komentarz i analiza wyników ligi polskiej 2005-2007 - Strona 21

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Zablokowany

Kto zostanie mistrzem ?

BOT GKS Bełchatów
14
30%
Zagłębie Lubin
20
43%
Kolporter Korona Kielce
3
6%
Legia Warszawa
8
17%
Wisła Kraków
2
4%
ktoś inny ...
0
Brak głosów
bragiel
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bragiel » 15 kwie 2007, 18:57

franz pisze:W ostatnim meczu tego weekendu mielismy mała niespodzianke. Gks przegrał na wyjezdzie z Cracowia 2 do 1. Bramke dla GKS zdobył Boguski (kolejna asysta Graguły) zaś dla Cracovi Wisniewski czyli najprzystojniejszy kopacz naszej OE :lol: i Nowak. Ogólnie dobrze sie stało ze Gks Bełchatów przegrał w Krakowie mimo tego ze był faworytem. Dzieki wygranej Cracovi w naszej OE jeszcze wiele ciekawych zdarzen moze miec miejsce, a walka o MP jest ciagle otwarta.
Faktycznie, masz rację.
Jednym z ciekawszych zdarzeń może być zawieszenie Zagłębia i Korony, a na to się zanosi...
To, że Zagłębie będzie zdegradowane jest już praktycznie pewne, są już konkretne osoby, byli zawodnicy Zagłebia, którz mówią o tym jak dawali łapówki np. (Śp) Polarowi Wrocław.
Natomiast Korona nie bez przyczyny zyskała sobie przydomek Korupter Kielce i w to, że jej błyskawiczny awans z III do I ligi był uczciwy wierzy już chyba tylko... właściwie to chyba nikt.

Ogólnie kolejka beznadziejna, mało goli, dwa zupełnie absurdalne mecze drużyn które i tak przecież już spadły.
Zero pozytywów, Bełchatów coraz słabszy, na dole tabeli nie dzieje się nic(bo co ma się dziać, skoro nikt nie spadnie), handel kwitnie, dobrej piłki jak na lekarstwo.
Ciężko, bardzo ciężko byłoby znależć mi cokolwiek pozytwnego, by moje posty nie były tylko jeremiadami( marudzeniem, pieprzeniem), więc by zakończyć pozytywnym akcentem, przytoczę prognozę pogody na jutro:

W nocy pogodnie. Temp. min. od 2 st C na południowym-wschodzie do 7 st C na krańcach zachodnich. Wiatr słaby, przeważnie północno- wschodni.

W poniedziałek słonecznie. Temp. maks. od 15 st C na południowym- wschodzie do 22 st C na północnym-zachodzie. Wiatr słaby i umiarkowany, z kierunków wschodnich.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 16 kwie 2007, 14:03

bragiel pisze:To, że Zagłębie będzie zdegradowane jest już praktycznie pewne,
Jakby bylo takie pewne to juz teraz byloby to obwieszczone wszem i wobec - bo zawodnicy o ktorych mowisz sa juz znani od dosc dlugiego czasu (Murdza) wiec nie wyszlo to na dniach
no chyba ze mylisz Zaglebia -
Poza przydomkiem i wrozeniem z fusow masz jakies "konkretne osoby" i dowody odnosnie Korony :?:
bragiel pisze:mało goli
zobacz sobie co dzialo sie w Ligue1
bragiel pisze:dwa zupełnie absurdalne mecze drużyn które i tak przecież już spadły.
moze i spadly ale to ze nie maja o co walczyc nie jest do konca takie pewne - kary jak narazie zawieszone przez Lipca, zanosi sie na to ze jednak bedzie tak ze jezeli beda na miejscach spadkowych to spadna nie do 2 ligi a do trzeciej (lub czwartej)
bragiel pisze:na dole tabeli nie dzieje się nic(bo co ma się dziać, skoro nikt nie spadnie),
I to tez nie jest jeszcze takie pewne :!: Wszyscy sa zniesmaczeni faktem, iz PZPN zmienia przepisy w trakcie sezonu, w tym glowni sponsorzy, ktoryz firmuja soba lige -> Canal+, Orange - ci pierwsi wyszli z inicjatywa grania barazy - 3 ostatnie zepsoly w lidze nie uwzgleniajac ukaranych graliby z 2ligowcami (3-5msc) - narazie nie w smak PZPNowi takie roziwazanie, jednak nalezy spodziewac sie zmian bo sponsorzy napewno nie ustapia :!:
bragiel pisze:Bełchatów coraz słabszy
tak wkoncu przegrali z druzyna, ktora zanotowala na swoim bosiku az 1porazke - ktora doznala po epidemii grypy w swych szeregach z Zaglebiem Lubin :roll: faktycznie pikuja w dol z predkoscia swiatla

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 16 kwie 2007, 22:59

franz pisze:W ostatnim meczu tego weekendu mielismy mała niespodzianke. Gks przegrał na wyjezdzie z Cracowia 2 do 1. Bramke dla GKS zdobył Boguski (kolejna asysta Graguły) zaś dla Cracovi Wisniewski czyli najprzystojniejszy kopacz naszej OE Laughing i Nowak. Ogólnie dobrze sie stało ze Gks Bełchatów przegrał w Krakowie mimo tego ze był faworytem. Dzieki wygranej Cracovi w naszej OE jeszcze wiele ciekawych zdarzen moze miec miejsce, a walka o MP jest ciagle otwarta.
Oglądałem meczyk i po raz kolejny jestem pod wrażeniem gry Cracovii. Remis z Legia i wysoka wygrana nad Lechem to nie był jednak przypadek. 8)
Wiśnia ostatnio gra bardzo dobrze. Strzela bramki/ asystuje. 8) Nie mogę tez pominąć Nowaka, który odwala kawał dobrej roboty w Cracovii. Odnośnie meczu, to optyczna przewagę miał BOT, ale na nic im sie to nie zdało. Dużo podań, klepania, ale to za mało jak na Cracovie. Asysta Garguły- no look pass. :lol: Po występach w reprezentacji i dobrym meczu z Zagłębiem, komentatorzy podniecają sie każdym jego podaniem, a szkoda, bo go lubię. :?

Meczu Legii niestety nie widziałem, tylko skróty, na których sie dopatrzyłem niezłej gry Grzelaka. 8)

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 16 kwie 2007, 23:16

Zwłaszcza gry obronnej, bo z konstruowaniem akcji jest już troszkę gorzej :wink: Nie, no ale tak całkiem poważnie to oczywiście należą się gratulacje dla Cracovii i rzecz jasna dla Majewskiego. Bo jak wyglądała defensywa Cracovii za Białasa to wszyscy pamiętamy :roll:

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 17 kwie 2007, 9:18

Cris7 pisze:Zwłaszcza gry obronnej, bo z konstruowaniem akcji jest już troszkę gorzej :wink: Nie, no ale tak całkiem poważnie to oczywiście należą się gratulacje dla Cracovii i rzecz jasna dla Majewskiego. Bo jak wyglądała defensywa Cracovii za Białasa to wszyscy pamiętamy :roll:
Białas tłumaczył się, że jego zawodnicy mają "nastawioną" taktykę jeszcze za czasów Stawowego, dlatego nie wykonywali jego poleceń :lol:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 17 kwie 2007, 12:07

czeher pisze:zanosi sie na to ze jednak bedzie tak ze jezeli beda na miejscach spadkowych to spadna nie do 2 ligi a do trzeciej (lub czwartej)
czeher pisze:to tez nie jest jeszcze takie pewne Exclamation Wszyscy sa zniesmaczeni faktem, iz PZPN zmienia przepisy w trakcie sezonu, w tym glowni sponsorzy, ktoryz firmuja soba lige -> Canal+, Orange - ci pierwsi wyszli z inicjatywa grania barazy - 3 ostatnie zepsoly w lidze nie uwzgleniajac ukaranych graliby z 2ligowcami (3-5msc) - narazie nie w smak PZPNowi takie roziwazanie, jednak nalezy spodziewac sie zmian bo sponsorzy napewno nie ustapia Exclamation

:arrow: http://sport.onet.pl/0,1248675,1520252,wiadomosc.html
:arrow: http://sport.onet.pl/0,1248675,1520200,wiadomosc.html
Zaczyna sie cos dziac, chociaz tak naprawde to czeski film i teamy z dolu tabeli tak narpawde nie wiedza na czym stoja :roll:

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 17 kwie 2007, 16:02

Meczu Legii niestety nie widziałem, tylko skróty, na których sie dopatrzyłem niezłej gry Grzelaka.

No faktycznie masz racje Grzelak w meczu z Arka pokazał ze porównywanie go do kłody drewna nie do końca ma sens, choć musi grac o wiele lepiej zeby spłacić te 600 tys. Jak narazie jest dobrze, zdobył bramek(z karnego) i grał o wiele lepiej niz w poprzednich spotkaniach a wiec może się chłopak przyda, pozyjemy zobaczymy :P

czeher pisze:teamy z dolu tabeli tak narpawde nie wiedza na czym stoja
Nie do konca, po prostu muszą jak najlepiej grać i zdobywac punkty aby zapewnic sobie "utrzymanie" w lidze. Bardzo mozliwe ze debilna decyzja PZPN która zabija rywalizacje sportową w OE zostanie anulowana. Tak wiec druzyny bedą musiały walczyc o utrzymanie aby spasc tylko na podstawie kary za korupcje. Prezes Ekstraklasy SA Andrzej Rusko twierdzi, że uchwała Walnego Zjazdu PZPN stanowiąca, że tym sezonie pierwszą ligę opuszczą jedynie kluby zamieszane w korupcję, została podjęta niezgodnie z prawem podobne zdanie na ten temat mają sponsorzy i minister sportu dziad Lipiec a wiec mozliwe ze Łęczna i Arka bedą walczyły o utrzymanie do konca a wiec jakis cel mają.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 18 kwie 2007, 22:24

Bełchatów 1:0 Groclin

Nowak 70'

Pierwsza połowa to był poziom którego komentować nie ma co. Kopanina, podczas której jedynie raz Majewskiemu wymsknął się niezły strzał.

NA drugą połowę wyszedł Nowak i nieco(poniekąd za jego przyczyną) przyspieszył GKS.Co za tym idzie, ożywili się również Grodziszczanie i mecz mógł się już trochę podobać. GKS nie mógł skorzystać z Jarzębowskiego i Fonfary i ich brak było trochę widać. Słaby mecz Strąka, a na pochwałę zasługuje z kolei Magdoń. Sporo wygranych pojedynków główkowych i praktycznie bez poważniejszych wpadek. Szkoda, że Skorża zostawił na ławie Piechniaka i Rockiego, bo bez wątpienia pokazaliby więcej niż Ivanowski, czy Sikora.

Ogólnie przeciętne widowisko ze wskazaniem w drugiej połowie na Bełchatów i chyba zasłużone 3 pkt. Robi się naprawdę ciekawie w czubie.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 19 kwie 2007, 0:06

Pierwszej polowy nie widziałem. Z wypowiedzi Cris7 i komentatorów, stwierdziłem, ze nie mam czego żałować. 8)
Cris7 pisze:Szkoda, że Skorża zostawił na ławie Piechniaka i Rockiego, bo bez wątpienia pokazaliby więcej niż Ivanowski, czy Sikora.
Z Sikora to pojechałeś. Nie wiem jak zagrał w pierwszej połowie, ale w ostatnim meczu wszedł z ławki rezerwowych i strzelił Lechowi 2 bramki... Dlatego nie widzę argumentów, dla których Rocki bądź Piechniak mieliby zagrać lepiej. :roll: Poza tym Sikora jest jednym z najlepszych napastników OE w rundzie wiosennej.
3 punkty pozostają w Bełchatowie. Szkoda, bo liczyłem na podział punktów. Wtedy byłoby jeszcze ciekawiej.

Nie mogę pozostawić bez słowa hat-tricka Reissa. :rydzyk:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 20 kwie 2007, 22:02

Cholera po spotkaniu z Lechem, ktos w studiu C+ mowił, ze błedem w Koronie jest, ze nie kupili jeszcze bramkarza, ktory odpowiadał by klasa na walke o MP(czy cos w tym stylu), wtedy bym sie nie zgdzil, jednak po kolejnych spotkaniach naleza sie brawa dla pana w okularach. Mniej pewnego bramkarza od Kotora myslałem, ze nie znajde, a jednak to co pokazuje w tym roku Mielcarz to komedia w bramce...

Szkoda, ze wynik znajac historie po pierwszej bramce mozna było spokojnie wytypowac, z innej strony jest to sytuacja komiczna, ze ktos nie potrafi odrobic i wygrac spotkania po pierwszej straconej bramce i to poraz kolejny z rzedu...
Legia zaimponowała, przynajmniej skutecznościa i przyzwoita gra. Jednak co sie dziwic skoro nie gra Hugo, ktory razem z Markiem Sz. moze startowac do miana najlepszego przyjaciela dla przeciwnikow, a i jeszcze Lerant...
Juz poważnie piszac :P Warszawiacy wygrali zasłuzenie, grali konsekwentie i jak juz wspomnialem skutecznie. Korona stwarzała marne sytuacja, na polepszenie humoru zaznaczam, ze było ich niewiele. Chcieli grać technicznie i długo przebywać przy piłce... z Robakiem i Boninem, dobry żart.
Czyżby Legia właczyla sie do walki o UEFA :?:
Jeszcze najważniejsze Grzelak, ile to kosztował, ale on jak Injac(czekam nadal na ta sławna wypowiedz) nie mial być gwiazda. Naprawde nie jego wina, ze Legia sporo przepłaca.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3333

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 20 kwie 2007, 22:09

Mowiac zlosliwie kontuzja Grzelaka to bylo jego najlepsze zagranie w tym meczu poniewaz Korzym ktory wszedl za niego zanotowal dwie asysty.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 21 kwie 2007, 10:20

Rzeczywiście. W pełni zasłużenie wygrała Legia. Jedno z lepszych spotkań jakie widziałem w tym sezonie w ich wykonaniu. Wreszcie zaczął strzelać Nędza,a i Korzym pokazał, że jednak za wcześnie się go skreśla. Również dobry mecz Rogera(ale on zazwyczaj prezentował przyzwoity poziom) i Smolińskiego, który dość niespodziewanie wskoczył do pierwszego składu, dzięki trafieniu przeciwko Łodzianom.

Również brawa dla Kusia, który na mecz jak reszta piłkarzy wychodził w koszulce z napisem "Gram fair". :roll:

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 21 kwie 2007, 21:33

Pogoń Szczecin w 3 meczu pod rząd traci frajerskie bramki i jak zwykle punkty przepadają. Z Wisłą Płock powinien być remis a przegrali 1:2, z Wisłą Kraków mogli nawet wygrać ale był remis 1:1, w Łęcznej do 83 minuty wygrywali 0:2 a mogli conajmniej zdobyć 1 punkt a wszystkie bramki padały po...85 minucie. Podsumowując, Pogoń Szczecin stracił 7 punktów na własne życzenie a nie wspominam jakby wyglądała ich sytuacja w tabeli. Gdyby Arka i Górnik nie byłyby zdegradowane to Pogoń murowany spadkowicz 8)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 22 kwie 2007, 20:17

Obrazek

Prawdziwy kataklizm po kolejce najwieksze brawa naleza się zawodnikom Legi, oczywiście nie wszystkim, ale i tak sporo lepiej wypadli niż ich odpowiednicy w innych ekipach.
Najlepiej prezentuje się wynik Zagłebia, tylko przy takiej postawie Arki to i tak mało. Z jednej strony żal patrzec na zawodników z gdyni, ktorzy poprostu wychodza na boisko i czekaja aż minie 90 minut, a najbardziej ciesza sie gdy sędzia nie dolicza sporo do regulaminowego czasu. Moze jeden, mzoe dwoch zawodnikow, ktorzy chca sie wyrwac z Gdyni sie stara reszta myśli gdzie wyjedzie na urlopy. Mogli ich juz zaiwesic do konca sezonu, bo i tak beda przegrywać.
Lech wreszcie zaczał grać na wyjazdach z głową. Nie ma czegoś co miało miejsce w jesiennej rundzie, gdzie Lech szybko sie otwierał i grał ofensywnie, teraz grają bardzo uważnie w obronie i dzieki temu nie ma porażek 3-2 po świetne grze, a są remisy 0-0 po przyzwoitej grze. Troche Smudzie przeszkadzaja kontuzje, ale cóż. Zeby chwalic po spotkaniu duet Drzymont-Kotorowski to naprawde coś niezwykłego. Jeszcze pomyślę, że to nieźli zawodnicy.
Reszty za bardzo nie mam co komentować, bo widziałem jedynie urywki tych spotkań. Widzew nieźle sobie pogrywał, szczegolnie w końcówce z Wiłsą, w łęcznej była ostra wymiana w ośmieszaniu się na boiksu, oczywiście zwyciezcami byli zawodnicy z Pogoni(Brzaylijczycy) dodatkowo Radziu sie zdenerwował i kogos jeszcze pobije.
A i jeszcze Jacek Wiśniewski, wyrasta na gwiazdę w OE i jednego z najlepszych pomocników, już trudno mi znaleźć lepiej grającego na DM...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 kwie 2007, 10:19

Pora na zmianę ankiety. Oto wyniki poprzedniej:
Obrazek

Nowa już gotowa ;)

Sam zagłosowałem na Zagłebie.
Pod uwage biorę 3 pierwsze zespoły, BOT, Zagłebie i Koronę.
Choć Koronę mozna już na wstępie skreslić, bo grają zarówno z BOT'em, jak i z Zagłebiem. [z Botem u siebie] z Zagłebien na wyjeździe, w dodatku czeka ich cieżki wyjazd do Grodziska. Do Łodzi [LKS]. Podejmować będą jeszcze Cracovie. A mają 3 pkt straty do pierwszego miejsca.

BOT podejmuje Górnika Zabrze, wyjeżdza do Gdynie, o której wyżej Jarzinho kilka słów napisał. Zagrają z 2 Wisłami, i na koniec z Pogonią.
Ale wydaje mi się, ze Zagłebie ma najwiejsze szanse na mistrza.
Grają co prawda odtstni mecz sezonu w Warszawie. Ale mają do tego momentnu najłatwiejsza droge chyba.
Wyjazd do Płocka, Krakowa, Łęcznej, a u siebie: Korona [której muszą odebrac pkt. bo raczej nie przegrają. ] Pogoń, Widzew -> i tu widze komplet pkt.

Zablokowany

Wróć do „Polska”