Dexter - Strona 3

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: Serialomania - co po Loście i PB?

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 23 lis 2010, 17:42

Etus2 pisze:1. najbardziej emocjonujacym odcinkiem byl jednak poczatek jak Astor z kolezanka wbijaly na chate
Cholera, o tej scenie zupełnie zapomniałem, a również świetna była. Końcówki jednak nie przebije.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 23 lis 2010, 20:16

Hmm sezon naprawdę fajny, trzyma bardzo wysoki poziom poprzedniego i końcówka zapowiada się genialnie.

SPOILERY

Ciężko mi sobie wyobrazić żeby to był koniec serialu, oglądalność chyba nadal jest bardzo wysoka więc po co zabijać kurę, która znosi złote jajka? Ale kto wie, może coś jest na rzeczy? Może nowotwór C. Halla ma jakiś wpływ? Może planują zakończenie otwarte zamiast zakończenia, które wydaje się najbardziej naturalne dla takiego serialu (śmierć albo więzienie Dexa)

Zauważcie, że w tym sezonie pętla wokół Dexa zaczyna się bardzo mocno zaciskać. "Coś" o nim wie już Liddy - on zapewne zginie - nie ma bata żeby Quinn tego nie powiązał skoro sam zlecił obserwację Dexa. Śmierć Quinna? Trochę dużo tego by było zważywszy, że zginąć powinien też (tak nakazuje logika) Jordan Chase. Śmierć tego ostatniego byłaby też pewnym nakierowaniem na Dexa bo już cały oddział wie o ich spotkaniach a to osoba bardzo znana więc ciężko by jego śmierć przeszła bez echa (no chyba, że oddział się do niego dobierze przed Dexterem po ponownym otwarciu sprawy)O tym, że Dex nie do końca jest tym za kogo się podaje wiedzą już Quinn, Liddy, Lumen, rodzinka Trinity Killera a w ostatnim odcinku doszła Debra bo Quinn musiał zasiać ziarno niepewności mówiąc jej o swoich wątpliwościach. Zresztą nie wiem czy zauważyliście w jednym z poprzednich odcinkach była rozmowa Dexa z Debrą(kiedy gadali o tym, że niektórzy nie zasługują na to by żyć), która IMO była swoistym wprowadzeniem i myślę, że to Deb może w najbliższym czasie odegrać ważną rolę. Wariantów jest mnóstwo i na pewno będzie jeszcze cholernie ciekawie ale twórcy obiecali mocny finał i trzymam ich za słowo:)

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 23 lis 2010, 20:39

po pierwsze to ofiary Dextera są uważane za zaginione a nie za zabite więc to całkowicie zmienia postać rzeczy i kłóci się z twoimi teoriami , mimo to po spojlerze było widać że będą mieć taśmy na których torturowano te dziewczyny więc myślę że Chase'a nie uda mu się zabić tak łatwo choć znając farta Dexa (i o ile to nie jest na prawdę ostatni sezon) to uznają że jeżeli go nie ma to uciekł :) a co do tego że Debra coś wie to wątpie , widać że nie dopuszcza takich myśli nawet do siebie a sam Quinn powiedział że się mylił więc dla mnie Deb nic nie podejrzewa choć będzie przegladac te kasety z torturowania , poznała już Lumen wiec wtedy moze cos zaczac kojarzyc + te tajemnicze znikniecia Cola i Boyda ;)

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 23 lis 2010, 22:40

Michael C. Hall jest już zdrowy, to tak na marginesie. Warto odnotowania jest też to, że aktor ma podpisany kontrakt właśnie na sześć sezonów.

Jeśli chodzi o finał sezonu, który zapowiada się cholernie interesująco, to chodzą plotki, że Quinn (swoją drogą, ostatnio coraz mniej mnie denerwuje ta postać) będzie miał jakieś problemy i będzie potrzebował pomocy... Dextera. Zwolennikiem czytania spojlerów przed nadchodzącymi odcinkami nie jestem, ale akurat tą informację ktoś wrzucił w recenzję ostatniego odcinka i siłą rzeczy to przeczytałem. Brzmi interesująco, ale raczej nie jestem sobie w stanie tego wyobrazić. Chociaż scenarzyści lubią zaskakiwać...

No i jeszcze jedna sprawa mi się przypomniała. Ile osób było na zdjęciu, które Dexter zabrał z domu Cole'a?

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1396
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 23 lis 2010, 23:21

Obrazek

:mrgreen:

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 24 lis 2010, 11:20

:think:

Lumen i Dexter chyba doszli do tego, że Chase'a na zdjęciu nie ma. Są za to Cole, Boyd i Dan. Brakuje tożsamości dwóch kolejnych gwałcicieli, zgadza się?

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1396
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 24 lis 2010, 11:48

Rozmowa w aucie, gdy wyjechali z domu Cole'a:
- To Cole.
- I Boyd.
- I Dan dentysta.
- To oni, sprzed piętnastu lat.
- Poznajesz pozostałych?
- Nie, tylko tych trzech.
Czyli jest tak jak mówisz Damian: wyżej wymieniona trójka + 2 nieznajomych + Jordan= co najmniej 6 gwałcicieli (jeśli ta 2 nieznajomych też są gwałcicielami).

Skończyłem oglądać The Corner: ocena 9 i leci do ulubionych. Prawdziwa historia opisująca głównie historię małżeństwa (i ich syna), któremu kiedyś świetnie się wiodło: bardzo dobra praca, nowy dom, samochód. Jednak przez narkotyki ich los obrócił się o 180 stopni, a teraz powoli próbują wrócić do dawnego życia. Czy im się uda?...
Naprawdę warto obejrzeć tą znakomicie opisaną historię. Polecam.

A teraz zaczynam Kompanię Braci.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 29 lis 2010, 23:57

Wątek zdjęcia świetnie rozwiązany. Kto by pomyślał (uwaga, spoiler), że ten grubasek to Chase. :lol:

Ogólnie odcinek naprawdę dobry, chociaż muszę przyznać, że liczyłem na coś więcej.

Nie podobały mi się dwie rzeczy (znowu spoiler):

1) Dexter zabierający płytę z nagraniem Lumen. Strasznie naciągane. Poza tym to trochę odgrzewany kotlet, bo już w 2. sezonie udało mu się pozbyć bardzo ważnego nagrania (włączył alarm przeciwpożarowy i, będąc sam na posterunku, wszedł do pomieszczenia Lundy'ego i usunął nagranie z portu).
2) Liddy, który był zupełnie sam w siedzibie Miami Metro Police i, żeby było zabawniej, podrobił podpis Quinna i wypożyczył ten cały sprzęt do monitoringu. Jak to możliwe, że nikt go tam nie wylegitymował? Naprawdę średnio to wymyślili.

Reszta na plus. Włącznie z ostatnią sceną. :wink:

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 30 lis 2010, 15:04

zapowiada się duet Bonnie i Clyde :D ale jezeli sie okaze ze maja we 2 teraz zabijac to zwieksza sie szansa na popelnienie bledu co bylo pokazane za pomoca Debry która znalazla ślad. Brakowalo troche napiecia w tym odcinku choc juz myslalem ze Deb i Quinn znajda "killing room" :) DAWAC NST ODCINEK :D

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 30 lis 2010, 21:55

Mnie denerwuje Lumen. Mam nadzieje ze zginie i zniknie z ekranu.
Wie ktos moze czy bedzie kolejny sezon?

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Serialomania - co po Loście i PB?

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 30 lis 2010, 22:23

Nie znasz się, Lumen jest spoko. :P

Szósty sezon podobno ma być.

Awatar użytkownika
Marcinhp
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 182

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcinhp » 01 gru 2010, 19:17

Może nieuważnie oglądam serial, ale powiem mi ktoś co się stało z tym całym santa muerte, poszło w odstawkę ? Z tego co kojarzę tylko jeden z braci nie żyje...

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 01 gru 2010, 19:45

no wlasnie jeden nie zyje a drugi ? tez nie zauwazylem zeby go pojmali albo zeby za nim ganiali ;> zniknal ? dexter sie nim zajal czy co ?

Awatar użytkownika
pablisso
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pablisso » 02 gru 2010, 0:28

po tej nieudanej akcji, gdzie zginela ta dziewczyna, a debra została odsunieta, cala sprawa zostala zamknieta, tak zwierzchnik laguerty zarządził

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 02 gru 2010, 0:50

Mam propozycję. Otóż widzę, że od jakiegoś czasu rozgorzała ogromna dyskusja o Dexterze, więc może warto byłoby założyć oddzielny temat i nie robić tutaj monopolu?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”