Finał LM: FC Barcelona- Manchester United - Strona 3

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto będzie triumfował na Wembley?

Czas głosowania minął 29 maja 2011, 0:32

Manchester United
24
56%
FC Barcelona
19
44%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: Finał LM: FC Barcelona- Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 27 maja 2009, 10:08

No właśnie coś w tym jest, że dawno nie mieliśmy takiego komfortu psychicznego przed takim ważnym meczem. Przed sezonem nic nie wskazywało na to, że będzie wspaniale. Nic nie wskazywało nawet na to, że będzie dobrze. Tymczasem mamy piękny sezon okraszony tytułami i spektakularną grą. Ewentualna porażka pozostawi tylko lekki niedosyt bo naprawdę nie oczekuję kategorycznie zwycięstwa na wszystkich frontach w debiutanckim sezonie Pepa. Zwłaszcza, że w ostatniej fazie posypał nam się skład. Stajemy przed historyczną szansą i trzeba zrobić wszystko, aby z niej skorzystać, ale presja nie jest tak wielka jakby mogła być bo narodzenie nowej, wspaniałej ekipy już stało się faktem.

Już tylko nieco ponad 10 godzin :zgon: Jestem poddenerwowany...

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 27 maja 2009, 10:21

Ja tylko dodam, że gdy Sir Alex grał już w Pucharach z Aberdeen, Guardiola miał 7 lat.

Dzisiaj nie widzę innej możliwości jak zwycięstwo United. Mam nadzieje, że Vidić pokaże coniektórym swoją klasę.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 27 maja 2009, 10:29

Osobiście ździwię się jak Barca nie rozwali ManU jedną lub dwoma bramkami. Mam przeczucie, że geniusz Leo, Andresa czy Xaviego pogrąży dziś Diabły. Bez wątpienia Messi jest w stanie ośmieszyć każdego 'bajecznego' obrońcę Manchesteru, a w takim meczu na pewno nie zaprezentuje się słabo.

Z dwojga złego wolę Manchester, ale zdecydowanie stawiam na zwycięstwo Barcelony. Nie mam zamiaru patrzeć się jak Blaugrana cieszy się ze zwycięstwa w LM dlatego wybieram się dziś na koncert. Będzie to pierwszy finał LM, którego nie obejrzę od czasu, kiedy interesuję się futbolem :) Ale nawet nie jest mi żal.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 maja 2009, 10:52

Corinthians pisze:Messi jest w stanie ośmieszyć każdego 'bajecznego' obrońcę Manchesteru, a w takim meczu na pewno nie zaprezentuje się słabo.
Z Chelsea też był mecz o wielkiej stawce i nie błyszczał. Messi może ośmieszyć obronę United, ale bardziej prawdopodobne - dla mnie przynajmniej - wydaje się rozmontowanie osłabionej obrony Barcy przez Rooney'a z Ronaldo do spółki.
Chciałbym aby Barca wygrała, ale rozum podpowiada, że to United sięgną po trofeum.

Spodziewam się czegoś podobnego do 2 meczu z Arsenalem w 1/2 finału. Barca będzie atakować [tak jak Arsenal zaczął], a United będą szukać kontry. W meczu z nami szybko nas skarcili i później już plan wziął w łeb. Dziś pewnie Barca dłużej będzie dotrzymywać im kroku, ale myślę że w końcu coś wpadnie.

Pewnie znów po meczu będą głosy, że wygrał antyfutbol [oczywiści o ile wygra United]. Bo Barca pewnie będzie klepać piłkę, a United głównie skupi się na obronie i szybkich kontrach. Tak to widzę. A kto wygra ? Ten kto wykaże więcej opanowania pod bramką rywala, bo sytuacji z obu stron nie powinno brakować.

Liczę na sporo goli, choć wiem że będzie o to ciężko. Najważniejsze, żeby były emocje, ale w trakcie meczu, a nie po ostatnim gwizdku :P

Od razu uprzedzam - nie prowadzić livescore'a na forum !! Każdy zainteresowany przecież będzie mecz oglądał ;)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 27 maja 2009, 11:13

Hanni pisze:Ja tylko dodam, że gdy Sir Alex grał już w Pucharach z Aberdeen, Guardiola miał 7 lat.
I.....
fieldy pisze:Spodziewam się czegoś podobnego do 2 meczu z Arsenalem w 1/2 finału. Barca będzie atakować [tak jak Arsenal zaczął], a United będą szukać kontry. W meczu z nami szybko nas skarcili i później już plan wziął w łeb. Dziś pewnie Barca dłużej będzie dotrzymywać im kroku, ale myślę że w końcu coś wpadnie.
Barca zrobi wszystko, żeby MU nie kontrowało, majac na boku Sylvka a w środku Toure. Pewnie Barca bedzie chciała utrzymywać sie przy piłce jeszcze więcej niz zazwyczaj, ale o atakowanie w takim stopniu jak lubi Blaugrana raczej nie bedzie miec miejsca. Mam nadzieje, że Titi sie postara, bo jemu bedzie zależało bardzooo. Po to przeszedł do Katalonii, żeby wreszcie wygrać LM. Tego mu brakuje. Chciałbym, żeby Barca strzeliła bramke, to otworzy wynik spotkania i widowisko bedzie zapewnione. Jesli bedzie tak jak wielu przewiduje, że Barca bedzie waliła głowa w mur, a MU czekało na kontry, to moze być cięzko. VeB

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 maja 2009, 11:22

Jarzinho pisze:Barca zrobi wszystko, żeby MU nie kontrowało
Oni mają niesamowitą umiejętność przejścia z własnej bramki pod bramkę rywala z 3 szybkimi podaniami, ale moze jest nadzieja. Ponoć Ronaldo ma jakiś kłopot z kostką. Może to zasłona dymna, a może rzeczywiście coś sobie zrobił. Na początku sezonu właśnie miał operację kostki. Do tego podobno Vidic ma kłopot ze ścięgnem uda. Niby ma być gotowy, ale kto wie.

Skysports pisze, że Busquets też nie jest w pełni zdrowy, prawda to ?

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 27 maja 2009, 11:28

tak podaje fcbarca.com, ale czy prawda... :roll:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 maja 2009, 11:29

kulekfcb pisze:tak podaje fcbarca.com, ale czy prawda... :roll:
myślę, ze jakby to miała być zasłona, to podaliby że Messi jest połamany, albo Xavi.
Dlatego bardziej mi uraz Ronaldo wygląda na taką zasłonę dymną.

Pewnie i tak cała trójka (Ronaldo, Vidic, Busquets) zagrają od początku.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 27 maja 2009, 11:37

Tak jak mówi fieldy tworzenie zasłony dymnej w postaci urazu akurat Busquetsa byłoby dość dziwne. Zwłaszcza, że jego akurat z powodzeniem mógłby zastąpić Keita, który w dodatku moim zdaniem prezentował się ostatnio lepiej niż Sergio B.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 27 maja 2009, 11:49

Jarzinho pisze:
Hanni pisze:Ja tylko dodam, że gdy Sir Alex grał już w Pucharach z Aberdeen, Guardiola miał 7 lat.
I.....
fieldy pisze:Spodziewam się czegoś podobnego do 2 meczu z Arsenalem w 1/2 finału. Barca będzie atakować [tak jak Arsenal zaczął], a United będą szukać kontry. W meczu z nami szybko nas skarcili i później już plan wziął w łeb. Dziś pewnie Barca dłużej będzie dotrzymywać im kroku, ale myślę że w końcu coś wpadnie.
Barca zrobi wszystko, żeby MU nie kontrowało, majac na boku Sylvka a w środku Toure. Pewnie Barca bedzie chciała utrzymywać sie przy piłce jeszcze więcej niz zazwyczaj, ale o atakowanie w takim stopniu jak lubi Blaugrana raczej nie bedzie miec miejsca. Mam nadzieje, że Titi sie postara, bo jemu bedzie zależało bardzooo. Po to przeszedł do Katalonii, żeby wreszcie wygrać LM. Tego mu brakuje. Chciałbym, żeby Barca strzeliła bramke, to otworzy wynik spotkania i widowisko bedzie zapewnione. Jesli bedzie tak jak wielu przewiduje, że Barca bedzie waliła głowa w mur, a MU czekało na kontry, to moze być cięzko. VeB
Ja uważam, że Manchester będzie cichym zabójcą z kontry. Barcelona na pewno będzie chciała narzucić swój styl, bo są świadomi, że ich obrona do najlepiej zgranych i silnych defensywnie nie należy i będą chcieli mieć duże posiadanie piłki. Jestem nawet na to przygotowany, że Manchester mimo, że jest faworytem według ekspertów, to On z początku będzie atakowany przez Barcelonę i przez pierwsze 15 minut może to tak wyglądać, ale ktoś dobrze napisał, że Arsenal też miał takie założenie i stracił szybko dwie bramki. Też może być tak, że cała Europa niesamowicie podjarana tym widowiskiem, a może być tak, że będą szachy i nikt nie będzie się zapędzał za daleko. Mecz konkretny zacznie się aż ktoś straci pierwszą bramkę.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 maja 2009, 11:54

Fishbone pisze:Też może być tak, że cała Europa niesamowicie podjarana tym widowiskiem, a może być tak, że będą szachy i nikt nie będzie się zapędzał za daleko. Mecz konkretny zacznie się aż ktoś straci pierwszą bramkę.
Vidic i Scholes już zapowiedzieli, ze styl się nie liczy, tylko wynik.
Nie pójdą przecież na wymianę ciosów, bo wtedy wszystko się może wydarzyć. Będą starali się wygrać, nawet jakby mieli zagrać tak jak Chelsea :P

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 73

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 27 maja 2009, 12:25

Ferguson zapowiada, że nie będą bronić się jak Chelsea.
Mam nadzieję że Ronaldo zagra od początku, a mecz wygra lepsza drużyna. Czas tak wolno płynie, że mam nadzieję, iż mecz wynagrodzi wszystkim te długie oczekiwanie.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 27 maja 2009, 12:32

Nie chcę stawiać tu żadnych prognoz, bo wiem, że mogą mi one jutro zostać dobitnie wypomniane. Liczę bardzo na wygraną United, to wszystko co mogę w tej chwili zrobić. Przyjmę każdy scenariusz, czy to będzie 90 minut, 120, czy karne, byleby Diabły zwyciężyły.

Przychylam się do opinii fieldy'iego, że te urazy z ostatniej chwili w żadnym z przypadków nie okażą się wykluczające z gry.

Pozostało już coraz mniej czasu, więc nerwy udzielają mi się dość mocno. Nie potrafię się skupić na czymkolwiek. A do pubu pojadę chyba kilka godzin wcześniej, bo nie usiedzę w domu.

Pozdrawiam wszystkich fanów piłki i życzę miłego wieczoru 8) Do usłyszenia jutro.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 27 maja 2009, 12:44

Jestem dziwnym czlowiekiem bo bardziej sie denerwowalem z Arsenalem :mrgreen: , może to z tego powodu że rok temu wygraliśmy? na tamten final czekalem 9 lat, ten przyszedl po roku,kiedyś ciszylem sie z 3 miejsca w lidze i carling, teraz mamy szanse na 4 zdobycz.
Za MU przemawia dowiadczenie , za Barcelona tegoroczna gra, wszystko sie okaze na boisku.
Mentorze- mam konta u bukow akurat na tych stronkach bo na barce byl nizszy kurs a tak dziekuje za wyprowadzenie mnie z bledu. Zreszta na BetClicku wczoraj był 1,75 na wygrana Barcy, dzisaj jest juz po 1,9, za pare godzin może być ok 2, nie wiem nagle czym jest to spowodowane bo niedawno kurs na Barce malal z 1.8 na 1,75.

Niech wygra lepszy.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 27 maja 2009, 12:57

coś mi się zdaje, że Krystyna strzeli i zamknie usta wszystkim krytykom, ktorzy zarzucają mu słabą grę w ważnych spotkaniach np. LM, kurs kusi

Cristiano Ronaldo will score?
YES - 2,85

btw. Mentor pozwoliłem sobie skopiować userbara :P
ktoś z Torunia wybiera się dzisiaj do Szwejka? :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”