Liga Narodów (zbiorczy) - Strona 3

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Ilka
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2539
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Liga Narodów

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 24 sty 2018, 15:28

fekalia pisze: Znaczy, jestem kibicem włoskiej reprezentacji w pilke nożną. Tyle. Moja narodowosc nie ma tu nic do rzeczy. Kibicowanie Italii przekladam nad bycie kibicem jakiegokolwiek klubu. Gdy ktos pyta komu ja tak wlasciwie kibicuje, odpowiadam: Squadra Azzurra. Od dziecka biegalem w koszulkach reprezentacji Wloch z Del Piero czy Baggio. Od dziecka ogladam MS czy EURO by kibicowac Italii. Wyrzucalem pilot z domu gdy Wlosi ulegali w dogrywce Francji w 2000 roku czy plaklem ze szczescia 11.5 roku temu. Kibicuje Italii. Gdy ich druzyna U21 w ubieglym roku grala na ME, chodzilem na mecze w koszulce Italii z wymalowanym ryjem czy na otwarty trening, bo to moja pasja. Nie wspieralem Kubicy gdy jezdzil w F1, nie wspieram Stocha, nie zostaje nagle kibicem polskiej reprezentacji w siatkowke czy innej pilce recznej, bo mnie nie interesuja te sporty i ich nie ogladam., wiec nie mam swoich ulubiencow. Podobnie nie kibicuje Polakom w piłkę nożną, bo tak wypada, gdyż w tym sporcie już dawno temu wybralem "swoich".
Ilka pisze:
Pociesza się tym i mam nadzieje porażka Italii ;)
Ja kompletnie nie kupuje tej ligi, traktuje to dalej jako mecze towarzyskie, wiec wynik malo mnie interesuje. Najwazniejsze by trener - kimkolwiek bedzie, zbudowal druzyne, w czym pomoc maja takie pojedynki.

No to powiem Ci, że jesteś jakimś ewenementem ;) Jeszcze można spotkać osoby, które kibicują tylko reprezentacji Polski bez utożsamiania się z jakimkolwiek klubem, ale z osobą kibicującą tylko reprezentacji i to innej niż Polska się nie spotkałam. Przyznam, że do końca tego nie zrozumiem, bo ja akurat na sport (ten reprezentacyjny) patrzę bardzo pod kątem patriotycznym. Jestem Polką - urodziłam się i wychowałam w Polsce i kibicuję w pierwszej kolejności Polsce. Owszem mam kluby z innych krajów którym kibicuję i jeszcze tu mogłabym im kibicować w spotkaniu z polską drużyną, ale przeciwko reprezentacji Polski nigdy nie będę. Polsce kibicuję we wszystkich dyscyplinach.

Co do rozgrywek Ligi Narodów. Nie wiem czy to wypali, ale uważam, że będzie więcej emocji niż w meczach towarzyskich. Choćby z tego względu, że obecnie mamy rywali atrakcyjnych i będzie również o co grać. Co innego jak np. spadniemy, ale to wtedy się będziemy martwić.
Ja na towarzyskich się męczyłam. Bo przecież tam wynik był najmniej ważny, trenerzy sprawdzali innych piłkarzy, dawali pograć zmiennikom. Teraz chyb więcej pierwszego skłądu będziemy oglądać.

Terminarz ma chyba być podany kolo 16:30.
Ostatnio zmieniony 24 sty 2018, 15:34 przez Ilka, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Hyypia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 104

Liga Narodów

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hyypia » 24 sty 2018, 15:30

fekalia pisze: Nie wspieralem Kubicy gdy jezdzil w F1
W sumie zrozumiałem przekaz, ale ten konkretny przykład nieco chybiony, gdyż właściwie Robert jest wytworem włoskiego Motorsportu :wink:

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3479

Liga Narodów

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 24 sty 2018, 15:38

Całkiem ciekawe losowanie, chociaż rywalizacja w najwyższej dywizji niezbyt mnie grzeje. Półkę niżej Walia, Irlandia, Dania - nie chcę używać górnolotnych, patetycznych epitetów, ale według mnie to najciekawszy zestaw całych rozgrywek. Zapowiada się walka na noże między reprezentacjami opartymi na graczach lig angielskich (Duńczycy mniej, jednak mimo wszystko kilka ich ważnych ogniw też tam gra). W Lidze Narodów C trudno którąś wyróżnić, chociaż ze względów językowo-historycznych, w oczy rzuciła mi się Grupa 2 - Węgry, Grecja, Finlandia, Estonia. Wszyscy Ugrofinowie kontra Grecy, których mowa również jest w Europie wyjątkowa i nie wykazuje pokrewieństwa z innym współczesnym językiem na kontynencie. W najniższej lidze chciałbym zobaczyć jazdę bez trzymanki, aczkolwiek wiele zespołów znajduje się na zbliżonym poziomie i pewnie dlatego będą preferować ostrożniejszy futbol.

Dla Polski to dobre losowanie, bo grupa nie jest ani zbyt łatwa ani zbyt trudna. Niemal idealna, żeby sprawdzić ile tak naprawdę jest wart ten zespół.

Awatar użytkownika
Ilka
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liga Narodów

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 24 sty 2018, 17:45

Terminarz grupy 3 dywizji A:
07.09 Włochy – Polska
11.10 Polska – Portugalia
14.10 Polska – Włochy
20.11 Portugalia – Polska

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Liga Narodów

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 24 sty 2018, 17:48

Idealnie. Włochy 2 dni przed moimi urodzinami, wyczuwam prezent :mrgreen:

Awatar użytkownika
Ilka
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liga Narodów

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 24 sty 2018, 17:53

cloner pisze: Idealnie. Włochy 2 dni przed moimi urodzinami, wyczuwam prezent :mrgreen:
Dwa dni przed wiec prezentu na urodziny nie będzie. ;)

A ja liczę na dobry i wyrównany mecz. Niech jeszcze podadzą gdzie z Włochami. Liczę na Wrocław :)

WKB
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1584

Liga Narodów

Post Wyświetl pojedynczy post autor: WKB » 24 sty 2018, 18:04

Portugalia i Włochy - fajni rywale, będzie ciekawie :)

Awatar użytkownika
RoyKeane
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 224

Liga Narodów

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoyKeane » 24 sty 2018, 19:48

matt_ pisze:[po

Dla Polski to dobre losowanie, bo grupa nie jest ani zbyt łatwa ani zbyt trudna. Niemal idealna, żeby sprawdzić ile tak naprawdę jest wart ten zespół.
Włochy i Portugalia to nie jest" zbyt trudna" ?

Dla naszych orłów ?

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3479

Liga Narodów

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 24 sty 2018, 20:05

Gdyby trafili na Niemców i Francję, byłoby pewnie pozamiatane. A z Portugalią oraz Włochami nie będą faworytami, ale też nie podejdą do meczów "bez szans".

Awatar użytkownika
RoyKeane
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 224

Liga Narodów

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoyKeane » 24 sty 2018, 20:21

HMK pisze:
Ilka pisze: Znaczy Włochem jesteś?
Znaczy kibicuje Włochom, bo tak chciał.
Ja kibicuję Urugwajowi od 2010, bo tak chciałem i nie, nie jestem Urugwajczykiem.
Ja kibicuje Hiszpanii i Barcelonie.

Też nie jestem Hiszpanem :mrgreen:

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Liga Narodów

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 24 sty 2018, 20:39

Ja za młodu byłem kibicem Francji ale totalnie ze mnie zeszło i dzisiejszej Francji już nie lubię

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Liga Narodów

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 24 sty 2018, 20:40

Ja od ponad 23 lat Italia 8) Od 20 Iran 8)

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Liga Narodów

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 24 sty 2018, 20:47

A np nigdy nie lubiłem Argentyny, ale ze względu na osobę Messiego coraz częściej zdarza mi się liczyć im powodzenia.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Liga Narodów

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 24 sty 2018, 20:54

Ja nie cierpię Brazylii. Gwałt jakiego doświadczyli z Niemcami w 2014 to było dla mnie prawdziwe święto.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Liga Narodów

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 24 sty 2018, 23:17

Brazylia od odejścia Ronaldo, Roberto Carlosa czy Cafu jakby straciła swoją tożsamość. Niby Ronaldinho i Kaka to wciąż był potężny motor napędowy, ale to nie było to samo i stagnacja trwa już ponad 10 lat. Neymar to fajny grajek, ale nie jest i nigdy nie będzie typem lidera. Brakuje tej generacji piłkarzy z cojones.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”