Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 29 sty 2006, 22:53
Pisakk
Post Wyświetl pojedynczy post autor: rossonero » 29 sty 2006, 23:22
Pewnie. Po co sięprzejmować. Najlepiej przejechać po rumowisku spychaczami i o wszystkim zapomnieć. Nie warto poświęcać cennej uwagi na jakąś krople.Pisakk pisze:Ja też się jakoś nie przejąłem tą tragedią...Owszem - śmierć ludzi jest zawsze katastrofą, ale ta liczba zabitych w porównaniu do liczby ludzi, którą pochłonęło tsunami w Azji czy chociażby ilość ludzi, które zginęło pod gruzami WTC to jest nic. Zaledwie kropla.
Pogięło Cie człowieku? Jakie tysiące. Co za brednie wypisujesz. W takim tempie to za 10 lat wszyscy Polacy zginęli by na drogach.Bonso pisze:no, ale bez przesady, teraz umarło 65, może więcej osób, ale smitu dobrze pisze !! Na drogach codziennie ginie tysiące POLAKÓW, tak więc żałoba narodowa powinna być codziennie
rossonero
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 29 sty 2006, 23:26
Straszne, przelozysz osiemnastke i po sprawie. Zaloba nikomu nie zaszkodzi, a niektorym osoba jest to potrzebne, a tak wlasciwie psychice niektorych osob.futbolowa pisze:Żałoby narodowej do końca nie rozumiem. Jeden dzień - okej, ale trzy? I już nie chodzi o to, że obejmie moją imprezę 18kową, ale tak w ogóle...
Lakier
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 30 sty 2006, 11:25
Straszne? A czy ja napisałam, że ma to jakiś związek? Dla mnie nie ma walce. Po co odstawiać żałobę przez tyle dni? To coś zmieni? Pomoże tym ludziom? Nie lepiej oddać krew, wpłacić pieniądze na konto. Po prostu pomóc?Lakier pisze:Straszne, przelozysz osiemnastke i po sprawie.
A dlaczego trzy, pięć, dwanaście?a dlaczego miałby być jeden dzień?
futbolowa
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 30 sty 2006, 12:05
Corinthians
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 30 sty 2006, 12:14
futbolowa pisze:Straszne? A czy ja napisałam, że ma to jakiś związek? Dla mnie nie ma walce. Po co odstawiać żałobę przez tyle dni? To coś zmieni? Pomoże tym ludziom? Nie lepiej oddać krew, wpłacić pieniądze na konto. Po prostu pomóc?
To jest oznaka solidarności, a nie myślenie i lamentowanie.
Futbolowa pisze:A dlaczego trzy, pięć, dwanaście?
Lakier
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 30 sty 2006, 12:17
Czy zabronił Ci ktoś obchodzić żałobę.Nie, więc Ty tez nie narzucaj innym co maja robić.Corinthians pisze:Tak więc: Papież - tydzień, 67 ofiar - dzień, albo wcale. Kogo to obchodzi. Ważniejsza osiemnastka.
Babel
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 30 sty 2006, 12:47
Ja chciałem tylko napisać, że teraz widać jacy Polacy są wspaniali. Kiedy umarł papież odstawili 'cyrk' przed całym światem. W piękny sposób oddali mu hołd. A teraz? Teraz się nikomu nie chce, bo nikt ofiar nie znał. Teraz już nikt się tak nie przypatruje tej całej tragedii. Mówią o niej tylko w Czechach, na Litwie w Niemczech i u ruskich, bo stamtąd pochodziły ofiary. Gdzie indziej raz tylko wspomniano, i tyle. Więc nie ma co sobie zawracać dupy i wychodzić ze świeczkami. Wszystko odwalił Kaczyński. Ładnie powiedział i koniec. Cały świat usłyszał.Babel pisze:Czy zabronił Ci ktoś obchodzić żałobę.Nie, więc Ty tez nie narzucaj innym co maja robić.
Oczywiście, że jest sztuczna! Ale nie uważam tego za problem. Kiedy umarł papież też była w Polsce żałoba, która nie była sztuczna. Teraz cały świat myśli, że ta też nie jest sztuczna. Mamy reputacje, mamy dobry status. Czego na m więcej potrzeba? Możemy mydlić oczy Amerykanom, ale ważne, że pomaga. Kaczyński dobrze wiedział, że żałoba będzie sztuczna. Można ją porównać do świątecznych życzeń. Też są sztuczne, ale przez to nikt nie będzie zmieniał zwyczaju.Babel pisze:Problem leży w tym ze jest sztuczna
Już o tym pisałem. KTO lansuje się przez tą tragedie? Kaczyński? A dlaczego? Bo ogłosił żałobę? Każdy by tak zrobił. Nie wiadomo czy Kaczyński, Dorn, Marcinkiewicz się lansowali, ale musieli tak zrobić. Może byli naprawdę skruszeni?Babel pisze:niektórzy lansują się przez tą tragedie.
Nikt tak o Tobie nie napisze, bo to jest normalneBabel pisze:napisze że jestem taki i owaki
Jeżeli ktoś nie zrozumiał o co mi chodzi, to +/- o to, co LakierowiLakier pisze:Gdyby bylo to Ci calkowicie obojetne, to bys w ogole nie wspomniala o 18. No chyba ze chcialas pokazac jaka jestes zajebista. Zrozum kobieto ze panstwo zawsze musi zachowywac pozory 'dobrego wychowania', dlatego zaloba powinna byc. Zreszta nie mysl tylko osobie, wrazliwym ludzia pewnie pomoze ta zaloba.
Oj jacy jestescie biedni, przez ta glupia zalobe nie mozecie pujsc na imprezki.... oh.
Corinthians
Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaD » 30 sty 2006, 14:09
AgaD
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 30 sty 2006, 15:09
Chlopaczek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 sty 2006, 15:15
nie podają bo nie dla wszytkich jest to teraz najważniejsze, tak sobie myśle.Chlopaczek pisze:Ktos wie ile golebi zginelo?Zaden program informacyjny nie podaje tej informacji.
fieldy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: HB » 30 sty 2006, 15:31
jak mozesz byc tak bezduszny na tragiczna smierc golebii? szkoda mi bardzo tych biednych golabkow. az lezka sie w oku kreci.fieldy pisze: nie podają bo nie dla wszytkich jest to teraz najważniejsze, tak sobie myśle.
HB

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 30 sty 2006, 15:31
Z tego co słyszałem to dużo, ale i tak może zginąć jeszcze więcej.Chlopaczek pisze:Ktos wie ile golebi zginelo?Zaden program informacyjny nie podaje tej informacji.
Premo
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 sty 2006, 15:36
ale popierdolony jesteśHB pisze:jak mozesz byc tak bezduszny na tragiczna smierc golebii? szkoda mi bardzo tych biednych golabkow. az lezka sie w oku kreci.
slyszalem, ze chyba az 30 nie wyszlo z tego zywo. straszna tragedia
fieldy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 30 sty 2006, 15:45
No no nie sprowadzajmy dyskusji do poziomu rynsztoka.Nieladnie Fieldy.fieldy pisze:ale popierdolony jesteśHB pisze:jak mozesz byc tak bezduszny na tragiczna smierc golebii? szkoda mi bardzo tych biednych golabkow. az lezka sie w oku kreci.
slyszalem, ze chyba az 30 nie wyszlo z tego zywo. straszna tragedia
Chlopaczek
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio