---> Rap <--- - Strona 21

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
t_JB
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: t_JB » 28 lis 2005, 22:27

Gdy usłyszałem w połowie 2004 że zostanie wydana płyta Commona w 2005, czekałem cały rok. A Gdy usłyszałem że już wyszła przewertowałem wszystkie huby by ją zdobyć, a gdy już zdobyłem katowałem przez 2 miesiące non stop. I dalej często do niej wracam.
Ja niepolecam lecz namawiam do jej słuchania.

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 29 lis 2005, 17:07

t_JB pisze:Gdy usłyszałem w połowie 2004 że zostanie wydana płyta Commona w 2005, czekałem cały rok. A Gdy usłyszałem że już wyszła przewertowałem wszystkie huby by ją zdobyć, a gdy już zdobyłem katowałem przez 2 miesiące non stop. I dalej często do niej wracam.
Ja niepolecam lecz namawiam do jej słuchania.

Jest dokładnie tak jak mówisz, wczoraj jeszcze wrzuciłem tą płytę na torrenta jakoś przed 23, ogladałem jeszcze raz Eurogole, i kawałek meczu Arsenal - Blackburn i i patrze około 23-45 ściągnęła się płyta Commona. Już nie miałem siły, żeby jej słuchac bo ledwo widziałem na oczy tak mi sie chciało spać. Dzisiaj po przyjściu ze szkoły pierwsze co zrobiłem odpaliłem płytkę. PO pierwszym przesłuchaniu, mało nie spadłem z krzesła. Ta płyta jest genialna wręcz! A Kayne chyba przeszedł samego siebie robiąc takie podkładziki. Najbardziej podoba mi się kawałeczek "Love is...", choc na tej płycie nie ma słabych kawałków. Jest to najlepsza płyta w 2005. Nikt w tym roku nie zblizył się do poziomu Commona z tej płyty. Płytka mistrzostwo, trafia do tak zwanej listy klasyków. Mam nadzieje, że "Sensi" Pelego będzie słuchała mi się równie dobrze, ale wątpie, że ta płytę ktoś pobije w tym roku. Aż miło się słucha takich płyt, maksymalnie dopracowanych, bez żadnych wybrakowań, wpadek, błedów itp. Krążków takich jak ten i oczywiście lepszych pozostaje mi życzyć sobie i wszystkim słuchaczom czarnej muzyki na świecie.

t_JB dzieki za przekonanie mnie wczoraj do płytki, gdybym jej nie przesłuchał, dalej żyłbym w nieświadomości, że takie cudeńko istnieje :wink: "Be"......ahhhh

Awatar użytkownika
t_JB
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: t_JB » 29 lis 2005, 18:01

Najbardziej podoba mi się kawałeczek "Love is..."
Czytając Twojego posta właśnie jego słuchałem. Kocham tą muze.
Ale najlepszy bit moim zdaniem to Common - The Food (Feat. Kanye West). Te pianino wgniata i refren również ostro buja.
pozdro.

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 29 lis 2005, 18:17

t_JB pisze:
Najbardziej podoba mi się kawałeczek "Love is..."
Czytając Twojego posta właśnie jego słuchałem. Kocham tą muze.
Ale najlepszy bit moim zdaniem to Common - The Food (Feat. Kanye West). Te pianino wgniata i refren również ostro buja.
pozdro.
Kanye chyba naprawde jest w szczytowej formie, masz rację pianinko jest niedoopisania :D :D Ja ostatnio wróciłem też płytki Notoriousa "Life After Death" ,( tzn przed Commonem, bo teraz narazie tylko tego słucham ) i słuchałem jej dość często, szkoda, że Biggie odszedł z tego świata :?

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 30 lis 2005, 18:27

t_JB a słyszałes płytke Chamillionaire - "The Sound Of Revenge" ?? Ponoc niezła jest, widziałem recenzje na hip-hop.pl, nowy Notorious ma wyjśc teraz albo już wyszedł, chyba nawet w każdym kawałku jest jakoś występ gościnny :? Zobaczymy, oby nie było tak jak z 2Pac'kiem. Niech lepiej nic nie wydają, oni swoje zrobili dla Hip-hopu i to wystarczy...

Awatar użytkownika
t_JB
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: t_JB » 01 gru 2005, 13:30

kulekfcb pisze:t_JB a słyszałes płytke Chamillionaire - "The Sound Of Revenge" ??
Nie. Ostatni słucham non stop WWO cześć Sokoła, która jest zaj...fajna :D i troche nowe CunninLynguists-A Piece of Strange. Oraz Francja: Psy 4 de La Rime - Enfants de la Lune

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 01 gru 2005, 17:27

W jednym numerze Sokol nawinal: Ziomki i Przyjaciele nielegal wkrotce :D
Czyli jednak wejda do studia

Awatar użytkownika
t_JB
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: t_JB » 03 gru 2005, 13:28

Nowy ZIP juz od dawna był zapowniadany bodajże na 2006r.

Przesłuchałem "Życie na kredycie" i takie sobie. Najlepszy kawałek "Nigdy wiecej" z....Sokołem. Wolałbym, aby wyszło WWO na 1 cd, ale same konkretne kawałki.
Cześć Sokoła lepsza.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 03 gru 2005, 14:14

Drigi album ZiP nigdzie nie zostal oficjalnie zapowiedziany. Jedyne co wiadomo to tylko to ze chlopaki chca cos stworzyc na 10-lecie skladu ale czy wszyscy sie zgodza to juz inna kwestia.

Co do Albumu to moim faworytem jest <roznica jest>, a czy czesc Jedkera jest gorsza od Sokola to bym polemizowal.

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 03 gru 2005, 14:19

Bienias pisze:W jednym numerze Sokol nawinal: Ziomki i Przyjaciele nielegal wkrotce :D
Czyli jednak wejda do studia
Wilku tez na płycie WNB rapował " już wkrótce Hemp Gru sprawdź to" a to było chyba w 2002 albo 2003, wiec tu moze byc podobnie :wink:

Awatar użytkownika
t_JB
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: t_JB » 03 gru 2005, 14:23

Bienias pisze:Jedyne co wiadomo to tylko to ze chlopaki chca cos stworzyc na 10-lecie skladu
10-lecie przypada na 2006 rok :wink:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 03 gru 2005, 15:33

wiem :D

z innej beczki, widzieliscie teledysk commona testify??Czy wam rowniez ten skazany koles nie przypomina Henry?

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 03 gru 2005, 15:37

A skąd sciagaliscie WWO?? Czy moze macie oryginały, bo ja kiedys sciagnałem i pisze zeby podac hasło...

Awatar użytkownika
t_JB
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: t_JB » 03 gru 2005, 18:01

Na oryginał niemiałem kasy.
Torrenty.
Bienias - masz moze link do tego teledysku ? Bodaj go widziałem, ale jakoś niepamiętam jego.

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 03 gru 2005, 18:28

t_JB pisze:Na oryginał niemiałem kasy.
Torrenty.
Bienias - masz moze link do tego teledysku ? Bodaj go widziałem, ale jakoś niepamiętam jego.
\
Napisz mi na priv link do tego albumu ok?? z góry dzieki :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”