El Clásico // FC Barcelona - Real Madrid CF - Strona 200

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Jakim wynikiem zakończą się najbliższe Gran Derby?

Zwycięstwem Barcelony
65
49%
Remisem
19
14%
Zwycięstwem Realu
48
36%
Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 16 sie 2011, 15:26

no tak , powinnismy wam podziekowac za te wszystkie okazje do oddania strzalow , tylko wasza litosc nad nami nam je zapewniła. DZIĘ - KU - JE - MY.

sergio ramos za to powiedział co sądzi o danim i mysle ze dla dobra futbolu brazylijczyk tez powinnien szybko zakonczyc kariere najlepiej niech otworzy teatr i zabierze jeszcze kilku waszych aktorow ktorzy po kazdym dotknieciu padaja i leza przez 20min wyjac z bolu :haha:

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 16 sie 2011, 15:31

Bienias pisze:
Toudinho pisze:rkoeman dlaczego nie było szpaleru :lol:
Real mial duzo z gry bo nasza obrona im na to pozwolila a nie ze sami cos zdzialali.
:rotfl: To chyba tak oczywiste jak to, ze piłka jest okrągła a bramki sa dwie :), i dotyczy kazdego meczu na kazdym poziomie. Brzmi to ciekawie tym bardziej, ze to obrona Realu miała o wiele wiekszy udział w waszych bramkach niż odwrotnie.
Poza tym nie wiem, czym Real zaskoczył skoro przy przecietnej waszej i naszej skutecznosci na tych dwoch/trzech bramkach dla Realu mogło sie skonczyc, oby jutro odchylenia od sredniej w tej kwestii wygladały dokładnie odwrotnie ;)

Amaru
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Amaru » 16 sie 2011, 15:34

Pepe kolejny raz pokazal ze w jego przypadku czerwona kartka to jest malo. Mam nadzieje ze szybko zakonczy kariere dla dobra innych zawodnikow
Szczerze to śmiać mi sie chce jak czytam takie perełki - zawodnik który faulował w tym meczu 2 razy przez 90 minut, z czego 1 faul kwalifikował sie góra na żółtą kartkę - nagle okazuje sie najwiekszym brutalem na boisku:) co niektórzy juz chyba z przyzwyczajenia lubią się go czepiać...nie chcę go usprawiedliwać za jego głupie i dziwne zagrania z poprzednich sezonów ale akurat w tym meczu nie wyróżnił się negatywnie jezeli chodzi o faule...

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 16 sie 2011, 15:37

Zapracował sobie pieczołowicie na taki wizerunek i jakos mnie takie opinie nie dziwią, bo podobnie (choc zwykle nie tak brutalnie) wypowiadają sie co bardziej kumaci kibice Realu.
Ale fakt gdyby tak sfaulowal Alonso czy Benzema, nikt by o tym nie wspomniał

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 16 sie 2011, 15:39

Dokładnie tak samo można napisać w drugą stronę. Raz ktoś się uczepił Sergio i teraz każdy faul na Barcelonie to aktorstwo. Z tego co zauważyłem to tylko w internecie są takie bzdury, bo normalni ludzie (np. w pubach) nie mają z tym problemu.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 16 sie 2011, 15:40

Tyler widzisz tylko to gdzie jest pilka? Ja widzialem nasza gre bez pilki i to na zenujacym poziomie. Nie trzymalismy dobrze linii a nasze ustawienie taktycznie kwiczalo i kulalo dzieki czemu taki Benzema dochodzil do sytuacji brakowych. Zagralismy w obronie slabo wiec wypada mi z politowaniem sie smiac z gry ofensywnej Realu, ktory ten mecz potraktowal bardzo powaznie w przeciwienstwie do Barcelony.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 16 sie 2011, 15:49

No nie... dyskusje naprawde na poziomie.

Co za roznica kto jak potraktowal ten mecz? Wynik byl 2:2.
Wpadly po dwie bramki i w srode bedziemy mieli fantastyczny rewanz (mam nadzieje).

Fakt, Barca jeszcze nie jest w formie, ale to nie bedzie umniejszalo zwyciestwa Realu jesli takowe Krolewscy odniosa... ale zeby sie spierac na zasadzie: nasi obroncy grali gorzej niz Wasi czyli z tego wniosek ze to nasi napastnicy musieli sie bardziej nameczyc i sa lepsi!!
Tez mi...

Ja tam nie wierze w to, ze Cesc zadebiutuje w srode. Ale podobnie nie wierzylem, ze Barca nie przegra na SB...

Awatar użytkownika
Realista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista » 16 sie 2011, 16:07

tylerdurden pisze:Ramos od trzech lat stoi w miejscu, i obecnie (cos co było rok/dwa lata temu absolutnie nie do pomyślenia) jest o klase gorszym obronca od Marcelo. Varane nie zagrał w presezonie na tle ogorkow niczego wielkiego, solidna gra, nic wiecej, z tym wyprowadzaniem pilki tez jakos specjalnie nie zaistnial, ale chlopak wchodzi do zespolu, przyszedl zeby sie poki co uczyc, wiec ma czas.
Jak dla mnie Ramos miał ubiegły sezon lepszy niż ten chociażby z okresu Pellegriniego, Ramos oczywiscie nadal nie gra na poziomie, jaki od niego wymagano gdy przechodził do nas za grubą kasę, ale przynajmniej ja widzę poprawę w grze w destrukcji Ramosa, jego ułożenie jeżeli chodzi o taktykę. Ramos już nie popełnia prostych błędów jak na obrońcę tej klasy - ot co za różnica. No i chyba Mourinho w jakimś stopniu zapanował nad jego charakterem, tak mi się wydaje.
Professor Chaos pisze:Dokładnie tak samo można napisać w drugą stronę. Raz ktoś się uczepił Sergio i teraz każdy faul na Barcelonie to aktorstwo. Z tego co zauważyłem to tylko w internecie są takie bzdury, bo normalni ludzie (np. w pubach) nie mają z tym problemu.
Każdy zapracował na swoją opinię ;-) Busquets, Pedro, Alves to aktorzy, Pepe to brutal, Ronaldo to symulant - tak już jest.
Ostatnio zmieniony 16 sie 2011, 16:10 przez Realista, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 sie 2011, 16:09

Ja nie wiem do końca czy sędzia gwizdnął ten faul Pepe na Alvesie, zmieszanie zrobiło się spore, ale czy sędzia tam odgwizdał ostatecznie faul? Jeśli chodzi o te opinie o Portugalczyku, jak ktoś tak wchodzi regularnie to czego oczekiwać. Te wejście w Daniego te pewnie był rewanż, ale jak poszedł w Pedro wybijając piłkę to ręce mi opadły.

Awatar użytkownika
Realista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista » 16 sie 2011, 16:11

Jarzinho pisze:Ja nie wiem do końca czy sędzia gwizdnął ten faul Pepe na Alvesie, zmieszanie zrobiło się spore, ale czy sędzia tam odgwizdał ostatecznie faul?
Z tego co pamiętam to tak.
Jeśli chodzi o te opinie o Portugalczyku, jak ktoś tak wchodzi regularnie to czego oczekiwać. Te wejście w Daniego te pewnie był rewanż, ale jak poszedł w Pedro wybijając piłkę to ręce mi opadły.
O co Ci chodzi z tą sytuacją z Pedro bo nie pamiętam i nie rozumiem?

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 16 sie 2011, 16:13

Ponoć Messi wymiotował w przerwie, a grał do końca meczu, hmmm czyli zespół który trzyma wymiotującą swoją największą gwiazdę na boisko do końca mecz to oznaka, że zespół odpuścił mecz. Świetnie, niemal równie dobre jak płacz niektórych piłkarzy zespołu który odpadł z LM co ma być dowodem na to, że ten zespół odpuścił mecz o LM :mrgreen:

Rzeczą oczywistą jest, że piłkarze Barcy są nieprzygotowani i to wpłyneło mocno na ich postawę, ale pisanie, że ten mecz potraktowali pobłażliwie czy na luzie jest marnym wytłumaczeniem nędznej jak na Barce postawy w tym spotkaniu.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 16 sie 2011, 16:18

Kamil232 pisze:Rzeczą oczywistą jest, że piłkarze Barcy są nieprzygotowani i to wpłyneło mocno na ich postawę, ale pisanie, że ten mecz potraktowali pobłażliwie czy na luzie jest marnym wytłumaczeniem nędznej jak na Barce postawy w tym spotkaniu.
Ja mysle, ze odpuscili jesli ktos pisze o odpuszczeniu tego meczu to ma na mysli przygotowania. To znaczy przygotowania Barcelony do sezonu nie byly ustawione tak, zeby sie przygotowac na to spotkanie czego owoce widac.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 16 sie 2011, 16:27

a nasze ustawienie taktycznie kwiczalo i kulalo dzieki czemu taki Benzema dochodzil do sytuacji brakowych.

TAKI BENZEMA? zabrzmialo jak obelga dla najlepszego obecnie naszego pilkarza :< no ale coz , jak ktos sie podnieca Alexisem ktory caly mecz nic nie zrobil to co tu wymagac.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 16 sie 2011, 17:10

Ja mysle, ze odpuscili jesli ktos pisze o odpuszczeniu tego meczu to ma na mysli przygotowania. To znaczy przygotowania Barcelony do sezonu nie byly ustawione tak, zeby sie przygotowac na to spotkanie czego owoce widac.
dokladnie. Zawodnicy nigdy nie odpuszczaja meczu z Realem co pokazal Messi ktory gral na wlasna prosbe. Pep nie chaial zeby gral tak jak wiekszosc naszych gwiazd.
jak ktos sie podnieca Alexisem ktory caly mecz nic nie zrobil to co tu wymagac
a kto sie podnieca gosciem ktory jest ledwie po paru treningach w nowej ekipie?

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 16 sie 2011, 17:14

Bienias pisze: Zagralismy w obronie slabo wiec wypada mi z politowaniem sie smiac z gry ofensywnej Realu, ktory ten mecz potraktowal bardzo powaznie w przeciwienstwie do Barcelony.
Ty potrafiszs pisac naprawde sensownie, ale dzis ci to wybitnie nie wychodzi ;). Wmowiliscie sobie pewne rzeczy przed meczem ącznie z o wiele lepszym przygotowaniem fizycznym Realu (co nie jest prawdą i widać to było podczas meczu) i dokładacie pewne bzdury po meczu, opierajac sie na czystym wyniku, jakbyscie nie pamietali jak wygladala gra.
Ale ok, skoro politowanie budzi fakt, ze przy skutecznosci Villi i Messiego, sam Benz zakonczylby mecz z hatrickiem, a Real z 5-6 bramkami, to nie mam pytań.

Nie wiem, jak mecz bedzie wygladał jutro, nie wiem, jak bedzie wygladał w grudniu (generalnie juz na poczatku niedzielnego meczu odnioslem wrazenie, ze obie druzyny sa daleko od swojej najlepszej dyspozycji, z tym ze Barca sporo wiecej niz Real), ale skonczcie z tymi kretynizmami dotyczacymi tego co działo sie ostatnio, bo same fakty temu przecza, sami to potwierdzacie w jednym komentarzu, by zaprzeczyc w drugim.

P.S. Przygotowanie Realu również dotyczyły całego sezonu, a nie tego meczu, problem w tym, ze po jednej wypowiedzi Pepa, wmowiliscie sobie, ze jestescie wyjatkowo słabo przygotowani (symptomatyczne, ze nikt nie pamieta o wypowiedzi VV, ktory stwierdzil, ze jesteście fizycznie przygotowani dobrze),a Real przygotował sie specjalnie do tego meczu, co jest oczywiscie bzdura.
btw Jak to jest z ta teoria o lepszym przygotowaniu Realu (dzieki wczesniej zaczetym przygotowaniom) skoro najlepsi w Barcelonie byli Alexis i Alves trenujacy z druzyna krotko i majacy za soba CA?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”