Kto powinien, a kto nie? - Strona 3

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
mathiasek12
Żenujący nabijacz :/
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mathiasek12 » 29 kwie 2005, 20:06

Kuchar pisze:
mathiasek12 pisze:
Kuchar pisze:
zgadzam sie z toba mathiasek12. jak bedzie chcial grac w repce na bramie, to tylko PD, Bundesliga albo Premiership. inaczej bedzie z nim blado
do southamptou i norwich raczej nie przejdzie boruc bo mowi ze divisione one go nie interesuje a pozatym boruc jesli nawet to w celticku by jedynie walczyl z marshallem o miejsce w wejsciowej 11 a ten tez jest mlody podobnei jak on i perspektywiczny wiec...
...wiec nic z tego dopoki Dudek gra. nawet jesli odejdzie z liverpool'a to przejdzie do innej znanej druzyn (kto wie czy nie lepszej) i dalej bedzie nr. 1 w naszej repce
tez tak sadze i licze ze dudek pogra na najwyzszym poziomie w reprze i klubiku jeszcze ze 3 sezony spokojnie a napewno jest bardziej doswiadczony od boruca

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 30 kwie 2005, 10:35

cloner pisze:Moj sklad reprezentacji Polski [realistyczny] (stan na 28.04.2005) :

(zawodnikow podaje od lewej strony na boisku)

Bramkarz : Boruc
Obrona : Żewłakow, Żuraw, Lewandowski, Baszczyński
Pomoc : Krzynówek, Kałużny, Żurawski, Gorawski
Atak : Frankowski, Rasiak

pozdro
Wiem Cloner , ze lubisz wzbudzac kontrowersje , a taki jest wlasnie Twoj sklad. Nie bede sie czepial , a jedynie powiem co mysle o niektorych zawodnikach z tego skladu.

Zewlakow - Blad , blad , dobra interwencja 1 na 3 to troche za malo
Zuraw - jak to napisales Cloner wczesniej o Jurku tak to samo mozna powiedziec o Zurawiu tyle tylko , ze bramkarze wolniej sie starzeja
Lewandowski - cale szczescie , ze jego juz nie ma w realistycznym skladzie Janasa
Kaluzny - wali , rypie i spowalnie akcje Polakow. Czasem odbierze pilke rywalowi
Rasiak - bramkostrzelny w klubie , ale w reprezentacji mniej. I mysle , ze nawet jakby gral wiecej to nie strzelal by wiecej goli od Franka czy Zurawskiego. Poza tym tam wszystko jest pod jego tempo natomiast kadra ma innych liderow

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8783
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 30 kwie 2005, 11:19

serek408 pisze:
cloner pisze:Moj sklad reprezentacji Polski [realistyczny] (stan na 28.04.2005) :

(zawodnikow podaje od lewej strony na boisku)

Bramkarz : Boruc
Obrona : Żewłakow, Żuraw, Lewandowski, Baszczyński
Pomoc : Krzynówek, Kałużny, Żurawski, Gorawski
Atak : Frankowski, Rasiak
Wiem Cloner , ze lubisz wzbudzac kontrowersje , a taki jest wlasnie Twoj sklad. Nie bede sie czepial , a jedynie powiem co mysle o niektorych zawodnikach z tego skladu.

Zewlakow - Blad , blad , dobra interwencja 1 na 3 to troche za malo
Zuraw - jak to napisales Cloner wczesniej o Jurku tak to samo mozna powiedziec o Zurawiu tyle tylko , ze bramkarze wolniej sie starzeja
Lewandowski - cale szczescie , ze jego juz nie ma w realistycznym skladzie Janasa
Kaluzny - wali , rypie i spowalnie akcje Polakow. Czasem odbierze pilke rywalowi
Rasiak - bramkostrzelny w klubie , ale w reprezentacji mniej. I mysle , ze nawet jakby gral wiecej to nie strzelal by wiecej goli od Franka czy Zurawskiego. Poza tym tam wszystko jest pod jego tempo natomiast kadra ma innych liderow[/size]
ale zauwaz ze Lewandowskiego dalem na srodek obrony, czyli na pozycje, na ktorej gra na codzien w klubie !! Kałużny juz niedlugo sie odrodzi, a Rasiak wg mnie powinien grac, gdyz nie mamy innego wysokiego zawodnika !! jego glowki sie moga jeszcze przydac, to ze ostatnio nie strzela to wina trenera, ktory nie daje mu pograc 90minut, jakby wszedl w 1.skladzie wtedy byloby mu latwiej cosik strzelic !!
a jesli Zewlakow na obronie Ci nie pasuje - to kogo Ty bys dal ??

pozdro
Ostatnio zmieniony 30 kwie 2005, 11:29 przez cloner, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 30 kwie 2005, 11:25

Chetnie widzialbym Kielbowicza ewentualnie sprawdzony Rzasa ktoremu jednak takze czesto przytrafiaja sie wpadki

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 30 kwie 2005, 11:31

serek408 pisze:Chetnie widzialbym Kielbowicza ewentualnie sprawdzony Rzasa ktoremu jednak takze czesto przytrafiaja sie wpadki
no w sumie Kielbowicz ostatnio gra bardzo dobrze, Rzasa niby tez dobry, ale jakos nie jestem do niego przekonany, niech bedzie, przekonales mnie :) Kielbowicz powinien grac zamiast Zewlakowa na obronie ;)

p.s. - a co myslisz o powrocie do kadry Zewlakowa (tego na ataku) - w koncu w lidze belgijskiej ma sporo goli strzelonych, nawet przez jakis czas prowadzil w klasyfikacji strzelcow !!

pozdro

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 30 kwie 2005, 11:36

Wlasnie mysle , ze za Grzegorza Rasiaka powinien zostac powolany Marcin Zewlakow. Za Engela byl swietnym jokerem poza tym jest ostatnim zdobywca bramki dla Polski na MS :wink: Krazyly ploty o jego odejsciu z Exelsioru do francuskiej ligi za milion euro.

Jeszcze co do Lewandowskiego to swietnie w kadrze ostatnimi czasy poczynaja sobie Klos i Bak

Niklos
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Niklos » 27 maja 2005, 17:21

Ja myśle , że można by było dać szanse Krzysztofowi Radwańskiemu z Cracovii . Co do meczu z Albanią powołanie nie powinien otrzymać Dudek , ponieważ wiadomo , że to pewny punkt reprezentacji. Za Dudka powinien zostać powałany Radek Majdan.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 27 maja 2005, 17:25

Niklos pisze:Ja myśle , że można by było dać szanse Krzysztofowi Radwańskiemu z Cracovii .
a ktoz to jest ?? i na jakiej pozycji gra ??
Niklos pisze: Co do meczu z Albanią powołanie nie powinien otrzymać Dudek ,
przeciez Dudek nie gra w meczu z Albania :D dojedzie dopiero na Azerbejdzan
Niklos pisze: Za Dudka powinien zostać powałany Radek Majdan.
moze jeszcze Lech albo Przyrowski :D:D
Boruc jest najlepszy w polskiej lidze i tylko on powinien dostawac szanse z IDEI EXTRAKLASY ;)

pozdro

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 maja 2005, 17:49

Co do obsady bramki to myślę, że Dudek jest nr.1 tak długo jak bedzie grał w klubie (Jak przyjdzie Reina to Benitez może na niego postawić)
Drugim bramkarzem powinien być Boruc, a 3 - Majdan
Jest to moim zdaniem trzech najlepszych bramkarzy w polsce (a nie jakiś tam Cabaj czy Szamotulski, czy jeszcze podobno Nalepa jest dobry - choć nikt go nigdy nie widział :lol: )

W obronie widziałbym Baszczeńskiego, Kłosa, Bąka, Kiełbowicz, (w rezerwie : Rząsa, Żewłakow)

W pomocy chciałbym Szymkowiaka (bezdyskusyjny lider) Krzynówka (wiadoma sprawa), Milę i Smolarka (w rezerwie : Sobolewski, Kałużny)

Atak repry powinien wyglądać tak : Żurawski, Frankowski (dlatego, że rozumieją się bez słów na boisku i udowadnili to w Wiśle strzelając ponad 45 bramek - chyba, ale mogłem sie pomylić :wink: )
w rezerwie widziałbym : Rasiaka (wysoki napastnik zawsze się przyda) Żewłakowa (o którym Janas troszkę zapomniał - a jest to przecież klasowy zawodnik),Włodarczyka no i może jeszcze Niedzielana (ale musi więcej grać) 8)

W kadrze B powinni grać Cabaj, Szukała, Sokołowski I (bardzo dobry do "ciemnej roboty"), teg młody z Pogoni (Kazimierczak ??)

P.S Janas powinien w jakims towarzyskim meczu sprawdzić Łukasza Sosina (jest 2 - krotnym królem strzelców ligi cypryjskiej)
można mówić, że cypryjska liga to nasza 2 lub 3 ale myślę, że jakby zagrał dwa towarzyskie mecze to nikomu nic by się złego nie stało :wink:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 27 maja 2005, 18:08

fieldy pisze:Co do obsady bramki to myślę, że Dudek jest nr.1 tak długo jak bedzie grał w klubie (Jak przyjdzie Reina to Benitez może na niego postawić)
Drugim bramkarzem powinien być Boruc, a 3 - Majdan
Jest to moim zdaniem trzech najlepszych bramkarzy w polsce (a nie jakiś tam Cabaj czy Szamotulski, czy jeszcze podobno Nalepa jest dobry - choć nikt go nigdy nie widział :lol: )

W obronie widziałbym Baszczeńskiego, Kłosa, Bąka, Kiełbowicz, (w rezerwie : Rząsa, Żewłakow)

W pomocy chciałbym Szymkowiaka (bezdyskusyjny lider) Krzynówka (wiadoma sprawa), Milę i Smolarka (w rezerwie : Sobolewski, Kałużny)

Atak repry powinien wyglądać tak : Żurawski, Frankowski (dlatego, że rozumieją się bez słów na boisku i udowadnili to w Wiśle strzelając ponad 45 bramek - chyba, ale mogłem sie pomylić :wink: )
w rezerwie widziałbym : Rasiaka (wysoki napastnik zawsze się przyda) Żewłakowa (o którym Janas troszkę zapomniał - a jest to przecież klasowy zawodnik),Włodarczyka no i może jeszcze Niedzielana (ale musi więcej grać) 8)

W kadrze B powinni grać Cabaj, Szukała, Sokołowski I (bardzo dobry do "ciemnej roboty"), teg młody z Pogoni (Kazimierczak ??)

P.S Janas powinien w jakims towarzyskim meczu sprawdzić Łukasza Sosina (jest 2 - krotnym królem strzelców ligi cypryjskiej)
można mówić, że cypryjska liga to nasza 2 lub 3 ale myślę, że jakby zagrał dwa towarzyskie mecze to nikomu nic by się złego nie stało
:wink:
Fieldy - zgadzam sie z Toba w 90% :) wreszcie jakas osoba, ktora podobnie widzi kadre Polski :)

na bramce Dudek, ale tylko dlatego ze gra w dobrym klubie, a co bedzie jesli Boruc przejdzie do lepszego klubu ??
obrona calkiem niezla, tylko bez Bąka, ja na srodku chce Lewandowskiego :)
pomoc - hmm, moze i Szymek sie rozkrecil ale czy lider ?? liderem powinien byc Krzynowek, no i jesli Szymkowiak jest taki dobry to niech to teraz udowodni w reprezentacji :)
jestes chyba pierwsza osoba (pozamna) ktora napisala ze chce Kałużnego !! w pomocy najchetniej sprawdzilbym Grzelaka :)
atak - hmm, no niech bedzie narazie atak Wisly - to fakt ze sie dobrze rozumieja, ale ja nadal czekam na powrot Mieciela :) ciesze sie ze wspomniales o Rasiaku :) oraz o Marcinie Zewlakowie :) oczywiscie w polskiej lidze poza Wislakami tez sa dobrzy napastnicy - np. Saganowski, Wlodarczyk czy Jelen

p.s. - tez mi sie wydaje ze powinno sie sprawdzac zawodnikow, ktorzy sa gwiazdami w troche mniej popularnych ligach, np. wczesniej wspomniany Mieciel, mozna takze sprawdzic Sosina czy np. Jopa i Kowalewskiego

pozdro

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 27 maja 2005, 18:22

Dobra to i ja sie włącze do dyskusji:

BRAMKA: DUDEK (BORUC, NALEPA)- Madan ma juz 32 lata i raczej w rep znowu nie zaistnieje a taki młody Nalepa co jest oceniany bardzo dobrze i jest wart podobnych pieniędzy co Boruc (Litwini chcą ponad 1mln euro) mógł by się w rep orgywać od czasu do czasu

OBRONA: BASZCZYŃSKI KŁOS BĄK KIEŁBOWICZ (ŻEWŁAKOW, HAJTO, GŁOWACKI, RZĄSA,DUDKA)- Kiełbik za fenomenalna forme w Legii, Baszczu zo ostatnie reprezentacyjne wystepy a reszta z Hajto i Rząsą za zgranie (prucz Głowackiego i Dudki oczywiście)

POMOC: SMOLAREK RADOMSKI SZYMKOWIAK KRZYNÓWEK (KOSOWSKI, KARWAN, SOBOLEWSKI, MILA, ZIEŃCZUK,)- nie daje do podstawowego sqadu mili bo w śroku oprócz rozgrywajacego jest potrzebny ktoś defensywny a tu nikogo dobrego nie mamy Lewandoski i Kałużny odpadaja bo nie umieją nic oprucz przepychania się więc zostają Radomski sobolewski co i nawet podac czasem dadzą rade (szkoda tylko że Zdebel w rep. grac nie chce bo by się na moje oko przydał

NAPAD: ŻÓRAWSKI FRANKOWSKI (SAGANOWSKI, JELEŃ, RASIAK)- w napadzie stawiem z zgranie w rezerwie Sagan bo jest dla mjie napastnikiem nr 3 w naszej piłce nożnej. Sosina nie dałem bo to dla mnie jednak z niski poziom a i Sagan mógł by zxagrac kiedyś pełne 90 minut w 2 spotkaniach co mu się jeszcze nie udało juz nie wspominając o Jeleniu Rasiaku czy w końcu żewłakowowi Żewłakow albo Brożkowi (oni bezwględnie mogli by kiegyś zostac powołanie

PS: Lewandowski Rasiak i Kałużny maja świetne warunki fizyczne ale nie mają techniki i nie są zawodnikami kreatywnym a tacy są w rep potrzebni. A co do lewandowskiwego na obronie to mimo tego że w Szachtarze gra na obronie to nie jestem do niego przekonany on jest zbyt mało zwrotny i się gorzej ustawia na boisku a gdy w obronie jest dziura to nic gorszego się zdażyć nie moze
Ostatnio zmieniony 27 maja 2005, 18:27 przez (L)oczkerson, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 maja 2005, 18:26

nie edytowałem, bo by strasznie długi post wyszedł :lol:
Słuchaj no cloner, ja nie chcę Dudka na bramce tylko dlatego, że gra w dobrym klubie tylko dlatego, że jest świetnym bramkarzem co udowodnił chociażby kilkanaście godzin temu w Stambule :wink: (wątpię, żeby Boruc tak umiał się zmobilizować i skoncentrować)
Lewandowskiego widziałem w kilku meczach na obronie w Schachtarze i muszę przyznać, że radził sobie nie najgorzej - jendak uważam, że jeśli zupełnie zdrowy będzie Jacek Bąk, to Lewandowski może usiąść co najwyżej na ławie :wink:
Szymkowiak udowodnił już, że w reprezentacji jest potrzebny prawie tak samo jak Krzynek, czy Dudek (bodajże w meczu z Łotwą (tym wygranym) prezentował się znakomicie) no i to co robi teraz robi w Trabzonie - RESPECT
Grzelaka jak narazie nie widzę w reprezentacji (najwyżej w Kadrze B - nic więcej - taki sam niespełniony talent jak Madej) :cry:
Mięciela nie skomentuje...

...albo to zrobię - niech strzela sobie w Grecji i na mecze kadry niech przyjeżdża wyłącznie jako kibic (jakoś go nie widzę w kadrze)
pozdro :wink:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 27 maja 2005, 18:36

fieldy pisze:nie edytowałem, bo by strasznie długi post wyszedł :lol:
Słuchaj no cloner, ja nie chcę Dudka na bramce tylko dlatego, że gra w dobrym klubie tylko dlatego, że jest świetnym bramkarzem co udowodnił chociażby kilkanaście godzin temu w Stambule :wink: (wątpię, żeby Boruc tak umiał się zmobilizować i skoncentrować)
Lewandowskiego widziałem w kilku meczach na obronie w Schachtarze i muszę przyznać, że radził sobie nie najgorzej - jendak uważam, że jeśli zupełnie zdrowy będzie Jacek Bąk, to Lewandowski może usiąść co najwyżej na ławie :wink:
Szymkowiak udowodnił już, że w reprezentacji jest potrzebny prawie tak samo jak Krzynek, czy Dudek (bodajże w meczu z Łotwą (tym wygranym) prezentował się znakomicie) no i to co robi teraz robi w Trabzonie - RESPECT
Grzelaka jak narazie nie widzę w reprezentacji (najwyżej w Kadrze B - nic więcej - taki sam niespełniony talent jak Madej) :cry:
Mięciela nie skomentuje...

...albo to zrobię - niech strzela sobie w Grecji i na mecze kadry niech przyjeżdża wyłącznie jako kibic (jakoś go nie widzę w kadrze)
pozdro
:wink:
wiem ze nie chcesz Dudka bo gra w dobrym klubie, ja go chce w 1.skladzie tylko dlatego, to jest jedyne dla mnie logiczne wytlumaczenie dlaczego on gra a nie Boruc ;)

pozdro

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 maja 2005, 11:09

Janas dowołał na do repry Bartka Ślusarskiego, myslę że jak da mu szanse to Bartek może ją wykorzystać
Ale skoro powołał Ślusarza to mógłby również dac szansę A.Sikorze, który ostatnio wymiata niesamowicie

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 01 cze 2005, 20:00

Po ostatnim spotkaniu z nie najmocniejsza Albania Janas powinien dac sobie spokoj z Karwanem ktory wczesniej takze nie spisywal sie najlepiej. Powoli trzeba wprowadzac na lewa obrone D.Dudke i zapomniec o Stolarczyku , oraz po eliminacjach MS ewentualnie MS zaczac zegnac sie z Rzasa. Licze , ze Janosik dostrzeze takze Pawla Brozka oraz w niedalekiej przyszlosci jego brata Piotrka

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”