Reprezentacja Argentyny (zbiorczy) - Strona 3

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 01 lip 2005, 13:01

Saviola to jest porażka na calej lini. Jeszcze nie tak dawno wierzylem w tego zawodnika że się odrodzi i pokaże wszytkim że nie bez powodu obwolano do największym talentem ostatniej dekady. Ale na PK gral fatalnie i jeszcze to chamskie zachowanie całkiem mnie dobija. Moim zdaniem za wczesine poszedl do Barcy i za dużo od niego oczekiwano no chłopak poprpstu spalił sie psychicznie!!!!!!! Tevez grał super na Copa America bo Bielsa dawalmu sznse się pokazania. Moim zdanie błędem było przejsicie do Corinthians!!!! Powinien albo zostać w Boca albo podbijać Europe, bo się pytam co dostaje w Corinthiansie czego nie mógł otrzymać w Boca???? Chyba tylko pieniądze i tyle, bo wyzwania takie same !!!!!!!!

Awatar użytkownika
Dombroś
Grafomania zaawansowana
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dombroś » 15 sie 2005, 18:08

Moim zdaniem Argentyna ma jedną z najbardziej przyszłościowych ekip na świecie. Mają dobrą ligę która jest kopalnią młodych talentów, i trener reprezenatcji Argentyny ma z czego wybierać. Zawodnicy Argentyńscy w bardzo młodym wieku są wykupywani do lepszych drużyn Europejskicj i tam mają sznse lepiej się rozwinąć. Argentyna ma też wyrównany skład min: Riquelme , Sviola , Cavenaghi , Tevez itd . Nawet jeśli po tych Mistrzostwach Świata odejdą niektórzy zawodnicy to i tak znajdą się ich godni następcy.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 15 sie 2005, 18:16

Argentina :D bardzo lubię tą reprezentację. Rzeczywiście ma bardzo przyszłościową drużynę;) tylko nie wiem czy tak do końca wierzyć w te wszystkie 15-16 letnie nowe ""Maradony" :lol: Nie wiem tylko jak się trzyma obrona Argentyny bo jak Ayala odejdzie to...kto inny??

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 15 sie 2005, 18:23

bagg pisze:Argentina :D bardzo lubię tą reprezentację. Rzeczywiście ma bardzo przyszłościową drużynę;) tylko nie wiem czy tak do końca wierzyć w te wszystkie 15-16 letnie nowe ""Maradony" :lol: Nie wiem tylko jak się trzyma obrona Argentyny bo jak Ayala odejdzie to...kto inny??
Chociazby Samuel, Burdisso, Gabriel Heinze, Coloccini :] Naprawde jest w czym wybierac :)

POZDRO

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 15 sie 2005, 18:50

bagg pisze:wszystkie 15-16 letnie nowe ""Maradony

Duzo ich nie było : Riquleme, Aimar, Tevez, Saviola, Messi, Aguero, Vitti,Depreitas o kims zapomniałem :lol:

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 15 sie 2005, 18:52

RoRo pisze:
bagg pisze:Argentina :D bardzo lubię tą reprezentację. Rzeczywiście ma bardzo przyszłościową drużynę;) tylko nie wiem czy tak do końca wierzyć w te wszystkie 15-16 letnie nowe ""Maradony" :lol: Nie wiem tylko jak się trzyma obrona Argentyny bo jak Ayala odejdzie to...kto inny??
Chociazby Samuel, Burdisso, Gabriel Heinze, Coloccini :] Naprawde jest w czym wybierac :)

POZDRO
no tak masz rację;) Argentyna dla mnie możę na tych Mistrzostwach stanowić naprawdę porządne zagrożenie :) Grają ładną, ofensywną piłkę a do tego obrona: Zanetti - Samuel - Ayala - Sorin(załóżmy, że taka) prezentuje się naprawdę dobrze. Ale w ataku to mają wirtuzów piłki. Tevez, Cavenaghi, Crespo, Figureoa, Saviola :D

Awatar użytkownika
Marek197004
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marek197004 » 13 paź 2005, 18:12

SZUKAM chetnych do dyskusji! :)

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 13 paź 2005, 18:16

No to znalezłeś. O czym chciałbyś podyskutować? O meczu z Urugwajem?

Awatar użytkownika
Alkoholiko
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Alkoholiko » 13 paź 2005, 23:51

Bramkarze:
Leo Franco, Lux, Ustari, Caballero, Abbondanzieri, Barbosa

Obrońcy:
Zanetti, Coloccini, Pernia, Milito, DeMichelis, G.Rodriguez, Lequi, Samuel, Hainze, Ayala, Sorin, Placente, Quiroga, Arruabarrena

Pomocnicy:
Santana, Delgado, Ledesma, Rosales, Masherano, Riquelme, Aimar, Maxi, Medina, Cambiasso, Veron, Bernardi, Dusher, Lucho Gonzalez, Zabaleta, Solati, Kily Goznalez, D'Alessandro

Napastnicy:
Messi, Tevez, Crespo, Maxi Lopez, Milito, Galletti, Saviola, Figueroa, Cavenaghi

23 zawodników pojedzie... myśle ze Leo Franco, Zanetti, Coloccini, Heinze, Sorin, Placente, Masherano, Tevez, Crespo - mogą być pewni wyjazdu ;)

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 14 paź 2005, 9:39

Alkoholiko pisze:23 zawodników pojedzie... myśle ze Leo Franco, Zanetti, Coloccini, Heinze, Sorin, Placente, Masherano, Tevez, Crespo - mogą być pewni wyjazdu
I Messi. Młody Maradona czarował w meczu z Peru i może już na tych mistrzostwach być wielką gwiazdą. Chociaż jest bardzo młody to charakterem tego nie przypomina.
Tevez grał w meczach z Peru i z Urugwajem. Starał się, ale nic nie strzelił. On na Mistrzostwa na pewno pojedzie (chyba, że będzie miał kontuzję), ale nie chce tam jechać jako rezerwowy. Chce grać w pierwszym składzie. Nie ważne czy z Crespo czy z Messim, byleby w pierwszym składzie. Pekerman nie ma do niego takiego zaufania jake miał Bielsa. Pekerman nie dowartościowuje Carlito przez to, że gra w Corinthians. Takie mam wrażenie, że ci co grają w lepszych klubach mają u niego lepszą pozycję wyjściową.
Jego styl i taktyka jest beznadziejna. Wszyscy o tym wiedzą, ale nie chce nic zmieniać. Kiedy wszyscy chcieli, żeby grał Tevez, to grał. Ale na lewym skrzydle. Nigdy tego nie zapomnę.
Na Mistrzostwach w Niemczech Argetnyna jak zawsze będzie jednym z faworytów, ale trudno, żeby z takim trenerem je wygrali.

Awatar użytkownika
Maro juve
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maro juve » 14 paź 2005, 10:08

Argentyna to poza Polską i Francją moja ulubiona reprezentacja. Mają naprawdę przyszłościowy skład, a trener ma naprawdę w czym wybierać. Ofensywny środek pomocy jeśli chce z Riquelme, D'Allesandro, Aimarem bądź Veronem, czy też defensywniej nastawiony z Mascherano i Cambiasso. Atak marzeń- Crespo, Tevez, Saviola, Figueroa, Cavenaghi i ten 'młody Maradona' czyli Lio Messi. Tak jak napisał RoRo w obronie też nie ejst najgorzej. W Niemczech moim zdaniem minimum dla tego skąłdu jest półfinał, neiezadowolony byłem gdy w grupie śmierci odpadli w 2002 roku. Teraz mogą wykorzystać potencjał tylu zawodnikó, trener ma naprawdę trudne zadanie, by z tylu wspaniałych zawodników wybrać tych, którzy są na mecze aktualne w formie. W Brazylii to wiadomo, wybia się kilku i na ich podstawie tworzy się skład, wiadomo można ich zastąpić, bo w Brazylii jest dużo zawodników o wspaniałych umiejętnościach, ale Alex to już nei będzie Ronaldinhem chociażby. Tutaj może być duża rotacja w składzie ponieważ nikt tak bardzo nie wybija się ponad swoich zmienników. Moim zdaniem Aimar, Riquelme czy D'Allesandro mogliby grać równorzędnie i tyle samo zdziałać. Tą samą klasę prezentują Tevez, Crespo czy Lio Messi. Dla mnie są oni narazie równi i trener wystawiać ich może zależnie od formy. Dla mnie jedni z kandydató na MŚ-obok Brazyli, Francji i Polski 8) .

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 14 paź 2005, 11:40

Argentyna rzeczywiscie jak zawsze bedzie zaliczana do jednego z faworytów na MŚ i nie ma w tym nic dziwnego, tylko czy piłkarze sobie poradzą? Mają silny skład ze wspaniałymi piłkarzami , tylko ......... czy nie zawiodą na koljene wielkiej imprezie? Jeżeli dobrze zaczną mistrzostwa to powinno im byc łatwiej, natomiast jak zaczną od porazki to wtedy moze byc sensacja.
Ciekawe jak bedzie prezentował Messi bo raczej trener go zabieze na mundial , moze piłkarz turnieju ? a moze porazka turnieju? przekonamu sie w przyszłym roku :D

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 14 paź 2005, 12:16

Argentyna reprezentacja, która w Niemczech może się liczyć. Naprawdę mają świetnych zawodników, którzy to za kilka lat będą grali w klubach takich jak Barcelona, Real, Arsenal czy Chelsea. W tym roku MŚ jeszcze nie zdobędą, jednak za cztery lata to drużyna, która będzie się liczyć. W tym roku chyba jeszcze Brazylia, jednak za 4 lata Ronaldo, Dida, Carlos będą już starzy i wątpię by ktoś był w stanie zastąpić Carlosa czy Didę. W Brazylii jest również wiele, talentów jednak moim zdaniem będzie tak Brazylia 2006 ---> Argentyna 2010 ---> Polska --->2014 oczywiście to żart z ta Polską

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 14 paź 2005, 12:46

herdek pisze: tym roku MŚ jeszcze nie zdobędą
Wydaje mi się, że w tym roku to nikt nie zdobędzie MŚ.
herdek pisze: jednak za 4 lata Ronaldo, Dida, Carlos będą już starzy i wątpię by ktoś był w stanie zastąpić Carlosa czy Didę.
Za 4 lata Brazylia będzie miał po 5 piłkarzy na każą pozycję, więc na pewno wszystkich się da zastąpić. A Dida, czy Carlos to już są starzy.
Maro juve pisze:Ofensywny środek pomocy jeśli chce z Riquelme, D'Allesandro, Aimarem bądź Veronem, czy też defensywniej nastawiony z Mascherano i Cambiasso.
Riquelme ostatnio zwolnił, D'Alessandro już dawno nie rozegrał meczu na najwyższym poziomie, Aimar jedynie jest w formie, a Veron już odchodzi w cień.
Maro juve pisze:Crespo, Tevez, Saviola, Figueroa
:rotfl: Jednynie Tevez prezentuje przyzwoity poziom. Saviola i Figeuroa to wyjadacze pola karnego. Dochodzą do bezpańskich piłke, ale ostatnio nic nie pokazują. Figueroa miał jeden dobry turnije. Saviola z sezonu na sezon gra coraz gorzej, ale jak ktoś jest ulubieńcem Pekermana, to nie ważne jak gra, i tak jest w kadrze. Crespo. Kolejny ulubieniec Nestora. Jakoś sobie nie przypominam, żeby zagrał ostatnio dobrze w reprezentacji. To, że strzeli gola od czasu do czasu, nie znaczy, że jest członikiem ataku marzeń.

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 17 lis 2006, 21:09

Witam i odswiezam temat o rep. Argentyny.Mam pytanie do xeneize na temat bylego trenera tej reprezentacji Jose Pekermana.Okazuje sie, ze sa istotne szanse na to zeby ten niedawny jeszcze trener kadry argentynskiej zostal selekcjonerem USA.W prasie hiszpanskojezycznej pokazuja sie informacje jako by Pekerman mial niedlugo podpisac kontrakt z USA.Ten trener byl wymieniany jako jeden z kandydatow do objecia posady po Arenie, ale # 1 byly Klinsmann, ktory ponoc ma za duze wymagania i chce calkowicie o wszystkim decydowac jak przyszly trener Amerykanow, co nie podoba sie szefom zwiazku pilkarskiego USA i mowi sie ze Klinsmann nie zostanie ostatecznie selekcjonerem Stanow Zjednoczonych.Oczywiscie nie sa to potwierdzone informacje przez powazne zrodla prasowe ale wedlug mnie to moze byc prawda, bo za duzo czasu mija bez konkretnych wiesci o mianowaniu Klinsmanna.

Moje pytanie jest abys w miare swoich mozliwosci xeneize blizej przedstawil sylwetke Pekermana oraz jego wady i zalety jako szkoleniowca a takze jako trenera w innym kraju jak np. USA.Jak to widzisz i co pisze prasa argentynska na ten temat.Jak masz czas to prosze daj znac.Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”