Manchester United - Chelsea - Strona 3

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Mich77
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Re: Manchester United - Chelsea

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mich77 » 08 maja 2011, 20:04

a jaka była nerwówka pod koniec gdzie Rio , Fabio i Evans leżeli :twisted: Ta akcja toczyła sie z całą trójką poza boiskiem ? bo widzialem ze Fabio i Evans byli poza linią , nie wiem jak Ferdinand .

Dla mnie Valencia i Park bohaterami , szkoda że Roo nic nie strzelił bo wielokrotnie było blisko :)
pochwalić trzeba Evansa , zrobił jedną świetną szarże niczym Nani :P

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 08 maja 2011, 20:08

Daaaamian pisze:Czemu Luiz zszedł po 45. minutach?
Głównie przez to, że to z jego winy padła pierwsza bramka. Dodatkowo chyba miał jakiś uraz bo przez chwilę Chelsea grała w 10.

Edit.
Obrazek
:boruta:

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 08 maja 2011, 20:17

No cóż, u nas muszę pochwalić Alexa - świetny występ, uratował nam upokorzenie. A reszta to pierdoły. Na przyszły sezon trzeba wstrząsnąć tym klubem i to mocno, jak zwykle w trakcie sezonu pozwoliliśmy sobie na kryzys i teraz można tylko żałować. Jestem jednego pewny, jak w przyszłym roku zgodnie z tradycją wpadniemy w jakiś kryzys to MU znów zaświętuje. Przykro to brzmi, ale oni są niezniszczalni, mają charakter, nastawienie, dynamikę, zresztą coś czuje, że wygrają CL z będącą nieco pod formą Barceloną. Co ja bym zrobił, gdybym mógł zaplanować przyszły sezon:

- Anelka, Mikel, = out
- poważne zastanowienie się w tym klubie nad przyszłością Zhirkova
- budowa tunelu w narożniku na SB jeśli to pomoże
- znaleźć klasowego zawodnika w typie Lampsa, a McEachrana wypożyczyć do jakiegoś Norwich czy QPR.
- uważnie obserwować Sturridge'a w sparingach i być może wrzucić do pierwszego składu.
- van Aanholt wraca i rywalizuje z Bertrandem o miano 2. lewego obrońcy w tym klubie, jak by miano odesłać Cole'a na ławkę z powodu słabej formy
- Bruma na wypożyczenie do jakiejkolwiek drużyny PL, gdzie będzie grał
- nie wiem co z Mancienne, bo zupełnie nie widuję go w akcji i ciężko się o nim wypowiedzieć
- podpisać kontrakt z Borinim
- poważnie myśleć o zatrudnieniu klasowego wingera, jakby Malouda był pod formą

Po tych ruchach czułbym mistrza, ale chodzi szczególnie o transfery :)

Chciałbym w przyszłym meczu ujrzeć taką 11. (o ile wszyscy będą zdrowi), jestem ciekawy jak takie ustawienie by się sprawdziło

------------------Cech------------------

-Ivanovic---Alex---Terry---Bertrand-

------------------Luiz-------------------

--------McEachran---Ramires---------

Bosingwa------Drogba------Benayoun
Ostatnio zmieniony 08 maja 2011, 22:10 przez Pawel875, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
moja_stopa
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moja_stopa » 08 maja 2011, 21:34

gdzie jest Kajo? 8)

Awatar użytkownika
Frosty
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Frosty » 08 maja 2011, 21:49

"My greatest challenge is not what’s happening at the moment, my greatest challenge was knocking Liverpool right off their fu*king perch. And you can print that" - SAF, 2002. :chill:

Fantastyczna sprawa. Jakby zagrali z takim zębem na ES to dzisiaj może byłby mniejsze emocje, ale ostatecznie wszystkim to wyszło na dobre. Fergi powiedział że na 1 sezon zostanie na 100%, ale co będzie później to nie wiadomo. Bo Szkot swój greatest challenge osiągnął. Już wypada się zacząć bać.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 08 maja 2011, 22:18

Ufff, nie wiadomo co powiedzieć :jupi:

Park i Valencia, zresztą dla całej drużyny należy się wielki pokłon :rydzyk:

O Koreańczyku często się pisze, że jest za słaby na taką drużynę jak MU a on na każdym kroku udowadnia jak wielką rolę pełni w tej drużynie. Zdecydowanie Big Game Player. Niesamowite jak swoje niedostatki można nadrobić determinacją i ciężką harówą.

Pisałem tydzień temu, że sami założyliśmy sobie pętlę na szyję i sami możemy ją ściągnąć. Za to kocham tę drużynę. Dziś wygrała drużyna lepsza i nie ulega to wątpliwości. Jeszcze tylko 1pkt i będziemy mieli najwięcej mistrzostw Anglii. Niesamowita sprawa, dla nas ten sezon o ile nie wydarzy się jakaś katastrofa, w którą ciężko uwierzyć już jest wygrany a przed nami jeszcze finał LM.

Ferguson znowu pokazał jak jest kapitalnym szkoleniowcem, on i MU to jeden organizm, jedno nie może żyć bez drugiego, nie wiem co będzie jak kiedyś Szkota zabraknie na ławce. Wydawało się, że będziemy się staczać po odejściu Ronaldo, Teveza, konflikcie z Rooneyem, starzejącymi się liderami, słabą grą Berbatova w zeszłym sezonie i transferami jakiegoś anonimowego Meksykańca i Anglika, który zaliczył kilka meczów w PL a tu najprawdopodobniej odzyskujemy mistrzostwo i gramy znowu w finale LM. Teraz szkoda tylko tego odpadnięcia w FA Cup. Może nie jesteśmy najefektowniej grającym teamem, czasem gramy lepiej, czasem gorzej, czasem mamy szczęście ale Szkot stworzył świetnie funkcjonującą i regularną maszynkę, która pozwala na sukcesy i w Anglii i w Europie. Ferguson jest niesamowity. Ta drużyna jest niesamowita.

I jeszcze jedno, Kajo, sędzia dziś też miał czerwoną koszulkę?

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 09 maja 2011, 8:09

moja_stopa pisze:gdzie jest Kajo? 8)
Może nie uwierzysz ale są ludzie którzy mają życie poza tym forum.
Morrow pisze:I jeszcze jedno, Kajo, sędzia dziś też miał czerwoną koszulkę?
Nigdy jej nie zdjął to czemu miał mieć inną ? Karny ? Odpowiem w waszym stylu "sędzia dał co odebrał wcześniej" więc to było za LM. Niektórzy tu piszą że FA chciało wam przeszkodzić :haha: to naprawdę warte śmiechu.

Co do meczu to po 30 sek było praktycznie zamiecione. Całe założenie taktyczne poszło do kosza. Takie słabizny to chyba nikt się nie spodziewał ale sami sobie winny rywal grał tak na ile się mu pozwalało a pozwalało na dużo. Nie wiem po co Carlo na tego Kalou tak stawia strzelił bramki potężnym drużyną jak spadkowemu WH i Brimingha w dodatku bramkę której nie powinno być przeciwko Spurs. To jest zawodnik rezerwowy i na takie mecze się nie nadaje już bym wolał widzieć tam wleczącego się po boisku Anelka lub Torresa bez formy więcej pożytku by z tego było. Druga bramka stracona to już śmiech na sali ile ich tam stało i tak pozwolili dojść do strzału Vidić'owi [*]. Manchester wygrał zasłużenie.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 09 maja 2011, 14:43

Nie lubie takich karnych jak Zirkov-Smaling czy wczoraj Valencia-Terry, tylko jedni takie dostaja drudzy nie. Ivanovica na boisku nie powinno byc ale to nie nowosc bo na SB tez kosil Naniego i nawet kartki nie dostał. Ręka Lamparda to karny, nie nastrzelona nie blisko ciała,poprostu czysta jedynastka.

Co do meczu to brawa dla wszystkich ale 2 było lepszych od reszty.Valencia zagrał chyba najlepszy mecz w barwach MU, facet po kontuzji gra lepiej niz rok temu.Co robił z Colem to jego, angol chyba nigdy w zyciu nie był tak wkrecany w ziemie. Park....facet mial mase niesamowitych odbiorów,był wszędzie,idealny skrzydłowy dla takiego Giggsa w srodku. Najbardziej denerwował mnie Rooney z masa niewykorzystanych sytuacji.

Kajo pewnie nie potrafi zrozumiec jak to mozliwe ze z wczorajszym Webbem sie nie udało nawet zremisować.Ten majster smakuje kapitalnie po wałkach,niewidzialnych 3 metrowych spalonych.

Mistrzostwo wygrała najrówniejsza druzyna,choc sezon i tak jest niesamowity a walka o utrzymanie bedzie niesamowita w tych 2 kolejkach.Nie mam nic przeciwko zebysmy z Black zremisowali/wygrali a mandarynka troche ,,pomogli,, jak kiedys WHU z tevezem. :wink:

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 09 maja 2011, 15:12

I jeszcze na koniec dodam od siebie. Boje się, że będzie jak zwykle, człowiek zrobi sobie nadzieje, do tego na początku Chelsea zaliczy fajną serię, a MU będzie notować wpadki a "wyjdzie jak zwykle". Marzy mi się w przyszłym sezonie napastnik w stylu Teveza i jakaś nowa wersja Essiena/Lamparda, to już obojętne kogo z nich. Pózniej forma, że pożal się, a Manchester goni, a później to nie wie nikt, ale wszystko ze wskazaniem na MU :/ Skąd ja to znam...

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Manchester United - Chelsea

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 25 lut 2018, 13:46

Brak postu przez siedem lat?

Chociaż sam spodziewałem się, że temperatura przed meczem będzie większa. Media tym razem nie podołały i na konferencjach było nudno. Sama otoczka jak na taki hit też taka jakaś nijaka. A przecież to ultraważny mecz dla obu ekip. Ktoś z meczu wyjdzie poszkodowany, bez względu na wynik. Remis nie usatysfakcjonuje żadnej ekipy, bo nie będzie mogła odskoczyć. Porażka United oznacza zrównanie punktami z Chelsea. Znowu wygrana United oznacza, że Chelsea może wypaść poza TOP4, ale to też zależy od tego, czy Tottenham teraz wygra z Crystal Palace(po pierwszej połowie 0:0 i dość nudny mecz).
Do tego dochodzi niby ten smaczek w postaci pojedynku Conte z Mourinho, ale nie oczekuję "fajerwerków". Raczej będzie tak, jak przed meczem - spokojnie. Może po meczu któryś z nich spróbuję drugiemu zrobić na złość i ukąsi oponenta w wywiadzie pomeczowym, ale to raczej wszystko. Mourinho ma zaś więcej do wygrania. Gra u siebie, przeciwko byłemu klubowi, który go wywalił, przeciwko Conte, którego nie lubi, nie oszukujmy się, no i przeciwko swoim hejterom, jakby nie było. Z tego powodu spodziewam się jakiejś niespodzianki w taktyce. Zespół raczej nie będzie bronił tak, jak zwykle.

Kolejna rzecz. Martkin Atkinson. Ktoś na twitterze zrobił genialny wątek, w którym opisał wszystkie błędy sędziowskie Atkinsona tylko w meczach między Chelsea a Manchesterem United. I dzisiaj znowu prowadzi to spotkanie, dziwna sprawa.

Kliknijcie na datę, przeniesie Was na stronę Twittera, gdzie jest masa przykładów.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 25 lut 2018, 13:53

Proponuję przedmeczową ankietę, której pytanie brzmi:

Czy Mourinho się zamuruje?

-Tak

-Oczywiście

Liczę, że jakiś moderator się tym zajmie.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 25 lut 2018, 14:10

No i wyszło na moje, jak zwykle mam rację.

1-4-3-3 z ofensywniej ustawionym Pogbą, nasz as w rękawie. 8) Cieszy miejsce dla McTominay'a, oby chłopak tego nie skopał.

Chelsea dość klasycznie.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 25 lut 2018, 14:15

Man Utd: De Gea – Valencia, Lindelof, Smalling, Young – McTominay, Matić, Pogba – Sanchez, Martial, Lukaku.
Rezerwa: Pereira, Bailly, Shaw, Carrick, Mata, Lingard, Rashford.

Chelsea: Courtois – Azpilicueta, Christensen, Rudiger – Moses, Drinkwater, Kante, Alonso – Willian, Morata, Hazard.
Rezerwa: Caballero, Cahill, Zappacosta, Emerson, Fabregas, Pedro, Giroud.

Pogba na "8". Sanchez z Martialem na skrzydłach, na papierze Francuz znowu na prawej stronie ale liczę, że tu będzie wymienność i wreszcie zacznie to jakoś wyglądać.
Biorąc pod uwagę to co mamy w kadrze, personalia przy stoperach i McTominayu, skład wydaje się optymalny do tego co mamy w kadrze.

Chelsea z Fabregasem na ławie, liczą na trójkę Willian, Morata i Hazard.

Na marginesie dodam, że tak jak Mourinho jest krytykowany za pracę z młodzieżą i często bezmyślne decyzje jeśli chodzi o chłopaków z Akademii, tak trzeba przyznać, że daje McTominayowi prawdziwą szansę zaistnienia zarówno w United jak i w piłce. 1/8 z Sevillą, dziś arcyważny mecz z Chelsea. Tak się weryfikuje jakość młodzieży. Może nic z gościa nie będzie, może skończy gdzieś w Championship ale nie będzie można powiedzieć, że nie dostał realnej szansy na zaistnienie.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 25 lut 2018, 15:08

Nic mnie tak nie wkurwia podczas oglądania meczów jak przyspieszony komentarz :roll: Bez kitu tego się oglądać nie da. Dowiedziałem się, że Alonso strzelił w poprzeczkę zanim ten w ogóle dostał piłkę.

czerepach
Skład B
Skład B
Reputacja: 19

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czerepach » 25 lut 2018, 15:11

Fatalnie sie to oglada, to juz nie pierwsza taka wapdka C+. Osttanio jakis mecz w LM to samo bylo to przez 45minut :/

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”