Operacja "Czyste ręce" ... - Strona 21

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Czy uważasz, że wyroki ogłoszone przez Corte Federale, w sprawie Calciopoli, są sprawiedliwe??

Tak
27
42%
Nie
37
58%
Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 16 maja 2006, 15:24

Dzieciol31 zaraz się na Ciebie ci z Turynu rzucą że jednak Roma też nie jest święta :P:D
Maestro pisze:Tu się mylisz IMHO. Spójrz na Milan. Również brali udział w totonero (lata 80.), zostali zdegradowani, a jednak zaczęli pewne sprawy od nowa, odbudowali zaufanie kibiców i wrócili z klasą.
Wiem jak było z Milanem ale teraz są inne czasy i myśle że się nie myle to było 30 lat temu. Nie ten poziom, nie ta kasa, nie Ci sami kibice. W obecnej piłce degradacja do 2 ligi z takiego powodu będzie Juve kosztowała przedewszystkim utrate szacunku i zyskanie nowej, bolesnej a zarazem prawdziwej opinii. Sam wiesz jakcy są teraz kibice, zrobią wszystko aby oczernić drugą strone i naprawde nie łudź się że szybko się o tym zapomni. Moim zdaniem echo tej sprawy jeszcze nas przeżyje, niestety a podobnie jak Ty chce aby Calcio jak najszybciej zostało oczyszczone i zyskało dobre miano ale aby tak się stało to Juve dla ( Ciebie niestety ) musi spaść. :)

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 16 maja 2006, 15:43

Łukasz[ACM] pisze:Dzieciol31 zaraz się na Ciebie ci z Turynu rzucą że jednak Roma też nie jest święta

Dzieciol !!!!111111 Roma tez nie jest swieta!!!11111!!!111

Łukasz[ACM]

Sugerujesz, ze jesli Juve spadnie to sie nie odbuduje? Ze taka firma jak Stara Dama moze po spadku nie powrocic do dawnej swietnosci?

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 16 maja 2006, 15:47

Nie, sugeruje że po powrocie na szczyt każdy będzie wam wypominał kupowanie.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3334

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 16 maja 2006, 15:49

Ja to sugeruje.Zaleznie od tego jak nisko was zdegraduja odbudowanie potegi moze zajac moim zdaniem od 2-3 do kilkunastu lat.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 16 maja 2006, 15:54

Ale nikt chyba nie jest na tyle glupi, aby myslec, ze w razie degradacji od razu powrocimy na szczyt. Zajmie to pewien okres czasu, ale w ogolnym rozrachunku moze to nam wyjsc na dobre w sumie. 10 lat bez sukcesu w Europie, moze zmiany rzeczywiscie byly potrzebne? Co nie zniszczy to wskrzesi mnie, a taki klub jak Juventus na pewno nie zostanie zniszczony.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 16 maja 2006, 15:59

To zalezy co rozumiesz przez zniszczenie.Istniec na pewno nie przestaniecie.Dla niektorych kibicow jednak sam fakt wystepowania w nizszej klasie rozgrywkowej i niemoznosc walki o mistrzostwo oraz europejskie puchary bedzie rownoznaczna ze zniszczeniem Starej Damy.Za bardzo sie przyzwyczaili.
Zaraz ktos powie ze to nie sa prawdziwi kibice Starej Damy :P

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 16 maja 2006, 16:06

To nie są prawdziwi kibice Starej Damy :P

Bagg są przypadki co uważają że zaraz po degradacji wrócicie na szczyt ( nawiążecie walke o mistrza ) ale to wszystko zależy od ligi w której wylądujecie, moim zdaniem podróż z Serie B zajmie wam około 4 lat aby nawiązać walke o tytuł. Większa połowa ( w tym największe gwiazdy ) poprostu odejdą i bardzo stracicie na kasie a potem będzie ciężko kupić piłkarza z nazwiskiem. Odbudowanie szacunku oraz posłanie tej afery w niepamięc potrwa dziesiątki lat.
Ostatnio zmieniony 16 maja 2006, 16:07 przez Łukasz_, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 16 maja 2006, 16:06

Chlopaczek pisze:to nie sa prawdziwi kibice Starej Damy

To nie sa prawdziwi kibice Starej Damy ! :lol:

Brak walki o najwyzsze cele( i to nie cele dla dzialaczy Juve w wiezieniu :P ) na pewno by bolala. Szczegolnie, ze jak piszesz, z Juventusem zawsze wszyscy sie liczyli, obawiano sie tego zespolu. W najbliszych latach moze sie to zmienic. Ale to bedzie proba. Zobaczymy jak sobie Juve poradzi muszac budowac praktycznie wszystko od poczatku. Poza tym, wreszcie liczba kibicow-insektow spadnie :P
Ostatnio zmieniony 16 maja 2006, 16:08 przez bagg, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 16 maja 2006, 16:07

bagg pisze: Juventus na pewno nie zostanie zniszczony.
nie...ale juz nie bedzie tym samym klubem co przed degradacja... nie bedzie juz tak latwo sciagnac wam klasowych pilkarzy i pozyskac sponsorow...?! a dlaczego... beda sie bali ze to wszystko sie moze powtorzyc..za duze zamieszanie..co przynosi strate wszystkiim... zdarze wychowac wnukow zanim Juve powroci na szyczyt po degradacji..:) o ile wogole wam sie to uda.. :roll:
Pozdrawiam:)

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 16 maja 2006, 18:09

Oczywiście, jak Zaza i Łukasz słusznie zauważyliście, czasy się zmieniły i kiedyś kasa się tak bardzo nie liczyła. Ale jeśli mówimy o opinii, to kasa nie liczy się już tak bardzo, bo to zależy od wielu czynników. Każdy będzie myślał to, co będzie chciał myśleć- czyt. dla fanów Interu czy Milanu, już zawsze będziemy 'brudni' i tu sam również wspomniałeś Łukasz:
Łukasz[ACM] pisze:Sam wiesz jakcy są teraz kibice, zrobią wszystko aby oczernić drugą strone i naprawde nie łudź się że szybko się o tym zapomni

Nie łudzę się, że się szybko zapomni, bo się nie zapomni... Plama pozostanie na zawsze, ale nie każdy będzie chciał patrzeć w przeszłość. To nie znaczy, że Juve nie można 'oczyścić'. Zaczyna się nowa era, przyjdą nowi ludzie, którzy mam nadzieję zrobią wszystko, by naprawić to, co się stało. Dlatego nazywanie ich w przyszłości oszustami, byłoby krzywdzące IMHO (jeśli będą czyści oczywiście). Podobnie po raz kolejny przytoczę przykład Milanu- teraz nie można nazwać Was sprzedawczykami ;) a że Silvio bardzo Wam pomógł?? Nie wątpie, ale nigdy nie wiadomo co przyniesie przyszłość (mówie o Juve :P ) :) Ja staram się patrzeć z optymizmem i nadzieją, bo inaczej w tym przypadku nie potrafię, zawsze wierzyłem w Juve i będę wierzył nadal.

Oczywiście w przypadku degradacji, powrót potrwa, ale trzeba być cierpliwym. Najważniejsze, 'strategiczne' umowy tracą ważność, ale to nie znaczy, że nie podpiszemy nowych... (na pewno mniej wartościowych). Po spadku do Serie B, Juve już 'cofać się' nie będzie. Będzie tylko lepiej. Nawet jak odejdzie część składu, to Juve i tak będzie bardzo silną ekipą jak na Serie B. To wielka firma i wcale nie powiedziane, że zostanie z niczym, że wszyscy się od nas odwrócą, bo przez dziesiątki lat wyrabialiśmy sobie markę na całym świecie i to można wykorzystać ;) Jeśli klubem pokierują odpowiedni ludzie, to kto wie jak się to wszystko potoczy, może nie będzie tak źle ;) Jeszcze raz podkreślam, że to moja, optymistyczna wersja, ale uważam, że nawet bardzo prawdopodobna ;) Oczywiście zależy do której ligi nas zdegradują, ale myślę, że jeśli już, to tylko do Serie B.

No i mam jeszcze pytanie do bardziej obeznanych w tych wszystkich zasadach prawnych itd... Czy po ewentualnej degradacji, klub zostaje wykluczony z CI?? Bo teoretycznie z Serie B można zdobyć Puchar Włoch, a potem zagrać w Pucharze UEFA :> Wiem, że się trochę zagalopowałem i do tego jeszcze długa i mało prawdopodobna droga, ale pytam z czystej ciekawości. Nie orientuje się ktoś przypadkiem jak to jest ?? :>

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 16 maja 2006, 18:13

Administratorka AS Romy, Rosella Sensi, stawiła się dziś w godzinach popołudniowych w prokuratorze Rzymu, by złożyć zeznania w dochodzeniu prowadzonym przeciwko agencji GEA.

Zajmująca się transferami piłkarzy organizacja, na której czele stoi Alessandro Moggi, syn byłego dyrektora sportowego Juventusu, jest bezpośrednio zamieszana w aferę z handlem meczami. Członkom GEA zarzuca się manipulowanie transferami oraz wymuszaniem ich wysokości, a także współudział w ustawianiu wyników spotkań.

Córka prezydenta Romy została wezwana do stawienia się na przesłuchaniu jako ewentualny świadek w sprawie.
wiec po Romie w aferze pewnie...podobnie jak to mialo miejsce z Milanem...jestesmy tam w charakterze swiadka...:)

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 16 maja 2006, 18:16

Az przytocze(tzn. nie do konca przytocze, bo nie pamietam dokladnie :lol: ) slowa Zazy. Na pytanie o aferze zwiazanej z Milanem powiedzial, ze przeciez wszyscy, ktorzy byli zwiazani z ta afera zostali z Milanu wyrzuceni i Milan jest czysty. Licze na konsekwencje z jego strony i na nie najezdzaniu na Juve az tak bardzo. Teraz mozna, ale po wyjasnieniu afery i tryumfie sprawiedliwosci mam nadzieje, ze przypomni sobie te slowa.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 16 maja 2006, 18:22

Aha, wczoraj gdzieś czytałem, że kibice Juve pokazali Moggiemu, co o nim myślą... bez ochrony nie powinien się nigdzie wypuszczać :lol: ;) A i bardzo cieszą mnie słowa Alexa... taką nadzieję dają ;)

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 16 maja 2006, 18:47

W przypadku degradacji nie zagracie w Lidze Mistrzow.Tytul zostaje odebrany a zespol przesuniety na ostatnie miejsce w tabeli i o pucharach nie ma mowy.Reszta druzyn przesuwa sie jedno miejsce w gore albo o wiecej zaleznie ile druzyn zostanie zdegradowanych.
Na 99% wlasnie tak to wyglada.Ten jeden procent zostawiam rezerwy bo nie jestem specjalista od prawa sportowego :)

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 16 maja 2006, 19:01

Chlopaczek pisze:W przypadku degradacji nie zagracie w Lidze Mistrzow.Tytul zostaje odebrany a zespol przesuniety na ostatnie miejsce w tabeli i o pucharach nie ma mowy.Reszta druzyn przesuwa sie jedno miejsce w gore albo o wiecej zaleznie ile druzyn zostanie zdegradowanych.

Chłopaczek, to ja wiem :P ale mam coś innego na myśli... załóżmy, że zaczynamy przyszły sezon w Serie B... czy możemy grać również Copa Italia (CI- nie Champions League :P ) :> Bo jeśli np. w sezonie 06/07 zdobędziemy Puchar Włoch (z Serie B jest to przecież możliwe), to w sezonie 07/08 gramy w Pucharze UEFA, czyż nie :> Dlatego interesuje mnie, czy ewentualna kara będzie obejmowała również Puchar Włoch... Póki co, mówi się o degradacji, ale wydaje mi się, że o wykluczeniu z Pucharu Włoch nie może być mowy :> To nasza nadzieja może być ;)

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”