Polskie zgody i kosy - Strona 3

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
Awatar użytkownika
jackieboy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jackieboy » 22 sie 2005, 18:33

Jest ktos moze z Krakowa lub jego okolic i nie wie czasem z kim przyjazni badz nie zgadza GÓRNIK WIELICZKA ??????

Awatar użytkownika
xaver
Rezerwowy
Rezerwowy

Re: .

Post Wyświetl pojedynczy post autor: xaver » 22 sie 2005, 20:59

Rom$on pisze:Zgody Śląska:
Wisełka
Lechia Gdańsk
Motor Lublin
Miedź Legnica
FC Opava

Nenawiści:
legia
pogoń
zagłębie s.
arka
lech cracovia
odra opole
piast gliwice
zawisza bydgoszcz
kotwica kołobrzeg
1.Z Zagłębiem Sosnowiec jest układ a nie kosa!
2.Opava to SFC.
3. kosy to większosc klubów, wiec nie wiem czemu wymieniłes akurat te.
Poza tym słyszałem, że Widzew ma przyjaźnie z :

Lechią Gdańsk
bzdura

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 22 sie 2005, 21:40

marcin90 pisze:Poza tym słyszałem, że Widzew ma przyjaźnie z :

Lechią Gdańsk
Ty fan Widzewa i piszesz takie głupoty? Byłem na meczu z Widzewem i wierz mi, ale zgody między nami nie ma. Widzew to stara zgoda, ale teraz jest kosa. Pójdź sobie na mecz jak Lechia przyjedzie do Łodzi to się przekonasz jak my się "kochamy" :twisted:

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 22 sie 2005, 21:41

xaver pisze:
Poza tym slyszalem, ze Widzew ma przyjażnie z:
Lechią Gdańsk
bzdura
Mysle, ze nie tyle bzdura co glupota :? nie rozumiem, dlaczego ktos kto nie zna realiow w ogole sie wypowiada :? Widzew ma taka zgode z Lechia jak ze Slaskiem...

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 23 sie 2005, 0:11

Poza tym, Śląsk wcale nie ma aż takiej nienawiści do Warszawy jak reszta.Jest ona raczej spowodowana tym, że zgody jej nienawidzą.Osobiście nienawidze Legii.Ale za to co na górze napisałem nie ręcze, bo masz 1000 źródeł naraz i nie wiadomo, które jest prawdziwe.Największą kosą Śląska jest Lech i Arka.Następnie Craxa i Pogoń i Odra Opole.Z Zagłębiem jest układ, który obowiązuje od sezonu, gdy wspólnie walczyliśmy o II ligę i pamiętne mecze.Myle się Xaver ? :wink:

Awatar użytkownika
unojedrzej
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: unojedrzej » 23 sie 2005, 0:49

To i ja moge wam powiedzieć z kim Stomil ma zgody a kosy , choć kogo to teraz interesuje , połowa z was nie wie w ogóle co to za drużyna z Olsztyna na imię Stomil ma . Zgoda jest jedna Polonia Bydgoszcz (najlepszy klub żużlowy!) , wiem że kosy Olsztyn ma z Widzewem wróg nr.1 , nie przepadamy także za Legią , Wisłą Płock , Pogonią Szczeciń oraz Arką Gdynia ! Ostatnio Stomilowcy nawiązują dobre stosunki z Słowiańskim pierwszo ligowcem FC NITRA (było juz nawet kilka spotkań) Mnie zbytnio nie interesuja jakieś kosy czy tez przyjaźnie .
PS. Przypominam że Stomil Olsztyn w 96 roku miał najwyższą frekwencje w Polsce "10tys" i posiadał także potężną grupę swoich szalikowców-stomilowców którz w świecie ustawek byli i są bardzo szanowani!

Awatar użytkownika
forzaROSSONERI
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: forzaROSSONERI » 23 sie 2005, 2:02

ja Wam powiem, ze GKS ma sztame z Banikiem. w sumie Banik to nie byle kto, bo mistrz Czech 8) (nie wiem jak teraz im idzie w lidze, bo nie interesuje sie liga czeska za bardzo). no a kosy to mamy z wszystkimi bodajże, od Ruchu zaczynajac a konczac na obojetnie jakim klubie, ktory sobie wybierzecie z tabeli :) (wiem wiem, zazdroscicie nam wszyscy zgody z Banikiem 8) :wink: i stad te wszystkie nieporozumienia )

Awatar użytkownika
xaver
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: xaver » 24 sie 2005, 11:12

Bogi pisze:Poza tym, Śląsk wcale nie ma aż takiej nienawiści do Warszawy jak reszta.Jest ona raczej spowodowana tym, że zgody jej nienawidzą.Osobiście nienawidze Legii.Ale za to co na górze napisałem nie ręcze, bo masz 1000 źródeł naraz i nie wiadomo, które jest prawdziwe.Największą kosą Śląska jest Lech i Arka.Następnie Craxa i Pogoń i Odra Opole.Z Zagłębiem jest układ, który obowiązuje od sezonu, gdy wspólnie walczyliśmy o II ligę i pamiętne mecze.Myle się Xaver ?
Znaczy nie mylisz sie, ale wyliczanie kos wg kolejnosci najbardziej nielubianych jest dla mnie troche bezsensu bo to jest u każdego kibica inaczej(a uogólnianie jest trudne w tym przypadku chociaż jeśli juz napisałbym tak: triada (Lech, Craxa, Ara), Widzew, GKS, Pogoń, Odra, Zagłebie L.). Jest to taksamo trudne jak wymienienie najlepszych zgód (jedni daliby Lechie, inni Motor, Opave, Wisłe czy Miedzianke).
Jesli chodzi o Warszawe to tu jest róznie (Warszawe czyli Legie, bo Polonii raczej nikt nie lubi we Wrocławiu). jedni maja sympatie, drudzy obojetnosc, trzeci nienawidzą, a jeszcze inni bardzo lubią.
Natomiast jesli chodzi o Zagłebie to masz racje, chociaz kontakty były juz wczesniej.

Awatar użytkownika
gdb
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gdb » 16 paź 2005, 13:21

Lechia Gdańśk

Zgody:
Śląsk Wrocław
Wisła Kraków
Unia Tczew
Gryf Słupsk
Pomezanja Malbork

Kosy:
Arka Gdynia
Crakovia Kraków
Lech Poznań
KSZO Ostrowiec Św.
Widzew Łódz

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8692
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 16 paź 2005, 13:34

gdb pisze:Lechia Gdańsk
Kosy:
Arka Gdynia
Crakovia Kraków
Lech Poznań
KSZO Ostrowiec Św.
Widzew Łódz
hehe, zapomniales dopisac Polonii Bytom :lol:

pozdrawiam

Awatar użytkownika
gdb

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gdb » 16 paź 2005, 13:53

No to moze jeszcze Poloni Bytom ale ja nic o tej kosie nie wiem.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 16 paź 2005, 13:55

gdb pisze:No to moze jeszcze Poloni Bytom ale ja nic o tej kosie nie wiem.
bo za mlody jestes najprawdopodobniej :lol:

nie wiem ile masz lat, ale moge Ci napisac, ze w latach, gdy Lechia i Polonia byly razem w 2.lidze (nie teraz, tylko kilka lat temu), to dzialy sie ciekawe 'rzeczy' :lol:

pozdro

Awatar użytkownika
gdb

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gdb » 16 paź 2005, 13:58

a kiedy to było?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 16 paź 2005, 14:10

gdb pisze:a kiedy to było?
napisze Ci tak, moze byc problem, bo moj brat (encyklopedia meczow Polonii Bytom) pojechal na mecz ze Slaskiem :lol:
ale postaram sie cos znalezc :lol:

hmm, na przyklad taki mecz :

Lechia Gdańsk - Polonia Bytom (15.10.2000)
Na ten mecz wybraliśmy się pociągiem. Jedzie nas około 40 osób. W Katowicach mamy spięcie z około 20 osobową ekipą katowickiej Gieksy. Finał starcia jest taki, że część Gieksy się zrywa, a kilku bierzemy na buty. Dalsza droga do Trójmiasta mija już spokojnie, mimo iż na niektórych stacjach wzmożyliśmy swoją czujność (np. Bydgoszcz). W Gdyni melduje się, poza wspomnianą 40 - osobową grupą, kolejnych 10 fanów Polonii, którzy przyjechali samochodami. Na mecz udajemy się kolejką będąc eskortowani przez 15 pałkarzy. Na jednej stacji czekała bardzo konkretna ekipa Lechii rodem z apteki (sami koksiarze, bojówka Młode Orły) w liczbie około 50 + sprzęt (pały, bejzbole, itp.). Gdy kolejka się zatrzymała, Lechia podjeżdża do nas i rozpierdala pałami szyby, jednak nikt z nas nie ucierpiał. W drodze powrotnej nic ciekawego poza tym, że w Inowrocławiu 2 typów z Zawiszy dostaje po pyskach
i to najwazniejsze :

(NIE) PRZYJECHALI DO BYTOMIA - WIOSNA '00
LECHIA GDAŃSK - pełny autokar został zawrócony przez pały, wcześniej jednak dobrze uzbrojeni kibice Lechii trochę pogonili grupkę Polonistów pod stadionem

moze ktos z forumowicz pamieta ten wyjazd :?:

źródło tekstow : http://www.geocities.com/poloniabytom/

pozdrawiam

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 16 paź 2005, 14:21

hmm..a to nie jest przyczyna tej kosy uklad Ary z Polonia?czy raczej jest to skutek tej kosy i poszukiwanie zgód nad morzem?

TORCIDA GORNIK ZABRZE

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”