś), który wywiesiła penya Savioli i nikt więcej. Brawa była bo tak się przyjmuje zawodników na Camp Nou. Zawsze jak zawodnik wraca po długiej nieobecności to nagradzany jest brawami. Kultura musi być. Trzeba być fair wobec zawodnika tak jak to robi Rijkaard. Daruj sobie jednak teksty, że Katalonii kocha Saviolę bo ani to śmieszne, ani poważne.
Messi E2 Ronaldinho pisze:Z reszta sie pozegnano, kto tak naprawde obnizył kontrakt, bo zadne z tamtejszych naszych wychowankow tyle nie zarabiał, a paczka Oranje szybko została z Barcy rozgoniona...
Astranomiczny kontrakt obniżył chociażby Puyol czy Gerrard, który jednak potem odszedł. Jego postawa była jednak skrajnie odmienna niż ta Savioli i odszedł bez żadnych nawet najmniejszych zgrzytów na co nie stać Saviolę. Gdyby Javier chciał grać u nas to przedłużyłby kontrakt na nowych warunkach. Woli hajs to trudno. Wreszcie tak czy inaczej pozbędziemy się go. Ciekaw jestem kto go kupi. Jeżeli okaże się, że zgodzi się na obniżkę zarobków dopiero po wygaśnięciu obecnego kontraktu to dopiero będzie niektórzy zobaczą kim on jest. A jeżeli nie zgodzi się na obniżkę to nie wiem kto go kupi.
Messi E2 Ronaldinho pisze:Obrazasz ludzi chodzacych na CN, bo nie lubisz Savioli. A nazwazie ich piknikowymi naprawde jest zenujace. Wiekszosc z nich i to spora wiekszosc jest posaidaczami karnetow, a do tego te karnety wykupuja corocznie i raczej oni sa bardziej zorientowani niz ty...
Wyboraź sobie, że wiem jacy ludzie chodzą na Camp Nou i jak to tam wygląda i wiem to od ludzi, którzy w Barcelonie mieszkają i na mecze chodzą. Na mecze przychodzi mnóstwo rodzin z dziećmi po to, aby sobie zjeść popcorn i zobaczyć zawodników na żywo. Nie wszyscy, którzy chodzą na stadion są fanatykami Barcelony. Nie wszyscy też bili brawa Savioli a to chyba chcesz powiedzieć. Poza tym pisząc o reakcji 'stadionowych pikników' nie pisałem o wszystkich obecnych tak jak oczywiste jest, że nie wszyscy bili brawa Savioli.
Messi E2 Ronaldinho pisze:Wiekszosc z nich i to spora wiekszosc jest posaidaczami karnetow, a do tego te karnety wykupuja corocznie i raczej oni sa bardziej zorientowani niz ty...
A teraz wytłumacz mi jaki wpływ na zorientowanie w sprawach Barcy ma posiadanie karty członkowkiej klubu? Żaden. Żeby mieć kartę trzeba mieć źródło dochodu i tyle. Socio może zostać każdy. Ja też zostanę jak tylko znajdę pracę. Osobiście znam przynajmniej dwóch (z tego co teraz pamiętam) socios w tym z jednym widuję się praktycznie codziennie od dobrych paru lat. Obaj mają identyczne zdanie jak ja co do Savioli i co? To nie ma żadnego znaczenia.
Messi E2 Ronaldinho pisze:Saviola popadł w niełaske nie dlatego, ze grał słabo czy nie chciał obnizyc kontraktu
Jasne :lol:
Saviola popadł w niełaskę bo Franklin jest złym człowiekiem i go nie lubi. Savioli nie możemy niczego zarzucić.

[']

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 27 wrz 2006, 16:39

Messi E2 Ronaldinho byłbym wdzięczny gdybyś miał chociaż minimalne pojęcie o tym, o czym się wypowiadasz :roll: Philip Cocu obniżył pensję z ok. 6,5mln euro rocznie na 2mln, Marc Overmars miał tyle klasy, że zakończył karierę i tym samym zszedł z listy płac klubu kiedy dowiedział się, że po raz kolejny odnowiła mu się kontuzja i zapewne byłby wyłączony z gry na cały sezon. Ulubieniec tłumów - Javier Pibito Saviola miał zaoferowaną jedynie renegocjację kontraktu polegającą na dostosowaniu formy kontraktu do wizji Laporty - pensja na rękę+premie (za ilość występów, za awans do LM, za mistrzostwo). Gdyby się zgodził zarobiłby tyle samo - jedynie nie dostawałby 7tys. euro za zdobytą bramkę co jest do tej pory obowiązującą klauzulą i jednocześnie ewenementem na skalę światową... Pensje zgodzili się także obniżyć Gerard, Puyol, Kluiv - i teraz dochodzimy do sedna sprawy - wytłumacz mi czemu Saviola jest taki wyjątkowy, że właśnie on (mając w dodatku wzór wśród kolegów z zespołu) nie zgodził się na zmiany w kontrakcie?

Inna sprawa... Klub dał zezwolenie Pibito na udział w jednej imprezie międzynarodowej (Copa America albo Olimpiada) - miał wybrać gdzie pojedzie a przez resztę czasu przygotowywać się wraz z zespołem do sezonu. Co zrobił biedny, krzywdzony, nielubiany króliczek? Wypiął się na klub, pojechał na obie imprezy, grzał tam ławę a na koniec złapał jeszcze kontuzję... Naprawdę wzór przywiązania do klubu godny naśladowania.

Więc następnym razem kiedy będziesz chciał coś napisać dowiedz się najpierw o paru raczej istotnych faktach, chyba że wyobrażasz sobie, że Niggaz, ja czy parę innych osób organicznie nieznoszących Pibito po prostu mamy czasem kaprys żeby gnębić bez powodu graczy swojej drużyny...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”