Żużel - Strona 21

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Re: Żużel

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 12 wrz 2010, 10:14

brzycho pisze:Ale to i tak najlepszy żużlowiec w historii.
Maugery, Fundiny, czy Rickardssony są jednak za chudym. 8)

Nawet Hans...
Mocne słowa przynajmniej patrząc na fakt, że Gollob przegrywał z Tonym, Hamillem, Hansem, a po nich zamiast przejmować kolejno pałeczkę wyrastali mu kolejni poza zasięgiem- Crump czy dalej Pedersen. Z Hancockiem także przegrywał regularnie, dalej Adamsem.
Ten sezon ma bardzo udany, ale gdyby zdrowy był Emil, Nicki czy nawet Jason to nie byłbym pewien czy dzisiaj byłby na czele i czy z taką przewagą.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6664

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 12 wrz 2010, 12:15

Największy w historii raczej nie, ale legendą żużla zostanie po wsze czasy. Najlepszy polski żużlowiec w historii - tu się zgodzę. Rickardsson to był kot, 10 medali IMŚ mówi samo za siebie.

Awatar użytkownika
brzycho
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brzycho » 12 wrz 2010, 13:01

Jarzinho pisze:Mocne słowa przynajmniej patrząc na fakt, że Gollob przegrywał z Tonym, Hamillem, Hansem, a po nich zamiast przejmować kolejno pałeczkę wyrastali mu kolejni poza zasięgiem- Crump czy dalej Pedersen.
Ooo. Prosiłbym jednak o nie stawianie Pedersena w gronie takich żużlowców. Chyba nie muszę przypominać jak Duńczyk zostawał IMŚ. Start i na 30 metrach miał już 15 przewagi nad resztą. W tym sezonie nie ma rakiet i... nie ma Nickiego. 8)

A jeśli chodzi o Golloba, to uważam go za najlepszego w historii żużla, bo nie było, nie ma, i już pewnie nie będzie typa, który potrafiłby na motocyklu tyle co chudy. Nie ma nikogo innego, który odjechałby tyle spektakularnych wyścigów. A problemy ze zdobyciem IMŚ były tylko i wyłącznie przez wprowadzenie GP. Gdyby były finały jednodniowe teraz chudego tytułowalibyśmy już kilkukrotnym misiem. M.in. dlatego też uważam, że pod względem tytułów najlepszy jest Mauger. Trudniej jest bowiem wygrać finał jednodniowy niż GP.
Ale żeby jednak nie było pormuków, to nie uważam, że tylko i wyłącznie przez wprowadzenie GP Gollob nie mógł zostać tym najlepszym.;]
Jarzinho pisze:Z Hancockiem także przegrywał regularnie, dalej Adamsem.
No proszę Cię. Od Hancocka ma 2x więcej medali. Adams też nigdy niczego nie osiągnął. Nieprzypadkowo przylgnęła do niego łatka "zawsze czwarty". On nigdy nie był najlepszy. Nie zasługiwał na złoto tak jak Golllob, który jest najlepszym kotem w historii. 8)
Jarzinho pisze:Ten sezon ma bardzo udany, ale gdyby zdrowy był Emil, Nicki czy nawet Jason to nie byłbym pewien czy dzisiaj byłby na czele i czy z taką przewagą.
Pedersen był zdrowy. Jednak jak już wspominałem nie miał sprzętu, bo wymienił sobie cały sztab przed sezonem. Crump również nie miał żadnego poważniejszego urazu. A Emil? W takiej formie w jakiej jest Gollob, to nawet i Emil nie miałby szans. Choć przewaga mogłaby być mniejsza.
Boromir pisze:Rickardsson to był kot, 10 medali IMŚ mówi samo za siebie.
Jestem prawie pewien, że gdyby były finały jednodniowe to tych medali byłoby mniej.;]
Co nie zmienia faktu, że Ricky też był kozakiem.;]

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 12 wrz 2010, 13:58

Przede wszystkim Hancock ma mistrzostwo + 3 medale, Gollob ma na dzień dzisiejszy 6. Amerykanin ma więcej podiów i finałów od Polaka, choć Tomek ma więcej wygranych. Popatrz także, gdzie był Greg a gdzie Gollob kiedy nie zajmowali medalowych miejsc.
JA wiem, że Nicki wygrywa maszynami, ale kto tak nie wygrywa, Gollob wygrywa umiejętnościami :?: Bez świetnie przygotowanego sprzętu nie ma czego szukać, bo samymi umiejętnościami może wygrywać 1-2 wyścigi nie 6 czy 7 podczas GP. Zresztą Pedersen wygrywał nie tylko dobrze przygotowanym sprzętem ale i siłą i pewnością, jeżdżąc po prostu ostro. Pedersen nie był kontuzjowany- złamana łopatka, która wykluczyła go na miesiąc z jazdy, później wrócił i chyba w Malilli kolejny uraz po dwóch wyścigach w wypadku z Andersenem i koniec jazdy. Po drodze było kilka innych urazów min. w lidze z Polonią. Dlatego nie pisz, że był zdrowy, bo gdyby był zdrowy wyglądałby przynajmniej tak jak wczoraj.
Crump z kontuzją zmagał się od września, zimą przeszedł rehabilitację, ale miał wrócić dopiero w czerwcu. Dopiero w lipcu chyba zaleczył ten uraz(ramienia).

Awatar użytkownika
brzycho
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brzycho » 12 wrz 2010, 14:16

Jarzinho pisze:Przede wszystkim Hancock ma mistrzostwo + 3 medale, Gollob ma na dzień dzisiejszy 6. Amerykanin ma więcej podiów i finałów od Polaka, choć Tomek ma więcej wygranych. Popatrz także, gdzie był Greg a gdzie Gollob kiedy nie zajmowali medalowych miejsc.
Tyle tylko, że pod uwagę trzeba też wziąć ilość występów obydwu zawodników. Wszak to Hancock, a nie Gollob wystąpił we wszystkich turniejach.
Druga sprawa to wg statystyk z wikipedii to Gollob częściej stawał na podium.;]
Jeśli chodzi o finały to mają po 49.
Jarzinho pisze:JA wiem, że Nicki wygrywa maszynami, ale kto tak nie wygrywa, Gollob wygrywa umiejętnościami :?:
A mało razy Gollob nimi wygrywał? Właśnie pod względem umiejętności Gollob jest dla mnie numerem 1.
Jarzinho pisze:Bez świetnie przygotowanego sprzętu nie ma czego szukać, bo samymi umiejętnościami może wygrywać 1-2 wyścigi nie 6 czy 7 podczas GP.
I właśnie dlatego Gollob dopiero teraz zostanie IMŚ. On w przeciwieństwie do innych maszyny przygotowywał sobie sam. Żadnych tam tunerów i tego typu rzeczy. Pamiętam (choć nie przypomnę sobie który to był rok), jak Gollob podprowadził RIckardssonowi Carla Bloomfeldta. Czyli typa, który był uważany za twórcę sukcesów Rickardssona. I co? Współpraca trwała tylko chwilę. Szwed nie mógł bowiem znieść tego, że Gollob grzebie przy jego silnikach. Właśnie przez to szukanie perfekcji Gollob dawał dupci. Tyle tylko, że w chwili obecnej dzięki tylko i wyłącznie sobie jest na szczycie. 8)
Jarzinho pisze:Pedersen nie był kontuzjowany- złamana łopatka, która wykluczyła go na miesiąc z jazdy, później wrócił i chyba w Malilli kolejny uraz po dwóch wyścigach w wypadku z Andersenem i koniec jazdy. Po drodze było kilka innych urazów min. w lidze z Polonią. Dlatego nie pisz, że był zdrowy, bo gdyby był zdrowy wyglądałby przynajmniej tak jak wczoraj.
Przecież był zdrowy na początku sezonu. I co? Starczało tylko na wchodzenie psim swędem do półfinałów. Bo właśnie na takie miejsca zasługuje Duńczyk jeśli chodzi o umiejętności. Ale być 7, czy 8 zawodnikiem na świecie to i tak sukces.;]

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 12 wrz 2010, 16:10

brzycho pisze:Przecież był zdrowy na początku sezonu. I co? Starczało tylko na wchodzenie psim swędem do półfinałów. Bo właśnie na takie miejsca zasługuje Duńczyk jeśli chodzi o umiejętności. Ale być 7, czy 8 zawodnikiem na świecie to i tak sukces.;]
JA nie jestem zadania, że on by wygrywał w pełni zdrowy, tylko, że Gollob nie miałby tak łatwo gdyby Nicki czy reszta byli zdrowi przez cały sezon. Emil, Duńczyk czy Australijczyk by odebrali Polakowi więcej punktów. Co do samego Pedersena to chyba w Toruniu także miał mocny upadek, a wiadomo jak takie urazy rzutują na dalszą jazdę(przynajmniej czasami). Wczoraj to było widać np. po Holcie.
brzycho pisze:Druga sprawa to wg statystyk z wikipedii to Gollob częściej stawał na podium.;]
Jeśli chodzi o finały to mają po 49.
Fakt sprawdziłem nie edytowane w od poprzedniego sezonu statystyki.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2193
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 20 wrz 2010, 12:49

Po dniu wczorajszym mamy już pewien obraz sytuacji...

Falubaz - Unia L. 39:51
Nie spodziewałam się takiego pogromu. Wysoka przegrana na własnym obiekcie właściwie już skreśla Zieloną Górę. Nie wiem, co musiałoby się stać, aby leszczynianie dali sobie wydrzeć tytuł, od którego dzieli ich już tak niewiele... Oczywiście, liczę na odrodzenie się Falubazu, z racji mej niechęci do Leszna, ale raczej nikłe są na to szanse.
Szkoda, że tak bardzo zawiedli Zengota i Dobrucki, którzy dzień wcześniej radzili sobie dużo lepiej na tym torze. Sprawdza się tu jednak teoria o zupełnie innym podejściu zawodników do turniejów indywidualnych, niż do turniejów drużynowych... Poniżej oczekiwań pojechał również Lindgren - chociaż on w ostatnich tygodniach przyzwyczaił już do swojej słabszej postawy. Myślę, że powinien zdobyć minimum 3-4 punkty więcej, bo cóż to jest sześć oczek dla zawodnika z pewnym udziałem w GP?
Równa jazda większości zawodników Unii Leszno zaprocentowała dobrym wynikiem i znakomitą przewagą przed rewanżem na własnym obiekcie...

Wrocław - Toruń 47:43
Przez ostatni tydzień w Częstochowie zastanawiano się czy sześć punktów przewagi nad Bydgoszczą wystarczy, by zapewnić sobie zwycięstwo w dwumeczu. Jak widać - wystarczyło. Takie same spekulacje można wszcząć w przypadku tej pary - czy 4 punkty przewagi będą wystarczające? Ja wierzę, że tak, bo bardzo lubię drużynę z Wrocławia. Oczywiście, mam też świadomość, że Toruń na własnym obiekcie jest nie do zdarcia i bardzo ciężko będzie komukolwiek ugrać tam dobry wynik. Ale nie jest to wykluczone, prawda?
Mam nadzieję, że czeka nas naprawdę przednie widowisko!

Bydgoszcz - Włókniarz Częstochowa 47:43
Jeden punkt! :D Cud się stał i udało nam się pozostać w walce. Cholernie mi przykro, że klub z takimi tradycjami kolejny raz spada z ligi, ale cóż... Może coś się wreszcie w Bydgoszczy poukłada i wyjdzie to Polonii tylko na dobre. Oby szybko klub się odrodził, bo doskonale wiemy, jak wszystko skończyło się w Pile. Pile, w której zaczynały takie nazwiska, jak Hampel, Dobrucki, Miśkowiak czy Gapiński (poprawcie, jeśli się mylę), a która od paru lat dziaduje gdzieś w najniższej klasie rozgrywkowej...
Cieszę się z pozytywnych osiągów mojego zespołu i cierpliwie czekam na barażowego rywala. Po cichu liczę na - najsłabszy w stawce - Lotos, ale zobaczymy, co to będzie...

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 25 wrz 2010, 23:13

Tomasz :rydzyk: :jupi: :pijemy:

Awatar użytkownika
brzycho
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brzycho » 25 wrz 2010, 23:27

Król wreszcie może zasiąść na tronie.

Podziękujmy rodzicom, że pozwolili nam żyć w czasach Tomka Golloba.

Chudy! :brawo: :beer:

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2193
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 26 wrz 2010, 0:55

Piękny moment dla polskiego sportu :) :jupi:

Od dawna czuło się, że tak się stanie, jednak dopiero teraz z pełną odpowiedzialnością można powiedzieć - mamy Mistrza Świata :beer: Należało mu się!

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 250

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 16 lip 2011, 19:06

Polska!!...Polska!!...Polska!!

Rzadko śledze żużel - niespodziewałem się że mamy taki ładny stadion i wspaniali kibice- niesamowita atmosfera
http://www.drhtv.com.pl/transmisja-3359.html

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 16 lip 2011, 19:59

Lepiej obadaj sobie Motoarenę w Toruniu.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Motoarena_Toru%C5%84

http://mosir.torun.pl/panoramy/panoramy ... index.html

Stadion w Gorzowie zwykło się nazywać "Motoareną dla ubogich", więc już wiesz co lepsze.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 16 lip 2011, 20:38

Gollob elegancko jako joker 6 pkt, wcześniej wygrany bieg. Miejmy nadzieje, że chłopaki obudzą się.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 250

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 16 lip 2011, 20:48

Kolejno Gollob Hampel Gollob po 3 pkt i wracamy powoli do gry :jupi:

Ebi
Jak wspomniałem żużel śledze rzadko - znam drużyny występujące w lidze,niektórych zawodników ale nie śledze tego szczegóło więc i aren nie pamiętam ale skoro mamy co roku 2-3 wyścigi GP to muszą one mieć jakieś standardy :)

E: Kolejna trójka tym razem w wykonaniu Protasiewicza cóż to był za start :shock: Pełne kontrolowanie wyścigu :brawo:

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 16 lip 2011, 20:52

ddemon pisze:Kolejno Gollob Hampel Gollob po 3 pkt i wracamy powoli do gry :jupi:

Ebi
Jak wspomniałem żużel śledze rzadko - znam drużyny występujące w lidze,niektórych zawodników ale nie śledze tego szczegóło więc i aren nie pamiętam ale skoro mamy co roku 2-3 wyścigi GP to muszą one mieć jakieś standardy :)
Nie no spoko, tylko w ramach tego, że podoba Ci się jakiś stadion to mogę Cię doedukować i stąd linki, które wysłałem.

Ale i tak najlepsze GP jest w Cardiff na Millenium Stadium.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”