Lech Poznań (zbiorczy) - Strona 21

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kto wg Ciebie był największym wzmocnieniem Lecha w letnim okienku transferowym:

Sławomir Peszko
5
7%
Manuel Arboleda
9
12%
Tomasz Bandrowski
2
3%
Robert Lewandowski
33
45%
Ivan Turina
2
3%
Semir Stilić
22
30%
Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 12 lip 2006, 19:46

Hmm... ale jakoś to na ich obiektach grał... Lech.
Bo ta druzyna, ktora ograla Lecha to 4 druzyna l.moldawskiej. To tak jakby Warta grala na obiekcie Lecha...taka jest przepasc pomiedzy Sheriffem a nimi.
A co do PLata... to chyba Włosi sobie odpuścili tego lata!? Czy to nie pokazuje śmieszności tych rozgrywek!?
Nie olali, a nie zostali dopuszczeni z powodu skandalu korupcyjnego.
AJ Auxerre - Farul Constanţa
AÉ Lárisas - Kayserispor Kulübü
Villarreal CF - NK Maribor
Maccabi Petah-Tikva - AS Ethnikós Áchnas
Grasshopper-Club Zurych - KAA Gent
Olympique de Marseille - Dnipro Dniepropietrowsk
Hertha BSC Berlin - FK Moskwa
SV Ried im Innkreis 1912 - FC Tiraspol
Newcastle United FC - Lillestrøm SK
Kalmar FF - FC Twente
Odense Boldklub - Hibernian FC

Prosze, a to sa pary ostatniej rundy. Sprawdz jakie szczescie w losowaniu mial Lech i zobacz jakie druzyny graja i im zalezy w odroznieniu od Lecha.

Awatar użytkownika
stan_mic
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stan_mic » 12 lip 2006, 20:09

Hy!! I o czym ma to świadczyć!? Skąd wiesz jakie podejście będą miały te drużyny w meczach na przykład z Rumuńskim Farul Constanţa!?
PS Jakoś nie imponują mi te drużyny...
assurbanipal pisze:zobacz jakie druzyny graja i im zalezy w odroznieniu od Lecha
Zobaczymy jak Legii, Wisłom i Zagłębiu będzie zależeć... w ważniejszych rozgrywkach!!

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 12 lip 2006, 20:13

Zobaczymy jak Legii, Wisłom i Zagłębiu będzie zależeć... w ważniejszych rozgrywkach!!
Sluchaj mi nie chodzi calkowicie o to, ze Lech przegral, bo i GKS sie kompromitowal ostatnio z macedonczykami, Wisla Plock z Lotyszami itp. Nie moge jednak zrozumiec Smude, ktory przed meczem wypowiada sie, ze najlepiej by bylo gdyby odpadli, bo puchary przeszkadzaja im w lidze. Nie wyobrazam sobie, aby ktorys z trenerow Wisly czy Legii przed meczami opowiadal takie brednie. Jezeli odpadna, to bedzie to oznaczalo, ze byli gorsi, a nie, ze odpuscili sobie przygotowania.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 12 lip 2006, 20:14

Lech olał te rozgrywki bo bardziej potrzebne jest teraz Kolejorzowi zgranie sie zespołu, którego polowa to zawodnicy jednej ekipy, druga innej a jeszcze sa zawodnicy testowani, do tego dochodzi nowy trener i co mja grac Bog wie co, teraz pokonaja zespol z Mołdawi czy inny, a jak nie wyjdzie w lidze to powiedza, ze brakło czasu na zgranie :?: Ja nie widze sensu. Intertoto olewała Pogoń, Odra...UEFA Legia, Wisła, Groclin to dlaczego nie moze Lech inni potracili punkty i to o wiele wieksze.

Włosi nie zostali dopuszeczeni :arrow: jestes tego pewien na 100% :?:
Powiedz mi tylko jedno czy widziałes jak grał Lech w jednym z tych spotkan? czy poprostu sugerujesz sie wynikiem.

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 12 lip 2006, 20:24

Włosi nie zostali dopuszeczeni jestes tego pewien na 100%
Powiedz mi tylko jedno czy widziałes jak grał Lech w jednym z tych spotkan? czy poprostu sugerujesz sie wynikiem.
Wlosi na 100% nie zostali dopuszczeni, ale tylko do Intertoto.
Juz Ci raz pisalem, ze pilka nozna polega na strzelaniu goli, a nie na pieknej grze. Skoro wynik brzmial 1:3 to kto wygral? Proponuje zajmij sie lepiej gimnastyka artystyczna lub lyzwiarstwem figurowym, tam wazny jest styl :P
Intertoto olewała Pogoń, Odra...
tylko, ze wtedy zasady awansu byly inne z intertoto, bo tylko 3 druzyny awansowaly do UEFA, a teraz 11 awansuje do 2 rundy wstepnej. Nie uwazasz, ze to duza roznica, tym bardziej, ze losowanie Lechowi sprzyjalo i to bardzo.
UEFA Legia, Wisła, Groclin
...nie olewaly, tylko byly bardzo slabe.
PS Jakoś nie imponują mi te drużyny... :shock:
o k...a skoro te druzyny Ci nie imponuja....pewnie Lech powinien grac z Realem czy Barcelonom....skoro takim kelnerom nie dali rady, to z czym do ludzi :!:
Ostatnio zmieniony 12 lip 2006, 20:26 przez assurbanipal, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 12 lip 2006, 20:25

Messi E2 Ronaldinho
Inne drużyny nie olały sobie pucharu UEFA. Dawali z siebie MAX, a mimo to przegrywali ze słabymi drużynami. Dlaczego? A no właśnie to pokazuje poziom polskiej ligi w Europie. To samo teraz Lech. Może nigdzie tego nie zauważą, a w Polsce im się odpuści jeśli poradzą sobie na początku sezonu z drużynami krajowymi. Jednak nie zauważą tego PRAWIE nigdzie. Zauważą to tam, gdzie jest to najważniejsze, czyli w UEFA. Taka postawa naszych zespołów w Intertoto o czymś świadczy nieprawdaż? I to samo się tyczy innych rozgrywek kontynentalnych. U nas się to oleje, a potem się dziwimy, że mamy tak mało drużyn w europejskich pucharach. Niech coś pokażą to będzie ich więcej.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 12 lip 2006, 20:28

Messi E2 Ronaldinho pisze:Intertoto olewała Pogoń, Odra...UEFA Legia, Wisła, Groclin to dlaczego nie moze Lech inni potracili punkty i to o wiele wieksze.
:rotfl: stan_mic, Messi E2 Ronaldinho po co wy piszecie jak nie macie nic do powiedzenia?

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 12 lip 2006, 21:53

Czemu wiekszosc forumowiczow piszacych w tym temacie probuje usprawiedliwiac Lech :?: Przegrali z duzo slabszym zespolem 2 razy... A przebudowa druzyny to ma swiadczyc juz ze polskie druzyny maja odpadac z pucharow z druzynami z zaplecza Europy :?: Pisalem zreszta, ze wielkich zmian kadrowych nnie bylo w Lechu. O przebudowie skladu to moze mowic Pogon, ktora sprowadzila ogrom Brazylijczykow, a nie Lech do ktorego dolaczylo bodajze jak wczesniej pisalem 4 pilkarzy Amici...

assurbanipal pisze:taka jest przepasc pomiedzy Sheriffem a nimi.
To nie byl Sheriff Tiraspol tylko FC Tiraspol ;) Sheriff jest mistrzem Moldawii ;)m Czyli lepszy od zespolu ktory gral z Lechem.
Messi E2 Ronaldinho pisze:Powiedz mi tylko jedno czy widziałes jak grał Lech w jednym z tych spotkan? czy poprostu sugerujesz sie wynikiem.
Ja sluchalem transmisji audio i w pierwszym meczu Smuda niech Bogu dziekuje, ze nie skonczylo sie conajmniej 3:0. W drugim meczu Lech mial co prawda doskonale sytuacje, ale marnowal je...

Stan_mic i MessiE2Ronaldinho

Co Wy macie do Wisly, Legii czy Groclinu :?:

Awatar użytkownika
stan_mic
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stan_mic » 12 lip 2006, 22:04

assurbanipal pisze:Nie moge jednak zrozumiec Smude, ktory przed meczem wypowiada sie, ze najlepiej by bylo gdyby odpadli, bo puchary przeszkadzaja im w lidze
Po pierwsze o ile dobrze pamiętam to mówił coś... innego.
Po drugie!! Może i Lech'owi puchar Lata przeszkadzał w przygotowaniach, ale to on w obu meczach atakował bramkę rywali!! Starali się wygrać, ale nie jest łatwo strzelać bramki, gdy odczuwa się zmęczenie przygotowaniami do sezonu. Lech niestety nadział się na kontry Tiraspolu, ale za każdym razem próbował się podnieść z kolan... Nie wyszło, ale czasem tak bywa!!
Martinho pisze:Stan_mic...

Co Wy macie do Wisly, Legii czy Groclinu
Czy ja coś napisałem na którąś z tych drużyn!? Pisałem, że trudno awansować do LM, ale tym chyba kibice tych drużyn nie mogą poczuć się... urażeni
Oczekuję sprostowania!!

[quote="piwus moimi "oczami""]ble... ble... ble... w zasadzie nic ciekawego[/quote]
Hmm... Twoich postów nawet niema co komentować[/img]

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 12 lip 2006, 22:20

stan_mic pisze:Starali się wygrać, ale nie jest łatwo strzelać bramki, gdy odczuwa się zmęczenie przygotowaniami do sezonu. [...]ale za każdym razem próbował się podnieść z kolan... Nie wyszło, ale czasem tak bywa!!
To trzeba było zmniejszyć obciążenie. No ja się ciesze, że piłkarze starali się wygrać, ale Polska z Ekwadorem też starała się wygrać. Azerbejdżan w eliminacjach też starał się wygrać w Warszawie. Ja staram się o Ferrari. Wisła starała się wygrać w Tbilisi. A czym jest wybrukowane piekło?

Moze nie zrozumiałeś co chciałem przekazać. Więc prościej. Co w obecnym świecie znaczy, że ktoś się starał? Dochodzi jeszcze motywacja, taktyka, przygotowanie i umiejętności. Staranie się raczej nie jest istotne, nawet jeśli to co to za usprawiedliwienie: tak się starali, że im strzelali z kontry i to nie jest wina Lechitów. To tak jakbyś swojego czasu Woodgate'a usprawiedliwiał: tak bardzo chciał strzelić bramkę, że ładował do własnej :rotfl4:.

Problem polega na tym, że tak się okopałeś w swoich przekonananiach, że rozmawiasz od pewnego czasu sam ze sobą nie widząc wypowiedzi innych
!!
Najpierw wmawiasz, że przegrali z niezłą drużyną, jak Ci assurbanipal uświadamia, że jednak nie to wmawiasz że nikt nie chce Intertoto, bo to śmieszna impreza, jak kolega udowadnia Ci, że nie masz pojęcia o czym piszesz, to potem wmawiasz, że Lech chciał wygrać w Intertoto i się starał. Ufff, kończ waść kompromitację wstydu oszczędz, nie ośmieszaj się już

!!
stan_mic pisze:
[quote="piwus moimi "oczami""]ble... ble... ble... w zasadzie nic ciekawego
Hmm... Twoich postów nawet niema co komentowa[/quote]
:rotfl:
Ostatnio zmieniony 12 lip 2006, 22:29 przez petru, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
stan_mic
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stan_mic » 12 lip 2006, 22:26

Hmm... Ja od początku jestem jednego zdania:
Mam w d... ten puchar!! Lech nie miał, ale cóż - nie wyszło!! A pisać, że Tiraspol to dobra drużyna to chyba... przesada. Pisałem, że nie są z Mołdawii i to, że przez piłkę chcą zabłysnąć w Europie to wszystko.

Edit: Pisałem też, że porażka w tych rozgrywkach to nie kompromitacja... i nie zamieniłem zdania!!

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 12 lip 2006, 22:34

stan_mic pisze:Mam w d... ten puchar
Teraz jak odpadliscie to tak.
stan_mic pisze:Pisałem, że nie są z Mołdawii i to, że przez piłkę chcą zabłysnąć w Europie to wszystko.
Wiesz co mnie obchodzi z jakiego regionu sa :?: Tiraspol to jest drugie pod wzgledem wielkosci miasto w Moldawii, wiec nie wiem czemu piszesz ze nie nalezy do tego kraju... Jest to przeciez zespol repezentujacy Moldawie...
stan_mic pisze:Pisałem też, że porażka w tych rozgrywkach to nie kompromitacja... i nie zamieniłem zdania!!
Dobra, kompromitacja moze bedzie przegrana Mistrza Polski z 6 zespolem 7 ligi Wysp Zielonego Przyladka, a nie z jakims zespolem z Moldawii...

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 12 lip 2006, 22:34

stan_mic pisze: Edit: Pisałem też, że porażka w tych rozgrywkach to nie kompromitacja... i nie zamieniłem zdania!!
Wiem jedno na pewno. Przedszkolanką nie zostanę. Wciąż mam złudną nadzieję, że jak komuś pokażę jak śmieszne są jego wypowiedzi, to spuści wzrok i skończy się kompromitować. A tu zawsze same kozaki się trafią, co muszą mieć ostatnie zdanie. Nie zmieniłeś zdania; dzięki za info. Ale mi pokazałeś :shock:.

Awatar użytkownika
stan_mic
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stan_mic » 12 lip 2006, 22:51

piwus pisze:To trzeba było zmniejszyć obciążenie
Sezon jest długi, rywale silniejsi, a jeśli Smuda chce zatrzymać posadę to Lech musi być w czołówce!! Myślę, że i tak kryzys by przyszedł... gdyby teraz przygotowywali się odpowiednio do PLata, to zabrakło by im sił już w połowie I rundy. Ja jako kibic Lech'a wolę, by Lech odpadł w I (czy II) rundzie PLata niż później się męczył z Arką, czy BOT-em Bełchatów, a argument, że Polacy dzięki temu dostaliby jakieś malutkie punkty za zwycięstwo Lech'a z Tiraspolem mnie nie przekonuje!! Dla mnie mogą być nawet dwie drużyny z Polski w PUEFA... Po co więcej!? W zeszłych sezonach tylko Amica się dostała do fazy grupowej, więc niech awansują tylko najlepsi... Ci którzy mają realne szanse. Ja liczę, że wśród tych drużyn będzie Lech, a jeżeli nie... to widocznie tylko dlatego, że byłby za słaby na grę w pucharach.
Martinho pisze:Jest to przeciez zespol repezentujacy Moldawie
Tiraspol ma swoje granice, swojego prezydenta... a jedyną przyczyną ich gry w lidze Mołdawiańskiej jest to, że... (tu się powtórzę) ich kraj nie jest postrzegany za niepodległy (także przez FIFA) a co za tym idzie ich federacja nie jest członkiem FIFA... Oby to się zmieniło w najbliższym czasie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 lip 2006, 23:12

piwus pisze:fieldy 09.07.2006 napisał:
Może Smuda postanowił ię kompromitować, żeby jeszcze przed początkiem sezonu wlecieć [co juz ma przerobione] i wskoczyć do kadry ?

Jak na pisanie pod wływem emocji, to bardzo logiczne argumenty.
zszokowany jestem, ty wziąłes na poważnie mój tekst o tym, ze Smuda chciał sie skompromitowac ? :shock:

Nie, w takim razie nie chce mi się kontynuowac tego wątklu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”