Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 21

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 01 mar 2005, 10:19

Spośród angielskich drużyn najbardziej lubię właśnie Arsenal. Mieli w tym sezonie wspaniałą passę ale po porażce z Manchesterem coś jakby pękło. Ostatnio grają coraz gorzej. Dziwi mnie także ich postawa w LM która co roku jest podobna. Grają bardzo dobrze do pewnego momentu a później okazuje się, że Liga Mistrzów to dla nich za trudne wyzwanie. Problem tkwi chyba w mentalności bo zarówno zawodnicy, taktyka jak i trener są świetni.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 01 mar 2005, 13:16

Arsenal jest dobry tylko na Premiership. Sam nie wiem dlaczego przeciez graja dobrzy pilkarze , a co roku zawodza ...

Awatar użytkownika
mrc
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mrc » 01 mar 2005, 14:59

Ciekawie bedzie wyglądał Nasz atak w dzisiejszem powtórzonym spotkaniu z Sheffield United w Pucharze Anglii. Do zawieszonych Bergkampa, Reyesa i van Persiego dołączył kontuzjowany Henry (ścięgno Achillesa). W tej sytuacji w ataku najpewniej zagrają Freddie Ljungberg( :!: ) i ktoś z trójki Lupoli (17), Quincy (19) i Aliadière (21). Osobiście uważam, że będzie to pierwszy z nich. Pomimo młodego wieku pokazał się on z dobrej strony strzelając kilka bramek w rezerwach i w FA Cup. Aliadière dopiero wraca po długiej przerwie spowodowanej kontuzją.
Mecz o 21. :wink:

Awatar użytkownika
olek j
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olek j » 09 mar 2005, 14:13

Dzisiaj rewanzowe spotkanie Arsenalu z Bayernem.Pryznaje ze jestem zaniepokojony i bardzo chce zwyciestwa Kanonierów

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 09 mar 2005, 19:24

Mam nadzieję, że dzisiaj Arsenal nie da plamy i wygra 3-0...

Paszti
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paszti » 09 mar 2005, 22:30

grrrr... :evil: :evil: :evil: jaka wiocha.. co prawda zwycięstwo 1:0 ale co z tego :evil: :evil: :evil: ale zobaczycie w przyszłym sezonie... :twisted: :twisted:

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 09 mar 2005, 23:15

herdek pisze:Mam nadzieję, że dzisiaj Arsenal nie da plamy i wygra 3-0...
:lol: :lol: :lol:
BAYERN MUNCHEN!!!!!!!!!!!! Lepsi byli :D zasłużony awans

FC Bayern forever number one

Awatar użytkownika
ziaro
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ziaro » 09 mar 2005, 23:45

to jest dziwne w Premiership potrafia zagrac ladnie ale co rok w Lidze Mistrzow zawodza, niech Wenger znajdzie zloty srodek na to przeciez ta druzyna jest dobra na lige mistrzow

Awatar użytkownika
tswidok
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tswidok » 10 mar 2005, 6:17

Arsenal Londyn pokonał na własnym boisku Bayern Monachium 1:0 (0:0) w rewanżowym spotkaniu 1/8 finału piłkarskiej Ligi Mistrzów. Do dalszych gier awansowała jednak niemiecka drużyna, która wygrała pierwszy mecz 3:1.

Po raz kolejny angielski zespół prowadzony przez francuskiego szkoleniowca Arsene'a Wengera zawiódł swoich kibiców w rywalizacji międzynarodowej.

Tym razem na drodze do awansu do ćwierćfinału Ligi Mistrzów stanął Bayern. Lider Bundesligi od pierwszego gwizdka sędziego grał spokojnie, starał się szanować piłkę i przede wszystkim skupił się na obronie dostępu do własnej bramki. Gospodarze z kolei w pierwszej połowie nie znaleźli sposobu na sforsowanie obrony rywali, grając długimi okresami nieporadnie i niedokładnie.

Wysiłki zespołu z Londynu, który musiał odrabiać straty z pierwszego meczu, przynosiły rezultat dopiero w 66. minucie. Piłkę po długim podaniu Ashleya Cole'a przejął Francuz Thierry Henry i bez problemów pokonał Olivera Kahna.

Bramkarz bawarczyków zasłużył na miano bohatera spotkania, bo dwie minuty przed końcowym gwizdkiem sędziego tylko jego udana interwencja po strzale Kolo Toure zapobiegła utracie gola i zapewniła Bayernowi awans do ćwierćfinału.

Wcześniej goście mogli wyrównać, jednak strzał Michaela Ballacka obronił niemiecki bramkarz "Kanonierów" Jens Lehmann.

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 10 mar 2005, 6:46

No i niestety :( 1-0 nie starcza do pokonania Bayernu i bramka nic nie daje Arsenalowi. Szkoda, bo byłem za "Kanonierami"

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 10 mar 2005, 11:35

Szkoda, że w LM został tylko jeden klub z Anglii... Ostatnio kluby z tego kraju nie grają najlepiej, co mnie bardzo martwi... :(

Paszti
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paszti » 10 mar 2005, 14:54

Anka pisze:Szkoda, że w LM został tylko jeden klub z Anglii... Ostatnio kluby z tego kraju nie grają najlepiej, co mnie bardzo martwi... :(
1?????? Liverpool i Chelsea to chyba 2 kluby z Anglii ?? a moze się myle??

Awatar użytkownika
olek j
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olek j » 10 mar 2005, 15:43

Powtórze mój cytat z innego tematu:
teraz (kibice Arsenalu) czekamy na kolejną edycję LM z nowymi oczekiwaniami i ambicjami, miejmy nadziję że będzie lepiej

Awatar użytkownika
KUBA
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KUBA » 10 mar 2005, 17:55

barzo dobrze że arsenal odpadł z ligi mistrzów,ja byłem za bayernem.

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 10 mar 2005, 19:18

Pasztet pisze:
Anka pisze:Szkoda, że w LM został tylko jeden klub z Anglii... Ostatnio kluby z tego kraju nie grają najlepiej, co mnie bardzo martwi... :(
1?????? Liverpool i Chelsea to chyba 2 kluby z Anglii ?? a moze się myle??
Ano fakt... Zapomniałam o LFC... :oops:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”