CWIERCFINAL I - Strona 3

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

CWIERCFINAL I

Czas głosowania minął 16 sie 2013, 12:25

Zielona mila
28
19%
Gwiezdne wojny
16
11%
Pulp Fiction
22
15%
Szeregowiec Ryan
18
13%
Podziemny krąg
23
16%
Gran Torino
17
12%
Święci z Bostonu
14
10%
Cienka czerwona linia
6
4%
Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Re: CWIERCFINAL I

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 13 sie 2013, 10:57

fieldy pisze:ja nigdy takich filmów nie lubiłem, jakieś kosmosy, jakieś dziwne stworzenia, ble :lol:
pomyślałem, że też się wypowiem, przecież mnie nie zbanujcie :blow:
Ja też. S-fi mogłoby nie istnieć.

P.S. Kolejni ignoranci nabijający się z Justina tam powyżej? :roll:

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2025
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 13 sie 2013, 11:02

Niet, mnie się ta wizja podoba, już widzę reakcję 'fanów' GW :rotfl:
Ja też. S-fi mogłoby nie istnieć.
Prawda!

Huayra
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Huayra » 13 sie 2013, 11:02

futbolowa pisze: i nagle ni z dupy, ni z pietruchy ma to etykietę 'klasyka'.
Klasyka to ma chyba tylko za ilość fanów jakie udało się zebrać na całym świecie i ogrom rzeczy tylko związanych z filmem gry, kubki i inne gadżety. Dla mnie też to nigdy żaden klasyk nie był i nie będzie.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 13 sie 2013, 11:03

fieldy pisze:ja nigdy takich filmów nie lubiłem, jakieś kosmosy, jakieś dziwne stworzenia, ble
No i to jestem w stanie zrozumiec. Nie chodzi mi o to, ze kazdy ma kochac Gwiezdne Wojny (chociaz powinien), tylko o to, zeby oceniac uczciwie.

Jesli ktos mowi, ze mu sie nie podoba klimat etc wiec film do niego nie przemawial to ok (tzn nie ok, ale o to sie spierac na forum nie bede). Ale jak ktos mi powie, ze to jest saga oparta na efektach specjalnych to bede oponowal.
fieldy pisze:pomyślałem, że też się wypowiem, przecież mnie nie zbanujcie
DRANIU!!
Teraz czuje sie jak maluczki robak petajacy sie kolo buta wielkoluda!
Ale uwazaj... taki robak moze sie niezauwazalnie wdrapac po bucie, do gory nogawka i ugryzc w jaja!

Futbolowa - cala filozofia Jedi, najczarniejszy czarny charakter popularnego kina, klasyczna opowiesc o rycerzu uwalniajacym ksiezniczke etc, fabula jest ciekawa i gdyby to bylo przedstawione w innych realiach - zamiast kosmosu moze srodzeimie to bys nie narzekala, swiat przedstawiony, roznorodnosc bohaterow i uniwersalne prawdy. Tam jest wszystko.

Moze lekko przesadze, ale pod wplywem emocji napisze, ze gwiezdne wojny to: Mes Que Un Film :D

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 sie 2013, 11:04

Ja też za sci-fi nie przepadam. Jedyny film, który mi się spodobał to 'piąty element'.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 13 sie 2013, 11:06

Futbolowa - cala filozofia Jedi, najczarniejszy czarny charakter popularnego kina, klasyczna opowiesc o rycerzu uwalniajacym ksiezniczke etc, fabula jest ciekawa i gdyby to bylo przedstawione w innych realiach - zamiast kosmosu moze srodzeimie to bys nie narzekala, swiat przedstawiony, roznorodnosc bohaterow i uniwersalne prawdy. Tam jest wszystko.
Być może, tego nie wiem, ale nie będę się spierać :) W końcu jakby te wstrętne efekty wszystkiego nie psuły, dałoby się wyciągnąć jakiś sens z wydarzeń rozgrywających się w tle.

A żeby nie było, że tylko narzekam, podoba mi się muzyka z tych filmów, naprawdę godna uwagi.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 sie 2013, 11:15

Emerald pisze:Ale uwazaj... taki robak moze sie niezauwazalnie wdrapac po bucie, do gory nogawka i ugryzc w jaja!
to jakiś zawoalowany coming out? :lol:

ale poważnie... z sci-fi to chyba tylko Terminator mi się podobał, ale tam to były świetne efekty specjalne jak na tamte lata, no i nie było jakiegoś dziwnego latania w kosmosie i smiesznych potworów. Nie lubię żadnych Matrixów, Obcych, Gwiezdnych Wojen, czy Avatarów. Incepcja mi sie podobała nawet, ale to pomimo sci-fi, a nie ze względu :lol:
Jako dzieciak lubiłem powrót do przyszłości, ale mi przeszło z czasem :)

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 13 sie 2013, 11:20

To czy się lubi takie czy inne filmy to rzecz gustu, natomiast nie da się przejść obojętnie wobec faktu, że Gwiezdne Wojny są klasyką swojego gatunku (notabene - science fiction czy fantasy? Bo to temat na jeszcze inną dyskusję :lol: ). Dla innych gatunków klasykami będą takie filmy jak Obywatel Kane czy Psychoza, a dla tego są nimi Gwiezdne Wojny czy Odyseja Kosmiczna - proste ;)

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 13 sie 2013, 11:38

fieldy pisze:to jakiś zawoalowany coming out?
NIe wiem co Cie kreci Wieslawie i wolalbym, zeby tak pozostalo :)
To co napisalem bylo raczej wynikiem moich przemyslen na temat co moze facetowi zrobic robak - mialo byc, ze przez ucho wejdzie do mozgu, ale jak mowisz, ze nie lubisz Si-FI... :)
fieldy pisze:Nie lubię żadnych Matrixów, Obcych, Gwiezdnych Wojen, czy Avatarów
Matrixa tez nie lubisz?? Poddaje sie!
Michał M pisze:(notabene - science fiction czy fantasy? Bo to temat na jeszcze inną dyskusję ).
True - moim zdaniem fantasy, bo fabula filmu nie ma wiele wspolnego z jakas przyszlosciowa technologia (tzn to co sie pojawia prawdopodobnie za ilestam setek lat sie pojawi) ale na MOCY, ktora jest elementem rownoznacznym starej dobrej Fantasy'owej magii :)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 sie 2013, 11:41

Ja nawet matrixa nie widziałem. Po co oglądać filmy, skoro gatunek sci-fi jest dla mnie niestrawny? tak samo jak horrory. Obejrzałem parę ze znajomymi, ani mnie nie bawił, ani nie cieszył, ani się tez nie przestraszyłem, choć laski oczy zamykały. Wolę coś ambitniejszego (jakiś dobry dramat) albo zabawnego obejrzeć (komedie i sensacje).

Peace.

eloupikniqtu
Trolling again!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: eloupikniqtu » 13 sie 2013, 12:54

cloner pisze:Ja nawet matrixa nie widziałem.
Cytat z filmu: "The Matrix is everywhere. It is all around us." :lol:

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 321

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 13 sie 2013, 15:42

A ja skorzystam z okazji i spytam - co jest fajnego w Pulp Fiction, ze ludzie sie tak nad tym filmem spuszczaja? Interesuja mnie argumenty inne niz 'bo to jest film Tarantino'. Film byl dla mnie mega nudny, przegadany, nie mial ani ciekawej fabuly, ani efektow, nie poruszal widza w zaden sposob, nie wbijal sie w pamiec, no totalne zero. Wiec ocb?

Awatar użytkownika
coco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1463
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 13 sie 2013, 16:17

A ja skorzystam z okazji i spytam - co jest fajnego w Pulp Fiction, ze ludzie sie tak nad tym filmem spuszczaja? Interesuja mnie argumenty inne niz 'bo to jest film Tarantino'. Film byl dla mnie mega nudny, przegadany, nie mial ani ciekawej fabuly, ani efektow, nie poruszal widza w zaden sposob, nie wbijal sie w pamiec, no totalne zero. Wiec ocb?
:brawo: mam tak samo, jeśli idzie o Tarantino to tylko jako scenarzysta i to tylko Od zmierzchu do świtu i długo nic.

Awatar użytkownika
NoName1989
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1345
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 13 sie 2013, 16:57

Cris7 pisze:Ja też. S-fi mogłoby nie istnieć.
:beer:
Emerald pisze: Matrixa tez nie lubisz?? Poddaje sie!
Co w tym dziwnego, że ktoś nie lubi matrixa?

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 13 sie 2013, 17:03

coco pisze:
:brawo: mam tak samo, jeśli idzie o Tarantino to tylko jako scenarzysta i to tylko Od zmierzchu do świtu i długo nic.
Również się podpisuję ;)

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”