Eliminacje Mistrzostw Europy 2008 Austria/Szwajcaria - Strona 3

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 771

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 27 sty 2006, 13:24

Tez wlasnie chcialem napisac o wymianie pokoleniowej. o bramkarzach nie ma co pisac nawet z 4 sie znajdzie. Na obronie jeszcze bedzie moogl pograc Lewandowski , czy Jop co z lewym obronca nie wiem Dudka(rotfl? :D). Paru mlodych zdolnych obroncow gdzies sie po lidze chowa.

Co do Franka i Zurawia niby jest Brozek ale jak Dan z nim porzadku nie zrobi to nadzieji nie ma. Janczyk, Korzym moze Gajtkowski albo Jelen tu bym szanse pewne upatrywal aczkolwiek ta para Zurawski Frankowski bedzie bardzo ciezka do zastapienia.
Pomoc --> Iwanśki za Szymkowiaka(nada sie :P)
Lewe i prawe skrzydlo(jest Ebi jest Blaszczykowski damy rade :-) jest Mila )

Fakt faktem teraz w kadrze bedzie musiala nastapic wymiana pokoleniowa :D

archie
Żenujący nabijacz :/
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: archie » 27 sty 2006, 13:25

Roomeczek pisze:Uważam, że teraz to można tylko powierzchownie mówić o szansach Polaków na awans do ME. Przecież po MŚ 2006 moze sie wszystko zmienić. NIektóry piłkarze mogą pokończyć kariery, trenerzy się pozmieniać itd. Spójrzmy ilu w naszej reprze mamy weteranów albo zawodników pod nich podchodzących.

Franek 32 lata
Żuraw 30
Dudek 33
Rząsa 34
Kłos 33-34 bodajze:p
Bąk 34
Krzynówek, Szymek 30... w sumie będzie cięzko :P no ale damy rade mam nadzieje

Franek napewno jescze spro pogra on ise dopiero rozkręca :lol:

Żuraw pogra jescze z 6-7 lat

Dudek- przeciez mamy Boruca :P

Rząsa-da sie zastąpić

Kłos-z tego co wiem nie zawsze jest w pierwszym składzie

Krzynówek-mamy Smolarka, Kosowskiego itd. a z reszta ME za 2 lata to spoko

Szymek-gra jak młody

Awatar użytkownika
jaget
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaget » 27 sty 2006, 13:25

Roomeczek pisze: Franek 32 lata
Żuraw 30
Dudek 33
Rząsa 34
Bąk 34
Krzynówek, Szymek 30... w sumie będzie cięzko :P no ale damy rade mam nadzieje
Za franka jest Smolarek
Dudek jush teraz nie ma miejsca
Rzasa rezerwowy
Kłos za Lewandowskiego
Bąk rezerwa
Krzynowek sie wypalił jush...

Awatar użytkownika
Rumeczek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rumeczek » 27 sty 2006, 13:36

jaget pisze:Kłos za Lewandowskiego

chyba na odwrót.

W sumie Lewandowski to nie jest zły pomysł, ale tylko Lewandinho w formie...
jaget pisze:Krzynowek sie wypalił jush...
jush jush.. moze i sie wypalił ale to nie znaczy ze spalił
:!:
jaget pisze:Za franka jest Smolarek
.. który zagrał tylko jeden mecz w reprze na ataku...

trzeba też wziąśc pod uwge ze za 2 lata wzsyscy CI zawodnicy będą mieli o 2 lata w przód ;)

Awatar użytkownika
Youth Mesiash
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Youth Mesiash » 27 sty 2006, 13:39

Ja sie zgadzam z Roomeczkiem... Może jeszcze zespół który wywalczył awans na Mundial wywalczy awans na ME ale i tak raczej w dośc okrojonym składzie.... Ja tylko moge dodać że zostaje jeszcze Mila, Klatt ewentualnie Brożek...A ile lat ma Abbot :?: [nie wiem jak się pisze]

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 27 sty 2006, 13:45

Wylosowaliśmy bardzo ciężką grupe: Portugalia, Serbia i Czarnogóra, Belgia, Finlandia, Armenia, Azerbejdżan i Kazachstan.

:arrow: Portugalia to faworyt do wyjścia z pierwszego miejsca, mają dużo bardzo dobrych zawodników. Nawet nie przypominam sobie MS w Korei :lol:
:arrow: Serbia i Czarnogóra to pretendenci do wyjścia z drugiego miejsca podobnie jak my, tutaj się jeszcze włączy Belgia o walke.

Armeni, Finów, Azerów i Kazachstanu też nie możemy lekceważyć. Wszystko zależy jak bedziemy grali u siebie ale myśle że stac nas na wyjście z grupy, mamy teraz dobrze poukładaną i zgraną reprezentacje.

Awatar użytkownika
barti-bartek
Pseudoforumowicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: barti-bartek » 27 sty 2006, 13:53

To jest bardzo silna i ciężka grupa dla Polaków. Będzie zażarta walka pomiędzy biało-czerwonymi, Belgami i Serbią-Czarnogórą.

Ale mam nadzieje, że wyjdziemy z tej grupy. Bo jeszcze nigdy nie graliśmy na ME.

Awatar użytkownika
Rumeczek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rumeczek » 27 sty 2006, 16:03

fieldy pisze:
Roomeczek pisze:Franek 32 lata
Żuraw 30
Dudek 33
Rząsa 34
Bąk 34
Krzynówek, Szymek 30... w sumie będzie cięzko no ale damy rade mam nadzieje
Jak się zaczną eliminacje [we wrześniu tego roku] to ci zawodnicy bedą mieli własnie tyle lat, chyba nie chcesz powiedizeć, ze twoim zdnaiem Żurawski, Krzynówek, cyz Szymkowiak pokończa kariery reprezentacyjne ? :shock:
nie chciałem przez to powiedzieć, że pokończą kariery reprezentacyjn. Chciałem powiedziec to, że prawdopodobnie blizej niz dalej do końca ich karier i przydałoby sie troche odmłodzić skład. Może przesadziłem z rocznikiem 1976 ponieważ oni mają teraz swój najlepszy wiek dla piłkarza. Ale chyba zgodzisz się ze reszta jest troche stara a w 2008 będą jeszce starsi i przydałoby się troche młodej krwi zaczerpnąć ;)

Awatar użytkownika
jaget
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaget » 27 sty 2006, 16:06

ZameR pisze:A ile lat ma Abbot :?: [nie wiem jak się pisze]
To ile lat ma to juz nie ma dla nas znaczenia słyszałem ze on nie bedzie mogł grac juz dla polakow bo miał wystep w jakiejs młodziezowce...

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 27 sty 2006, 16:42

eh... nie ma co tu dużo gdybać. Grupa do łatwych nie należy, ale poczekajmy te pół roku. Niech się MŚ skończą. Nie tylko my mamy problemy z wiekowością naszych zawodników.
Weźmy taką Porugalię gdzie Figo ma już 33 lata (ok jest C. Ronaldo w zastępstwie), Deco już też ok 30. Szkielet reprezentacji Portugalii to tak naprawdę Porto jeszcze za czasów Mourinho (Carvalho, Ferreira, Maniche, etc). To że nam spuścili lanie w Korei nie znaczy, że i teraz nam spuszczą.
A co do Serbii... spokojnie. Wygraliśmy z nimi dwa ostatnie mecze. Nie były to może mecze o punkty, ale chłopaki dawali z siebie wszystko.
Z Belgią to chyba nie powinniśmy mieć większych problemów. Nie znam żadnego Belga, który grałby w jakimś dobrym klubie (pewnie żaden Belg nie zna Polaka grającego w jakimś lepszym klubie - no może poza Dudkiem, ale to już historia, wg mnie nr 3 w polskije bramce za Kuszczakiem i Borucem).
Spokojnie. Poczekajmy te pół roku. Ja wierzę, że będzie dobrze.

Awatar użytkownika
jaget
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaget » 27 sty 2006, 17:03

Martin Pellegrino pisze: Z Belgią to chyba nie powinniśmy mieć większych problemów. Nie znam żadnego Belga, który grałby w jakimś dobrym klubie (pewnie żaden Belg nie zna Polaka grającego w jakimś lepszym klubie - no może poza Dudkiem, ale to już historia, wg mnie nr 3 w polskije bramce za Kuszczakiem i Borucem).
Spokojnie. Poczekajmy te pół roku. Ja wierzę, że będzie dobrze.
Z Belgi mozna sie obawiac przedewszystkim: Wesleya Sonka, Kompany no i Mpenza... ale powinnismy przy dobrej taktyce wygrac ten 1-0 co do serbow to jestem najbardziej spokojny zawsze z nimi sa ciekawe mecze ale to my wygrywamy najgorzej to portugalia 3-1 typuje dla nich... 2 x figo

Awatar użytkownika
Rumeczek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rumeczek » 27 sty 2006, 17:06

jaget pisze:3-1 typuje dla nich... 2 x figo

skąd wiesz ze wogóle Figo bedzie grać jeszcze w reprze Portugali po MŚ? :roll:

a tego typu typowanie to raczej znajdziesz na forum onetu a nie tutaj :lol:

Awatar użytkownika
jaget
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaget » 27 sty 2006, 17:14

Roomeczek pisze:
jaget pisze:3-1 typuje dla nich... 2 x figo

skąd wiesz ze wogóle Figo bedzie grać jeszcze w reprze Portugali po MŚ? :roll:

a tego typu typowanie to raczej znajdziesz na forum onetu a nie tutaj :lol:
Daje wypowiedz i tak przy okazji typuje sobie a ty sie rzucasz zaraz jak nie wiesz skad czuje ze figo bedzie to "czuje to w moczu"

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 27 sty 2006, 17:16

nie ma co sie natutralnie podniecac jeszcze,bo do poczatku wyscigu o Euro zostalo mnostwo czasu ale trafilismy bardzo,bardzo zle...Portugalia-nie mamy zadnego startu,futbol bedacy totalnym zaprzeczeniem naszej gry;ograna druzyna z ktorej tylko nielicznej gwiazdy raczej zdecyduja sie na zakonczenie kariery po MS;Serbia-nie od parady jugoslawie nazywano europejską brazylią;Belgia-od dawna nie zagrali na zadnej imprezie,podrazniona ambicja+dlugie oczekwianie na wystep na powaznych zawodach+niezmierna popularnosc futbolu..Kraje Bloku Wschodniego-tam nikt nie lubi jechać,nie mówiąc już o graniu...
to jedna z najciezszych i najbardziej wyrownanych grup i raczej wszystko wskazuje na to ze po raz kolejny Euro nasi pilkarze obejrza na jedynce:/

Loco

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loco » 27 sty 2006, 17:44

szalenie trudna grupa no ale nikt nie mówił że będzie łatwo. patrząc na inne grupy można stwierdzić że nie ma łatwej grupy. trzeba wyjść na boisko i powalczyć szanse są. wystarczy podjąć wyzwanie a naprawde warto z chęcią zobaczył bym Polske w Euro :D jest jeden plus :wink: będzie dużo ciekawych meczy w naszej grupie.
Edit.
http://www.pzpn.pl/?inf=7516
widzeliście nowe trykoty reprezentacji??

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”