Mercato Bianconerich - Strona 3

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 28 gru 2005, 18:49

Tez sie bardzo ciesze ze Casano raczej wyląduje w Madrycie a nie w Turynie :jupi:
A co do Barone to uwazam ze moze bedzie lepszy od Balsiego, który jednak według mnie lepiej spisywła sie w obronie niz w pomocy :!: Barone natomiast jak wykozysta szanse to moze wykupią go w letnim mercato :wink:
Natomiast Joaqium to wielka plota bo wątpie ze dałby sobie rade w Seria A, uwazam go za wspaniałego piłkarza ale jest zbyt delikatny i raczej nie odejdzie z La Liga :P

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 31 gru 2005, 11:07

Jak wiadomo Juventus poważnie interesuje sie 24 latnim zawodnikiem Boca ,Palacio

Znalazlem ciekawy artykuł na temat tego młodego argentynczyka
Od występów przed garstką widzów zasiadających na drewnianych trybunach do 57,000 fanatycznych kibiców skandujących jego imię na Bombonerze. Od prowincjonalnego zespoliku do wielkiego Boca Juniors. Tak w wielkim skrócie potoczyła się kariera młodego Argentyńczyka.

Zmiany w życiu Rodrigo Palacio były równie szybkie co nieoczekiwane. Blondwłosy, chudziutki młodzian zaczynał swoją przygodę z piłką w rodzinnym Bahia Blanca i już tutaj ludzie wróżyli mu dużą karierę. Ale nawet jego ojciec - utalentowany napastnik - nie wyobrażał sobie, że jego syn w wieku 23 lat będzie miał podpisany kontrakt z Boca Juniors, zaliczy pełny występ w reprezentacji Argentyny i będzie jednym z najpopularniejszych młodych talentów w całym kraju.

“Nie jestem napastnikiem kompletnym”
W połowie 2002 roku Palacio rozpoczął swój marsz w górę - z czwartoligowego Bella Vista przeniósł się do drugoligowego Huracanu.

Rodrigo grał na tyle dobrze, żę w lipcu 2003 roku wraz ze swoim agentem pojechał do Hiszpanii na rozmowy z Racingiem Santander i Alaves. Tymczem pojawiłą się oferta z argentyńskiego pierwszoligowca z Banfield. "Oni nie przyjmą odpowiedzi odmownej" - powiedział agent piłkarza. Takie stwierdzenie przekonało Palacio do powrotu do kraju i złożeniu swego podpisu na kontrakcie. Od tej pory jego kariera nabrała jeszcze większego tempa.

Co sprawia, że jest on taki wyjątkowy? Jeden z jego byłych klubowych kolegów z Banfield, Eduardo Bustos Montoya, próbuje to wytłumaczyć: “Jego kontrola piłki podczas biegu jest znakomita. W Argentynie nie ma wielu piłkarzy, którzy mogliby się z nim równać w grze na flance. Przypomina najlepszych skrzydłowych w historii futbolu. Gra na skrzydle jest jego żywiołem. Obojętne czy gra na prawej czy na lewej stronie potrafi minąć obrońcę, dośrodkować bądź strzelić bramkę. Po prostu full-serwis."

W sezonie 2003/2004 Palacio znalazł drogę do siatki przeciwnika 11 razy. Wielu twierdzi, że jest on urodzonym napastnikiem, a te bramki są tylko potwierdzeniem udanego sezonu. "Nie określiłbym siebie w ten sposób. Co mogę powiedzieć, to że potrafię znaleźć się w polu karnym i ostatnio zdarza mi się strzelać bramki. Mam nadzieję, że nie spuszczę z tonu." - przyznał piłkarz.

Sen czy prawda?
W czerwcu 2004, wraz z głosami nawołującymi do powołania piłkarza do kadry narodowej, pojawiły się również sygnały z Europy, która poważnie zaczęła interesować się młodym Argentyńczykiem. "Nie ciągnie mnie do Europy. Cieszę się, że mogę grać w Argentynie." Natomiast na temat swojego powołanie do reprezentacji Argentyny Palacio stwierdził: "Nie, nie myślę o grze w reprezentacji. Przede mną jeszcze długa droga. Teraz jestem dumny, że gram dla Banfield. Mam nadzieję, że pewnego razu będę miał tyle szczęścia, że zagram w naprawdę wielkiej drużynie."

Los mu sprzyjał i jego marzenia stały się faktem dużo wcześniej niż się tego spodziewał. Banfield uzgodniło warunki transferu z Boca Juniors i w grudniu Palacio dołączył do nowej drużyny.

I, mimo że piłkarz został przywitany z wielką "pompą", w pierwszych meczach sezonu zasiadł tylko na ławce rezerwowych. Boca miała w składzie takie nazwiska jak Martin Palermo, Guillermo Barros Schelotto oraz Marcelo Delgado, ale fanatyczni kibice domagali się, aby 23-latek dostał wreszcie swoją szansę. Przez cały ten czas Palacio zachowywał spokój i nie specjalnie przejmował się swoją sytuacją: "To, że nie gram w pierwszym składzie nie jest dla mnie problemem, ponieważ jestem tutaj nowy. W klubie jest wielu doświadczonych graczy i dobrze, że oni grają."

Skromny Palacio nie zwracał uwagi na cały zgiełk wokół jego osoby. "On ma być jednym z najlepszych piłkarzy w historii klubu. Od pewnego czasu go obserwujemy i zrobiliśmy wszystko, aby go mieć u siebie. Dopóki ja będę w klubie, on również w nim zostanie." - obiecał prezydent Boca Juniors - Mauricio Macri.

Jorge Benitez, trener Boca, na własnej skórze odczuwa presję ze strony kibiców. "Każdy kibic Boca, którego spotykam na ulicy radzi mi, żebym stawiał na Palacio. Dajcie mu czas, a na pewno zostanie wielką gwiazdą i symbolem tego klubu." - powiedział szkoleniowiec. Nawet Diego Maradona jest pod wrażeniem piłkarza, który ponoć bez przerwy wydzwania do niego z prośbą o koszulkę.

Jeśli, zgodnie z powiedzeniem, twoja wielkość zależy od szacunku, jakim darzy cię przeciwnik to słowa Leonardo Astrady (trener River Plate - największego rywala Boca) wydają się być znamienne: "Jeśli w argentyńskim futbolu jest jeden piłkarz, który godnie reprezentowałby barwy River, to jest to Palacio."

Niespodziewane powołanie
Ale słowa wypowiadane przez różnych ludzi nie miały dla Palacio takiej wartości, jak te wypowiedziane kilka miesięcy później przez Beniteza. Rodrigo otrzymał wtedy powołanie do narodowej reprezentacji. "Benitez przekazał mi informacje, gdy wracaliśmy z Ekwadoru, ze spotkania w Copa Libertadores z Deportivo Cuenca. Nie mogłem uwierzyć. Teraz chcę tylko jak najlepiej wykorzystać swoją szansę."- powiedział Palacio przed towarzyskim spotkaniem z Meksykiem. Mecz rozegrany w Los Angeles zakończył się remisem 1:1, a Rodrigo zanotował asystę.

Z kolei w meczu o punkty Palacio zadebiutował w barwach Albiceleste 26 marca w wygranym spotkaniu z Boliwią. Młody napastnik zagrał tylko 4 minuty, ale były to historyczne minuty. Argentyna wygrała w La Paz, a on dołączył do listy piłkarzy, któzy zagrali w pierwszej reprezentacji kraju nie grając wcześniej w żadnej z reprezentacji młodzieżowych.

Mimo olbrzymiego zamieszania wokół jego osoby i dużych oczekiwań, Palacio twardo stoi na ziemi."Jeśli ktoś w zeszłym roku powiedziałby mi, że usłyszę swoje imię skandowane na Bombonerze i zagram w reprezentacji Argentyny to zapytałbym, ile wypił. Dopiero zaczynam moją reprezentacyjną karierę i wszystko jest dla mnie nowe. Pomimo tego jestem podekscytowany możliwością zagrania na Mistrzostwach Świata."<<
Źródło: www.worldsoccer.sdv.pl
www.JuvePoland.com

Specjalnie podkresliłem fragment tekstu ,aby udowodnic ,ze Palacio gra nie tylko na ataku jak to niektorzy twierdzili :wink:

Mam cicha nadzieje ,ze dojdzie do tego transferu ,pozniej wypozyczenie ,a pozniej mam nadzieje ,ze kariera w Juve :wink: hehe marzenia 8)

Juventus jest gotowy zaplacic za zawodnika ok. 5 mln Euro.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 31 gru 2005, 11:21

Ibrahimović pisze:hehe marzenia Cool

No własnie, szczerze powiedziawszy mi ten transfer wydaje się mało prawdopodobny. Palacio, choć bez wątpienia jest świetnym i raczej ukształtowanym zawodnikiem to raczej do Juve nie przejdzie. Pozatym 5 mln za gwiazde Boca? Za ile poszedł Tevez? Chociaż jeśli na flance gra tak jak mówią to może następca Nedveda? A w przyszłym sezonie 2 argentyńczyków na skrzydłach :P Ponoć Rodrigo ma świetny drybling i jest bardzo szybki.

Ale czy mówienie o nim jako o talencie jest prawidłowe? Ma 24 lata, tak jakby jego talent późno wybuchł(jak na Argentyne :P )

Ibrahimović pisze: Specjalnie podkresliłem fragment tekstu ,aby udowodnic ,ze Palacio gra nie tylko na ataku jak to niektorzy twierdzili Wink

W Boca gra w ataku, ale ma inne zadania niż Palermo. :)

Widać, że jest uniwersalny to jest jego szansa. Jeśli doszłoby do zakupu(wątpię) to można by go wypożyczyć, albo zrobić z niego coś a'la Mutu...mógłby wchodzić do ataku, pomocy, na skrzydła :)

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 31 gru 2005, 11:26

bagg pisze:Ale czy mówienie o nim jako o talencie jest prawidłowe? Ma 24 lata,
Tym lepiej ,ze nie jest tym talentem 8) Bo z takimi to wiesz jak jest ,albo wypali w Europie ,albo nie :lol:
bagg pisze:No własnie, szczerze powiedziawszy mi ten transfer wydaje się mało prawdopodobny
Ja dzisiaj wypije za ten transfer ,bardzo bym go chcial w Juve ,trzeba by go sprawdzic :twisted: Moze nastepca Camoranesiego czy Nedveda :roll: :wink:

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 02 sty 2006, 17:47

Nowy rok ,Mercato ruszylo wiec "post pod postem" moze byc :wink:

Dzisiaj SkySports podało do wiadomości ,ze Juve szykuje oferte za Gallasa oraz (chwila ciszy) za ... Rio Ferdinanda :rotfl4: :roftl3: Panowie bez jajec :lol:

Gallasa to moze i by sprowadzili w przypadku gdyby Sagnol nie podpisal z Juve ,ale czy go Murinho pusci :roll:

Na 99% z Juve odejdzi Zebina ,dla ktorego w Juve juz miejsca nie ma ,nie tyle z uwagi na kontuzje co na kłótnie z zarzadem i oszustwo :wink: Kierunek :arrow: Liveroppo (6mln) lub Milan (Abbiati) - Zobaczymy.

Ja licze ,ze Dojdzie doi nas Barone w zamian za Blasiego ,moze Sagnol podpisze :roll: ,a moze cos sie ruszy w sprawie Palacio :twisted: .

Pisac :!: :wink:

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 02 sty 2006, 17:56

Ibrahimović pisze:Zebina
Ibrahimović pisze:Milan (Abbiati)

Zartujesz chyba? Abbiati ro raczej zawita pozniej w Palermo za Barzagliego i to w Milanie raczej.

Prędzej L'pool, bardziej realne jak dla mnie.

Ibrahimović pisze:Barone

Jest mi obojętny, ale jeśli przyjdzie to może się pokaże z dobrej strony?

Ibrahimović pisze:Gallas

Tylko czy on będzie chciał być rezerwowym? Chyba, że zamierza za Thurama wskoczyć.

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 02 sty 2006, 18:01

bagg pisze:Zartujesz chyba? Abbiati ro raczej zawita pozniej w Palermo za Barzagliego i to w Milanie raczej.

Prędzej L'pool, bardziej realne jak dla mnie.
Niby tak ,poprostu napisalem jakie są mozliwosci :wink:

bagg pisze:Jest mi obojętny, ale jeśli przyjdzie to może się pokaże z dobrej strony?

Gra regularnie w podstawowym składzie Palermo i wogule , raczej lepszy od Blasiego ,dobry na rezerwe 8)

bagg pisze:Tylko czy on będzie chciał być rezerwowym? Chyba, że zamierza za Thurama wskoczyć.

Capello pewnie mysli o nim jako podstawowym na prawej ,wtedy Zambro na lewej ,ale co z Chiellinim :cry: :roll:

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 02 sty 2006, 18:21

Ibrahimović pisze: Capello pewnie mysli o nim jako podstawowym na prawej ,wtedy Zambro na lewej ,ale co z Chiellinim :cry: :roll:
Zobaczymy 8) Ale wątpie w zakup Gallasa. Może po sezonie?? Nedved, raczej wtedy na ławke. Zambro do pomocy(jego dośrodkowania...mówiłem już o tym? :P ), Chiellini na lewa Gallas na prawa. Albo Thuram na ławke, a Gallas do środka(po sezonie). Zobaczymy 8)

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 02 sty 2006, 18:29

Ibrahimović pisze: Capello pewnie mysli o nim jako podstawowym na prawej ,wtedy Zambro na lewej ,ale co z Chiellinim Crying or Very sad Rolling Eyes

A czy przypadkiem William nie narzeka w Chelsea na to, że jest takim 'zapchajdziurą'? Ze nie gra na swoim ulubionym środku tylko na bokach?

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 02 sty 2006, 18:36

bagg pisze:
Ibrahimović pisze: Capello pewnie mysli o nim jako podstawowym na prawej ,wtedy Zambro na lewej ,ale co z Chiellinim Crying or Very sad Rolling Eyes

A czy przypadkiem William nie narzeka w Chelsea na to, że jest takim 'zapchajdziurą'? Ze nie gra na swoim ulubionym środku tylko na bokach?
Dokładnie. On chce grać na środku, a Jose w Chelsea ustawia go to na prawej to na lewej :? Mysle że jakby miał przejść do Juve z myślą gry na prawej nie zgodziłby się na transfer. Co innego, gdyby miał grać za Thurama na środku, ale to raczej chyba po sezonie.

Dzisiaj Moggi zaprzeczyl o transferze Piresa. I dobrze. Nie jest słaby, ale jest stary i będzie powoli wysiadał. U nas przydalby się lepszy rezerwowy. Może Barone?? Od Blasiego na pewno lepszy.

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 02 sty 2006, 19:01

ossy pisze:Dokładnie. On chce grać na środku, a Jose w Chelsea ustawia go to na prawej to na lewej Mysle że jakby miał przejść do Juve z myślą gry na prawej nie zgodziłby się na transfer. Co innego, gdyby miał grać za Thurama na środku, ale to raczej chyba po sezonie.
No to musze powiedziec ,ze mnie oświeciliscie 8) .Ale na boku on sobie świetnie radzi .Podobno narzeka na to ,ze placa mu znacznnie mniej niz jego kolegom :roll:

ossy pisze:Dzisiaj Moggi zaprzeczyl o transferze Piresa. I dobrze. Nie jest słaby, ale jest stary i będzie powoli wysiadał. U nas przydalby się lepszy rezerwowy. Może Barone?? Od Blasiego na pewno lepszy.
Toz ja wam juz w sierpniu mówilem ,ze Pire na 100% nie trafi do Juve :wink: Zreszta Moggi powiedzial niedawno ,ze nie ma zamiaru sprowadzac do Juve zawodnika starszego niz 29 lat :)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 02 sty 2006, 19:23

Tak tak ale też podobno już trzy spotkanie odnośnie nowej umowy były. Przeciesz Chelsea go nie puści za chiny - tym bardzie do Juve jeszcze Mutu sie nie rozliczył...

Dla Mourinho - Gallas jest obrońca nr. 2 zaraz po Terrym i chyba na tym trzeba skończyć. :wink: Widzieliście jak grał ostatnio ? w lidze?

Wenger sie ugnie i podpisze z Piresem 2 czy 3 letnia umowe wiec za darmo nie bedzie do wyrwanie. Trzeba sie z Moggim zgodzić że nie ma sensu sprowadzac zawodników powyżej 29 roku życia (nawet za darmo :lol:) choć z drugiej strony zakup Vieiry za troche siana któremu dużo nie brakuje do tej granicy Lucka :lol:

A co z Sagnolem ? temat umarł ?

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 02 sty 2006, 19:28

A co z Sagnolem ? temat umarł ?

Wydaje mi się, że tak. Chiellini dobrze się sprawuje, a na rezerwe Wily za dobry.

*_For_zaza_Milan_* pisze:Dla Mourinho - Gallas jest obrońca nr. 2 zaraz po Terrym i chyba na tym trzeba skończyć.

A Carvalho? To taki pupilek jeszcze z czasów Porto :)

Co do Piresa...to po co nam on? Ni to perspektywistyczny gracz, ni to jakiś Ronaldinho, a na rezerwe za dobry.

A co do kasy w Juve to Zaza chyba dawno w Juventusie nie było takich pieniędzy, ale nawet przy natłoku forsy trzeba robić transfery z głową :D

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 02 sty 2006, 19:38

bagg pisze:Wydaje mi się, że tak. Chiellini dobrze się sprawuje, a na rezerwe Wily za dobry.

No nie wiem czy mając już karte Sagnola w ręku przyszłość Chiellini'ego była by taka jasna. W ofensywie nie może sie równać z Francuzem mimo że inne flanki.

Przeciesz tak na dobrą sprawe Chiellini gra bo inni są jeszcze słabsi - Tylko Gianluca - reszta słaba na czele z kontuzjowanym ostatnio Pessotto czy graczem którego świat nie widziałeł na oczy Gladstronem poprzez mega utalentowanym Włocha z Torino który zagrał raptem 50 minut w sezonie nie mówiąc ....

Taka prawda..
bagg pisze:A Carvalho? To taki pupilek jeszcze z czasów Porto

W tym sezonie nie jest tak na pewno :!: Gallas obok Terrego to najlepiej grający obrońca Chelsea i jeszcze pewniejszy niż Carvalho który nawet dziś robił cyrki i mogło sie to źle skonczyć :wink:

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 02 sty 2006, 19:39

bagg pisze: Wydaje mi się, że tak. Chiellini dobrze się sprawuje, a na rezerwe Wily za dobry.
No właśnie 8) NIech nasza perełka gra, bo za kilka lat może będzie lepszy nawet od Zambro :)
bagg pisze: A Carvalho? To taki pupilek jeszcze z czasów Porto :).
Ale ostatnio między nimi były jakieś ekscesy.

bagg pisze: A co do kasy w Juve to Zaza chyba dawno w Juventusie nie było takich pieniędzy, ale nawet przy natłoku forsy trzeba robić transfery z głową :D
Mercato 2001(nie myle sie?). Nedved, Buffon, Thuram, Salas.
Ale była też kasa za Zidane.

W Gallasa wątpie, ale może jedmak?? Jak nadal będzie "zapchajdziurą", będzie tyle zarabiał to może odejdzie. Zrobić mu miejsce i ...kto wie 8)

*_For_zaza_Milan_* pisze: Przeciesz tak na dobrą sprawe Chiellini gra bo inni są jeszcze słabsi - Tylko Gianluca - reszta słaba na czele z kontuzjowanym ostatnio Pessotto czy graczem którego świat nie widziałeł na oczy Gladstronem poprzez mega utalentowanym Włocha z Torino który zagrał raptem 50 minut w sezonie nie mówiąc ....
Chyba sie sądzisz że Giorgio jest słaby? :>
Ostatnio zmieniony 02 sty 2006, 19:42 przez ossy, łącznie zmieniany 2 razy.

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”