Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 21 kwie 2009, 17:21
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 21 kwie 2009, 17:39
Najpierw niech piłkarze zbliżą się poziomem do tych w Anglii, a później możemy zacząć taką rozmowę.Wilmore pisze:Skoro robisz z siebie takiego profesjonalistę, to spytaj piłkarzy, czy wolą grać z dopingiem jak na Lechu, czy za X razy większe pieniądze z dopingiem jak w Anglii.
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 21 kwie 2009, 18:02
Po pierwsze kolego, to wzmianka na temat GW nie była moja.Wilmore pisze:Przyczepiłem się do Ciebie tylko ze względu na wzmiankę o GW, bo irytują mnie najazdy na nich bez powodu, przez ludzi, którzy nie rozumieją tych tekstów, i krytyka obiektywizmu w ich tekstach przez ludzi dostrzegających tylko jedną stronę, skrajnych radykałów jednej opcji.
Nie musisz mnie szanować. Tu jestem anonimowy i możesz sobie pisać o mnie co chcesz, a ja mogę mówić kogo kocham... To mi nie przeszkadza w pracy, bo to mój zawód i staram się go wykonywać tak jak mnie nauczono, bo praktykę pobieram od ludzi, którzy są mistrzami w swoim fachu. Jak widzisz nie chwalę się, bo nie sypię nazwiskami i kogo ja tam znam. To że piszę o Legii i o Polonii to nie znaczy, że nie mogę sympatyzować z jakimś klubem. Przestań wreszcie udowadniać jaki to jesteś idealny, bo jak widzę wmuszasz na siłę ludziom swoje poglądy. Nie próbuj być zbawcą całego świata, bo taki jeszcze się nie znalazł.Wilmore pisze:Nie mam większego szacunku dla dziennikarza sportowego, który chwali się tym, że potrafi napisać ciepłe słowa o rywalu zza miedzy. Obiektywizm dla dziennikarza to żaden powód do chwały.
W tej kwestii doping ma tu taki wpływ na decyzję jak Ty na rozmnażanie pingwinów w dobie efektu cieplarnianego...Wilmore pisze:Skoro robisz z siebie takiego profesjonalistę, to spytaj piłkarzy, czy wolą grać z dopingiem jak na Lechu, czy za X razy większe pieniądze z dopingiem jak w Anglii.
bartbuks

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 21 kwie 2009, 18:33
bartbuks pisze:A czemu mnie nie szanujesz? Bo jestem kibicem Legii i w zarazem dziennikarzem? Czy wg Ciebie powinienem pisać źle o Polonii w takim wypadku?
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 21 kwie 2009, 18:41
Teraz już wiemy, "czemu w Polsce nie ma dobrych gazet sportowych".Wilmore pisze:żebym dziennikarzowi wytykał błędy w interpretacji tekstu
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 21 kwie 2009, 19:10
Wilmore pisze:Nie mam większego szacunku dla dziennikarza sportowego, który chwali się tym, że potrafi napisać ciepłe słowa o rywalu zza miedzy. Obiektywizm dla dziennikarza to żaden powód do chwały.
Wilmore pisze:Nigdzie nie napisałem, że nie szanuję takich dziennikarzy, ale nie mam większego szacunku do tych z nich, którzy za jedną ze swoich zalet podają obiektywizm, który powinien być podstawą zawodu.
Pierwszym stwierdzeniem bijesz do mnie ewidentnie. Obiektywizm to podstawa, więc nie ma o czym dyskutować. Nie podawałem tego jako moją zaletę. Wilmore umówmy się tak, że nie przekonam Cię, więc dalsza dyskusja nie ma sensu. Jeżeli coś szczególnego chodzi Ci po głowie to pisz. Chętnie odpowiem na Twoje pytania...Wilmore pisze:Jesus, żebym dziennikarzowi wytykał błędy w interpretacji tekstu.
bartbuks
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 21 kwie 2009, 19:12
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 21 kwie 2009, 20:30
Derby z Ruchem ładnie opisanecloner pisze:bartbuks: wspomniałeś o TMK, czytałeś może mój krótki opis z kwietniowego numeru?
Fishbone

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 21 kwie 2009, 20:39
nie czytałem, bo ostatnio nie mam szczęścia i rzadko wpada mi to w ręce. ale jak masz jakiś scan, albo coś w tym stylu to chętnie zagłębie się w lekturę.cloner pisze:bartbuks: wspomniałeś o TMK, czytałeś może mój krótki opis z kwietniowego numeru?
bartbuks
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 21 kwie 2009, 20:50
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: arti26 » 22 kwie 2009, 0:24
Nie, choć w pewnych kwestiach się nie zgadzam i np. nie uważam każdego kibica z racą za kibola, czy jakiegokolwiek kibica z góry za kibola (bo to ponoć oni (czyli stowarzyszenia kibiców, za pomocą PiS wykreślili możliwość spożywania piwa na stadionie. I są źli, bo przez to kluby nie będą rozwijać się tak dynamicznie. A nie są dobrzy bo sami zauważają, że to może być problemem. Ale jakby poparli, to by też było źle, bo pewnie by mogli się bezkarnie upijać i rozrabiać). Nie ma co jednak zbytnio się nad tym rozwodzić.Wilmore pisze:Kolejnyarti26 pisze:Co do dzienników, to tutaj też ciężko - albo propaganda GW, albo miałkość Przeglądu.![]()
Czy dla Ciebie też propaganda = opisywanie zdarzeń z perspektywy normalnego kibica, nie kibola?
arti26

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 22 kwie 2009, 0:34
OMG! Tak to jest, kiedy ktoś chcąc się doczepić na siłę szuka jakiegokolwiek haka na GW.arti26 pisze:Od kogoś takiego jak "rewelacyjny" Stec może powinno się oczekiwać znalezienia przyczyn, dlaczego szkolenie w Polsce kuleje. A nie patetycznych listów otwartych.
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 22 kwie 2009, 0:55
rzetelny opis zdarzeń i kamyczek,
Kamil232
Post Wyświetl pojedynczy post autor: arti26 » 22 kwie 2009, 1:12
O tym problemie wiadomo od kilkunastu lat. Co więc to wnosi? Dokładnie o takie podejście mi chodzi. Serwują jakiś odgrzewany kotlet, dobrze znaną sprawę w przebraniu i czego taki Stec oczekuje. Chyba właśnie zachwytów nad własną osobą, że śmie wyzwać na słowny pojedynek Engela. Problemy ze szkoleniem są znane i wiadomo też dlaczego tak się dzieje i jest u nas gorzej niż w innych krajach.Wilmore pisze:OMG! Tak to jest, kiedy ktoś chcąc się doczepić na siłę szuka jakiegokolwiek haka na GW.arti26 pisze:Od kogoś takiego jak "rewelacyjny" Stec może powinno się oczekiwać znalezienia przyczyn, dlaczego szkolenie w Polsce kuleje. A nie patetycznych listów otwartych.
Do licha ciężkiego, czy to dziennikarz sportowy, który nie ukrywał, że równie interesuje się siatkówką, co piłką nożną, który jednak jest tylko dziennikarzem i najwyżej amatorem futbolu, ma w dyskusji ze starym trenerskim wygą (jaki by on nie był) szukać, dlaczego szkolenie w Polsce kuleje? Stec zarysował problem, nagłośnił sprawę, przedstawił ją jasno, żeby dotarła do prostych odbiorców, którzy nie znają się lepiej na piłce. Czego się spodziewałeś? Że zamiast dodatku poniedziałkowego strzeli raport na temat szkolenia w Polsce młodzieży, wad i zalet, perspektywy na przyszłość i sposobów na rozwiązanie problemów?
W tej sprawie akurat zrobił wszystko, czego należało od niego oczekiwać. Piłeczka była po stronie PZPN - to tam CIĘŻKIE, HORRENDALNIE WIELKIE pieniądze czerpią ludzie, którzy a. pierdzą w stołki i b. pojęcie o piłce mają najwyżej archaiczne - jednak który, jaki by on nie był, odpowiada za to szkolenie. I to on ma znajdywać przyczyny.
Dziennikarz to dziennikarz. On ma tylko wskazać problem. Boże uchowaj, by miał go też rozwiązywać.
arti26

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 22 kwie 2009, 10:51
Wilmore
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio