Marsz Niepodległości - Strona 3

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 626
Kontakt:

Re: Domek nr 10 (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 11 lis 2011, 17:28

Cris7 pisze: A ja myślę, że to nie jest kwestia rozgłosu, ale oni naprawdę tak myślą i mają takie poglądy. Nie bierzmy zawsze głupoty za wyrachowanie.
Pewnie, że to nie kwestia rozgłosu. To raczej kwestia różnic światopoglądowych wzmocniona niechęcią do idiotów, którzy zbyt często zamawiają "5 piw", rzutując na całe prawicowe środowisko.

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1559
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 11 lis 2011, 17:32

A ludzie, którzy depczą Polską flagę już im nie przeszkadzają?

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 11 lis 2011, 19:01

Biedna ta Polska. Prawdziwi patrioci są prześladowani i muszą demolować stolicę żeby ten patriotyzm pokazać. W dodatku biedactwa są atakowane przez policję i media, a już najbardziej przez opancerzone i uzbrojone wozy transmisyjne polskiego radia, TVN i Polsatu, które na szczęście udało im się zniszczyć.

Dzień Niepodległości tak się powinno obchodzić. Przecież oni byli niewinni, oni tylko chcieli zademonstrować swój patriotyzm, co z tego, że w kominiarkach i z bejsbolami. A już najśmieszniejsze jest określanie tych debili, którzy szukali sobie tylko pretekstu do napierdalania się, patriotami bo przecież jakiś pretekst musi być. Brak słów po prostu.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 494

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 11 lis 2011, 19:02

Co tam w Wa-wie się dzieje :?: Co za wiocha... :haha: J*bnięty kraj i nic więcej.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 11 lis 2011, 19:08

Mirek15 pisze:Co tam w Wa-wie się dzieje :?: Co za wiocha... :haha: J*bnięty kraj i nic więcej.
Chyba jebnięte miasto, ja tam nie słyszałem, żeby w Poznaniu, Krakowie, Wrocławiu lub innym większym mieście w Polsce były podobne incydenty.

robur
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robur » 11 lis 2011, 19:12

Mirek15 pisze: J*bnięty kraj i nic więcej
Raczej jego obywatele. Na szczęście nie wszyscy...

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8757
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 11 lis 2011, 19:17

W Polsacie w wydarzeniach dość obiektywnie podsumowali dzisiejszy dzień. Potrafili głośno skrytykować środowiska lewicowe.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 494

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 11 lis 2011, 19:24

robur pisze:Raczej jego obywatele.
Obywatele czy kraj, nie ma różnicy.

To powinna być impreza, radość a nie bijatyki :roll:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3355

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 11 lis 2011, 19:55

cloner pisze:http://www.youtube.com/watch?v=BHTrAcSHdsU - miłego wieczoru
Policja w kapturach i bluzach GAP bije polskich patriotow.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 707

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 11 lis 2011, 20:28

Przykry dzień, widac tradycja staje sie burda na 11 listopada. Niby czlowiek wiedzial czego sie spodziewac, bo mobilizacja była wysoka od miesiaca czy dwoch przynajmniej, a mimo wszystko ze smutkiem sie patrzy na wycieranie sobie mordy 'walka z faszyzmem' czy kolejne burdy czesci 'patriotów', i utrwalanie geby 'tepego faszysty, kazdemu kto nie ma gazety.pl na stronie startowej. I bedzie pewnie tak co roku, poki 'kolorowa niepodległa' nie dostanie monoplu na swietownie niepodległosci. Nie potrafie wytłumaczyc sobie działan koalicji 11 listopada, oprocz zwykłej głupoty oczywiscie. Roman Kurkiewicz oglosił 'sukces', bo marsz przeszedł inna trasa. I to było warte tych zamieszek i psucia narodowego świeta? Bo jasne było od poczatku, ze jak bedzie blokada to bedzie zadyma. Nikt nie utrzyma w ryzach takiego tłumu.Zaprasznie niemieckiej antify, tez nie swiadczyło o pokojowych zamiarach, zreszta nikt tego specjalnie nie ukrywał.Naprawde nie lepiej było sobie świtowac swoja 'kolorowa niepodległa' tak jak sie chce, a dac marszowie niepodleglosci przejsc normlanie, bez zadnych zadym? Ludzie by sobie wybrali jak i z kim chca sobie swietowac, a nie jak rok temu z zazenowaniem patrzec na to wszystko przez ekran telewizora. Ale jesli sie traktuje ludzi jak bezrozumny motłoch, któremu trzeba nazwac i wskazac wroga, to widac bylo za wiele, szczegolnie ze trzeba budowac swoje martyrologie antyfaszystów. Jesli ktos ma odczucie, ze skupiłem sie na mocniej na jednej stronie to dlatego, ze warunkiem sne qua non tych burd była blokada legalnego marszu i dltego, ze z pewnoscia media odpowiednio 'ukarza' zadymiarzy po stronie 'patriotycznej'.

Inna ciekawa, ktora mnie mocno rozbawiła, to lokal krytyki politycznej który posłuzył za schron dla imporotwanych bandytów. Rozumiem, ze w to w ramach dziłalności kluturalnej bedacej przesłanka preferencyjnego czynszu?

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2908

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 11 lis 2011, 20:41

Dla mnie skandalem jest pozwolenie w święto niepodległości na legalną blokadę przemarszu ku czci temu wydarzeniu. Szkoda, że policją okrążyła tych pedałów i lewaków szczelnym kordonem bo po cichu liczyłem na przedostanie się do nich kibiców a wtedy pokazaliby gdzie jest miejsce tych pieprzonych wynalazków :!:

Awatar użytkownika
Obserwator
Niereformowalny :/
Reputacja: 0

Masz Niepodległości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Obserwator » 12 lis 2011, 0:15

Berele Lewartow pisze:
Szkoda, że policją okrążyła tych pedałów i lewaków szczelnym kordonem bo po cichu liczyłem na przedostanie się do nich kibiców a wtedy pokazaliby gdzie jest miejsce tych pieprzonych wynalazków :!:
Trudno poprzec marsz wiedzac, ze beda tam ludzie z taka mentalnoscia.
Może oni w innym celu chcieli się przedrzeć do homoseksulistów, tak jak Jacyków nie lubi gejów ale lubi z nimi seks uprawiać.
Sam przeżyłem szok gdy zobaczyłem jak dużo jest odsetek gejów wsród kibiców, pseudokibiców i ogólnie dresiarzy.
Kiedyś byłem na czaterii i wszedłem z ciekawości na czat gejów i tam głównie kibice na seks homo się ustawiali.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6709

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 12 lis 2011, 12:25

Wiecie co jest najbardziej irytujące? Zatrzymano 92 Niemców, którzy przyjechali na Polskie święto robić burdę, którzy atakowali uczestników parady historycznej w historycznych mundurach wojska polskiego (bo pomylili ich z faszystami), którzy zostali zaproszeni tutaj przez wielce szanującą równość Porozumienie 11 listopada, a ja słyszę cały czas o zniszczeniu wozu TVN przez faszystów.

Marsz Niepodległości okazał się wielkim sukcesem, a nie, jak próbuje się wmówić walką faszystów z policją. Było kilkadziesiąt tysięcy ludzi, starszych, młodszych, rodzin z dziećmi, pełny spokój.

Porównania ze zdjęciami rzekomego marszu z TVP czy TVN nawet nie ma co komentować. Dziennikarka TVP Info to w ogóle przechodziła kolejne granice głupoty, rozhisteryzowanym głosikiem ględząc kolejne farmazony. Najpierw dowiedziałem się tam, że marsz jest zdelegalizowany. Potem był telefon, gdzie dziennikarka usiłowała przekonać organizatorów, że marsz jest nielegalny, że ludzie w marszu się biją z policją i czemu tak jest. Na odpowiedź Zawiszy, że on nie wie o co chodzi, bo marsz sobie idzie ona: ale u nas w TV wszystko widać, czemu pan kłamie. Potem oczywiście sprostowanie przez policję i urząd miasta, że marsz jest ok, idzie sobie i jest w pełni legalny. Na koniec puenta w wykonaniu młodej dziennikarki, po zdjęciach z marszu niepodległości, tego właściwego już, gdzie cały marsz idzie, po prostu idzie, zdanie: i znów to samo, znów młodzi ludzie, kaptury. W tym momencie wyłączyłem. bo po co się irytować?

Chuligani, którzy rzekomo zaatakowali stojących policjantów nie mieli nic wspólnego z samym marszem. Miał być sparing z Niemcami, a tu tamtych wyłapano wcześniej.

Niestety jak widać lewacy odnieśli ogromny sukces, przy pomocy Niemców zamknęli najprawdopodobniej drogę do kolejnego marszu, za rok. Czyli osiągnęli to, co chcieli.

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1559
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 12 lis 2011, 12:39

A zgoda na marsz musi być, czy wystarczy o tym poinformować odpowiednie organy?
Na TVN jest Śniadanie Mistrzów. Zaproszony Boguś Linda poproszony o komentarz w sprawie spalenia samochodu TVN powiedział "jak się staje po jednej ze stron politycznych to trzeba liczyć się z tym, że od drugiej strony dostanie się w ryja"

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”