MŚ 2006: Grupa A - Ekwador, Kostaryka, Niemcy, Polska - Strona 3

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Reputacja: 0
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 09 cze 2006, 19:59

No ladnie nam sie zaczely te mistrzostwa ;) az 6 bramek w meczu otwarcia robi wrazenie. Klose chce chyba na tym mundialu drugi raz z rzedu zdobyc korone krola strzelcow ;) Friedrich zagral padake 2 bramki stracone przez niego ale i strzaly mu nie wychodzily... Mam nadzieje ze zagra z nami :) Najlepsi pilkarze w Niemczech to oczywiscie Klose oraz 2 Bawrczykow 8) - Bastian i Phillip. Lahm zdecydowanie byl najlepszy w obronie, ktora trzeba przyznac w reprezentacji Niemiec kulala nawet wiecej niz troche ;) Poldi nie pokazal swoich umiejetnosci... Oby z Polska sie nie rozkrecil ;) W Kostaryce Wanchope zagral ladnie trzeba na niego bedzie uwazac... Kostaryka wogole obie bramki strzelila dzieki szybkosci swoich napastnikow... Niezle zagral tez Gomez. My czekamy teraz na naszych reprezentantow ;) Mysle ze przegrac nie przegramy, wygramy ten mecz chociazby minimalnie ale wygramy :) Jedziemy z nimi :!:

Awatar użytkownika
Karmelinho15
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Karmelinho15 » 09 cze 2006, 20:01

Jak dla mnie dobry mecz. Jeśli tak będą wyglądały wszystkie mecze mistrzostw to będą to bardzo udane mistrzostwa. Początek meczu nie wskazywał na to ,że Kostaryka powalczy. Przepiękny gol Lahma :shock: Fatalnie spisała się w tym meczu obrona Niemiec która co chwile próbowała łapać piłkarzy Kostaryki na spalonych. Bardzo dobry mecz rozegrał Centeno i Wanchope. Niemcy zdecydowanie dominowali w pierwsej połowie a świetnie grał Schweinsteinger. W drugiej połowie odcieli troche od podań Bastiana i Klose i gra im sie coś nie układała. Następna bardzo ładna bramka na koniec Fringsa. Ogólnie Kostaryka mnie troche zaskoczyła pozytywnie swoją grą :)

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 09 cze 2006, 20:02

Martinho pisze:Klose chce chyba na tym mundialu drugi raz z rzedu zdobyc korone krola strzelcow
na seszlych..korone zdobyl Ronaldo;)

Mecz naprawde Ciekawy...az 6 bramek wielie zskoczenie..i wielka radosc..po bramce na 1-1:):)niestety krotka..bardzo ladne bramki...ale widac ze z Niemcy nie sa najmocniejsi..fatalne dziury w obronie..co obnazyla taka druzyna jak Kostaryka...bedzie dobrze...z Niemcami tez sie uda:)

Forza BiancoRossi!!!

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 09 cze 2006, 20:04

Martinho pisze:Klose chce chyba na tym mundialu drugi raz z rzedu zdobyc korone krola strzelcow
:?: ze co :?: :shock:

Owczesna druzyna Niemiec wogole nie przypomina tego solidnego teamu - z powiedzenia wszyscy graja ale na koncu i tak wygrywaja Niemcy
Widac Klinsi zmienil calkowicie oblicze zespolu, zerwal z niejakim stereotypem ale czy slusznie :?:
Wydaje sie ze Ballack mial racje wypowiadajac sie iz daleko z taka obrona nie zajada :!: Przyjdzie mocniejszy rywal i moga byc kredki

zobaczymy co Polacy pokaza, jednak system z jednym napadziorem(1-4-5-1) :/ - ale przynajmniej Rasiak nie zagra :D

Awatar użytkownika
Karmelinho15
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Karmelinho15 » 09 cze 2006, 20:08

czeher pisze:Przyjdzie mocniejszy rywal i moga byc kredki

Mam nadzieje ,że to będzie Polska :lol: Myśle ,że powinien zmienic Friedricha(mogłem pomylic sie w pisowni) i cos z nimi zrobić ,żeby ciągle nie łapali rywali na pułapki ofsajdowe. Jeśli nie zrobi korekt w obronie to myśle ,że możemy pokusić sie o niespodzianke. Jak dla mnie to też słabo zagrał Lehman chociaż miał sytuacje praktycznie sam na sam. Mam nadzieje ,że pokonamy Ekwador i zremisujemy z Niemcami bo jeśli mecz z Kostaryką miałby decydowac o awansie mógłby okazać się bardzo trudny.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 09 cze 2006, 20:10

dzieciol31 pisze:na seszlych..korone zdobyl Ronaldo;)
Pomylka :oops:
czeher pisze:Owczesna druzyna Niemiec wogole nie przypomina tego solidnego teamu
Na MS w Korei nikt nie mowil ze Niemcy sa solidnym zespolem a doszli do finalu... Teraz moze byc tak samo, oni moze nie graja widowiskowo ale skutecznie i mecz po meczu moga wyladowac w swoim 7 meczu na tym mundialu w Berlinie ;)

No 1 napastnik ciekawe co z tego bedzie...Ciekawe czy Krzynowek bedzie wymienial sie z Zurawskim, bo z Chorwacja cos takiego mialo bodajze miejsce. Trzeba pilnowac Delgado i de la Cruza oraz Hurtado przy stalych fragmentach. Wywiescie flagi :!: :lol:

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 09 cze 2006, 20:12

Druga połowa to już zdecydowana dominacja Niemiec. Bardzo dobre spotkanie rozegrał Lahm. I do tego jeszcze ta bramka :shock: Frings też ładnie zasadził :wink: Liczyłem jeszcze na hat-tricka Klose, ale niestety zszedł z boiska :? Widać, że gospodarze mają w tym roku chrapkę na mistrzowski tutuł.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 cze 2006, 20:16

Friedrich [*] pfff co za pajac, ufam, że u nas takich nie będzie.
Kapitalne piłki grał "zawodnik z nr 10" 8) w ekipie Kostaryki, świetnie podawał do Wanchope'a, a ten z zimną krwia wykorzystywał kolejne piłki, Niemcy zasłużenie wygrali, piękne bramki i w ogóle - a Kostaryka pokazała, żewalczyc będzie do końca, czyli do meczu z nami, nie sadziłem, ze aż tak dobrze się zaprezentują, ładny mecz w pierwszej połwoie - w drugiej słabiej, ale liczba goli mi to wynagrodziła.
Ogóleni to mundial dobrze się zaczyna - obym to samo mógł powiedzieć za 3 h

44 minuty do meczu :shock: mamusiu, czy ja jestem dziwny ?

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 09 cze 2006, 20:19

fieldy pisze:Friedrich [*] pfff co za pajac, ufam, że u nas takich nie będzie.
a ja wierze ze z nami zagra :P

RóżA pisze:Druga połowa to już zdecydowana dominacja Niemiec.
dominacja, nie dominacja, ale najmocnijsi nie sa..wierze w naszych..moze bede odwazny..ale da sie wyjsc z kompletem pkt...Z reszta nie przesadzajmy...w koncu nie wiemy w jakie my jestesmy formie... :wink:

ja juz sie szykuje!!!

DO BOJU!!!

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 09 cze 2006, 20:48

Martinho pisze:Na MS w Korei nikt nie mowil ze Niemcy sa solidnym zespolem a doszli do finalu...
Nie nawiazywalem do niemcow z korei tylko do tych z lat 90 i 80 - tam byly solidne teamy
Martinho pisze:Teraz moze byc tak samo, oni moze nie graja widowiskowo ale skutecznie i mecz po meczu moga wyladowac w swoim 7 meczu na tym mundialu w Berlinie Wink
W moim odczuciu zagrali widowiskowo, owszem byly "przestoje" ale jednak graja w ofensywie z polotem - w dodatku bez swego glownego dyrygenta - jednak z taka obrona daleko nie zajda :!: musza cos zmienic - chociaz personalnie raczej w obronie nie maja alternatywy
dzieciol31 pisze:
fieldy napisał:
Friedrich [*] pfff co za pajac, ufam, że u nas takich nie będzie.
a ja wierze ze z nami zagra Razz
fieldiemu chodzilo o to ze w naszej reprze takich "pajacow" nie bedzie dzisiaj

a ty z innej beczki ale ale jak juz wywolales ten teamt to jezeli nawet on nie zagra moze zagra ... Huth :P

Awatar użytkownika
danon
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: danon » 09 cze 2006, 20:51

dzieciol31 pisze:dominacja, nie dominacja, ale najmocnijsi nie sa..
rzeczywiście... szczególnie przy stanie 3-2 Niemcy byli w rozsypce i tracili piłki... nigdy nie kibicowałem Niemcom, ale takie bramki są po prostu cudowne (ta na 4-2 była a'la Gerrard)...

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 09 cze 2006, 22:02

fieldy ten gościu z 10 to Walter Centeno o ile sie nie myle to gra gdzieś w Grecji chyba AEK no i ma już 32 lata, zagrał świetny mecz ta piłka zagrana przy drugiej bramce dla Kostaryki to mistrzostwo swiata. Świetnie ją podcioł i staneła przed Wanchop'em aten na spokoju pokonał Lehmana. Bramka Torstena krytykowanego przez Trzeciaka to coś pięknego. Potem zaczoł jechać Tim'owi Borowski'emu, że jest slaby technicznie, a w pierwszej połowie go chwalił. Dziwny gościu.

Polacy przez pierwsze 10 min zagrali bardzo dobrze, aż przecierałem oczy, no ale jeśli nie wygramy tego emczu to mozna pakowac walizki takie jest moje zdanie. Za Szymkowiaka Jelnia bo Mirek nic nie gra, a w srdoku dwóch DM.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 10 cze 2006, 13:50

O reprezentacji na mundialu jest inny temat. Ponieważ nie siedzę 24 h na dobę, a pewnie byłaby duża spinka o to, że skasowałem 3 strony w tym temacie, więc PO RAZ OSTATNI przeniosłem do właściwego tematu. Patrzyć gdzie się wypowiadacie.

Za niestosowanie się będą WP, bo nie apeluję po raz pierwszy. Mam wyrzucić słowo "Polska" z tematu, żebyście w końcu zaczęli myśleć?
Ostatnio zmieniony 10 cze 2006, 14:25 przez petru, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 10 cze 2006, 14:05

Bramkarz piłkarskiej reprezentacji Niemiec, Jens Lehmann powiedział, iż może nie zagrać w meczu z Polską z powodu kontuzji nogi. Lehmann doznał urazu w pierwszej połowie piątkowego spotkania z Kostaryką (4:2), otwierającego finały mistrzostw świata.

Niemiecki bramkarz mimo urazu dotrwał do końca meczu, po skorzystaniu z pomocy lekarskiej w czasie przerwy po pierwszej połowie. "Boli mnie noga. Nie mogę w tej chwili powiedzieć, kiedy ból ustąpi. Zobaczymy" - dodał Lehmann.
Z jednej strony dobrze jakby Lehmann nie zagrał, bo teoretycznie jest lepszy od Kahna, jednak w drugiej Kahn będzie chciał się pokazać.

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 10 cze 2006, 14:19

Corinthians pisze:Z jednej strony dobrze jakby Lehmann nie zagrał, bo teoretycznie jest lepszy od Kahna, jednak w drugiej Kahn będzie chciał się pokazać.
wczoraj przy kazdej wpuszczonej bramce Lehmanna realizator pokazywal Khana..czy jest faktycznie gorszy?! mysle ze tak...ale czy to nam cos pomoze?! bez strzelow na bramke goli nie bedzie...nawet jak bramka bedzie pusta...:?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”