Liga Haxball - Strona 3

Forumowe gry i zabawy, dział, w którym nie są naliczane posty.
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: Haxball

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 sty 2012, 11:37

ja nie umiem grac pod presją, gramy na luzie to jakoś to idzie, a jak przyjdzie presja związana z wynikiem, to nic nie strzele :lol:
no i te lagi, tu chyba największe nieporozumienia, bo jeden ma lagi i nie moze grać, a inny nie ma, gra słabo, a mówi ze ma ... :P

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 06 sty 2012, 11:42

Wydałeś się, fieldeuszu.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 06 sty 2012, 11:44

fieldy pisze:no i te lagi, tu chyba największe nieporozumienia, bo jeden ma lagi i nie moze grać, a inny nie ma, gra słabo, a mówi ze ma ...
I tutaj chyba nie ma reguły. Ja czasami mam czuściutko, bez żadnego gniota, a zdarzają się dni, że tragedia. Ping nie za wysoki, a obraz tnie. Nigdy nie byłem mistrzem haxa, raczej takim Patejukiem, ktory może przed trzydziestką wystrzeli, ale lubię powkurwiać moim chaosem i nieumiejętnościami. :lol:

Lubię wpaść do pokoju Browarusa, albo jego ekscelencji Sznajdera, gdzie nie dość, że kupa śmiechu, to można pograć z lamami. A jak zacznie się liga, to znów będzie burdel, żenada i wstyd.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 06 sty 2012, 12:18

Lagi często są dlatego, że w pokoju jest 15 osób, niekoniecznie zainteresowanych grą:) Gdy jest 6 osób, wieczorami lagów nie ma żadnych.
Ligę również można zagrać bez spiny i na luzie, ewentualne drużyny utworzyć tak jak za pierwszym razem, czyli zgodnie z przynależnością klubową, nie robić transferów. Moim zdaniem fajniej się gra o cokolwiek niż o nic:)
Wczoraj sporo osób się wypowiadało bardzo pozytywnie na temat ligi, choć nie pamiętam kto rzucił pomysł. Piwus?

Awatar użytkownika
lukinis131
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukinis131 » 06 sty 2012, 12:22

Ja jestem jak najbardziej za . Spróbować , jeżeli będą chętni można . Jak coś się zacznie pieprzyć ,to można przerwać i tyle . Myślę , że dużo osób wyciągnęło wnioski z poprzednich edycji ligi :)

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 250

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 06 sty 2012, 12:48

Już kiedyś się wypowiadałem - najważniejszy szczegół to ustalić terminy spotkań,użytkownicy by wiedzieli na co się zapisują-najpierw stworzona by została lista graczy która chce wziąść udział a potem potajemne pertraktacje z zawodnikami kto da więcej :lol: Teraz jest strona z terminarzem,tabelą więc wielkich szczegołów nie trzeba....Tabele strzelców darujmy sobie(chyba że jakaś drużyna będzie chciała pokazać jaka ona to zajebista :P ale sądze że to zbyteczne)
Jak liga będzie się składała z 6 drużyn to będzie problem? Nie..Bo jak będzie znów 10 drużyn to więcej niż pewne że będą leciały walkowery...Także jak już ma powstać liga to z jak najmniej ilością zespołów - choćby po 5 zawodników - każdy niech dostanie szansę- jak ktoś zdupi bramkę trudno - nie gramy o nic...Nie spinajmy się jak inni,zachowujmy się jak dorośli a nie jak dzieci...

Lagi nawet te najdrobniejsze zawsze były,są i będą :)

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 06 sty 2012, 13:35

Myślę, że gdybyśmy zrezygnowali z terminarza i trzymali się tylko czasu na pierwszą rundę i rundę rewanżową, to mogłoby wypalić. Ostatnio robił się bałagan, bo były tygodnie, gdy drużyny nie mogły się zebrać i terminarz siłą rzeczy się sam rozleciał. Jeśli dać np. miesiąc lub dwa na jedną rundę i dowolność w wybieraniu przeciwników, to ten problem mógłby zniknąć. Nie wierzę, że wszystko poszłoby gładko, gdybyśmy znowu wyznaczyli konkretne dni na rozgrywki i konkretnych rywali - terminarz znowu musiałby się rozjechać, a wiemy czym to się kończy. Poza tym patrząc na liczbę osób, które aktualnie grywają, też wydaje mi się, że będzie mało zespołów i będzie łatwiej. Luźna gra, luźna formuła rozgrywek. Jedyna kwestia, to trzymanie nerwów na wodzy, ale skoro na forum nie będzie petra, to mam nadzieję, że reszta potrafi nad sobą zapanować, skoro to jest tylko gra :).
A co do grania na luzie, to te siedem spotkań w rundzie nie stoi na przeszkodzie. A teraz siedzimy w pokoju po 10 osób i niektórzy nie przez długi nie mogą się dopchać do gry, części się pewnie nie podoba poziom, stąd ten pomysł. Trzy miesiące temu konieczny był otwarty pokój, bo brakowało kul do grania, teraz wróciło zainteresowanie, więc powinna wrócić też liga, choćby na próbę.
Osób, które mogłyby zagrać jest ponad 15, więc moglibyśmy porządnie pograć. Nowe zespoły, nowe wyzwania i przede wszystkim bez ciśnień :D.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 sty 2012, 13:40

Terminarz gdyby już ta liga miała powstać powinien być IMO elastyczny. Podać dzień zakończenia ligi/rundy (w miarę odległy od rozpoczęcia, bo wiadomo jak było) i do tego czasu każdy z każdym ma zagrać te dwa mecze. Kiedy i w jakiej kolejności to już sprawa każdej drużyny z osobna. Jakiś mecz nie będzie zagrany to obustronny walkower. Nie ma sensu tworzyć rozbudowanych regulaminów, a potem ich naginać, bo ktoś lubi sobie być pijany kilka razy w tygodniu.

Ja tam mogę grać, jak ktoś będzie mnie chciał w drużynie, ale nie wcześniej niż od lutego (sesja).

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 06 sty 2012, 13:40

W sumie jest trochę racji w tym co jest napisane powyżej. Może nawet uda się reaktywować GPE ? Co na to piwus, Kamil i Aker ?

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 06 sty 2012, 13:44

a petr to wszystko czyta i krew go zalewa :D

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 06 sty 2012, 14:09

RealFan pisze:Terminarz gdyby już ta liga miała powstać powinien być IMO elastyczny. Podać dzień zakończenia ligi/rundy (w miarę odległy od rozpoczęcia, bo wiadomo jak było) i do tego czasu każdy z każdym ma zagrać te dwa mecze. Kiedy i w jakiej kolejności to już sprawa każdej drużyny z osobna. Jakiś mecz nie będzie zagrany to obustronny walkower. Nie ma sensu tworzyć rozbudowanych regulaminów, a potem ich naginać, bo ktoś lubi sobie być pijany kilka razy w tygodniu.
Właśnie dokładnie o czymś takim myślałem, to rozwiązałoby jeden z dwóch podstawowych problemów zeszłego sezonu. Drugi wiadomo jaki był.

I początek lutego też idealny, jest czas na utworzenie drużyn, ponowne zgranie.
Marco_Van_Basten pisze:Może nawet uda się reaktywować GPE ?
Ja jestem za, tylko czy Aker ma u nas perspektywy na walkę o najwyższe cele :lol:? Trzeba solidnie przepracować okres przygotowawczy :lol:.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 250

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 06 sty 2012, 14:33

Będzie otworzona jakaś lista która będzie chciała grać czy poprostu masa PW,zaśmiecanie komuś skrzynki :P
Wydaje się że regulamin powstał 8)

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 06 sty 2012, 14:35

Stwórzcie temat z zapisywaniem drużyn :)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 sty 2012, 14:35

fieldy (szuka klubu) - wolny transfer :lol:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 06 sty 2012, 14:37

fieldy pisze:fieldy (szuka klubu) - wolny transfer
Był tu w wakacje jaki typ, co załatwiał murzynom klub, więc może zgłoś się do niego. zapewne ma już doświadczenie :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Gry Forumowe”