Grupa E - Holandia, Dania, Japonia, Kamerun - Strona 3

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Re: Grupa E - Holandia, Dania, Japonia, Kamerun

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 14 cze 2010, 15:47

Japonia - Kamerun

Po pierwszym meczu tulipany na czele.

Japonia przegrywała masowo sparingi. Zobaczymy czy pograją z Kamerunem

Kamerun

Hamidou SOULEYMANOU
Myślałem że w bramce ujrzymy Kameniego. Hamidou prawie całą karierę spędza w Tureckich klubach.
Benoit ASSOU-EKOTTO Obrońca Tottenhamu od 4 lat
Nicolas NKOULOU Młody chłopak 90 rocznik z Monaco, ma dredy i jest obrońcą
Sebastien BASSONG Obrońca, klubowy kolega Benoita z Tottenhamu. Grał w młodzieżówce Francji ale ostatecznie wybrał Kamerun
Samuel ETOO Przed mundialem strzelał fochy za krytykę w rodzimym kraju. Ciekawe czy pobudzi sportową złość
Eric CHOUPO MOTING Młody napastnik Nurembergi, urodzony w Niemczech zadebiutował w kadrze na tegorocznym PNA
Pierre WEBO Rezerwowy napastnik Mallorki, myślę że nadaje się do gry.
Eyong ENOH Pomocnik Ajaksu, pierwsze o nim słyszę
Stephane MBIA Dobry obrońca mistrzów Francji
Joel MATIP 91 rocznik, pomocnik Schalke. Zobaczymy co pokaże

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 188

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 14 cze 2010, 15:47

Przypomina mi sie EURO 2004 i stawiajacy pierwsze kroki Robben. Elia mozne az tak dobrze nie zagral, ale cos w nim jest (mocny w pojedynkach 1 na 1 i potrafiacy dobrze wykonczyc akcje zarowno podaniem jak i strzalem). Obsada skrzydel jest bardzo fajna (Robben, Elia, Kuyt, VdV), z kolei brakuje alternatywy dla Van Persiego na szpicy.
Jezeli chodzi o poziom prezentowany przez poszczegolne ekipy to na razie sa Niemcy i dlugo dlugo nic.
Ostatnio zmieniony 14 cze 2010, 15:49 przez Maciek (interista), łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 14 cze 2010, 15:48

W ogole sklad dziwny na bramce 37letni golakeepper a Kameni na lawie. Ciekawe jak Emana sie prezentuje, moze go zobaczymy dizsiaj

A Songi na laiwe

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 14 cze 2010, 15:54

Kjeara w 1 polowie minał RVP jak tyczke( akcja ze strzalem VDV) w 2 połowie Kuyt go wkrecił oraz nieatakowany podał do Holendra na 30 metrze i poszła grozna akcja gdzie Robin zle sleił piłke. Warto dodac ze Holandia mocno nie przycisneła.

Na razie to Podolski na tych mistrzostywach jest wiecej wart niz Lampard RooneyRobin razem wzieci co swiadczy o mizeri tych mistrzostw jak na razie....

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8637
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 14 cze 2010, 15:56

Pierwsza połowa meczu Holendrów z Duńczykami była okropnie nudna. Na szczęście wszystko rozkręciło się po samobójczym golu obrońcy Danii. Nazwiska nie pamiętam, poza Rommedahlem i Gronkjaerem cała reszta jest dla mnie anonimowa :lol: Holendrzy grali ładnie technicznie, piłka latała od nogi do nogi, ale ... brakowało "tego czegoś". W ataku stał van Persie (co za antytalent), w pomocy truchtał Sneijder, ale zapierdalał aż miło prawy obrońca (pierwszy raz słyszałem to nazwisko) i van Bommel, co w sumie nowością nie jest. Ten młody co wszedł i wypracował bramkę, Elia chyba wyglądał całkiem nieźle, szybki chłopak, mogą być z niego ludzie.

Za chwilę Kamerun z Japonią, stawiam na remis.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 14 cze 2010, 15:56

kaczy pisze:Eyong ENOH Pomocnik Ajaksu, pierwsze o nim słyszę
Defensywny pomocnik. Całkiem niezły w obronie i asekuracji obrońców. Potrafi też nie najgorzej rozegrać piłkę.
cloner pisze:zapierdalał aż miło prawy obrońca (pierwszy raz słyszałem to nazwisko)
Van der Wiel. On tak zawsze. Chyba ma żelazne zdrowie, bo przy takim tempie gry rozegrał w tym sezonie wszystkie mecze w lidze od pierwszej do ostatniej minuty.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 14 cze 2010, 16:00

Kuyt, który swoją drogą nieźle się zaprezentował, faktycznie minął Kjaera pod koniec meczu, kiedy po strzale Afellay'a piłkę z linii brakowej wybijał strzelec bramki samobójczej. Pozostałych sytuacji sobie nie przypominam.
MGiggs pisze:Kjear
Kjaer

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 14 cze 2010, 16:09

michal2 pisze:Bardzo dobrze ze Song nie gra, oby Fabregas tez posiedzial troche minut na lawce w czasie mistrzostw.
O Fabregasa się nie martw posiedzi z całą pewnością.

Nudnawe te spotkania o 13.30. Być może pogoda trochę przeszkadza. Między a 3 spotkaniem jest przerwa 2,5 godzinna. Mogli to trochę lepiej zorganizować, nawet jeśli ten ostatni mecz ma być tym najlepszym w danym dniu.
Mecz w pierwszej połowie tragiczny, druga dzięki bramce trochę lepszy, bo Holendrzy mieli mimo wszystko więcej miejsca. Dania totalnie bez pomysłu na ofensywę, troszkę lepiej tylko po stronie pomarańczowych, grę rozkręcili Elia i później Afellay(?), reszta słabiutko. Oby drugie kolejki były w poszczególnych grupach o niebo lepiej.

trener Kamerunu trochę zaskoczył, nie ma Songa, nie ma Emany i największa chyba niespodzianka Kameni. Liczę jednak, że wygrają.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8637
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 14 cze 2010, 16:54

Bardzo podoba mi się gra lewego obrońcy Kamerunu, Assou-Ekotto. Reszta w ogóle mi do gustu nie przypadła, a najsłabszy na boisku chyba jest Webo, ten Mallorci, tragedia.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 14 cze 2010, 16:56

michal2 pisze:
W ogole caly ten mundial jakis dziwny, mimo ze mecze sa to nie czuje ze jest mundial :shock:
dokladnie, niewiele kibicow z Europy+trabki=brak atmosfery mistrzostw
moze dlatego ze jest to mundial bez Polski. czesc moze nie pamietac takich mistrzostw :lol:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 14 cze 2010, 17:03

Jak ten Le Guen wygrał 3 mistrzostwa z Lyonem to ja nie wiem. Już na PNA serwował kibicom jakieś chore pomysły, które w żaden sposób się nie przekładały na dobrą grę, a raczej ją zabijały. Teraz podobnie. Tragedia, niech te mistrzostwa wreszcie ruszą, bo nie licząc Niemców i ofensywy Argentyny to jest piłkarskie dno. Japonia oczywiście prowadzi zasłużenie, bo Kamerun nic nie robi, totalnie nic, jeszcze te błędy w ustawianiu się, a już myślałem, ze jak nie będzie Rigoberta to będzie lepiej. Tego ich bramkarza od kompromitacji uratował spalony, bo tak to śmiesznie wyglądał.
A tak to co robi ten Mbia na prawej stronie ja go z OM pamiętam ze środka, gdzie Bikey, przeglądając kadrę to nie tylko go mi tu brakuje Tchoui, Binya. ale skoro ich nie ma to obowiązkowo trzeba wystawić Songa i do rozgrywania Emanę. Znając Le Guena to wystawi Achille do ataku. :?

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 14 cze 2010, 17:59

Kamerun jak dotąd największym rozczarowaniem. Zero pomysłu na grę, ślamazarnie wolne tempo rozgrywania piłki, a ostatnie 20 minut to tylko długie piłki do przodu i a nuż się coś uda. Dużo nie brakło przy strzale Mbii w poprzeczkę, ale myślę, że zasłużenie przegrali. Japonia wydawała się bardziej poukładaną drużyną.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 14 cze 2010, 18:02

Gra Kamerunu to totalna katastrofa - sa fatalnie przygotowani fizycznie,graja bez pomyslu... Moim zdaniem w wyjsciowej 11 powinni grac Emana i A. Song. Japonia zagrala na wskros defensywnie (swietni Nakazawa i Tulio) i liczyla,ze w ataku wymysli cos byla gwiazda Venlo - Honda (dla mnie lepszy od Nakamury). Mecz bardzo brzydki,obie druzyny najprawdopodobniej pozegnaja sie z MS juz po fazie grupowej.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 14 cze 2010, 18:04

Co ciekawe, Le Guen przejął Kamerun w środku eliminacji do MŚ, kiedy Nieposkromione Lwy grały beznadziejnie. Po przyjściu Francuza, wszystko diametralnie się zmieniło. Kamerun odrobił straty i grał najlepszy futbol wielu lat. Do PNA przystępował jako jeden z głównych faworytów, ale turniej zakończył się klapą, chociaż w drużynie nie było kontuzji (jak w Ghanie), a piłkarze w swoich klubach mieli wysoką formę. Na mundialu jak widać jest podobnie. Coś się Le Guenowi posypało w pewnym momencie. Wydawało się, że przywrócił Kamerunowi dawny blask, a jednak PNA zweryfikował wszystko i teraz weryfikują to MŚ. Trudno dawać im jakieś większe szanse na awans. Teraz grają z Danią i zdecydowanie stawiam na Duńczyków, tym bardziej, że też grają o wszystko.

Japonia dzisiaj też nie zachwyciła. W sumie nic wielkiego nie pokazała. Stara Japonia, jaką oglądamy od 98 roku. Na tle tak słabego Kamerunu może wypadła przyzwoicie, ale uważam, że będą potrzebowali dużo szczęścia, żeby wyjść z tej grupy. Dania na pewno ma jeszcze sporo do powiedzenia.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 14 cze 2010, 18:09

"Nieposkromione Lwy" mają jeszcze jedną, istotną wadę. Prawda jest taka, że jak Eto'o gra słabo to cała drużyna bierze z niego przykład. Dzisiaj najwięcej próbowali coś zdziałać Assou-Ekoto i Choupo-Moting, ale pierwszy z nich jest obrońcą, więc on zbyt wiele w pojedynkę przecież nie zdziała, a drugi starał się najbardziej, ale wiele mu nie wychodziło.

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”