Wybory prezydenckie w USA:Kerry czy Bush? - Strona 3

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

John Kerry czy George W. Bush

Czas głosowania minął 04 lis 2004, 18:02

John Kerry
6
29%
George W. Bush
14
67%
Ktos inny
1
5%
Awatar użytkownika
pippen
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pippen » 04 lis 2004, 8:50

astyczek pisze:No... racja!! :) - coś mi się pokiełbasiło :oops: . W każdym bądź razie, jeśli się przypatrzysz długościom kadencji, zobaczysz, że duża większość prezydentów USA była całkiem długo. Od 1980 roku, Regan (8 lat), Clinton (8 lat) aż wreszcie Bush też może będzie 8.
No już nie może tylko napewno.
Sam nie wiem czy to dobry wybór.
Mysle, że tak Kerry jak i Bush byli by dla Polski jednakowi. Obydwoje zapowiadali współpracę z Polską, zresztą każdy klejny prezydent USA jest w jakimś tam stopniu proPolski.

Awatar użytkownika
creek
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: creek » 04 lis 2004, 14:06

Tomusmc pisze:
creek pisze:niestety wygral GORSZY
Gorszy? a skad wiesz czy Kerry byłby lepszy? Bush ma chociaz za sobą pare lat władzy i walki z terroryzmem. Kto wie co by zdziałał Kerry. Moze i by było lepiej ale narazie sie tego nie dowiemy...
a tak to juz wiemy ze bedzie gorzej :x

Awatar użytkownika
astyczek
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: astyczek » 04 lis 2004, 15:24

Pippen - napisałem celowo "może" - nigdy nic nie wiadomo, zawsze może ktoś go jeszcze zastrzelić, może podać się do dymisji itp. :)

Awatar użytkownika
skorpss
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: skorpss » 04 lis 2004, 17:48

MLSoccer pisze:Skorpss" co Ty za brednie wypisujesz.Widac,ze nie masz wiekszego pojecia ani o jednym,ani o drugim kandydacie.Nawet nie wiesz jak wyglada sytuacja polityczna,gospodarcza,spoleczna czy historia USA.
Bush sam klamal a nie zostal oklamany! Ten czlowiek juz po dojsciu do wladzy postanowil wejsc do Iraku i byla to tylko czysta jego osobista rozgrywka za jego tatusia,ktory zawalil sprawe.Preteks zawsze sie znajdzie.Opinia publiczne w USA wie jakto wygladalo z Irakiem.

O jakim socjalizmie,lewactwie piszesz daj sobie spokoj z takimi pustymi slowami.W USA jest system demokratyczny i kapitalistyczny.Inni demokratyczni prezydenci pokazali ze takie slowa o nich to belkot nic wiecej.Jezeli chodzi o sprzatanie to najczesciej mess sprzataja po republikanskich rzadach demokraci,tak to niestety wyglada.
Ludzie w USA maja przed soba ogromne problemy z gospodarka,polityka wewnetrzna i zewnatrzna a wybor Busha gwarantuje,ze nie bedzie zmnian na lepsze wogole tylko obywatelom bedzie sie zylo gorzej ale widze,ze wiele na ten temat nie wiesz.
No cóż stary, z tego co czytam to widzę, że Ty nie masz większego pojęcia o polityce. Nie twierdzę, że Bush jest idealny, wiele mu brakuje do jego ojca, tak jak pisałem zwłaszcza jeśli chodzi o gospodarkę, bowiem podjął tutaj kilka fatalnych decyzji, tak jak na przykład wprowadzenie cła na importowaną stal, ale z Twojej wypowiedzi wnioskuję również, że jesteś zwolennikiem demokratów, więc żadne argumenty do Ciebie nie przemówią. I powiedz mi: po czym demokraci mieli sprzątać po republikanach ??!! Po tym, że były niskie podatki, że nie było centralnie sterowanej gospodarki. Ciekawy jestem, co napiszesz. I gratualacje dla Busha za zwycięstwo i panie prezydencie mam nadzieję, że wyciągnął pan wnioski z popełnionych błędów.

PS. Co do wojny w Iraku to większośc mediów była po stronie lewaków i chrzanionych pacyfistów, tak więc trudno się dziwić, że krytykowali tą decyzję. A Bush, kiedy zorientował się, że popełnił błąd w argumentacji, faktycznie czasami mydlił oczy, zupełnie niepotrzebnie. Mam nadzieję, że już wiecej tego nie zrobi. Pozdro.

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 20 lis 2004, 21:58

zgadzam się z wypowiedziąprzedmówcy uważam ze kolega skorpss ma większe pojacei o polityce niż MLSoccer a to z paru powodow

1. sprzątanie po rebulikanach? tak jak wyżej napisal skorpss kapitalizm i liberalizm gosporadczy zdecydowanie więcej osiągneli republikanie (co zreszta jest oczywiste patrzac na programy wyborcze) niz demokraci. a co do samego sprzatania to nigdy nie slyszales takiego stwierdzenia ze: "(...) republikanie muszą sprzątać po demokratach a potem śmietanke spijają znowu demokraci(...)" jak już republikanie znowu wprowadzają gospodarke na wlasciwie tory to potem przychodzi taki demokrata i mowi ze osiągneli taki a taki wzrost gospodarczy ale mowi to po pol roku od objecia prezydentury a co mozna w pol roku gospodarka reaguje z opoznieniem

2. bush to zdecydowanie nie najlepszy republikanin zgodze się ale już wole zaglosować (zakladając ze jestem amerykaninem) na kiepskiego przedstawiciela lepszej (republikanów) partii niż na dobrego przedstaiwciela partii beznadziejnej (dekomratow)

3. MLSoccer napisal ze Bush klamal; ale spoleczenstwo ocenia inaczej zaglosowali na Busha a w demokracjach starych / doświadczonych klamstwo politykow jest bardzo surowo karane - brakiem poparcia a jak widać Bush mial poparcie bo wygral; [/quote]

Awatar użytkownika
LAZIO
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LAZIO » 02 gru 2004, 16:42

qrde walaem ze by wygrał kerry bo busha nienawidze !!!!! :evil:
porownuje go do drugiego hitlera nie no chociaz hitler był madrzejszy :D
i wiedział czego chciał

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”