4 sezonu - Strona 3

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
Awatar użytkownika
JAREKK
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: JAREKK » 10 lis 2004, 22:37

Co ja tu moge dodac skoro wszystko pisze w postach wyzej .
On chyba tylko chce sciagnac uwage Ericssona i to wszystko . Watpie zeby chciał grac w naszej reprezentacji chociaz z 2 strony u nas miałby wieksze szanse grania bo jak wiadomo Anglicy maja mocna ekipe i ciezko by mu tam było zagrac .

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 10 lis 2004, 22:37

Dla mnie sprawa Johnsona wyglada jak scam i nic wiecej.Dziwie sie ze PZPN w to sie bawi,tym bardziej ze reprezentacja dobrze gra.Pojawienie sie ewentualne jakiegos "obcego" moze tylko wprowadzic jakis zamet w kadrze i niesnaski miedzy zawodnikami i trenerami.

Awatar użytkownika
Wtajemniczeni_wiedzą
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wtajemniczeni_wiedzą » 11 lis 2004, 9:12

a ja jako jedyny na tym forum jestem pozytwynie nastwiony...zobaczymy co z tego wyjdzie ale bnardzo dobrze by bylo gdyby taki zawodnik gral w kadrze...mysle ze moglbym wjesc tak jak kiedys Oli do kadry i grac tak jak Oli. Ale zeby potem nie miial kontuzji i jezdzil na kadre a nie tak jak Oliasdebe...

Awatar użytkownika
Andreyew
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Andreyew » 11 lis 2004, 12:19

Tez mozliwe ze pilkarz ten specialnie wywolal chalas wokol siebie by Selekcjoner Angli zwrocil na niego uwage :evil:

Awatar użytkownika
olek j
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olek j » 13 lis 2004, 21:25

Dla mnie sprawa z Johnsonem jest obojętna.Reprezentacja powinna składac się z rodowitych w tym przypadku Polaków, jezeli to ma byc odpowiednik Olisadebe to dziĘkuje ...

Awatar użytkownika
JAREKK
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: JAREKK » 13 lis 2004, 22:05

olek j pisze:Dla mnie sprawa z Johnsonem jest obojętna.Reprezentacja powinna składac się z rodowitych w tym przypadku Polaków, jezeli to ma byc odpowiednik Olisadebe to dziĘkuje ...
Wez pod uwage ze prawie wszystkie reprezentacje na swiecie maja w swoich szeregach obcokrajowców np taki ZIDANE ( zakonczył kariere reprez. ale) mega talent i on wcale nie był "rodowitym" francuzem . A co do OLISADEBE ja za nim nie przepadam ale to on wywalczył nam awans do MŚ i nie ma co tego ukrywac . Miał swój okres w histori piłki polskiej

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 16 lis 2004, 22:31

jesli by mial grac tak jak Olisadebe w eliminacjach do MS 2002 to ja bym za, zeby gral w reprezentacji, jedyny jak do tej pory afrykańzcyk co gral w reprezentacji naszego kraju zapewnił nam wyjazd po wielu latach przerwy na mundial i jego zaslug mu nie mozna odbierac

co do samego naturalizowania:
a to ze teraz Franek dobrze gra i ma pewne miejsce (albo i nie ma u janasa ale to temat na inna dyskusje) to bardzo się ciesze ale czy to oznacza, ze nie można zwiększyć konkurencji w ataku? jeśli ten cały anglik chce graćdla nas i będize grał strzelał bramkie, etc to droga wolna. im wieksza konkurencja tym lepiej, wiadomo gdyby dostal polskie obywatelstwo to nie gral by za to ze gra na wyspach tylko za formę (przynajmniej tak teoretycznie być powinno)

co do Johnsona:
przychylam się do zdania przedmówców ktorzy mówili ze to raczje sztuczne jest i mozna to okreslic jako probe wywierania presji na Eriksonie zeby do rep. albionu go powołaał, ale moge się mylić

Awatar użytkownika
Qrczak
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Qrczak » 16 lis 2004, 22:45

dla mnie i tak ze Johnson w rep. Polski to jest jedna wielka ściema ten piłkarzyk z menegerkiem poprostu chcieli by sie nim zainteresowal Eriksson i go powolal kurde. cioty

Awatar użytkownika
Andreyew
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Andreyew » 18 lis 2004, 12:48

Dzisiaj w "Przeglądzie Sportowym" zostal zamieszczony artykul "Jak Andy staje sie Andrzejem"
Przegląd Sportowy pisze:20 funtow za godzine. Tyle Andy Johnson, napastnik Crystal Palace, bedzie od przyszlego tygodnia placil nauczycielowi jezyka polskiego. Jego mama obiecala, ze zajmie sie wszystkimi formalnosciami w Konsulacie RP w Wielkiej Brytanii. - Jestem dumny, ze mam polskie korzenie - mowi zawodnik, ktory dwa tygodnie temu wyrazil chec gry w reprezentacji Polski. Nasze obywatelstwo dla Johnsona rodzi sie w bolach, ale wszystko wskazuje na to, ze - tak jak kiedys w przypadku Emmanuela Olisadebe - skonczy sie happy endem.

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 18 lis 2004, 15:11

Ale w innym miejscu ten Przeglad Sportowy pisze:
Johnson chce spotkać się z polskimi dziennikarzami, ale dopiero wtedy, gdy będzie potrafił choćby chwilę porozmawiać z nimi po polsku. Już wkrótce. Już się uczy. Chce być gotowy do gry w naszej kadrze nie tylko pod względem sportowym.
Cytat ten wskazuje,ze bardzo daleka droga do nauki polskiego i nawet bardzo slabej rozmowy w tym jezyku 'naszego'Anglika.To jest zwykla gra menadzera i zawodnika,zwykla polityka a nie szczere checi.Okres transferowy sie zbliza a takze kolejne mecze kadry Anglii,wiec jest o co Johnsonowi walczyc i nie dziwie sie,ze tak robi.
Prawda wyglada jednak tak,ze Johnson jeszcze nie wybral bo nikt nie zaproponowal jemu gry dla Anglii.W tej chwili tylko PZPN jest jakos nim zainteresowany.Jezeli Anglicy zaproponuja jemu powolanie do kadry to powinien skorzystac,czemu nie.Osobiscie nie wierzy,ze federacja angielska tego nie zrobi,nawet i na wyrost aby nie stracic ewentualnej szansy w przypadku gdyby Jonson rozwinal sie na dobrego napastnika.No chyba,ze zawodnik w najblizszych kilku miesiacach calkowicie straci forme i bedzie gral slabo.Wtedy nie bedzie o czym mowic moze i nawet PZPN juz go nie zechce.Nie sadzmy,ze Anglicy sa glupcami i odpuszcza tego pilkarza bez jakiegokolwiek zainteresowania sie nim.
Wybor bedzie prosty jezeli zawodnik go bedzie mial wybierze Anglie.

Awatar użytkownika
'Del Piero'
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 'Del Piero' » 18 lis 2004, 15:18

Jestem za tym zeby Johnson gral w kadrze Polskiej! Napewno by pomogl!
I moglby grac czasami atak : Johson-Olisadebe

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 18 lis 2004, 16:37

Ja jestem za i jestem pewien ze Johnson chce grac i bedzie grac. Ale wiadomo jak zawsze sa zalety i wady. Andrew napewno ma spory talent i moze sie przydac w naszej kadrze ale z tego powodu miejsce straci ktorys z naszych napastnikow. Chociaz moze zastapi on Grzegorza Rasiaka 8) . Ale slyszalem ze pilkarz ten moze rowniez grac w pomocy wiec moze nie bedzie tak zle. :D

Awatar użytkownika
Pawel18
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel18 » 18 lis 2004, 16:41

Chcialbym zobaczyc go w akcji jesli jest kretywny i wie na czym polega pilka nozna to wedlug mnie powinien grac u nas by pomoc w awanise do MS.

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 30 lis 2004, 15:25

Jeżeli był by wzocnieniem kadry to niech gra . A pomyślcie jak by to było :
Johnson strzelcem zwycięskiego Gola dla Polski w meczu z Anglią na Wembley2 , chociarz wolę żeby to zwycięską bramkę strzelił Żurawski albo Frankowski .

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 30 lis 2004, 16:39

Jesli by tak sie stalo to pewnie wszyscy nagle by go pokochali tak jak to bylo z Olisadebe. Najpierw wszyscy go nienawidzili rzucali bananami, udawali malpy a pozniej nagle kazdy Oli jest najlepszy itp. Teraz jest podobnie wszyscy juz od razu mowia Johnson "nie", ale moze lepiej dajmy mu szanse bo pozniej moze juz byc za pozno.

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”