kobiety i piłka nożna...pośmiewisko czy oryginalność? - Strona 3

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2160
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 04 paź 2005, 17:38

alex90 pisze:tzw.
cały czas stosujesz ten skrót, a może chodzi o 'tzn.'? /to tak na marginesie/

alex90 pisze:to chyba raczej nie istnieje chyba że na filmach
No niby jakiś włoski klub był zainteresowany kupnem dwóch zawodniczek :? ;)

alex90
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: alex90 » 04 paź 2005, 17:45

oby dwa skróty mogą być używane tzw. i tzn. :D
a tak po za tym lubie ten skrót :wink: jest lepszy niż np. :roll: :wink:
A co do klubu to chyba masz rację, w teleexpresie to mówili, jeśli się nie mylę ale prawdopodobnie fifa nie wyraziła zgody.

A tak poza tym fajnie by było mieć repr. kobiet w Piłce Nożnej taką jaką mają Niemcy :roll: :roll: narazie to marzenia.

Dziś się pytałam dziewczyn z klasy co myślą o p. nożnej kobiet.
ODP: głupio to wygląda.... :roll: jak na nie naskoczyłam. tzw. :lol: :wink: dałam mocne argumenty to chyba je przekonałam, ze to nie jest wstyd.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 04 paź 2005, 18:46

oby dwa skróty mogą być używane tzw. i tzn.
No tak, ale jeden znaczy 'tak zwane' /tzw./ a drugi 'to znaczy' /tzn./ więc w tym wypadku się nie sprawdza ;)

alex90 pisze:A tak poza tym fajnie by było mieć repr. kobiet w Piłce Nożnej taką jaką mają Niemcy Rolling Eyes Rolling Eyes narazie to marzenia.
Taką to każdy by chciał :P Ale wiesz... U nas piłkarki nie mają takich możliwościu rozwoju jak w innych krajach. Tam żeńskie kluby mają lepsze warunki niż niejeden męski klub w naszym kraju :roll: :(

Awatar użytkownika
szpari
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szpari » 04 paź 2005, 21:02

moje zdanie jest takie ze faceci ktorzy nie sa za tym zeby dziewczyny graly w pilke boja sie i tyle co to one inne sa chopaki bez jaj, a do dziewczyn grajce w co chcecie i zycze powodzenia zeby w koncu polska pilka nozna kobiet zwojowala swiat i pokazala co potrafia kobiety

Awatar użytkownika
japko
Imitacja forumowicza
Imitacja forumowicza
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: japko » 18 paź 2005, 20:55

Według mnie kobieta {dziewczyna} grająca w piłkę to normalna żecz,
przecież sa nawet zawodowe kluby kobiece ;/
U mnie w szkole jest dziewczyna która gra na obronie lepiej niz niektórzy chłopacy a gole strzela o 100 % ładniejsze niż niejeden chłopak

made in japko

Awatar użytkownika
Smithu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smithu » 18 paź 2005, 23:58

japko pisze:made in japko

Nie wiem nawet czy chwalisz sie czy zalisz :?
japko pisze:przecież sa nawet zawodowe kluby kobiece ;/

Eureka :!: :lol:

Awatar użytkownika
squash
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: squash » 10 lis 2005, 0:03

Osobiście mi to imponuję, gdy dziewczyna zna się na piłce, potrafi grać. Na przykład jak mam w klasie kolesia, który nie zna nawet jednego piłkarza z reprezentacji Polski, czy jakiegokolwiek, to to mnie wkurza, od dziewczyna tego nie wymagam, ale jak znają mają ogromnego plusa. Co do gry kobiet w zespole męskim, to myślę, że to głupi pomysł, tak samo jak był w filmie G.I Jane o kobietach w armi, nawet jeśli dorównają one umiejętnościami, techniką, to i tak to nie będzie dobre, nigdy nie bęzie prawdziwego równouprawnienia w pozytywnym sensie, czyli Kobiety mają pierwszeństwo itd, to powinno zostać, to jest moje zdanie (a na placu można zagrąć z babkami:))

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 10 lis 2005, 21:27

Dzisiaj mój profesorek od anglia stwierdził, że jestem 'krejzi' [:mrgreen:] i że nie potrafi mnie zrozumieć, bo na pytanie jak często oglądasz mecze piłkarskie, odpowiedziałam 'every day' /mamy teraz tematy związane ze sportem/ ;)
Potem cały czas musiałam gadać i gadać, ale opowiadanie o ManU nawet po angielsku to wielka przyjemność :) :)

No i na końcu dowiedziałam się, że trzeba mnie podziwiać 8) ;)

turlak1512
Imitacja forumowicza
Imitacja forumowicza

buah :)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: turlak1512 » 25 lis 2005, 14:42

Przynajmiej polskie piłkarki rok w rok grają w LM w fazie grupowej..
a to co ta wisła odwaliła w Atenach to naprawde....

Awatar użytkownika
M.T.
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: M.T. » 25 lis 2005, 15:56

Jakieś 5 lat temu często grała z nami pewna dziewczyna, powiem wam że miała talent i gdyby w Polsce były jakiekolwiek warunki do rozwijania tej dyscypliny także u kobiet mogła by być z niej niezła piłkarka tyle że trudno jest takiej dziewczynie się wybić a tym bardziej znaleźść klub. Ale nie ma sie co dziwić wkońcu to Polska i czego można oczekiwać jeżeli na moim osiedlu nie ma nawet jednego głupiego boiska :x .

alex90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: alex90 » 25 lis 2005, 21:31

co do naszych stadionów a raczej boisk.
U mnie na osiedlu hmmm gramy raczej na boisku do kosza( ale trudno to tak nazwać) albo na parkingu a obok trzepak to bramka. No ale w końcu chłopaki z "górnych" bloków się zmobilizowały i zrobili jedną bramkę (zawsze coś) z drewna i nawet siatka jest... ale na krzywej łące... narazie styka. Znaczy teraz nie gramy bo ciężko jakoś by było w glanach/traperach/trampkach itp. na lodzie czy w śniegu. A zarządmógłby się zmobilizoać. :wink:

Wracając do tematu w Polsce jest mało klubów dla dziewczyn a np. Niemcy czy Francja to u nich kluby (np. B. Monachium czy Lens) prowadzą również drużyny dziewczęce. Ale naszym to nawet narazie to po nocach się nie śni... a szkoda... porównań może byćwiele.

A tak poza tym... onet.pl:
Patrycją Pożarską zawodniczką AZS Wrocław interesuje się Bayern Monachium. Czołowa drużyna żeńskiej Bundesligi chce pozyskać 21-letnią piłkarkę - informuje "Fakt".

Zainteresowanie ze strony Niemców potwierdził jej menedżer Tadeusz Pawłowski. Pożarska jest podstawową zawodniczką polskiej reprezentacji, grała również z AZS-em w Lidze Mistrzyń.

Piłkarka została ostatnio odsunięta od drużyny za "rozrywkowy tryb życia".

Pożarska trenuje razem z zawodnikami III-ligowego Polaru Wrocław, gdzie jej menedżer jest szkoleniowcem.

AZS wycenia swoją zawodniczkę na 100 tys. złotych.

wojcik2007
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Kontakt:

2006

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wojcik2007 » 14 cze 2006, 14:41

mialem kiedys dziewczyne ktora grala w piljke nozna, w sumie to zarazila sie ode mnie. Grac nie umiala zupelnie, myslala ze jest mistrzynia swiata a ja nie mialem serca pwiedziec jej ze nie umie grac. W koncu sama zrezygnowala. Moim zdaniem jezeli ktos ma talent to niech gra w pilke czy jest to kobieta czy facet...wazne jest zeby robic to co sie lubi, jezeli oczywiscie sie umie...pozdrawiam :o

SpY
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SpY » 14 cze 2006, 15:46

ja mam kolezanke ktora oglada bardzo duzo meczy a nawet kibicuje juve i ma plakat nad lozkiem :wink: najbardziej byla zafascynowana liga mistrzow ale MS tez oglada i nie tylko mecze polski :wink: moze nie interesuje sie tyle wiadomosciami sportowymi i nie czyta przegladu sportowego ale wie co to jest spalony i oglada mecze jak leca :wink:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 14 cze 2006, 16:39

A moja dziewczyna nie oglada meczy bo ja to nie interesuje. I dobrze

Kobiety i pilka to 2 wykluczajace sie rzeczy. Oczywiscie sa przypadki gdzie dziewczyna sie powaznie tym sportem interesuje ale najczesciej to jest cos w stylu "a jaki byl wczoraj wynik Polakow :?: ". Ja osobiscie nie mam zadnej znajomej co interesuje sie powaznie pilka albo ktora czynnie uprawia ten sport.

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 14 cze 2006, 17:08

Uwazam ze Panie nie powinny brac sie za pilke nozna to brutalny ostry sport niestety.Latwo o kontuzje kolana a u dziewczyn ta czesc ciala jest bardzo wazna i pozniej decyduje o wyborze wlasciwego meza i nawet o karierze :shock: .Panie jakos bardzo nieeleganco moim skromnym zdanie wygladaja w strojach pilkarskich sa jakies takie malo sexy :cry: .Odradzam waszym dziewczynom gre w pilke nozna.Dla mnie osobiscie dziewczyny nadaja sie do czegos innego :oops: niz do grania w pilke i to jest komplement.Inna sprawa jest jak Panie kibicuja pilkarzom i sa 100% lepsze w tym niz brzydka plec :brawo: .A jeszcze lepiej jak pozuja do sexy zdjec pilkarskich lub sportowych wtedy :whistle: nam chlopakom to sie cos podnosi w bokserkach :lol: .Jak na przyklad ta piekna Pani :shock: :

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”