Lechia Gdańsk - dookoła klubu - Strona 3

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
yazzid1991
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazzid1991 » 01 sie 2005, 14:28

xaver pisze:
bartek12 pisze:Ja jestem za zgodą poniewaz na Wybrzezu jest teraz na topie Ara i trzeba dupką pokazac kto tam rządzi a to moga zrobic kibice WUUUUUKAAAAAAEEESSSSUUUU i Lechii bo kto inny moze tam przyjechac z taką Armią.

Pamietny Mecz Ara-WKS. Kibice gosci z gospodarzami chcieli sie pozabijac
dziwny post i to bardzo. Nie pisz na takie tematy jak sie nie znasz (bez obrazy).
zgody to tylko WKS i TS + fan kluby :Gryf Słupsk, Czarni Słupsk, Pomezania Malbork, Bytów, Chojnice, Frombork, Pelplin, Sierakowice, Starogard, Sztum,Unia Tczew, Nowy Targ
Gryf i Czarni to zgody. Zapomniałes też napisac o Wiśle. A fc jest chyba troszke więcej.

człowieku co ty wygadujesz??jak nie napisał TS to chyba Wisła Co??dla twojej wiedzy napisze Ci co to znaczy :Towarzystwo Sportowe (często uzywa sie jeszcze skrótu TSW czyli Towarzystwo Sportowe Wisła ale Ts tez jest dobrze ) doszło??

yazzid1991
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazzid1991 » 01 sie 2005, 14:31

aha i nie potrafisz czytać ze zrozumieniem chyba wyraźnie napisane jest że fc to :GRYF SŁUPSK I CZARNI SŁUPSK (bez urazy) :wink:

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 08 sie 2005, 13:31

Lechia Gdańsk zremisowała 1:1 z Podbeskidziem Bielsko-Biała. Bramke zdobył w 92min z rzutu karnego Sławomir Wojciechowski (faulowany był Rusinek).
Sędzia w tym meczu pokazał 11 zółtych kartek, w tym 1 czerwona (dla Krzysztofa Brede).

Lechia: Bąk - Pęczak, Brede(80min czerwona kartka), Fechner (70min Żuk), Biskup, Wojciechowski, Kalkowski(83min Dzenis), Szczepiński, Mysiak(79min Gronowski), Janus, Rusinek

Widzów z Gdańska: ok 300, w tym 150 fanów Wisły Kraków

Mieliśmy wielkie szczęście w tym meczu bo gdyby nie faul na Rusinku w samej końcówce meczu skończyło by się porażką. Mecz bardzo zacięty, to widać po żółtych kartkach.

W ten weekend (dokładnie 13 sierpnia) do Gdańska przyjedzie lider tabeli - Widzew Łódź. Bilet mam już zakupiony tak więc będę na pewno. Nie chcę podawać wyniku bo z całych sił wierzę w Lechię, ale jak się zakończy dowiemy się w sobote. Liczę na skromne 1:0 dla Biało - Zielonych 8)

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 08 sie 2005, 13:36

Tomusmc pisze:Bramke zdobył w 92min z rzutu karnego Sławomir Wojciechowski

Czy to ten sam Wojciechowski co wystepowal kiedys w Bayernie :?: Pytam z ciekawosci

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 08 sie 2005, 13:42

serek408 pisze:
Tomusmc pisze:Bramke zdobył w 92min z rzutu karnego Sławomir Wojciechowski

Czy to ten sam Wojciechowski co wystepowal kiedys w Bayernie :?: Pytam z ciekawosci
Tak to jest dokładnie ten sam. Odrazu z Bayernu wrócił do Lechii i gra z nami od paru sezonów.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 08 sie 2005, 13:43

Tomusmc pisze:Odrazu z Bayernu wrócił do Lechii i gra z nami od paru sezonów.

Chyba nie odrazu bo jak sobie przypominam to zaraz po powrocie z Bayernu gral jeszcze w 1 lidze (bodajze KSZO)

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 08 sie 2005, 13:48

serek408 pisze:
Tomusmc pisze:Odrazu z Bayernu wrócił do Lechii i gra z nami od paru sezonów.

Chyba nie odrazu bo jak sobie przypominam to zaraz po powrocie z Bayernu gral jeszcze w 1 lidze (bodajze KSZO)
Faktycznie pomyłka. Grał w RKSie Radomsko i jeszcze w jakimś zagranicznym klubie chyba...

[EDIT]

Sprawdziłem i faktycznie grał w RKSie i FC Arau :warrior: a myślałem, że odrazu do nas wrócił :maruda: :wink:

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 13 sie 2005, 19:42

No i Lechia pokonała Widzew 2:1 :) Pierwszą bramkę strzelił Grzelak, ale później spokojnie odrobiliśmy straty! Janus strzelił brameczke z główki, a Biskup pięknie bawił się z obrońcami i wykończył to celnym strzałem! Graliśmy z pretendentem do pierwszej ligi i udało sie :D

Awatar użytkownika
cYc86
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cYc86 » 13 sie 2005, 19:55

i gdzie ten wielki widzew ktory chce awansowac do ekstraklasy :?: :lol: piekny mecz :!: mogla byc o wiele wyzsza wygrana ale niestety dwa piekne strzaly z dystansu Mysiaka z wielkim trudem obronil bramkarz widzewa, a trzeci o centymetry minal spojenie bramki lodzian - sedzia jak zwykle do dupy :x widzow ponad 10 tys jak na moje oko w tym okolo 200-300 widzewa(a odgrazali sie ze bedzie ich tysiac)
A MY SWOJEEE!!!!!!!LECHIA GDAŃSK......
Ostatnio zmieniony 13 sie 2005, 20:33 przez cYc86, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 13 sie 2005, 20:00

Lechia Gdańsk 2-1 Widzew Łódź
Marcin Janus 15, Jakub Biskup 65 - Bartłomiej Grzelak 13

Lechia: 1. Bąk - 4. Pęczak, 5. Brede, 3. Janus, 18. Żuk - 2. Biskup (90, 11. Wilk), 14. Mysiak, 16. Szczepiński, 10. Wojciechowski (89, 6. Gronowski), 8. Kalkowski (70, 7. Dzienis) - 9. Rusinek.

Widzew: 23. Kościukiewicz - 25. Wyczałkowski, 2. Michalski, 20. Wawrzyniak - 10. Kuzera, 7. Szeliga, 6. Białek, 8. Iwan (77, 19. Kardasz), 11. Pawlak - 15. Kowalczyk (55, 16. Maraš), 18. Grzelak.

żółte kartki: Kalkowki, Biskup, Żuk - Białek, Iwan, Wyczałkowski.

sędzia: Piotr Święs (Katowice).
widzów: 10.000.

Widzów było zapewne więcej, ale napisać mogą tylko 10 tys :lol: Bardzo dobry mecz Wojciechowskiego, Pęczaka ( :!: ) i bramkarza Bąka.

Awatar użytkownika
RTS
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RTS » 13 sie 2005, 20:03

szkoda że Widzew przegrał ale cóż ....

Awatar użytkownika
Rom$on
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rom$on » 13 sie 2005, 20:15

Koleżanka z Gdańska była na meczu. Mówiła że był dość ładny. Ja właśnie wróciłem z meczu Śląska, piękna atmosfera była. A w maju do ekstraklasy wchodzi Śląsk i Lechia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8637
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 sie 2005, 21:47

nie wiem, jakiego klubu bardziej nie lubie, Lechii, czy Widzewa :D:D

ale gratuluje zwyciestwa nad teoretycznie lepszym zespolem :)

ciesze sie z tej niespodzianki :) nie chce zeby Widzew awansowal do 1.ligi :D:D ich miejsce jest w klasie B :D:D:D

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 13 sie 2005, 22:12

cloner pisze:nie wiem, jakiego klubu bardziej nie lubie, Lechii, czy Widzewa :D:D

ale gratuluje zwyciestwa nad teoretycznie lepszym zespolem :)

ciesze sie z tej niespodzianki :) nie chce zeby Widzew awansowal do 1.ligi :D:D ich miejsce jest w klasie B :D:D:D

pozdrawiam
Lechia wygrala bo strzelila jedna bramke wiecej. czy byla lepsza nie wiem bo nie widzialem, a nie sadze zeby osoby, ktore tu sie ewentualnie wypowiedza (czyli kibice Lechii co na meczu byli) ocenili to obiektywnie, ale moze sie myle. niewazne.
w kazdym razie odnosnie koncowki Twojego postu, to powiedz mi czy masz jakis racjonalny argument czy poprostu ujawnil sie w Tobie antyfan Widzewa :lol: szczerze powiem, ze ok. 90% Twoich kump(L)i chcialoby zeby Widzew awansowal, bo mecze Widzew - Legia to zawsze jest cos niesamowitego. a tak to jezdza po jakichs wioskach typu Wronki, Grodzisk czy Wodzislaw. ale Ty pewnie tego nie rozumiesz. bywa. :D

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8637
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 sie 2005, 22:21

Krzysztof Jarzyna pisze:w kazdym razie odnosnie koncowki Twojego postu, to powiedz mi czy masz jakis racjonalny argument czy poprostu ujawnil sie w Tobie antyfan Widzewa :lol: szczerze powiem, ze ok. 90% Twoich kump(L)i chcialoby zeby Widzew awansowal, bo mecze Widzew - Legia to zawsze jest cos niesamowitego. a tak to jezdza po jakichs wioskach typu Wronki, Grodzisk czy Wodzislaw. ale Ty pewnie tego nie rozumiesz. bywa. :D
hmmm, to troche sie poprawie : nie chce Widzewa w 1.lidze z ... Bonkiem :) a mecze to fakt, zawsze sa ciekawe :)

wioski typu Wodzislaw ?? ostatnio to Odra przyjechala do W-wy i wygrala 1-0 :(

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”